Elämän tarkoitus...

  • Rujokki

lieneekö kukaan sitä vielä löytänyt, tai onkohan sille edes yhtä ainoata selitystä? Tai, mitä tarkoittaa elämän tarkoitus? Jospa tämä onkin vain edestakaista liikettä; yksi sukupolvi vie elämää maapallolla yhteen suuntaan ja seuraava toiseen? Jokaisella yksilöllä on kuitenkin yksi ja sama määränpää: selviytyä hengissä mahdollisimman pitkään ja onnellisena.

Siihen väliin mahtuu välietappeja; jälkeläisien saaminen (hankkiminen), omaisuuden kartuttaminen, onnellisuuden maksimointi kukin omalla laillaan. Pääasia on kuitenkin että elää mahdollisimman kauan - vähintäinkin siedettävissä olosuhteissa. Tätä tuskin kukaan kiistää? Keinot sen saamiseksi onkin toinen juttu. Joku tekee sen ensin hankkimalla rahaa ja sen välityksellä tyydytyksensä täyttymyksiä. Toinen sanoo 'olevansa vähään tyytyväinen' ja elävänsä mieluummin niukahkoissa tai luomuolosuhteissa.

Mistä nämä täyttymyserilaisuudet saavat alkunsa? Mikä ohjaa yhden haalimaan materiaalista ja toisen eimateriaalista elämäntapaa? Kysymys ei voi olla tyhmyydestä tai viisaudesta, kummin päin vain. Mikä aikaansaa sen, että naapurilla naksahtaa ja hän hyppää oravanpyörästä paetakseen pusikoihin? Molemmat sitten kyräilevät toisiaan ja löytävät toisistaan moitteensijaa, mitä tulee elämän säilyttämiseen ja eteenpäin viemiseen.

Kysymys, jota pohtivat ne, joilla ei ole muuta tähdellisempää tekemistä.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:19

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus