Blogi

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2007.

Takaisin arkeen...  5

Huomenna olis tilastomatematiikan kirjallinen tentti ja ensi viikolla SPSS:n laitekoe. Mä en ole vielä juurikaan uhrannut ajatustakaan koko asialle. Sinänsä matemaattisesti asiat nyt eivät ole kovin vaikeita. Onhan nuo jo aikanaan käyty lukion pitkässä matikassa, mutta käytännössä muutaman laskunkin laskeminen vaatisi hiukan opettelua. No tänään vielä laskin käteen ja treenataan vähän keskihajontaa ja muuta todella mielenkiintoista.

Muuten sitten onkin vähän hassu fiilis. Hyvä ja huono, tosi omituinen. Mä vaan kelaan tulevaa kesää ja sitä, mitä silloin ehkä tapahtuu tai on tapahtumatta. Mä tavallaan vihaan sitä, että mun tuleva duuni pitää mut liian kiinni täällä enkä pääse toteuttamaan omaa henkilökohtaista elämääni ehkä ihan sillä laajuudella millä pitäisi päästä. On kait vaan purtava hammasta ja mietittävä, että onko olemassa jotain keinoja helpottaa tilannetta. Aika näyttää.


Savusaunamiitin satoa ja vähän muutakin...  1

Olo on melko hutera joskaan suoranaista krapulaa ei ole. Ehkä se ehtii vielä tulla. Fiilis on hyvä vaikka tässä tekstissä myöskin sanon, että on tiettyjä juttuja jotka hiukan pistävät mietityttämään.

Viikonloppu sitten hurahti Ylöjärvellä ja meininki oli kyllä mainio. Olutta kului ja saunassakin tuli varmasti käytyä ainakin kymmenisen kertaa. Ja kävin sitten myöskin järvessä. Ei ole terveen miehen puuhaa se. Kokonaisuutena ihan onnistunut reissu. Itselleni tietyllä tavalla mentaalisesti hyvin erilainen kuin Kotkan reissu sattuneesta syystä.

Monia uusia naamoja tuli nähtyä ja toki monia oikein mukavia jo aiemmin tavattuja. Oikein mieluisia kohtaamisia. Toivottavasti tunne oli molemminpuolinen. Kiitos kaikille. Nimiä on niin monta, että sanotaan vain suoraan, että kaikki. Tohviksen ja slamin show oli ehkä ihan parhautta. :)

Miitin meno oli kyllä hiukan extremempi kuin Kotkassa, siitä ei päästä mihinkään. Todennäköisesti johtunee siitä, että paikalla oli myöskin eri ihmisiä kuin Kotkassa. MOT. Mutta tämä asia nyt ei sinällään ollut kovinkaan negatiivinen juttu. Kunhan vain ihmiset muistavat, että mitä tapahtuu miiteissä, myöskin pysyy siellä. :D Tästä johtuen suoranainen raportointi bileiden tapahtumista jäänee himpun lyhyeksi mutta toisaalta ei kait ketään nyt voisi kiinnostaakaan, että mitä tapahtui ja kenelle? Eipä! :)

Mutta juu, sanoin, että jotain muutakin. Automatka kohti Kouvolaa ja sen jälkeinen tunnin mittainen odotustauko juna-asemalla aiheutti melkoisen pohdintaryöpyn. Miksi? Autossa tuli kuunneltua päivän teemamusiikkia. Apulantaa sekä SMG:tä. Sisäinen moraalisaarna oli kova ja biisit senkuin eskaloivat tunnetta. Viisaus ei asu meissä. Ajatus lentää ja poukkoilee eikä oikein saa kiinni mistään järkevästä. Viikonloppuna ehti tapahtua kaikennäköistä pohtimisen arvoista. Mä en nyt lopulta tiedä, että mistä päästä mun edes pitäisi alkaa tätä asiaa purkamaan, mutta sen tiedän, että hiukan se teettää kyllä työtä.

