Nestearska ajattelee

Näytetään kirjoitukset lokakuulta 2007.





no *prkl* niin  2

Menin työkkäriin opintoselvitykseni kanssa. Oli kopiota opinto-ohjelmasta ja kopio työsopimuksesta. Mitä sain?

Paperit täytettäväksi taas. Eli on tehtävä selvitys siitä mun saatanallisen suuresta yritystoiminnasta. Joo, tiesin että semmoinen selvitys tulossa. Mutta mitä v*tun tutkittavaa siinä nyt sit on, jos mä puolessa vuodessa teen yhteensä 196 tuntia töitä (jotka muuten on à 30 min.) ja saan niistä bruttona vajaat 3 tonnia. Että onko elinkeinon harjoittaminen sivutoimista? No mitäs luulette!!!


selvitys työvoimaviranomaisille  3

Pyydämme selvitystä seuraavassa asiassa.

Kertomanne mukaan Teillä on opintoja kotimaisen kirjallisuuden perusopinnot Helsingin yliopistossa. Esittäkää seuraavat selvitykset työttömyysturvaoikeutenne ratkaisemiseksi: oma selvityksenne kuinka paljon opintonne Teitä työllistävät, kopio ajan tasalla olevasta opintorekisteriotteesta, oheinen opintoselvitysliite täytettynä ja kopio opinto-ohjelmasta. Kuinka monta opintoviikkoa tai -pistettä aiotte suorittaa ja millaisella aikataululla? Onko opinnoissanne lähiopetusta päivisin tai iltaisin? Millaisia muun muotoisia suorituksia opintoihinne kuuluu?

***

Niin. Mä luulin, että työttömänä olisi aikaa opiskella. Siis tuollaista vapaaehtoista, kuten mulla. Siis AVOIMESSA yliopistossa, kuten tuo setä jätti kirjoittamatta mun lomakkeeseen. No. Selvittelenpä sitten hieman niille, että missä ja miten kana pissii.

Vaikka en mä enää ole oikein työtönkään.



typerä ohjelma  1

Katselin tekstitv:stä aamun ohjelmatarjontaa (nothing). Aamupäivällä sentään oli jopa kiinnostava ohjelma. Ilona Rauhala oli nimi, ilmeisesti tuon haastattelijan. Vieraana entinen ammattimuusikko, joka oli käsivamman takia joutunut lopettamaan uransa ja miettimään uusia vaihtoehtoja.

Ei mitenkään harvinaista nykyään, ne käsiongelmat siis. Jotenkin tuntuu, että omana opiskeluaikana niihin oikein urakalla alettiin kiinnittää huomiota. Omalla opettajalla oli järkyttävän näköinen rannetukilaite, juuri siksi, että käteen sattui soittaessa. Tuki auttoi keventämään soittimen painoa, tai siirtämään sitä eri kohtaan kädessä. Hän alkoikin sitten käydä Ranskassa eräällä fysioterapeutilla, jonka ansiosta tukea ei enää tarvinut pitää. Aika uskomatonta sikäli, että soittamisesta luopuminen olisi hänelläkin lopulta ollut edessä. Päästiin opiskelukavereiden kanssa tutustumaan kyseisen fysioterapeutin menetelmiin, kun opettajamme piti ergonomiapajaa. Mulla ei vielä ole ranteiden ja sormien osalta ollut ongelmia, mutta selässä on. Ja rutkasti. Niistä onkin toisella ergonomiakurssilla puhuttu erään osteopaatin ja toisen fysioterapeutin kanssa puhuttu. Sain muutaman ikioman liikkeen, joiden pitäisi helpottaa oireita. Kun niitä vielä tekisikin...

No. Äsken loppunut ohjelma telkkarissa oli aika tylsä loppujen lopuksi. Ohjelman juontaja on psykologi, mutta ei mielestäni ollut kyllä vieraalle avuksi. Ja itseäni en pystyisi kuvittelemaan hänen "asiakkaakseen". Kai pitäisi pystyä analysoimaan, että miksi ei. En tiedä. Ei vaan tuntunut, että hänen tyylinsä analysoida ja tulkita asioita olisi johtanut Mihinkään. Tuskin vieraana olemisesta oli kyseiselle muusikolle juurikaan hyödyksi.

Että semmoista.