Nestearska ajattelee

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2008.

laevaelua  3

Ei käyny flaksi, se kerrottakoon heti aluksi. Mutta lähikontaktiin (no joo, tanssimaan) pääsin, kun kaverin veljen kaveri (lähes pakon sanelemana) pyysi xD Yksi hidas keikuttiin ja kivaahan se aina on. Varsinkin jos on pitkä mies parina 8)

Laumani oli ajoissa satamassa ja se on aina saavutus sinänsä. Varsinkin kun mä olen mukana x) Puolet porukasta aloitti touhun mun luona, seurueen vanhin nainen teki meille nam-nam-vaaleanpunaiset juomat. Siis erittäin nam. Juomat ikuistettiin myös kameroilla. Koruongelma ratkesi sillä, että pistin käden lipaston laatikkoon ja otin sen kaulahärpäkkeen, joka ekana osui käteen. Ja ihan ok valinta, Dyrberg/Kernin ketju jonka päässä bling :D Korviksetkin oli bling, mutta turkoosit. Tärkeä tieto kirjata jälkipolvilleni.

Terminaalissa oli ihana pääsiäis/perjantai-ruuhka, mutta jonot lähtöselvitykseen jopa liikkuivat. Whohoo... Sain kasan lipukkeita ja päästiin itse purkkiin. Hytit ei olleetkaan vierekkäin, mutta samalla käytävällä sentään. Varatessa se nainen kyllä sanoi, että vierekkäiset. No joo, samapa tuo. Asettauduttiin ja kas, lähdettiin hakemaan hieman juomaa. Synttärisankari tahtoi tarjota meille kuohuvaa, joten sitä otettiin :P Perjantaihin kuului tämän lisäksi syömistä jälkimmäisessä kattauksessa (yksi pojista kävi yhdeksän aikaan vähän hytissä torkkumassa, kesken ruokailun x)) ja baareja. Mummodisco viehätti meitä loppujen lopuksi enemmän kuin pissishelvetti. Ph:ssä oli aika tosikovalla musa ja pari muuta seikkaakaan ei vakuuttaneet. Mummodiscossa soitti nuorista miehistä muodostunut laulu- ja soitinyhtye, vähän sitten danssattiinkin :D Pää painui tyynyyn joskus viiden maissa.

Lauantaina könyttiin aamiaiselle, joka oli riittävä ja mainio. Sen jälkeen maihin ja med bussen till Skansen. Sää oli loistava ja käveleminen oli mukavaa. Pääsiäismarkkinat oli sievät, nordiska villieläimet kivoja. Karhut nyt tietenkin hibernoivat vielä, mutta susia ja kettu ja biisoneita (todellisia skandinaaveja ne) ja hirviä ja poroja ja semmoisia. Villisikojakin - onko niitä villeinä skandinaavisessa luonnossa? Hylkeiden ja muiden jälkeen suunnattiin keskustaan etsimään optikkoa ja kaffepaikkaa. Molemmat löytyi. Loppujen lopuksi meidän viiden (jotka kierrettiin yhdessä) ostossaldo oli seuraavanlainen: rintanappi (varokaa kissaa), toffeeta ja karkkiaski.

Takaisin laivaan ja pää tyynyyn. Muutama meni saunaan, joka oli kuulemma perseestä. Miesten puolella vastukset kylminä, porealtaassa kylmää vettä eikä vissiin mainittavasti niitä poreitakaan. En kumminkaan saanut nukuttua kun ehkä puolisen tuntia yhteensä. Syndesankari tuli hätistelemään, että menes nyt sinne suihkuun niin päästään sitten viinakauppaan ja muihin. Suihkuun olisi voinut jäädä asumaan... Ei ole hetkeen tuntunut niin hyvältä 8) Ennen kauppakierrosta laulettiin sankarittarelle ja lahjottiin hänet pinkein, hopeisin sekä sammakkoisin lahjoin. Annettiin munaakin, tietysti. Lauantai-iltaan kuului myös noutopöytä ja Hieman keinuttava meri. Bollywood-show ei houkutellut toista kertaa (aika turha). Kansa tahtoi olla hieman väsynyttä, mutta mentiin kumminkin mummodiscoon. Ja kiva niin - oltiin kaikki 8 siinä yhdessä. Tuli juteltua sen yhden hiljaisen kanssa ja usutettua poikia tanssimaan keskenään. No ei ne menneet, kun kaverin veli jänisti. Se pyysi mielummin tyttöä, jolloin tämä yksi joutui pyytämään mua xD

Joo-o. Tutuistuin ystäviini taas astetta paremmin, maksoin kamalasti eräistä kuvista (jotka unohtuivat hyttiin prkl), nukuin yhteensä 9 tuntia, en kokenut Laisinkaan päänsärkyä! Sunnuntaina oli huono olo kyllä, mutta siitä selvisi sitten iltaan mennessä. Opin reissun aikana itsestäni, että voisin pitää välillä suuni kiinni. Tiivistettynä: kivaa oli ja rahat meni.

