Nestearska ajattelee

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2008.
Seuraava

tititiiiiistai  4

Eilen kotiin tullessa näin, kun bussikuski ajaessa avasi ikkunan raolleen ja alkoi tyynesti sauhuttelemaan. Eipä auto ollut linjaliikenteessä eli nou matkustajia, mutta silti... Haisee se myöhemminkin.

Tänään on luminen maisema, kun viitsii kurkata ikkunasta ulos. Illalla oli taas kuumetta, mutta ei kai sitä enää ole. Kun kerta parempi olo. Ja pakko joka tapauksessa mennä töihin. Uutisissa oli pääkaupunkiseudun liikennetakuista, Tuusulanvälylälläkin joku paikka ollut suljettuna kolarin takia. Pääseeköhän mun bussilla edes perille x)


eva braun  1

Jimiltä tulee juuri dokkari kyseisestä naisesta. Koen jotenkin omituisena, että hetki sitten musiikkina oli Sibeliusta, pätkä sinfonia nro 5:n viimeisestä osasta. Yksi ehdottomasti kauneimpia teoksia. Hmm. Se soi tuolla taustalla edelleen.

http://www.youtube.com/watch?v=eLOig_N14Dg
E-P Salonen johtaa. Parasta on se hidas teema, joka tulee alkupuolella ekan kerran. Vaskilla pitkiä ääniä, puilla kommentteja siihen päälle.

***

Ei tainnut M.L. olla kovin onnellinen nuori ihminen. Sen perusteella mitä illalla kaverilta kuulin. Ehkä mä sittenkin olen.



Saldoilua  2

Kävin tomaatilla nostamassa rahaa (siitä penteleestä ei saanut kuin 50 euron seteleitä) ja kas, tilille oli jostain ilmestynyt rahaa lisää. Oli sitä ennestäänkin, mutta pitänee tsekata nettipankissa, mikä ihmeen lisäys se oli... Kivaa kumminkin x)

Nuottikaupasta löytyi sellaisia, joita en hakenut. Ja koska en hakenut sieltä alunperin mitään, kaikki ostokseni olivat hakemattomia. Öööh. Tai jotain. Yksi soolo, jota kaveri on soittanut. Se kiinnostaisi. Pikkusen pirullinen vaan. Yksi fantasiahässäkkä, jossa on ihan liikaa mustaa (Venetsian karnevaalit). Yksi oppilasnuotti - Chocolate Box :D 10 pikkukappaletta toooosi makeilla nimillä. Ei ihan helppoja kumminkaan. Ja vielä yksi Bachin tekele, jota itse voisi tuutata. Yksi kirja puhaltimista. Eiköhän noita kaikkia tule käytettyä.

Aamuinen ja aamupäiväinen selkärankailu ei ole mennyt ohi. Nyt kipu on keskittynyt selkärangan ylänikamista niskarankaan, vasemmalle puolelle. Jos katson oikealle, sattuu. Jos katson vasemmalle, ei satu ihan niin paljon. Jos kallistan päätä vasemmalle sivuttain, sattuu. Jos kallistan päätä takaviistoon vasemmalle (herää kysymys, miksi edes pitäisi tehdä niin, mutta kokeilinpahan huvikseni), sattuu. Ehkä tää menee ensi yön aikana sitten taas ohi.

The Hills (ihQ-hömppäsarja) loppui, nyt tekemään rrruokaa.



yöllinen nenäkutina  1

Olin valveilla kolmen jälkeen ja siinä välillä yskiessä nenäni heräsi eloon. Olen varma, että siellä pesi alien. Sellainen ihan pieni, joka pyöri kotelossaan, ennen kuin pian kasvaa suureksi ja räjäyttää mun pään. Niistäminen tai vähemmän hienostunut tapa (jota en nyt tässä mainitse tarkemmin) kutinan poistoon ei auttanut. Nasolin ei myrkyttänyt sitä. Olin hieman epätoivoisehko.

Voiko nenän sisällä olla elohiiri?

Aina kun luulin kutinan loppuneen - tsädääm! Se alkoi taas. Olin kumminkin sen verran väsynyt, ettei alien ehtinyt kasvaa ja räjäyttää päätäni - nukahdin.

Ja nyt mulla on nuhainen olo. Ei kumminkaan tarvi niistää. Tää on outoa. Ehkä se alien on poksahtanut kuitenkin myrkyn vaikutuksesta ja tukkii limakalvot. Hmm... *vajoaa pohtimisen syvään asiaintilaan*

Kisu kurisi ja maukui äsken, kuten aina tuodessaan jostain kätköistä lelun ja halutessaan leikkiseuraa. Tällä kertaa lelu oli suihkukorokkeen ritilä xD Se on ennenkin löytynyt mm. mun huoneesta, eteisestä, toisesta huoneesta. Samoin on käynyt mun sormikkaille. Vaikka ne lähtiessäni olivat kärrykorissa, tullessani toinen oli eteisen lattialla ja toinen keskellä huonetta. Hassu eläin <3

Se viimeöinen vuodatus opiskelusta ja työasioista ja muusta oli ihan hyvä juttu. Tietysti ne asiat vaivaavat edelleen, mutta uni tuli hyvin ja tänään ei ole harmistuspäivä.

Eikä ole kuumettakaan, edes vähää. Jei.


päänsärkyä  3

Fyysistä ja henkistä särkyä. Mulla on huono omatunto, ollut koko viikon. Tai oikeastaan koko kuukauden. Tai vuoden. Tai syksystä.

Aloitin innokkaana taas erään opetusmetodi-koulutuksen. Tai jatkoin sen opiskelua vuoden tauon jälkeen. Koulutuksia on harvakseltaan - syksyllä oli 2 viikonloppua, nyt keväällä saman verran. Syksyn toisen kerran jälkeen oli pitkä tauko. Niin pitkä, että ehdin oikeastaan kyllästyä hieman aiheeseen. Teoria kyllä kiinnostaa ja opettelen biisit mielelläni, opettaakin voisin... Mutta. Mulla on vain ns. tavallisia oppilaita ja about kuukausi sitten kouluttaja muistutti, kuinka tärkeää olisi opettaa myös tällä metodilla. Niinpä niin. Mutta kun pitäisi järjestää paikka, jossa sen voisi tehdä. Pitäisi järjestää vanhempien haastattelut jne. Ei ihan simppeli homma. Tietty yksityisesti onnistuisi, mutta en mä voi kotona pitää ryhmätunteja jne. Enkä halua muutenkaan, että täällä ravaa vieraita ihmisiä vakituisesti.

Ja nyt sitten olin ja olen kuumeessa, mikä tarkoitti kevään ekan koulutuksen missaamista. Vituttaa. Kaikesta siitä huolimatta, mitä edellisessä kappaleessa lukee.

Toinen juttu, joka vaivaa päätä, on kotimainen kirjallisuus. Kyllä, se kiinnostaa edelleen ja kyllä, vitutti kun jäi keskiviikon luento väliin. Tenttiminen on vaan ylitsepääsemättömän muurin takana. Mua ei huvita lukea tentteihin, en saa aikaiseksi kirjallisia töitä. Saan ne ehkä juuri ja juuri aloitettua, mutta aina on jotain parempaa tekemistä. Tiedetään, kyse on olemattomasta itsekurista. Mutta silti tuntuu vaikealta pakottaa itsensä noihin hommiin, kun jossain piileskelee ajatus: "Sehän on vaan vapaaehtoista, ei siitä tarvitse päästä läpi."

En ole viitsinyt porukoille sanoa, että yhdestäkään tentistä ei ole vielä arvosanaa. Ja tuskin tulee. (He siis kustantavat ne avoimen yo:n jutut.) Nyt keväällä on kaksi kurssia, joista vielä ehtii tehdä suoritukset, mutta epäilen vahvasti toimivani niin. En kumminkaan koe, että kerta viikossa luennolla istumista olisi ollut hukkapuuhaa. Olen oppinut suuria määriä, sekä yleistä historiaa, että kirjallisuus-sellaista, että klassikoista ja niiden tekijöistä ja taustoista ja tyyleistä, lyriikan rakenteista... Tulossa on proosan rakenteita ja tutkimushässäkkää.

Onko ihmisellä lupa luovuttaa tuollaisten asioiden suhteen? Aion kyllä käydä luennoilla, mutta onko mun pakko stressata tenteistä ja esseistä? Ja siitä metodin opiskelusta tiedän voivani keskustella kouluttajan kanssa. Pitäisi vaan uskaltaa. Kun en mä ole ehtinyt käydä observoimassa, vaikka sanoin syksyllä, että tsemppaan keväällä sen suhteen. Mulla on tosiaan vaan kolmena päivänä viikossa töitä, joten sen puolesta pitäisi olla aikaa observointiin. Mutta keskiviikkoisin on se luento ja ja ja... Niinpä niin.

En oikein tiedä mikä mua oikeasti kiinnostaa. Katselin netistä oman alan lisäkoulutusta. Erikoistumisopintoja. Olen mä kerran sellaiseen hakenut, mutta tuolloin valittiin kaikista soitinryhmistä jne. yhteensä huimat 7. Mun kaveri valittiin, mua ei. Sen jälkeen ei ole huvittanut edes hakeutua yksityistunneille. Nyt huvittaisi, mutta eteen tulee rahakysymys. Tunnit maksaa, mutta pitäisi kustantaa paljon muutakin. On esimerkiksi huono omatunto pääsiäisristeilystä. (Ja toisen kerran tämän merkinnän aikana noi sanat, h. ot.)

Olen mä kuikuillut muidenkin alojen opintoja. Tiedä sitten mitä tässä vielä rupean tekemään.

Ja mitä lähitulevaisuuteen noin muuten tulee, mulla on töitä toukokuun lähes loppuun saakka. Sitten onkin taas tyhjää. Tyh-jää. Koneella on pari hakemusta, joita varmaankin postitan maanantaina. En vaan usko, että saan niitä hommia. Mutta millä sitten elän kesän? Kai sitä sitten saa ansiosidonnaista edelleen, mutta houkutteleeko moinen vaihtoehto? Ei oikein.

Se mikä myös ottaa päähän, on jatkuva vollottaminen. En siis varsinaisesti itke, mutta herkistelen ihan Typeristä asioista. En mä puolitoista vuotta sitten ollut tämmöinen. Pillereillä lienee ollut vaikutuksensa itkijänaisen uran alkuun, mutta eipä niiden lopettamisella ole ollut vaikutusta. Pari kuukautta sitten jätin ne pois, kun alkoi ärsyttää. Päätin testata, kuivuuko kyynelkanavat. Pitäs vissiin suunnata sinne kynekolookille tai jollekin, joka osaisi sanoa, mitä kantsii tehdä.

Ja tähän turhankin avoimeen pajatukseen on hyvä pistää nyt piste. Plop.

***

Koska pisteen jälkeen voi aloittaa uuden lauseen, teen niin. Tuossa opiskeluhommassa ei ole kyse siitä, ettenkö tykkäisi työstäni. Päinvastoin. Ongelma on vaan siinä, että töitä ei oikein ole. Virkoja on haettavana Hyvin Harvoin, sijaisuuksia harvoin. Tällä hetkellä on yksi virka työkkärin sivuilla, sekin toisella puolen Suomea. Ei sentään Lapissa, mutta ei paljon puutu. Anyway, pistän paperit sinne, mutta kokemuksesta tiedän, etten pääse sen tason virkahaussa edes haastatteluun. Lievän turhauttavaa. Ja se yksi virka, josta olen aiemmin jo jankannut... Eipä ole ilmestynyt hakutietoja. Enkä kehtaa kysyä kaverilta, joka tekee sijaisuutta parhaillaan. Nooh. Odottelua sitten vaan.

Et semmost.


veljen synttäri  3

Niin, otsikon mainitsema juhlapäivä on tänään. En tiiä miten kovasti juhlii sitä, kun on nyt eri kaupungissa (kuten joka viikonloppu). Äiti tekee tietty kakun ja mää en saa sitä, snif... Ja ite ei a) jaksa tehdä eikä b) jaksaisi syödä omaa paakkelssia. Jos kohta kävisi suihkussa (ja palelisi sen jälkeen), niin kehtaisi hinautua tohon valintalatoon. Kun en kerta eilen kattonu kumminkaan Sinkkueloa, katson sitä tänään.

Telkkarissa oli mainos South Park-kännykkäpelistä. Mulla onkin jo sellainen tossa vanhemmassa puhelimessa. Erilainen kylläkin kun toi mainostettu versio. Mun pelissä on yksi kenttä, jossa Cartman ui altaassa, johon ekaluokkalaiset tms. on pissineet. Tehtävänä on päästä altaan toiseen reunaan osumatta pisulammikkoihin. Toisessa kentässä on Chef, joka tanssii ja vissiin nappailee jotain putoavia juttuja. Hitto, en muista kunnolla... Pakko ehkä pelata sitä kohta xD

Martha Stewartin ohjelma tulee siltä maikkarin uudelta naisten kanavalta. Mä tahdon sen kortin ihan vaan ton ohjelman takia - tulkoot sitten mukana maxit ja muut.



Seuraava