Epätodellista

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2009.

Viime höpinät  1

... ennen kuin vuorokausi kääntyy sunnuntaiksi. Päivä on mennyt osin usvassa, osin touhuten. Usvassa sen vuoksi, että eilisiltaisen synttärijuhlinnan seurauksena heräsin vasta joskus, ja kotiin pääsin lähtemään iltapäivästä. Vieläkään ei ole täysin kirkas ajatus.

Loppupäivä meni viesteihin vastaillen, ja ilta saunoen. Oli pitkät, pehmeät löylyt. Eilisen vuoksi ei saunajuomaksi mennyt olut tms, vaan litra tosilaimeaa mehua. Onneksi tulee juhlittua melko harvoin, hyvä jos kerran vuodessa.

Gildaa katsoessa neuloin samalla juniorille punaisia lapasia, jotka hän kuvitteli minun tekevän yhtenä viikonloppuna. Pettyy poloinen. Tai, jos maltan istua paikallani koko huomisen päivän, ehkä onnistuu. Vähän pitäisi paketoida ja kotikalja pullottaa, siinä sunnuntain hommat.


Viikonlopun aatonaatto  1

Ja silmät sirrillään. Nukuttaa. Ompelukoneen surrutus on yksitoikkoista kuultavaa, ja illan mittaan olen ommellut muutaman tunnin. Saumat ovat lyhyitä, joten kovin monta metriä en ole ehtinyt surauttaa.

Taisi tulla ennätys tietsikan avaamisajankohtaan nähden: avasin sen vasta ysin jälkeen! Päätin tieten, että teen nuo muut hommat ensin ja sitten vasta huvittelen :) Ja nyt ei sitten jaksakaan enään istuksia tässä, pitänee mennä iltapuuhiin ja höyheniin...

Huomenna ei ehkä nukutakaan höyhenissä vaan vieraspetissä... saa nähdä. Jos sinni pitää, ei ehkä tule otettua kuin onnittelumalja ja pääsen kotiin. Kahdesti se on jo onnistunut parin viikon sisään, ehkä huomennakin?


Ahhahh ja oh ja voi  1

... saunasta on palattu! Olo on pehmoinen ja sen oloinen että nyt olisi hyvä mennä untuviin. Kohta. Löylyt olivat pitkät ja itse asiassa en muista sessiosta juuri mitään; vaivuin nirvanaan heti lauteelle asetuttuani. Kävi myös pikku kämmi; otan usein oluttölkin mukaan ja, ettei se ihan lämpiäisi, pistän välillä löylyastian nappoon pystyyn. Nyt puoliksi juotu ölkki kumoutuikin löylyveteen... Tuli melkoiset aromit sen jälkeen kiukaalta!

Piinatyöviikko on puolessa. Huomisen kun jaksaa niin on jo perjantai, ja perjantai-illan pippalot kun jaksaa niin on lauantai ja vapaa vkl alkaa. Silloin koetan tsekata, missä määrin sato on kärsinyt...

Mökki on viileä yhä edelleen. Öisin tarkenee untuvissa, mutta töistä palattua on max 18 astetta. Tänään levittelin lisämattoja lattioille, ja tukin muutaman ilmanvaihdon. Eteisen patteri ei lämpiä kuin hetkeksi, lienee sökö.

Viihdyn kuitenkin. Työmatkalle keksin uuden reitin, joka ei vie motarille, ja on kuitenkin yhtä lyhyt. Uskomatonta. Vielä kun saisi pikkuisen lohkojutskan kuntoon, niin kelpaa lähteä pakkasillakin liikkeelle!



Paleltaa  1

... sisällä ei ole kaikin paikoin kahtakymmentäkään astetta, vaihdellen 19 asteesta alaspäin. Pesuhuoneessa on lattianrajassa tosi kylmä... oma syyni, sillä saunan yläräppänä oli jäänyt aavistuksen auki lauantain saunomisen jälkeen :( Oppia ikä kaikki. Lisäksi tänä aamuna hoksasin miksi pesuhuone oikeasti on niin kylmä: siellä on jonkinlainen ilmastointihärveli joka antaa suoraan ulos. Kiireessä kiskaisin siihen katkaistujen farkkujen lahkeet teipillä kiinni.

Tämä ilta meni, töistä mutkan kautta palattuani, uuden jenkkikaapin ovien kätisyyttä vaihtaen. Tehdaskiristetyt ruuvit apuva. Siinä vähän taas tiristettiin ennen kuin saranat oli vaihdettu. Nyt se on jäähtymässä, joten huomenna varmaan voin siirtää kamat sen uumeniin.

Vanha versio on autokatoksessa, ja aprikoin voisiko siitä tehdä kaapin juureksille (jotka ovat varmaan jo kylmäneet tönköiksi) ja säilykkeille. Homehtumisen estämiseksi sitä ainakin pitäisi vähän virittää? Kuten Scarlett: ajattelen sitä huomenna.


Sunnuntai, kotihommia  1

... sillä on ns. edullisen sähkön viikonpäivä. Niinpä koepaistoin pipareita, jotka totta kai oudossa uunissa tulivat äkkiseltään tummiksi. Sitten kahdet lihat uuniin ja yksi liedelle. Pyykit pyörivät myös. Sinänsä yksinkertaista eikä rasita mitenkään, sillä ei tässä ole mitään muuta tuikitärkeää.

