Ikärasismiako - vai kuvittelenko vain?

  • Rujokki

Nimittäin: viime viikkojen aikana olen lähettänyt parikymmentä työhakemusta (määrä on todella vähäinen verrattuna v 2006 ja 2007 hakuihini - tämä sen vuoksi että usein haku torppaa nykymittapuun mukaan puutteelliseen kielitaitooni tai edellytettyyn koulutukseen). Useimmista ei ole kuulunut mitään, pari suoraa hylkyä ja yhdestä varmasta paikasta jouduin ikävä kyllä luopumaan palkkatason alhaisuuden vuoksi. Hakemani työpaikat ovat olleet laidasta laitaan eri alueilta, sillä olen saanut tehdä mitä erilaisimpia töitä joista jokaisesta olen oppinut paljon.

Olisi reilua mainita jo hakuilmossa, minkäikäistä henkilöä ovat hakemassa; näin säästyisivät molemmat tahot turhalta työltä. Olen 56-vuotias, eli jäljellä olevia työvuosia on about 10 vuotta. On ymmärrettävää, että työnantaja mielellään panostaa työntekijään, jolla ikänsä puolesta on työvuosia jäljellä usea kymmenen. Eri asia on, sitoutuuko tämä työntekijä niin pitkäksi aikaa samaan työnantajaan...

Olen siis 56-vuotias, joka numeroina on paljon, mutta jota en itseeni osaa soveltaa - olo on kuin nuorella aikuisella. Tämä ei valitettavasti näy työnhakupaperissani - vai olisiko fiksua kirjoittaa "olen xx-vuotias mutta tunnen itseni niin NUOREKSI"? Jätän väliin, kiitos. Hakemani työt eivät ole olleet mielestäni vain tietynikäisille sopivia, ja siksihän olen niitä hakenutkin. Myönnän auliisti, että itseäni nuoremmilla on erilaista fiksuutta ja "ajan hengessä" -fiilistä, jota ehkä minulta puuttuu - tai sitten ei, ken tietää.

On vain toivottava, että kysyntä ja tarjonta kohtaavat ja saan vielä ehtoopuolella kivan ja passelin duunin. Sitä odotellessa ja nykyisessä työssäni kunto pettää ja ulkonäkö jättää...

2 kommenttia

Franny_Berry

18.5.2013 14:08

Sitähän se on... Nykyään jo reilu nelikymppinen on liian vanha... tai ainakin liian kallis, koskapa suuntaus on "nuorisotakuu" -nimityksen suojissa suoritettu palkkatason alentaminen, halpatyövoiman laajamittainen käyttö ja harjoittelupaikkojen lisäys. Noihin viime mainittuihin otetaan kernaasti kyllä yli viiskymppisiäkin! ;)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus