Nestearska ajattelee

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2008.

cards  1

Viimemmäksi postikortteja on tullut Venäjältä, Portugalista, Etelä-Afrikasta ja Taiwanista. Kivoja :)

Nukuin hirmuisen hyvin, ilman puoliviiden-puolikuuden herätystä. Kisulla on joku tilapäinen mielenhäiriö vissiin. Unet oli kylläkin sekavia, muuta niistä ei jäänyt mieleen.

Palkkakuittien ja tuntilapun kopiointi, sitten laput kuoreen ja osoite peräti päälle. Huomenna pitää käydä työkkärissä, haluavat ilmeisesti jonkun selvityksen taas. Ajattelin illalla pykätä vapaamuotoisen sellaisen valmiiksi, jos se vaikka kelpaisi sinällään. Tai olisi ainakin tiedot kerättynä, jos pitää joku virallinen paapperi täyttää. Työtönhän en ole. Työnhakija kylläkin. Yhdessä lausunnossa syssyltä lukee, että tuki katkaistaan käsittelyn ajaksi. Kuinkahan kauan sekin sitten kestää. Jaapajaa. Niin niin. Se selviää huomenna.

Note: muista soittaa kampaajalle.


söpö ranskalainen  4

Metron pysähtyessä rautatientorin asemalla tai pysäkillä tai mikä se ny on, havaitsin kyydissä istuvan kivan näköisen miehen. Ja voi vitsi, ihmisvirta ajoi mut istumaan sen kanssa samaan looshiin. En nyt sentään suoraa vastapäätä enkä viereen, mutta sillain ristikkäin. Kaisaniemestä kyytiin tuli joku kyseisen miekkosen tuttava, jolle tämä sitten huikkasi. Tuttava istuutui miekkosen viereen ja alkoivat jutustella på ranska. Jäin itse seuraavalla pysäkillä pois, mutta piristipä vaan iltaa moinen x)


missä vika???  2

Olen pariin otteeseen kiukutellut, kun armas koneeni ei löydä meidän kämpän langatonta verkkoa. Löytää kyllä 5-10 muuta, suojattua ja suojaamatonta. Ja toimii niiden kautta nätisti. Äsken kokeilin vaihtoehtoa langallinen yhteys - toimii nätisti. Kämpän toisessa koneessa langaton yhteys kuitenkin toimii.

Kysyn vaan: MISSÄ VIKA? Kuka vastaa siitä, mikä on minkäkin toimivuus? Mitä?

Aiemmin ongelma on kestänyt ehkä muutaman tunnin. Tai ongelma on ollut toisen tyyppinen (verkko löytyy, mutta ei toimi). Mutta aiemmin ongelma on aina itsekseen korjaantunut.

MIKSEI TÄÄ STANAN PASKA VOI TOIMIA? HÄH?

Verkkokortti poistettiin ja kone käynnistettiin - kone löysi kortin, vaan ei Sitä Verkkoa. Modeemista sammutettiin virta - modeemi käynnistettiin uudelleen - ei apua.

Ja kenelle tostakin voi soittaa ja kysyä? Kun muut verkot löytyy ja toimii, ja toisessa koneessa (joka ei siis ole mun) toimii tämä haluttu langaton yhteys.

WTF?

Olen ärtynyt.


keikkaraportti  1

Meidän konsertti meni hyvin. Kollega soitti osuutensa vallan mainiosti. Biisit oli mulle tuntemattomia, mutta totesin kiinnostaviksi. Yhteen revontulia kuvailevaan teokseen ihastuin kovasti.

Omat kaksi Piazzollaa - no... Menihän ne. Se jota olen veivannut enemmän menneinä vuosina, meni huonommin. Kiks kiks, sanoi soitin vähän väliä. Tai ääni. Tai molemmat. Mutta ei se fiilistä pilannut, tango pysyi nuevona :P

Kamarimusisointi sujui vallan mainiosti. Tempot oli kohdallaan, lopultakin. Maanantaina onkin sitten se suoritus edessä. Jaiks.

Käytiin vanhusten kanssa ravintolassa illastamassa - olen täynnä. Väsyttää aivan törkeästi ja sen myötä harmittaa, koska en jaksanut lähteä rokkikylään. Pojilla olis jamit menossa, mun nimi oli listassakin. Kuukauden päästä about olis kai seuraava kerta, tai niin oletan. Mulla tietty jotain lame ass koulutusta silloin. Täytyy kurkata kalenteriin, kunhan kysyn koska seuraava kerta oikiasti on.

Nyt meen petiin lukemaan ja sitten nukahtamaan. Huomenna on TöiTä eli kokous. Toivottavasti saan autoilla itsekseni sinne ja takaisin.


it is out there!  2

Nyt pitäisi väsätä työhakemus. Tai siis 28.3. mennessä lähetettävä. Armas äitini oli taas "ihan muuten vaan" katsellut netistä paikkoja ja soitti mulle - sanoin ehkä hieman töksähtäen, että tie-dän.