Päivä alkaa hämärtää vaikka ei ole monta tuntia ehtinyt olla valoisaa. Näitä keskitalven pitkän hämärän aikoja. Outoa on ollut, kun ulos ei tee mieli (ei sen puoleen kaupungissakaan haluttanut) ja sisällä pitää keksimällä keksiä tekemistä. Sitähän löytyy.

Syönnin jälkeen alan koeponnistaa yhtä joulujutskaa, jota eilen lauteilla jo hahmottelin. Tykkään, kun voi kaikessa rauhassa - ilman ulkoisia paineita - kokeilla ja hioa omia 'keksintöjään'. Protokappaleesta tulee väistämättä susi, jonka mukaan seuraavat jo onnistuvat. Elämän isoja iloja!


Joulumyyjäiset  1

... kyläkoululla - uskomaton määrä ihmisiä näin pieneksi kyläksi. Tarjonta ei ollut ylenpalttista, marttojen myynti- ja arpapöytä sekä koulun omat vastaavat. Löysin muutaman lahjan - ja voitin herkkukorin! Hieno alku uudelle elämälle!

Lopun päivää laittelin asuntoa kuntoon - matot tuulettumaan pikkupakkaseen, imurointia, ylimääräiset tavarat vinttitilaan. Hiusten värjäys saunan lämmityksen ajaksi, ja telkusta Tim Allenin joululeffa. Täällä on hiukan viileää, sillä pudotin ensin pattereiden lämpöä, sitten viritin ne uudelleen.

Loppuilta menee ilmeisen relasti, ja huomiseksi ei ole mitään erityistä varattu - mahtavaa! Vähän outo olo, sillä tähänastiset päivät ja illat ovat olleet kaikkea värkkäämistä. Joulun ja lahjuksien suunnittelu ovat aivan alkutekijöissään, joten nyt on hyvä hetki aloittaa.


Perjantaina pikkujouluista  1

...kotiin ajoissa. Muut jäivät varmaan useaksi tunniksi vielä seukkaamaan ja nauttimaan virvokkeita. Itselleni riitti puoli lasillista (tosi hyvää!) viiniä ja erinomainen ruokatarjoilu. Muun ajan istuksin vähän sivussa, sillä pippalot pidettiin omassa taukotilassamme, joka on äärettömän epäviihtyisä kaikuvine kiviseinineen. Yliherkät korvani kimoilevat yhä vielä, parin tunnin jälkeen.

Muutoinkin, jos olisin suunnitellut juhlivani kunnolla, olisin jo aamusta lähtenyt julkisilla liikkeelle. Se taas on vielä tuntematon käsite joka pitää treenata lämpimänä vuodenaikana. Nyt on mukava istuksia kotona kynttilöiden valossa ja kuunnella musiikkia radiosta.

Moniin aikoihin ei ole tullut juhlittua antaumuksella. Tilaisuuksia on harvoin, ja varmaan harvenevat vielä tänne muuttoni jälkeen. Ihan hyvä niin, sillä kroppa palautuu normitilaan nykyään aika hitaasti. Olen alkanut nauttia täysistä yöunista - nyt kun olen pari viikkoa voinut niin tehdä. Olen koukussa nukkumiseen :)


Torstai jo  1

... ja loman jälkeinen työviikko melkein pulkassa. Muuten normi viikko kiireineen ja stresseineen, vain töihinmeno autolla on ollut uutta. 25min on ihan ok, kun sukeltaa motarille, toinen vaihtoehto lisää aikaa saman verran - tee siinä sitten ratkaisuja. Joka aamu mietin parasta vaihtoehtoa. Ehkä vielä löydän kolmannenkin aikaa myöten.

Ilta on mennyt hioessa kämppää, sillä lailla laiskasti. Kynttelit palavat ja lisäävät lämpöä - ehkeivät sähköpatterit niin naksuisi aamuyöstä huoh. Kai tuohon nakseeseenkin tottuu, kun eivät ne ole edes lämpimät eli nakse johtunee lämmön pysymisestä 15 asteessaan?

Viikonloppuna jos ehtisi katsastaa lähintä ympäristöään. Hyvä tilaisuus siihen on ainakin paikalliset joulumyyjäiset - tosin en hoksannut tsekata missä ne pidetään. Kotisivuilla ei näemmä ole tietoa paikasta tai ajasta. Eilen käväisin edellisen 'kyläyhdistykseni' pikkujouluissa. Viivähdin vain sen verran, että sain maistaa jokaisen kokkaajan erityisherkkuja. Autollisena yksi kuoharilasillinen riitti, joten lähdin jo reilun tunnin jälkeen. Vielä olisi yksi tilaisuus tämän vuoden puolella, paikalliset synttärit. Niitä odotellessa...


Saunassa nuortuu...  1

... siltä ainakin tuntuu. Iho elpyy ja elo vilkastuu. Kauankohan kestää että pääsen soluasteelle? Pitäisköhän lopettaa vähän aikaisemmin?

Mutta ihanata se on! Noopelia saunan keksijälle! Talvisaikaan lumi (tai mieluimmin lähiavanto) olisi kova juttu myös. Kunhan tässä asetun, koetan kehittää passelin vilvoittelupaikan lähietäisyydelle.

Veikkaan että kämppä alkaa olla viikonloppuna iskussa. Sitten ryhdyn pohtimaan mahdollisia tupareita. Toisaalta en mielelläni niitä järkkäisi, sillä etäisyys omiin on pitkähkö ja onhan tämä 'vain' väliaikainen paikka. Toisaalta voishan sitä järkätä pienesti mutta usein?

En tie. Kunhan ensin itse asettuu ja saa asiat kohalleen pääkopassa.