Nestearska ajattelee

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2008.
Seuraava

stupid hoomin  4

Pistin kuvia eräälle sivustolle eilen. Yksi oli saanut tähän mennessä jo 18 ääntä :)

Siitä rahasta. Vuokra on nyt maksettu ja koska eräs työnantaja ystävällisesti maksoi toukokuun kokouspalkkion ja matkakorvaukset koko kuulta tänään, maksoin myös puhelinlaskun ja kahden kuun jäsenmaksut. Kauheen kivaa. Niin joo, hoidin myös toisen puh.laskun. Ja kysyin, mistä sen liittymän saa lopetettua kun puolen tunnin sivujen tutkinnan jälkeen ei löytynyt ko. vaihtoehtoa. Pelkästään tilapäinen sulkeminen. Nej tack.

Aurinko paistaa. Voisin kenties suunnata pihalle.

***

Suuntasin laskupinolle. Yksi jäsenmaksu lisää suoritettu, lisäksi luottoa lyhennetty. Koko kortti ällöttää loppujen lopuksi. Tulee hirveät omantunnon pistokset sitä käyttäessä.



kun kaikki menee päin pebaa... - edited  4

...leivo pannukakku.

Tai tee ylipäätään ruokaa. Saa tekemistä, tulee hyvä tuoksu ja ihan konkreettinen lopputulos. Sooloilua ei ollut kovin hyvä leffa (kirja on parempi), mutta toi jäi mieleen x)

Minä tein soppaa. Ja raparperipaistosta. Ja vierasvaraksi maustekakun. Tuli parempi mieli.

Uusimmassa Maku-lehdessä on curry-porkkanakeiton ohje.
4 annosta

5 (500g) porkkanaa
3 (250g) jauhoista perunaa
2 rkl rypsiöljyä
1-2 tl currytahnaa (itse pistin vihreää)
1 l kiehuvaa vettä
1 kasvisliemikuutio (pistin kanaliemikuution)
1 tl merisuolaa (käytin tavallista)
1 tl rakuunaa
0,5 tl mustapippuria

* Kuori porkkanat ja perunat. Leikkaa kuutioiksi.
* Kuumenna öljy kattilassa. Keitä currytahnaa hetki ja lisää kasviskuutiot.
* Kuullota kuutiot kullankeltaisiksi, lisää vesi ja muserra liemikuutio joukkoon.
* Hauduta hiljaisella lämmöllä kannen alla 30 - 40 minuuttia.
* Soseuta keitto ja mausta suolalla, rakuunalla ja pippurilla.

Tarjoa keitto rapeakuorisen leivän kera ja pirskota päälle halutessasi muutama pisara oliiviöljyä.

-> Tarjosin soppaa itselleni pienipyöreäruis-näkkärin kera. Oli HYVÄÄ.

********

Tein myös pari juttua, jotka odottaneet tekemistä melkein vuoden. Vaihdoin rahapuun parempaan ruukkuun ja lisäilin multaa. Kylvin basilikaa, tilliä, timjamia, rosmariinia ja sitruunamelissaa. Typerä päähänpisto sikäli, että viikon päästä lähden reissuun ja sen jälkeen toiseen reissuun. No. Ehtii siinä välissä käydä kastelemassa purkkeja, sikäli kun niihin nyt kasvaa tässä vaiheessa jotain xD


raha  4

No niin. Tilillä on 150 euroa. Sillä pärjätään siihen asti, kun tänään lähetetty hakemus on käsitelty - missä taas menee kahdesta neljään viikkoa ainakin. Vuokrarahat saan lainaksi kyllä porukoilta, mutta tähän liittyykin sitten armaan äitini suunnaton kiinnostus ylipäätään rahankäyttööni. Jos puhutaan puhelimessa, yleensä vakiokysymyksiin kuuluvat mm. "onko sulla nyt rahaa", "onko sun tilillä mitään" jne. Kyllä minä ymmärrän, että ollaan huolissaan. Mutta kun pitäisi ilmeisesti tehdä jokseenkin tarkkaan selkoa siitä, mihin rahani käytän.

Joojoojoo. Eihän mun (aikuisen ihmisen) asiat muille kuulu. En vaan halua riidelläkään.

Ja sitten on tuo kissa. Olisin ottanut elukan täältä kotikylälomalta mukaani tänään, mutta eilen heräsi kysymys elukan hoidosta mun kaverimökkeilyn ja yhden treenileirin aikana, jotka sattuvat olemaan peräkkäin ensi ke alkaen. Tässä huushollissa on joka päivä joku paikalla, kun veljistä kaksi ovat koko kesän asukkaina. Ja tietysti äiti ja iskä. Ä hermoili, että mitäs sitten jos he iskän kanssa ovat jossain reissussa ja että onhan se nyt veljille sitten ylimääräistä vastuuta. Veljet itse sanoivat, että mielellään hoitavat.

Lopputulos oli se, että kisu jää nyt sitten tänne edelleen. Ja että minä (vähine rahoineni) tulen viikonloppuna käymään, ettei kissalle tule ikävä (äidin keksintö). Tuleehan mullekin kissaa ikävä, tietenkin. Mutta ahdistaa vaan reissaaminen.

Valivalivalivalivalivali.

Pääsen tänään vasta tosiaan postittamaan sen kaavakkeen. Ja työhakemuksen. Tosin muistaakseni mulla ei ole oikeaksi todistettuja jäljennöksiä kelpoisuustodistuksista. On vaan kopioita ilman allekirjoituksia. Täytynee soittaa kaverille, jos olisi vapaalla ja halukas jakamaan nimmareita.

Edelliseen liittyen: pitääköhän niissä olla kahden vai riittääkö yhden ihmisen nimi? Ja pitääkö cv todistaa oikeaksi?

Suuntaan asettelemaan hiuksia, pakkaamaan ja sen jälkeen junailemaan.


Seuraava