Nestearska ajattelee

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2008.

hmm  5

Palvelutavoitteemme:

Pyrimme käsittelemään
- sovitellun päivärahan jatkohakemukset kahden viikon kuluessa saapumisesta.
- uudet työttömyyspäivärahahakemukset (vähintään 3 kuukauden katkos päivärahan maksatuksessa) kahdessa viikossa, kesäaikana kuukaudessa.

Tuota tuota. Mulla ei ole ollut katkosta päivärahan maksatuksessa, mutta käskettiin silti tehdä uusi hakemus, koska kesäkuun alusta alkaen oli nolla päivää töitä viikossa. Ja jatkohakemuskaan ei ole siis kyseessä mun kohdalla. Muita ehdokkaita sivulla ei ollut. Niin että kauankohan mun hakemuksen käsittelyssä nyt sitten menee? Kuukausi? Se tarkoittaa sitten vielä 2 viikon lisäodottelua. Eli elokuun alussa saan Ehkä kesäkuusta jotain tukea, heinäkuun rahat sitten joskus.

Rairairai. Onneksi ensi viikon la on keikka, josta pitäs saada palkka käteisenä.


mikä v*ttu mua vaivaa?  4

HÄH?

Oli kiva päivä. Kaikenkaikkiaan. Taulut, ruoka ja muu. Ei edes tappelua tai väittelyn tynkää.

Silti voisin koska vaan ruveta ärsyyntymyksissäni muita ihmisiä ärsyttämään. Tai itkeä harmistuksissani, vaikka ei oikeastaan olekaan syytä.

Ellei syyksi lasketa opetk:n päätöstenteon hitautta. Mikä ei kylläkään edes yllätä mua, tai yllättänyt, koska se lukee siellä nettisivuilla varsin selkeästi. Ja olihan mulla aiempaa kokemustakin.

Ja mitä työtilanteeseen tulee, Oulussa ja Roissa olisi mahdollisesti töitä. Pitäs vaan soittaa, että minkä verran tunteja. Ouluun en edes lähetä papereita, jos on vaan pariksi päiväksi. Rovaniemelle voisi lähettääkin, jos hakisi samalla sinne opistoon lisäksi toilailemaan.

Teki mieli avata tonne ketju otsikolla Mielikuvasi perseestä. En avannut.


kutittaa  2

Taas pyörittiin vuorimäntyjen ja haisevan puskan keskellä ja alla. Ja välissä ja päällä. Käytiin sireenien (joojoojoo, kirjoitetaan että syreenien) keskelläkin. Taisin hävitä, mutta kivaa oli :D

Kroketti on hieno peli.

Pihalla oli iltakymmenen jälkeen aika monta ötökkää.

Torstain ohjelmaan kuuluu yksi naivistien taidenäyttely ja varmaankin vähän suklaata. Paljon kävelyä. Mahdollisesti (ja todennäköisestikin) lisää krökeetä.

Ilmanvaihtokone humisee.

Kuuma.

Huono olo.

Olisi aika mukavaa, jos aamulla saisi tietää erään maksupäivän.

Petiin.


ruusurisu  1

Velvollisuudet hoidettu, eli jee.

Anti-packing hoitamatta, eli blaah.

Toinen mummu on sairaalassa huonossa kunnossa, eli outoa.

Illalla näkee taas Möntin, eli jei!

Täysremontoidussa soittimessa fis vuotaa ja cis ottaa c-rullaan kiinni, eli voi pärse.

Jyväskylän keikasta saa pari sataa eurua (miinus verot), eli jee.

...mutta se sotkee taas kesän tukihommia (joista ei ole vielä kuulunut yhtään mitään), eli voi vidunvidunviddu.

Illalla ehkä pääsee pelaamaan, eli kivakiva.

Mustelmat boobseissa on nyt kellertäviä, eli ööh... kiva kai, kun kerta parantumassa.

