Nestearska ajattelee

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2008.

tehokkuuden, kätevyyden ja lahjakkuuden huippu  2

Se olen minä! Ihan ilman minkäänlaista itsekehua.

Tullessani eilen kaupasta laitoin eteiseen valot päälle. POKS. Sulake mäni rikki ja kaikki valaistus oli epätoiminnallisessa muodossa. Reippaana tyttönä muistin, että meillähän pitäisi olla vielä yksi ehjä sulakekin ja sitten etsimään taskulamppua ja kaivelemaan keittiön kaappia. Löytyi! Ainut hassu asia vaan oli, että pussin pahvissa luki 16A, sulakkeessa 10/500 tai jotain hepreaa ja sulakkeeksi tarvittiin 10A-versio. Ajattelin löytämäni sopivan. Sopi se. Tai ainakin lamput palavat...

Kylpyhuoneessani ei ole suihkukaappia, mutta siellä on suihkuverho ja sellainen hassu koroke, jossa on vähän laitoja, jolloin vesi ei lainehdi koko huoneen lattialla. Tosin syksystä asti (silloin muutin) enenevässä määrin vesi on alkanut lainehtia kuitenkin - olen epäillyt putken vuotamista (sellainen menee korokkeen pohjasta viemärin yläpuolelle) tai tukkeutumista. Tai viemärin tukkeutumista. Kämppis eilen illalla (puoli yhdeltä siis) tutki tilannetta ja kas - viemäri"siivilän" päällä oli saippuajämähiuskarstaa niin, että n. 10 reikää 30:stä oli auki. Ei ihme ettei vetänyt. Kurkattiin siivilän alle, mutta siellä ei onneksi mömmöjä. Nyt toimii sekin.

Viikko tai pari sitten avasin tukkeutuneen keittiöaltaan putken. Ja puhdistin samalla sen toisenkin. Viime yönä (puoli yhden jälkeen) kävin käsiksi kylpyhuoneen lavuaarin putkeen :D Hajulukosta löytyi mömmöä. Siis saippuain jämiä ja hiuksia ja semmoista muuta mukavaa. On-nek-si ei haissut. Mömmön koostumus oli itsessään ällöä. Putsailin hajulukon "kupin" ja siitä ympäriltä (tai liitoskohdasta) systeemit ja oletin viemärin vetävän. No ei vetänyt, kun mutkaputkeen oli jäänyt jotain. Sekin piti suostutella irtoamaan ja löytyi puhdistusoperaation suurin sattuma.

Tässä vaiheessa kävi selväksi, etteivät edelliset asukkaat pitkine hiuksineen olleet puhdistushommia tehneet.

Mutta luonnonlahjakkuuteni putkiasioissa loisti ja nyt kylpyhuoneenKin lavuaari toimii ah niin hyvin.

Yöllä netti jumitti vaihteeksi, joten katsoin Vareksen. On se vaan Niin hyvä. Tänään katson päivällä tai illalla tokan osan. Sekin on vaan Niin hyvä. Voisi tehdä parit smoothiet tai fruitiet tai jotkut. On aineet kaapissa ja sauvasekoitin valmiina. Nams.

Nyt sen sijaan pistän pari viestiä vielä työasioiden merkeissä ja painun takaisin peiton alle. Unta <3


olen iloinen  4

..., koska tänään ei ole pää kipeä. Koko illan/yön se oli.

..., koska tänään on sunnuntai.

..., koska viitsin illalla tiskata. Ei jäänyt täksi päiväksi sitä vuorta.

..., koska Pihis julkaisi blogissaan uuden kuvansa. Hän on niin kovin kaunis mies.

..., koska tänään ei myrskyä. Ei sada vettä (ainakaan nyt) ja tuuleekin vähemmän kuin eilen. Haluan ulos. Ja menenkin.


kehumista  5

Tuossa välillä juteltu yhden entisen suhteen kanssa. Ihan kohtalaisissa väleissä ollaan jopa. Oltu siis. Nyt sitten ihmettelin sille kaverini toimintaa ja ex kommentoi, että kysy siltä suoraan ja samalla pitäisi häntä kehua eli kaupata tälle kaverille.

Ei mua haittaisi, jos joku muu kavereista olisi pyytänyt puhumaan puolestaan. Mutta että tuo ihminen. Nielin happaman vastalauseen ja sanoin vaan, että tuskin.

Sekavasti ilmaistu. JoojooJOO.


älä koskaan ystävysty variksen kanssa!  8

...biologi sanoi radiossa.

Eräs laulu alkaa noilla sanoilla. Koko teos tulee justiinsa Teemalta. Me ei esitetty kaikkia osia läheskään, mutta hauskaa bongata tutut osat.

Tentti oli ja meni päin persettä, mutta se oli kyllä odotettavissakin. Aktiivisempi kertaus on aiheellista.