Sunnuntai meni nukkuessa. Ja keilauksen missatessa. Kävin puoli yhden jälkeen päivällä unille ja heräsin puoli kahdeksan pintaan illalla. Vitutti hieman. Tai oikeastaan aika paljonkin.

Nyt pitää raivata tiloja ja puolen päivän jälkeen lähteä liikenteeseen.


nuoren ihmisen äkillinen kuolema  2

Meitä oli 8 reissun alkaessa, mutta käsittääkseni ainakin 5 koki kohtalonsa parin vuorokauden aikana.

- Nuoren naisen äkillinen hukkumiskuolema! Minttusuklaa-baileys vei voiton tästä energisestä tapauksesta. Kuollessaan 27-vuotiaalla uhrilla oli kuitenkin sangen onnellinen ilme.

- Nuoren naisen äkillinen kuihtumiskuolema! Uhri rentoutui maksimaalisesti saadessaan niska-hartia-hieronnan. Onneton erehtyi menemään saunaan tämän jälkeen. Vasta 25-vuotias nainen nukahti lauteille ja kuivui kuoliaaksi.

- Nuoren miehen äkillinen yllätyskuolema! 29-vuotias uhri söi noutopöydän antimia nauttiessaan hetkellisestä päähänpistosta johtuen marinoidun valkosipulinkynnen. Hän ehti kakistella sanoja, joista saatettiin päätellä kynnen olleen tulisempi kuin chilit sun muut jalapenot. Voimakas puna kasvoillaan, veden tiristessä silmistä mies tuli tiensä päähän.

- Nuoren naisen äkillinen puhekuolema! 28-vuotias uhri joutui verbaaliseen tiukkasävyiseen keskusteluun erään nuoremman mieshenkilön kanssa. Nainen vittuili itsensä kuoliaaksi.

- Nuoren naisen äkillinen törmäyskuolema! 26-vuotias sankarittaremme oli ravintolassa seuraamassa erään säNpylän syömistä. Poistuessaan ystävättärensä kera uhri käveli lattiasta kattoon ulottuvaa ikkunaa päin. Kohtaus lasin kanssa oli voimakas ja vaikka sirpaleita ei syntynyt, nuori nainen joutui jättämään maallisen elämänsä aivan liian aikaisin.

Että näin meillä.


tulipalo - edited  5

Tai siis ehkä sellaisen alku, en tiiä. Puoli viiden aikaan katselin, että mikäs se ulkona noin vilkkuu. 5 isoa paloautoa, 2 pienempää, 1 ambulanssi, 1 poliisiauto. Naapuritalon kohdalla onneksi. Tai ei naapurien onneksi.

Tuolla ne edelleen touhuaa, mutta ei kai kovin suuresta onnettomuudesta ole kyse, kun savua tuli vaan hetken (ilmeisesti avasivat ikkunan) ja ambulanssiin talutettiin 1 mies. Nyt isoista autoista on jo poistunut pari, toinen ambulanssi sen sijaan tuli paikalle. Tiedä sitten miksi...

Sitä en tajua, miksen kuullut noiden paikalle tuloa. Ihan hereillä olen möllöttänyt ja hiljainen kämppä. Tuliko ne muka hiljaisin pillein? Hmm.

Kuvassa näet myös minut.

***

Kello on nyt 10.45 ja pitäs käydä asematunnelin kaupassa. Sunnuntaiksi krapulaevästä x) Iloista pääsiäistä jo valmiiksi vaan kaikille, voi olla että sunnuntaina kaatuu muutakin kun keilat. Nimittäin minä, jos en pysy tolpillani.


the to-do-list is done  1

Eli aamuinen lista on suoritettu, mutta uutta pukkaa.
- Pese noi sukat.
- Valitse korut.
- Printtaa skanssen.
- Muista käydä nostamas rahaa.
- Pakkaa K:n lahja.
- Kirjoita kortti.
- Vie lehdet keräyslaatikkoon.
- Do legs.
- Laita jääpalapussit paggaseen. Mieluiten vedellä täytettynä.

Piti tänään lähettää se hakemus. Postin täti ei vaan suostunut laittamaan todistamaan mun seeveetä oikeaksi. Tyhmää meikäläiseltä jättää sen varaan, mutta eip voi mitään. Tiistaina sitten. Kaverit pistäköön nimensä siihen huomenna. Kun haluan kumminkin lähettää sen kirjattuna.


hiuksia ja herätyksiä  1

Huomenta vaan. Vartti sitten nousin tuntien lievää paniikkia, koska olin päättänyt meneväni kaupungille ennen töitä. Herätyksen olin sammuttanut puhelimesta painamalla torkkunappia sen 5-6 kertaa. Hyvin ehtii kuitenkin vielä. Yli tunti aikaa bussin lähtöön.

To-do-list: Tulosta hakemus ja cv, etsi kirjekuori, pakkaa reppu (taas), syö, leikkaa kynnet, kopioi todistukset. Nämä siis pakollisia tänään, töiden lisäksi. Päivästä tulee yhtä tuntia lyhyempi, kun viimeinen uhri ei tule paikalle. Lähtevät perjantaina aamulla kuulemma Pietariin.

Ja jos ne v*tun idiootit pikkupellet taas koputtelee luokan oveen pitkin päivää, en polta käämejäni kuten viimeksi.

Lyhyitä lauseita, lyhyitä lauseita, sanoi Vellu kun Sallaa yritti.

Uudet hiukset on kivat. Ensin suunniteltiin niskaa tosi lyhyeksi ja väriksi tummantummantummaaruskeaa, eteen vähän kuparia. Lopputulos: koko pää tositummalla violetilla ja neljä semmosta hiustenpidennysjuttua sivuille. (2 per sivu siis.) Nämä jälkimmäiset on violetteja myös, kirkkaampi väri niin erottuu :D Kampaaja olisi tykännyt laittaa turkooseja (tummahko sävy), mutta mä ajattelin violetin olevan vähän sovinnaisempi (jänistin siis x)). Tänään vasta saa illalla pestä hiukset. Ja kovin kuumalla ei saa käsitellä nuita, tavallisella föönillä kyllä mutta ei esim. suoristusraudalla. Ne pidennykset leikattiin muiden hiusten mittaisiksi, se lisättäköön kertomukseen. Sinetit tuntui vähän oudoilta nukkumaan mennessä, mutta nyt ne ei häiritse ollenkaan.

Eilisen tehokkuuteen liittyi saappaiden korkolappujen vaihto (piikkikoroista, joiden laput olivat oikeastaan jo olemattomat). Olin tosi nolo, kun näytin ne suutarille x) Mutta kyllä niistä kuulemma ihan hyvin sai ne vaihdettua, kun kuluma ei ollut "runkoon" asti (vai mitä sanaa se käytti)... Kivaa. Laivakenkäongelma ratkesi :) Iltapaitaongelma sen sijaan ei vielä. Jos en laita sitä, mikä oli viimeksi. On vaan Hieman avonainen. Tosin viimeksi kävi tuuri, joten ehkä tälläkin kertaa. Hoh. Se nyt ei kuitenkaan reissun pääasiallinen tarkoitus. Syöminen, juominen ja kaverit on The Target.

Löysin yhtä nuottia etsiessä toiset fysioterapeutin antamat kuntoutusohjeet. Lähinnä selkää varten, tai kohdistuen ylärangan liikkuvuuden parantamiseen (mulla kuulemma liian suora) ja vasemman lapaluun läheisten lihasten voimistamiseen. Ne ohjeet, joita aiemmin pohdin, olivat yleisempiä. Nämä toiset ovat muusikkojen vaivoihin erikoistuneelta henkilöltä. Paikalla oli tuolloin myös osteopaatti, joka tietää mitä meidän ammatti on. Herra Heiskanen on muutenkin hyvä tyyppi.