Edirol (tms.) on minidisciä parempi äänityslaite, eli pidettävä muistissa.

300 on katsomatta jäänyt leffa, eli laitan sen pyörimään.


reireireisua  2

Sunnuntaina aamupäivällä oltiin perillä. Treenattiin pari päivää ja tuossa illalla kahdeksalta oli konsertti. Kesti ja Kokkonen meni ihan oukei. Leirin aikana opin myös pyörittämään lautasta kepin nokassa - hauskaa x) Jonglöörausta opeteltiin myös, mikä johti seuraavaan päätelmään: en osaa heittää vasemmalla kädellä sitä palloa.

Leiripaikassa oli sauna ja uima-allas sisällä. Kahtena päivänä uin Paljon <3 Leiripäivien aikana myös syötiin ihan liikaa. Ja nukuin niiden ei-niin-kiinnostavien juttujen ohi tarkoituksella (ei niihin osallistuneet kaikki muutenkaan), joten ei ahdistanut niin paljon.

Viime yönä nukahdin puolen yön jälkeen. Ihan vaan herätäkseni kahdelta. Ja kuudelta. Ja puoli yhdeksältä lopulta aamiaiselle. Ei rentouttanut ihan hirveästi ne unipätkät.

Keskiviikon ohjelmistoon kuuluu junailu jossain vaiheessa Hämeeseen. Varmaan yötä siellä. Riippuu vähän majoittajien ohjelmasta. Torstaina tai ehkä vasta pe tuun kisun kanssa tänne takaisin. Ikävä mönttiä.

*laulua*
Enpä tiedä, tokkopa taidan mennä Linnan juhliin...
*/laulua*

Se oli Sibeliusta ;)



10 tunnin päästä...  1

...pitäisi olla seuraavat asiat tehtynä:
- pakkaaminen
- unet
- suihku
- pukeminen
- pysäkille kulkeminen

Ei siis kovin paha.

Löysin zyrtec-paketin ja se oli jopa täysi. Otin yhden, kun kutiaa niin stanasti noi pistokset. Etonopuikko on ollut ahkerassa käytössä.

Treenileiri on vain pari vuorokautta, vähän reilut, mutta aiheuttaa silti ahdistusta. Lähinnä siksi, että järjestäjä on kristillinen taho. Musiikki on pääasia, mutta kumminkin. Mjooh. Toivottavasti on mukavat kelit, niin voi olla pihalla. Soittamisen lisäksi. Tiistaina illalla mut voi yrittää nähdä Jyväskylässä, tosin onnistumisprosentti saattaa olla aika heikko x)

To-pe-yönä alkanut huono olo ei ole vielä mennyt ohi. Ei maistu ruoka eikä kyllä oikein mikään muukaan. Mehu tai limppari. Leffassa söin vähän irtareita ja pippurirenkaita - tuli yökkö olo aika äkkiä. Kävin kaupassa hakemassa minievästystä treeni-iltoja varten, eikä tehnyt mieli mitään. Otin kumminkin pähkylöitä ja keksilöitä ja turkinpippuriloita. Pakotan sitten vaikka treenikaverit syömään ne.

Leffasta kotiin tullessa tuntui, että otsassa on leima, jossa lukee isolla läski. Eikä se leima ole vielä oikein hävinnyt. Pakastepizza on edelleen pakastimessa.

Mulla on myös ääni vähän käheä, koska kipeytyi to-pe laattaamisesta. Mielenkiintoista. Kurkussa tuntuu myös, kuin olisi joku pala nielemättä. Sitten sitä nielee ja nielee, mutta tunne ei häviä. Tosi mielenkiintoista, hah.

Kisua on ikävä. Keskiviikkona meen hakemaan sen tänne mun luo kotiin <3


osasin!  4

Hommasin netistä elokuvailulippusen ja tuli ihan oikealle päivällekin jopa x) Olen aika ylpeä itsestäni.

Nukuin loppujen lopuksi lisää enemmän kun piti, puoli neljästä puoli yhteen. Näin omituisia unia, joista en muista juuri mitään. Huominen jännittää, joten ehkä sillä oli vaikutuksensa asiaan.

Harkitsin jo, että olisin pyytänyt kaveria tuuraamaan mua Jyväskylään tiistaina. En kumminkaan kehdannut tehdä sitä. Toinen puoli tahtoo soittaa ja päästä esiintymään, toinen on epävarma omien taitojen riittävyydestä. Täytys vielä sopia se kyytihommakin.

Puhelin kouraan siis.


jälkimaininkeja - edited  5

Rönnillä oli mukavaa, vaikka eipä mua juuri haettu tanssimaan, tyrkyllä olosta huolimatta. Mutta perhana! Hain itse yhtä pitkää poikaa ja se lähtikin :) Jonkinlainen ujouden ylitys suoritettu siis.

No meidän porukan miesedustaja nyt haki kerran - huvittavaa vaan, että on mua kymmenisen senttiä lyhyempi. Mutta valssit sujui silti :D Tosin pari väitti, että mä yritin viedä. Esitän vastalauseen edelleen.

Neljänneksi viimeiseen biisiin mua haki keski-ikää lähestyvä mies, joka olikin hirmuisen kiva. Ja HYVÄ tanssimaan. Kahden kappaleen aikana ehdittiin jutella jonkun verran ja kun setä saatteli mua pois, sanoi vielä kohteliaisuudenkin x) Eikä se ollut yhtään lima! Pois se tästä tapauksesta. Sen sijaan huvittavinta koko illassa oli mun viimeinen tanssipari. Lyhyt pulska setä, joka tuoksahti hieltä. Vissiin jännittikin aika paljon xD

Ja mitä Tomi Markkolaan tulee - soitti kivasti haitaria x)

Itse mökkeily oli mukavaa. Hämeenlinnasta keräiltiin porukat kyytiin ja ajettiin meidän mökin kauttakin, kun oli reitin varrella :) Ehkä ensi kesänä noiden ihmisten kanssa sinne. Päästiin perille varsinaiseen kohteeseen ja syötiin ehkä parasta ruokaa hetkeen - kaverin äiti oli tehnyt meille valmiiksi. (Vanhemmat olivat reissussa ekan vuorokauden, saatiin olla keskenään.) Ohjelmassa oli laittautumista ja tansseihin lähtöä ja tanssimista ja takaisintuloa. Eka ilta siis varsin jees. Puolet porukasta (2 kpl) meni nukkumaan puoli kolmelta. Kaverin kanssa treenattiin Kesäyön unelmaa (scherzo) puoli viiteen xD xD xD Mutta tuli siitä melkein valmiskin...

Torstaina syötiin, treenattiin, järkkäiltiin, tehtiin biisilista, saunottiin, säädettiin, jännitettiin ja naurettiin, kun pihaan ajoi letkassa 7 autoa. Konsertti oli riihessä klo 18 ja oli odotettu ehkä kolmeakymmentä ihmistä. Omat vanhempanikin ajelivatten paikalle ja illan saldoksi yleisömäärässä tuli 70! Istumapaikat melkein loppuivat kesken :D Ja ohjelmamaksun maksoi ilmeisesti jokainen, muutama vähän ylimääräistäkin.

Meikäläisen juontotaidot taas loistivat (poissaolollaan, ehehe). Yleisö lämpeni pikkuhiljaa, väliajan jälkeen oli jo ihan rento meininki. Kilpajuoksu-esitys (se mendelssohn) herätti ehkä eniten hilpeyttä x) Vaikka aiheuttikin etukäteen kaverille hirveän stressin... Yllätysesiintyjä (kaverin mummu) sai yleisön vetistelemään. Ensin laulettiin viisistään 3-äänisesti Kalliolle kukkulalle, sen jälkeen mummeli lauloi yksin, säestyksen kera. Minä laulan sun iltasi tähtihin, jonkun semmoisen.