Asian sisältöön sen kummemmin puuttumatta sanon vain, että kyllä ihmisen mieli on sitten melko monimutkainen järjestelmä. Mä kun nimittäin osaan kytkeä sen ihan kylmästi pois päältä ja vain edetä. Siinä on vain se ongelma, että hyvä olisi joskus miettiäkin. Jaa hä? Minähän mietin ihan helvetisti koko ajan asioita. Juu, mutta musta tuntuu, että ihan väärillä tavoilla ja mikä pahinta ihan väärillä tarkoitusperillä! Elämässä kun pitäisi osata ottaa riskejä. Silloin vasta tietää oikeasti elävänsä. Nyt mä vaan pelaan varman päälle aina ja kaikessa.

Mä taidan tästä lähteä hetkeksi itseeni.

Kiitos jok'ikiselle miitin osallistujalle ja varsinkin järjestäjälle. Teitte hienon viikonlopun. Kiitos.


Niin...  3

Miksi todella hyviä ystäviä ei pidä koskaan jättää pulaan eikä hylätä?

Siksi, koska ne eivät jätä sinuakaan silloin kun tilanne on päällä.

Ylöjärvi here we come!!

Puuh!!

Ja kyllä, vedetään ne perseet, on ihan hyperaktiivinen olotila.


Once Upon A Time In...  12

Yhdysvalloissa opiskelija ampuu kolmekymmentäkolme ihmistä kahdella käsiaseella. Käsiaseiden hankkimiseen meni yli kuukausi koska lain mukaan voi ostaa vain yhden aseen kuukaudessa!

Mitä mieltä on NRA asiasta?

NRA:n mielestä on erittäin valitettavaa, että yliopistot ovat asevapaita alueita. Nyt jos opiskelijoilla olisi ollut mukanaan käsiaseet, olisi joku nyt uhriksi joutunut oppilas todennäköisesti ehtinyt ampumaan hyökkääjän ja näinollen uhriluku olisi jäänyt pienemmäksi. Loogista.

Yhdysvalloissa kun perustuslain mukaan kaikilla pitää olla oikeus kantaa asetta mukanaan, koska tosiaan koskaan ei voi tietää, että milloin joutuu puolustamaan itseään. Welcome to the Deadwood!

Kyllä mä vähän ihmettelen, että ne on saaneet rotusortoa koskevat lait kumottua jo 50-luvulla.

Ja kyllähän tää nyt on ihan turhaa pälätystä, tiedän sen itsekin ja varmaan tavallaan jeesusteluakin. Itsekin hyvin sen käsitän, ettei maassa oikein ole kovin helposti enää mahdollisuutta palata vanhaan, koska laittomat aseet eivät häviä kuitenkaan enää mihinkään, muutettiin lakeja miten vain. Mutta onhan tuo kuitenkin ihan mielipuolista.

http://www.billsgs.com/images/store.jpg


Puuh...  2

Tänään vasta varmistui kaikki hommat niin, että mun ei tarvi enää miettiä, että pääsenkö lähteen vaiko enkö pääse. No tavallaan varmaa se lähteminen oli, mutta hirvee homma käytännön järjestelyissä. Vähän helpottaa jo. Ylöjärvi here I come!

Kuukausi tasaisen kovaa treeniä takana ihan näinä päivinä ja kyllä on pakko sanoa, että on kyllä hyvä fiilis siitä. Eipä tuo vielä mitenkään kovin kummoisesti näy kropassa, mutta pikkuhiljaa. Rasvaa olen saanut poltettua kyllä melko hyvin. Nyt on kyllä vähän samanlainen mentaliteetti kuin joku pari kolme vuotta sitten. Tätä menoa jatketaan kyllä pidempäänkin.

