Nestearska ajattelee

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2008.

tyhmä pää  7

Päätin olla kesäinen tänään ja pistin topin seuraksi hameen. Niiden kanssa ei tietenkään voi pistää mun peruskenkiä (addut), joten kaivoin laatikosta puupohjaiset pistokkaat tms. Niissä menee parin sentin levyinen kaistale päkiän kohdalta jalan yli.

Tämmöset, mutta Espritin.

Etukäteen tiesin valinnan olevan pälli, koska oli puhuttu Suomenlinnasta. Sinne päädyttiinkin ja rauhallisesti köpöttelin mukulakivillä ja kallioilla. Takaisin tullessa onnistuin muljauttamaan vasemman nilkan johonkin suuntaan. Tapahtuneesta on yli 2 tuntia ja kipu senkun terävöityy. Ihanata. Eniten tuntuu vasemman jalkapöydän ulkosyrjässä ja siinä jalkapöydän päällä. Vähän nilkassa.

Oma syy oli.


puheluita ja jännitystä  1

Taas tarttis soitella. Yhden puhelun yritin jo suorittaa, mutta pääsin vaan jonoon. Hyvä alku.

Italian ihmepoika ja serkku lähtivät äsken keskustaan, sanoin meneväni vähän myöhemmin. En jaksa ihan 24h pitää seuraa, vaikka mukavia ovatkin molemmat. Sitäpaitsi menivät vaatekaupoille (ihmepoika ei ollut Niin innostunut, mutta is in the lack of shorts) ja mä olen kieltänyt itseltäni uusien vaatteiden hankkimisen. Ainakin siihen asti, kun kiloja on häipynyt tarpeeksi.

Mistä tulikin mieleen, että suunnittelin uutta blogia. Sen nimeksi tulisi Valas-päiväkirjat. Pitäs seurailla omia syömisiä. Vaikka lähimpien arkipäivien syömisessä mitään seurattavaa ole. Roskapaskaruokaa.

Joo. Ja illalla leivotaan. Hehhee.

***

Tajusin just, että hakuaika siihen yhteen työpaikkaan päättyi eilen. Lähetin omat paperit ihan ajoissa. Nyt sitten odotellaan, kuuluuko sieltä mitään. Paikkailmoituksessa ei sanottu, järjestävätkö haastattelun ja/tai koesoiton. Tai opetusnäytteen (tuskin heinäkuussa moista). Hitto. Argh. En kuitenkaan saa sitä. Meinasin jossitella, mutta jätän tällä kertaa tekemättä.


voglio morire...  6

Nuo sanat pääsi tänään suusta vähän ennen Raketin kyytiin menemistä x) On sitä ennenkin kokeiltu (2 tai 3 kertaa), mutta kyllä pelotti. Kiljuin veljen ja italian ihmeen tärykalvot varmaan puhki nousun ja ekan laskun aikana :D Mutta heti sen jälkeen oli KIVAA.

Käytiin (tietenkin) myös vanhassa vuoristoradassa, mutta VAIN yhden kerran :( Snif... Veljen piti ehtiä junaan, joten jäi vähän vähemmälle kiertäminen kun yleensä. Mustekala ja Kahvikupit on must, samoin Linnunrata, Hurja kuru, Viikinkilaiva ja Vonkaputous (kastuin ;)). Italian ihme vietiin Sealifen elukoihin tutustumaan, tykkäsi kovasti. Syötiin välillä ja väsyttiin. Rinkelissäkin oltiin. Ja Hiphopissa xD xD xD Pikajunan nimi on oikeasti HarryPotter-juna.

Mulla punottaa olkapäät, rintakehä ja naama. Veli poltti nenänsä ja poskipäät. Italian ihmeellä on kamala nuha, mulla kurkku kipeä. Serkusta en tiedä, on parhaillaan P.S:n keikalla.

Ostin uteliaisuudesta (halpiskaupasta) limettisuklaata, leivontaa varten. Jotain suklaakakkua vois huomenna väsätä.


kuu-ma ja P. Sariola  1

Makuupaikallani oli kuuma.

Eli tohon vuodesohvalle paistoi suoraan mun herätessä. Ja miksi en nuku omassa sängyssäni, kun kerran olen omassa kodissani? Siksi, että italian ihmepoika nukkuu tuolla toisessa makkarissa, mun pikkuveli mun sängyssä, serkkutyttö ja mä vuodesohvalla. Ensi yöksi pääsen omaan sänkyyn, veli lähtee takas kotopuoleen.

Pistin ketjuun, että joo, vituttaa. Ehkä vähän vahva ilmaisu tänhetkiselle tunnetilastolle. Harmittaa vaan, jos ei nyt sitten pääse pelaamaan. Kaikki peruu. Sen tiedän, että omista kavereista ei löydy tarpeeksi peli-intoisia. Kaikki pelkää sormien telomista. Mä en ole niin hyvä soittaja, että se haittaisi.

Säästä ei voi sanoa kuin että ihana. Ollaan menossa Lintsille (iskäpankki kustantaa, muuten ei voisi ajatella edes koko juttua). Kunhan toi viimeinenkin majatalon asukki herää.

Petteri Sariola oli eilen Espalla ja hitto, oli muuten hyvä!!!!!!!!!! Tyypiltä katkes kielikin kitarasta, mutta tyynesti pisti yleisön taputtamaan tahtia ja beatboxaili - samalla kun vaihtoi kielen xD Youtuben pätkistä ei saa kun ehkä puolet siitä kokemuksesta, minkä liveshöystä saa. Levyllä biisit on hyviä, mutta suurin elämys tulee siitä, kun näkee miten ne jutut tehdään. Tai siis yksi ihminen tekee kaiken.


narnia ja prinssi söpis  2

Käytiin eilen katsomassa Kaspianin seikkailuja. Ja parin muun. En jaksa tai edes osaa kovin hienosti analysoida elokuvaa, joten sanon vaan, että mua se viihdytti.

Joskus aikaa sitten tuli luettua kaikki Narnia-kirjat. Velho ja leijona on ainoa, joka löytyy omasta hyllystä, joten sen tapahtumat jotenkin muistaa. Kaspianista ei ollut muuta muistikuvaa kuin se, että ne 4 lasta palaavat Narniaan oltuaan vuoden täällä "normaalissa" maailmassa. Sinä aikana Narniassa on kulunut (yllättäen) monta sataa vuotta.

Juonen suhteen aika monta asiaa oli arvattavissa, vaikka ei olisi kirjaa lukenut. Tämä kommentti tuli veljeltä. Aika mahtipontisia pätkiä mahtui mukaan useampi (varsinkin mitä musiikkiin tulee), mutta ei kai tollasia leffoja voi oikein muuten tehdäkään.

Prinssi Söpis oli kyllä vähän maitonaama vielä (no nuori ihminen, mitä muuta se nyt voisi ollakaan), mutta katsellaan sitten muutaman vuoden päästä uusiksi :D


remontoinnin iloja  2

Jollain muulla on niitä, ei mulla. Yleensä tän rapun ihmiset on laittaneet lapun ala-aulan seinälle, jos möykkäävät. Että remontti kestää x päivää tms. Ei o lappuja näkyny. Poraaminen (niillä on joku v*tun katupora tuolla yläkerrassa) alkoi ennen heräämishetkeäni, eli varmaan mukavasti aamutuimaan. Kaksi jantteria oli sauhuilla, kun tulin veljen kanssa asemalta kotiin. Nyt ne taas mesoo.

Viuviu ja väyväy. Valivali.

Ei toi nyt mikään kova ääni ole, mutta tarpeeksi ärsyttävä. Ja hajottaako ne siellä kokonaista seinää, kun kestää näin kauan?

Asiasta puuhun. Gasthaus 52 on auki tästä päivästä alkaen, ainakin perjantaihin. Tulevaksi yöksi vuodepaikkoja on vapaana vielä kolme, huomisesta alkaen enää yksi. Keskiviikosta alkaen kaksi. Saa nähdä kuinka riemuisaa meillä täällä on. Italian ihme on kuitenkin kiva tavata, olkoonkin että se on 16 eli vielä pikkupoika. Lintsille olis kiva mennä, mut ei o rahaaaaaaaa. Ainakaan 33 euroa ylimääräistä. Tai jos onkin, ne pitää priorisoida muuhun käyttöön. Esimerkiksi tän päivän leffalippuihin (mennään katsomaan Narniaa).

Kiitettävän pitkään valvoin viime yönä - viiteen. Pyörin sängyssä vielä pitkään koneen sulkemisen jälkeen. Möntti innostui puoli viiden aikaan kiipeilemään telkkarin päälle jne. Häädin sen makkarista - puolen tunnin päästä kävi hyppimään ovenkahvaan. Päästin takaisin ja Hän olikin sitten Niin tyyni. Kehräsi ja tuli rintakehän päälle nukkumaan.

Tälle päivälle ohjelmassa siis tennaria, sen jälkeen tai sitä ennen jätskeilyä, repun ja housujen etsimistä (veli on kiitettävän nirso, varsinkin vaatteiden kanssa) ja ruokakauppaa.

Väsyttääpi.



surullinen kohtalo  28

Ei ole enää ketsuja

Olipa kerran kettu ja olipa kerran susi
ja ne söivät toinen toisensa.
Olipa kerran kettu ja olipa kerran susi
ja ne söivät toinen toisensa.

Ja siitä tuli ja siitä tuli
ja siitä tulitulitulituli ketsu.
Ja siitä tuli ja siitä tuli
ja siitä tulitulitulituli ketsu.

Sitten se ketsu söi itse itsensä
ja siksi ei enää ole ketsuja.
Sitten se ketsu söi itse itsensä
ja siksi ei enää ole ketsuja.

***

Nyyh :(


yet another  1

...to-do-list:

- ruukkuja varastosta
- Oulu
- Rovaniemi
- ristiäiset
- junaan
- kissanruoka

Kai noilla pärjää. Illalla huvittas ehkä mennä leffaan, mutta tuota. Taidan tyytyä katsomaan Skotlannin viimisen kuninkaan itekseni kotona. Halvempi niin.

***

Listaan merkitsemätön kohta suoritettu.

***

Ristiäiset ja ruukut hoidettu.

***

Pitää muistaa ottaa toi Kartio-kaadin mukaan. Ja toivoa, etten riko sitä matkalla. Junalippu tarttee hommata ajoissa. Tietysti kaikki junat tupaten täys, ku on perjantai. Ja kaikkea sen suuntaista.


sinne meni  1

Eräs tuttu soitti eilen ja sanoi, että olis keikka tarjolla. No minä tietysti innostuin, koska rahaa tarvitsisin. Soitin henkilölle, jonka numeron sain. Ei vastannut, joten jätin viestin ja viestissä numeroni ja kerroin soittavani uudelleen. Oltiin eilen sitten asioilla vaikka missä ja soitin äsken vasta sen uuden puhelun.

Henkilö kiitti vaivannäöstä ja sanoi saaneensa keikalle (siis kotona pidettäviin ristiäisiin) jonkun toisen. Ei siinä mitään. Ärsyttää vaan, kun sanoi just saaneensa sen toisen tyypin kans sovittua. Ei voinut sitten eilen mulle soittaa takaisin. Joopajoopajoo.

No. Ne rahat meni nyt sitten sivu suun. Meinas itku päästä. Mut ehkä meen vaan tonne varastoon niitä ruukkuja etsimään. Syön tonnikalaa pari viikkoa.

Viuviu ja väyväy. Aurinko sentään melkein paistaa taas :)