Ulkona on paska sää. Tuulee ja vettäräntää sataa vaakatasossa. En taida mennä sekaan. Vaikka jos kumpparit sijaitsisivat täällä, saattaisin mennäkin. Kiukuttelemaan sinne puhurin meuhkatessa.



tentti  3

Huomenna klo 9-11 on sellainen tilaisuus Helsinginkadun eräässä yksikössä. Olenko lukenut? Enpä juuri. Menenkö paikalle? Kai se on mentävä nolaamaan itsensä. Olin kyllä kaikilla luennoilla paikalla ja kuuntelin ja kirjoitin. Mutta kun kirjallisuushistoriassa riittää niitä tapahtumia ja varsinkin tyylejä ja erityisesti väkeä... No. Vielä on yksi mahdollisuus n. kuukauden päästä.

Tuli muuten äsken hyvä mainos televisiossa. Kanava musictelevision. Still-kuvia eri pistorasioista, viimeisessä silmät ja suu, kuin kauhistunut ilme. Tämän jälkeen tekstit: the more you starve them, the more you save our planet.




kisuparka  4

Lemmikkini, tuo höpö kissemisse, riehui hetki sitten ja loikkasi sängynlaitaani vasten. Sänky on metallia ja laita on kiekurainen. Möntti löi/satutti koipensa jollain tavalla, koskapa rääkäisi reippaasti ja sähisi. Naukui vähän tullessaan sängyltä alas ja ontuu nyt oikeaa etutassua. Säikähdin kovasti, kuten velikin.

Tilannetta hetken arvottuamme päätin soittaa pieneläinklinikan päivystykseen. Otin syömässä olevan kisun kuitenkin ensin syliin ja kokeilin, antaako koskea tassuun. Antoihan tuo, ei viiksi värähtänyt. Soitin kumminkin, kun nojaa toisen tassun varaan kävellessä. Puhelimessa sanoivat, että voidaan laittaa huomiselle aika, jos siltä tuntuu, mutta että kannattaa seurata tilannetta yön yli.

Että nyt sitten seurataan :(


Alanvaihtoviikot  1

Löysin tällaisen ryhmän. Haluan heti liittyä heihin, pääsykoekin vaikuttaa niin leppoisalta.

Laskuvarjojoukkojen valintakoe

Britannian armeijan valintakoe laskuvarjojoukoille on joutilaan olemisen täydellinen vastakohta. Valintakokeen tehtävänasettelu kuuluu seuraavasti:

"Sen tulee koetella fyysistä kuntoa, päättäväisyyttä ja henkistä kovuutta stressaavissa olosuhteissa ja selvittää, onko yksilöllä laskuvarjojoukoissa palvelemiseen tarvittavaa itsekuria ja motivaatiota."

Kokelaat valmistautuvat kolme viikkoa viimeisen viikon 8 kokeeseen:

* 10 mailin marssi - Kantaen 16 kg:n reppua ja omaa asetta. Suoritettava 1 h 50 min:ssa.

* 32 km:n kestävyysmarssi - Kantaen 16 kg:n reppua ja omaa asetta. Suoritettava 4 h ja 50 min:ssa.

* Tukkikisa - 8-miehiset joukkueet kantavat kilpaa n. 175 kg:n tukkia 2,9 km:n matkan.

* 2 mailin juoksu - 3,2 km kantaen 16 kg:n reppua ja omaa asetta. Suoritettava 18 min:ssa.

* Estejuoksu - 2,7 km:n rata, jossa 25 estettä. Juostava alle 19 min:ssa.

* "Jyrsiminen" - Yhden minuutin erä sparrausta 0,5 kg:n nyrkkeilyhanskat kädessä. Sotilaat seisovat vastakkain keskellä kehää ja lyövät vastustajaansa päähän ja vartaloon niin monta kertaa kuin ehtivät säädetyssä ajassa. "Nyrkkeily" ja puolustautuminen ovat kiellettyjä.

---> Jyrsiminen testaa "kontrolloitua aggressiota" saman pituista, painoista ja ikäistä miestä vastaan. Pisteitä saa 0-10: "Ei onnistu näyttämään laskuvarjosotilaalta vaadittavia ominaisuuksia" tuottaa 0 p; "Oli kiinnostuneempi suojautumisesta kuin taistelemisesta. Rajallinen voitontahto ja aggressio" tuottaa 4 p ja "Osoitti suurta rohkeutta, päättäväisyyttä ja kuntoa. Armottomasta rankaisemisesta huolimatta piti päätään pystyssä ja taisteli" tuottaa 10 p.

* Kiipeilyrata - Varmuutta yläilmoissa mittaava rata, joka käy 20 m:n korkeudella. Ehdokkaat hyväksytään tai hylätään.

* Paarikilpailu - Joukkuelaji, jossa 18 miehen joukkueet kantavat paareja 8 km:n matkan. Vain 4 miestä saa kantaa paareja kerralla.

*******

Niin. Etenkin tuon viimeisen haluaisin nähdä :D