Ensi lauantaina tulee kolme viikkoa haukun kuolemasta. Aika pitkiä pätkiäkin on mennyt välillä, että en ole edes ajatellut kamua. Sinänsä ihan hyvä juttu. Miten musta tuntuu, että mä varmasti vielä kännipäissäni ensi viikonloppuna jollekin tilitän siitäkin. :)


Niimpäniin...  3

Mikä on pahempaa kuin häpeäntunne?

Myötähäpeän tunne.

Miltä susta tuntuis jos törmäisit baarissa naiseen, jonka kanssa sulla on ollut peliä. Naisella on mukanaan mies vaikka kuvittelit, että kyseinen henkilö on vapaa. Sitten juttelet kuitenkin rennonoloisesti niitänäitä mutta tavallaan pelin menetettynä et sen ihmeemmin mieti, mitä päästät suustasi ja tavallaan sanot ehkä asioita, joita et sanoisi jos yrittäisit luoda itsestäsi mahdollisimman hyvän vaikutelman.

Sitten kun ilta on jo miltei lopuillaan niin saat tietää, että naisen seurassa istunut mies on hänen veljensä.

Mua oikeasti vähän nyt harmittaa kaverin puolesta. No ei se mitään ihan älytöntä sentäs tehnyt. Mitä nyt oli vähän ehkä huppelissa. Uusi päivä uudet kujeet :)

Mä lähden salille.


81,1  4

Näytti kaverin digitaalivaaka eilen joka on melko luotettava. Mä olen talven mittaan painanut takuulla yli 88 kiloa ja veikkaan, että vielä kuukausi sitten varmasti yli 85.

Meinasin käydä tänään vetäsemässä aerobisen tunnin kuntopyörän parissa rasvanpolton merkeissä. Pitää yrittää vähän kompensoida, kun ensi viikonloppuna mopo karkaa kuitenkin käsistä ihan totaalisesti ja otetaan menetetty hyöty moninkertaisesti takaisin. :D

On se vaan jännä juttu miten treenaaminen vaikuttaa mieleenkin. Vaikka mulla sinänsä itsetunto on ihan kohdallaan ilman sen kummempia narsistisia piirteitä niin kyllä liikkuminen ja se kun huomaa, että se näkyykin jossain, aina lujittaa vielä mieltä.

Mä muuten veikkaan, että jos haluaisin itseni siihen kuntoon, että rasvat hipoisi jo tasoa, jossa vatsalihakset ihan selkeästi näkyisivät, pitäisi paino pudota varmasti vielä ainakin kolmisen kiloa eli suunnilleen 78-77:n paikkeille. No, katsotaan nyt. Se nyt ei ole sinänsä mikään itseisarvo treenaamisessa.

Niin ja kolme päivää Ylöjärven reissuun ja mulla on vieläkin asiat ihan levällään. Vähän kyllä sieppaa kun asiat eivät johdu pelkästään nyt minusta vaikka myönnänkin, että olisi voinut muutaman jutun hoitaa vähän aiemminkin. No, mun hulttioveli lupasi jeesaa hiukan niin asia kyllä järjestyy vielä perjantaihin mennessä.

Tosiaan on tuota bisseä ja yleensäkin siis alkoholia tullut litkittyä ihan ennätyksellisen vähän tässä viimeisten puolentoista kuukauden aikana joten varmasti on luvassa kohtuu humalainen aloitus ainakin. Se on myöskin osaltaan ollut vaikuttamassa tähän painokehitykseen. Yleensä mulla toleranssi kasvaa sitten lauantaille huomattavasti ja meneekin jo tissutteluksi, mikä ei sinänsä ole välttämättä ihan huono juttu.

Kuvia odotellessa. Sekä Ylöjärveltä, että uudesta Panusta. :)


Alastomuudesta  5

Kävin äsken salilla ja koska salini sijaitsee uimahallin alakerrassa niin tulee sitä sitten käytyä uimassakin aika-ajoin ihan muutama altaanväli lähinnä palauttavana verryttelynä.