Suostuukohan postin täti (tai setä) laittamaan nimensä mun cv:en todistamiseksi. Vähän jännittää. En yleensä viitsi perheen jäseniltä pyytää oikeaksi todistamisia, kun jotenkin jäänyt päähän, ettei moinen olisi aivan pitävää. Tai sopivaa. Vuosi sitten Kemijärvellä se kyllä onnistui, postissa siis. En vaan tiedä tämän kaupungin suhtautumista asiaan, jos häiriköin laitoksen työntekijää moisella. Joo-o. Sen näkee sitten.

Time to act.


hiush  4

Kampaajalle piiiiitkästä aikaa :) Jei. Se tässä vaan on, etten tiiä edelleenkään, mitä haluan näille hapsuille tehtävän. Kuvia on katseltu hartaasti, mutta yhtään superkivaa ei ole löytynyt. Ja ehkä hyvä niin, en mä halua kenenkään kopiota. Muutama ihankiva on. Mut ei mun hiuksista saa semmosta kuitenkaan. Hmm.

Laivakamoja en ole ehtiny katsoa vielä. Pitää aamulla äkkiä setviä, onko kaapissa semmoisia, mitkä saattaisin kelpuuttaa reissuun. Ja päivällä tehdä sitten hankintoja, jos tarve vaatii.

Mulla ei ole oikeastaan mitään sanottavaa nyt. Olin aika väsy aamulla ja päivällä, kumminkin hyvällä tuulella. Treeneissä hihiteltiin, kun leffamusa oli hauskaa. Sitten yhden vähän haastavamman biisin jälkeen meinas tulla vaskiedustajan kanssa riita. Kai sekin oli väsyny, tai jotain. Ei jaksa analysoida. Kaiken lisäksi taidan olla vähän pihkassa yhteen tyyppiin ja se on naimisissa onnellisesti. Se siis siitä :D

Jos sitä sitten menis petiin. Unia odotteleen.



aim dan  1

I'm done, siis. Hakemus valmis, cv päivitetty. Yök. Hakemuksesta tuli mun mielestä hyvä, mutta mistä mä tiedän, millanen se rehtor-ihminen on. Että mitä se pitää hyvänä.

Päivällä tiedossa 7,5 oppilasta, jos kukaan niistä ei ole pois. Sen jälkeen ehtii kääntyyn taas kotona - opetuskamat veks ja orkesterkamat mukaan. Vähän syöpöttelyä ja kohti Vuorimiehenkatua. Tai mikä se oli. Toivottavasti treeneihin tulee ihmisiä, vaikka just viikonloppuna oli harjootuksia. Menee harakoille ne treenit, jos taas on vaan kourallinen väkeä. Konsertti on 2 viikon päästä. Tulukee kuunteleen... xD Öh, tai sit ei.

Janottaa, joten suuntaus keittiöön, minkä jälkeen hampipyy (hammasten pesu) ja petiin.



apdeittiä ögen - edited  3

Japjap. Eilinen konsertti oli erittäin hyvä. Sen jälkeen kaveri oli ihan poikkirättiväsy, joten lähti bussilla epsooseen kotiinsa ja mä metrolla takas tänne. Nukuin hyvin ja nyt on ihan pirtsakka-ihkupirtee olo. Tosin kohta on taas kiire, kun pitäs viel pukea ja lähtee treeneihin. Ja mulla on paitaongelma tällekin päivälle. Hohhoijaa.

***

Jaujau. Treenit olivat oikeinkin antoisat ja ilmaa riitti faunin soolossa just ja just tarpeeksi. Paremmin siis kun eilen. Treenaan kaksi viikkoa ja kas, saan sen menemään Loistavasti! *Itsevarmuus kunniaan.* Edelleenkin olen sitä mieltä, että meidän viulusolisti on hirmuhyvä soittaja ja ah, miten vaatimaton... Eikä biisissäkään ole vikaa :D Tykkäsin siitä jo etukäteen, mielipide säilynyt hinkkaamisesta huolimatta. Tuo aiempi sana "vaatimaton" muuten oli ihan vilpitön lausuma. Tyyppi tulee paikalle, soittaa ja nätisti välillä ehdottaa kapulle jotain. Kiittää meitä lähtiessä. Toivottavasti konserttiin tulee reilusti yleisöä, ettei mene harakoille hyvät sävelet.

Paitaongelma muuten ratkesi. Tämän päivän osalta siis. Ja äsken tiskasin ynnä siivosin työpöydät ja hellan levyt ja muut - ahkeraa. *Itsekehu kunniaan.*