Encore oli Kullan ylistys, neljän ihmisen kaanonina x) Minun kultani kaunis on, vaikkon kaitaluinen. Ja sitä rataa.

Loistavasti sujunutta keikkaa juhlittiin hillitysti. Lasi kuohuvaa, siideri, 2 lasia viiniä - meikäläisen juomasaldo. Syötiin yhdentoista maissa. Soitettiin (huonosti) fifeillä ja taputettiin skitsoja rytmijuttuja - älyttömän hauskaa x) Kuunneltiin vanhoja kasetteja ja älppäreitä. Iltasaduiksi kuunneltiin Peter Pan ja Bambi. Kahden aikaan tuli uni, joillekin. Mulle tuli huono olo.

Huonoa oloa jatkui aamuun asti. Säännöllisin väliajoin hipsuttelin pihan perälle ulkovessaan ja laattasin. Kaveri heräili yhdeksän kieppeillä ja oli vähän kauhistunut, kun sanoin että kymmenes kerta justiinsa suoritettu. Paleli ihan törkeästi ja päätä särki - megakrapula siis xD Tosin, kaverit ja ne yhdet vanhemmat mummun kera oli sitä mieltä, ettei huonovointisuus voinut olla pelkästään alkoholista. Varsinkin kun join niin vähän. Söin samoja ruokia kuin muutkin, eikä kenelläkään muulla ollut yhtään huono olo. Aamulla ei toiminut maha toiseenkaan suuntaan kunnolla. Tosi nasta fiilis siinä vaiheessa.

Yhdentoista maissa aamulla pystyin jo olemaan pitkälläni ilman jatkuvaa kuvotusta. Torkuin ja koitin välillä vastailla, jos joku kysyi jotain. Mehua sain juotua jossain vaiheessa ja särkylääkekin pysyi sisällä. Muut katsoi leffaa. Puoli yhdeltä siirtyivät ulkokeittiölle ruokailemaan. Köpöttelin seuraksi ja söin puoliväkisin banaanin. Teki aika tiukkaa. Peukalonpään kokoisen perunan ja kolme haarukallista savustettua lohta tungin alas hetken päästä. Harmitti ihan pirusti, koska kala oli hyvää.

Automatka sujui jotenkuten, junaan ehdittiin ajoissa. Ja juna oli tietenkin se, joka tuli Rovaniemeltä ja oli ihan täynnä. Ei tullut nukuttua.

Uutta sim-korttia ei ole tullut edelleenkään. Että sitä odottellessa. Nukahdin illalla kuudelta - heräsin illalla yhdentoista jälkeen. Saa nähdä milloin uni vie seuraavan kerran. Vieläkin öklö olo.

Mönttiä ikävä.

***

Yksi kavereista sanoi vissiin keskiviikkona ennen tansseihin lähtöä: "Hei tulkaa kattoon, tääl on tollasia juttuja!" Mentiin ikkunan luo ja mitä ulkona näkyikään? Peuramamma kahden vasan kanssa :D

Keskiviikkoon lisätään myös yksi kappale hävittäjiä, joka rikkoi äänivallin. Sanoisin, että aika mielenkiintoinen kokemus.


ready to go  1

Kyydin piti olla täällä tunti sitten. Soitti tuolloin, että pääsi vasta lähtemään. Vähän ärsytti, mutta riitti sitä hommaa täälläkin näköjään sitten odotteluajaksi.

Jotain unohtuu ihan varmasti. Rahaa pitää vielä siirtää. Sit oon niinkö valmis. Pe takas. Todennäköisesti xD

Paistais ny aurinko ees jonain päivänä.

Mutta että minä meen ny, hauskaa loppuviikkoa itse kullekin.

Pii.Es.
Möntti puskee koko ajan. Varmaan arvaa, että mua ei taas hetkeen näy :(