Mutta kun mä olen sille jo aiemmin sanonut, että se paikka on tulossa, en halua keskustella aiheesta (äiti kumminkin jauhaa aiheesta), olen joka päivä katsonut netistä ja ko. kaupungin sivuilta paikkatietoja. Se on mun juttuni hakea sitä, eikä koko suvun. Vaikka sattuukin siellä tietyssä kaupungissa olemaan.

Enkä mä sano, että haluaisin taas muuttaa muualle. En nimittäin halua. Mutta jos tarjolla on virka ja vakituinen sellainen, niin totta munassa mä haen sitä.

Ja siis, David Webb on J.B. Kirjoitin sen jo edelliseen merkintäänkin kommentiksi :P



läppppäri  2

Mulla on kannettava tietokone tai sylikone tai ihan mikä vaan. Pieni ja kiva kuitenkin. Nyt se on lähes viikon ollut löytämättä omaa langatonta verkkoa, Vaihteeksi. Pitää jonkun tuntemattoman yhteyksillä surffailla ja sekös on kivaa, kun yhteys on hidas ja vaikka mitä. Valivalivali.

Eilen tuli kiire pakata ja oli taas kipeä olo, mutta selvittiin ajoissa junaan kisun kanssa. Päädyin ottamaan ison matkalaukun mukaan, koska niitä palautettavia on joitakin. Kirjoja ja nuotteja siis. Vien kaikki kerralla pois, semmoisetkin, joita ei olisi tarvinnut vielä.

Nukuin hyvin - kuukahdin Jo yhdeltä, mitä ei ole tapahtunut moneen viikkoon. Heräsin kumminkin ihan itsekseni puoli viiden kieppeillä. Kai sitä on tottunut siihen, kun möntti yleensä meluaa. Viime yön se nukkui nätisti ja välillä heräsi tassuttelemaan mun säärien päällä (leipoi niitä, hassu eläin).

Tarttis kohta lähtee sinne kirjaston suunnalle. Täällä osassa tätä kaupunkia busseja menee päivällä puolen tunnin välein, joten on parempi ehtiä siihen johon aioinkin. 7 km keskustaan, siellä hoidan asiat ja nappaan toisen linkun - 12 km (suurinpiirtein) töihin. Ei oikein huvita, mutta se nyt on jo tavallinen mielentila. Joten toimeksi siis.


kissa  5

Monesti olen murissut, kun kisu herättelee aamuyöstä tai meluaa tai tekee jotain muuta, mitä en sillä hetkellä jaksaisi seurata. Kuitenkin vastapainona on vähintään tuplasti niitä hetkiä, jolloin kisu on ihana pieni muruliini ja höpöläinen.

Vartti sitten höpsykkä istui reppuni päälle ja kuului epäilyttävää lirinää. Hyökkäsin salamana paikalle ja kas, arvasin oikein. Eli tiesin. Repun päällä oli vielä lammikko, jonka päälle hain vessasta käsipyyhkeen. Onneksi sattui olemaan vanhempaa lajia se pyyhe, ei harmita. Repun takia sen sijaan harmittaa. Se oli tarpeeksi iso (35 l) ja tukeva selästä. Onhan mulla muitakin laukkuja, mutta yhteenkään ei mahdu instrumenttini. Ja ei huvita kanniskella jatkuvasti vaan toisella olkapäällä kaikkea.

Sitä en tiedä, miksi moinen pisuvahinko tapahtui. Hiekkalaatikon siivosin eilen. Ruokaa laitoin herättyäni esille. Paijausta tapahtui paljon, sekä illalla että yöllä että aamulla.

Että repun ostoon sitten vaan - mikä onkin tosi helppoa näin sesongin ulkopuolella. Murr.


syömisestä  5

Usein sitä potee huonoa omatuntoa epäterveellisten (vaikkakin nam-nam-hyvien) asioiden syömisestä. Mutta sanottakoon se tässä ja nyt, oikeastaan kaikkia teitä muistutettakoon, näinä talvisina ja tautisina aikoina, että:

Kun on kipeä, saa syödä juuri sitä, mitä milloinkin tekee mieli ja mikä maistuu. Onhan tärkeää, että saa ylipäätään jotain ravintoa suusta mahaan, jotta sairauden tuoma heikko olotila ei pääse valtaamaan ruumista ja sielua kokonaan.

Niin että ihmiset hyvät, syökää.

***

Tähän tosiviisaaseen merkintään minut innoitti eräs keksiresepti :P


lainauskielto  3

Nii-in. Eilen tuli postissa kirjastosta lappu, että Yksi kirja on myöhässä. Maksuja ilmoitettiin kuitenkin olevan 7 euroa. Äsken katsoin netistä, voisiko lainoja uusia, koska olen menossa kyseisen kaupungin kirjastoon aikaisintaan torstaina. No eipä voi, koska mulla on lainauskielto. Joooo-o. Minkähän takia niistä ei aiemmin tullut lappua...

Tosin, oma vikahan tää on, kun en palauttanut ajoissa. Että semmosta. Torstaina sitten palautus ja maksu.