Painelin uimaan ja uimasta saunaan muina miehinä, kuten aina ja takaisin suihkuun. Suihkuun mennessäni vastaan käveli täti saappaat jalassa ja työnteli mennessään jotain lattianpesukoneen tyylistä härveliä. Ei ollut moksiskaan vaikka siinä munasilteni heiluin. No enpä ollut minäkään koska olen aina ollut melko sujut oman alastomuuteni kanssa.

Olenkin joskus sanonut, että esim. joku viuhahtaminen ei olisi mikään ongelma joskaan en sellaista tee, koska kyllä nyt tiedostan, että kredibiliteetti voisi vielä joku päivä laskea. Sama pätee siihen, miksi en juurikaan itsestäni tänne puske mitään puolialastomia otoksia, vaikka toki se on joskus ihan piruuttaan mielessä käynytkin.

Enemmän kuin se, että mitähän ne tädit oikein kelaa kun ne pyörii tuolla alastomien miesten seassa päivästä toiseen, ne nyt varmaan ovat niin tottuneita samaiseen puuhaan päivästä toiseen, niin aloin miettiä, että onkohan koskaan kellään miehellä ongelmaa sen kanssa, että ns. joutuisi hengailemaan munasilteen suihkussa samalla kun tädit vetelevät siinä vieressä lattiaa puhtaaksi. Jollain juuri puberteetti-ikään päässeellä pojanklopilla voisi olla ehkä hiukan enemmän vaikeuksia suhtautua asiaan rennosti kuin vaikka itselläni. Mulle on sinänsä aivan sama, näkeekö joku minut alasti vaiko ei joskaan toki nyt yleisesti en pidä itseäni minään exhibitionistina, en minä siitä mitään nautintoa saa.

Kelasin siinä pukiessani, että ei varmaan taitaisi toimia toisinpäin, että naisten saunatiloissa olisi pari miehenkörilästä lattioita pesemässä samalla kun naiset siinä rennon letkeästi pesisivät itseään. Mietin vain, että mistähän se johtuu. Toki se johtuu osittain siitä, että siivousala on naisvaltainen ala, mutta se nyt ei ihan tähän kuitenkaan päde selitykseksi. Jostainhan sekin on lähtöisin, että on enemmän ok, että naiset näkevät alastomia miehiä kuin miehet alastomia naisia duunin vuoksi. Toki nyt poikkeuksia on kuten vaikka lääkärit, mutta noin yleisesti. Olisi kait se ihan ennenkuulumatonta, että mies olisi naisten saunaosastoa pesemässä? Mutta mistä tämä ajatus juontuu? Onko mies sukupuolista enemmän sellainen, mikä voidaan ajatella alastomaksi ilman, että siitä vedettäisiin mitään suoranaisia seksuaalisia mielleyhtymiä?

Kuitenkin sitten taas esim. televisiossa ja elokuvassa on kautta historian ollut enemmän ok, että naiset ovat alastomia kuin miehet. Miesten sukupuolielimiä ei ole kovin herkästi haluttu pistää suoraan ruudulle. No okei, myönnän, ettei toki naistenkaan varsinaisia ulkosynnyttimiä nyt missään normifilmissä esitellä tietenkään kun taas miehen sukupuolielimet nyt toki ovat esillä ilman sen kummempaa esiinlaittamista ihan fysiologisista syistä. Mutta silti mielestäni miehen alastomuus ei ole ollut niin yleistä kuin naisen. Vai olenko sitten väärässä? Vai johtuuko se juuri tuosta mainitsemastani fysiologisesta erosta?

Mitä muuten tulee vielä aiheeseen niin aikanaan vuosia sitten hiukan hämmästyin kun olin eräällä mökkireissulla saunomassa ja kaverini tyttöystävä paukkasi saunaan ilman sen kummemmin asiaa ihmettelemättä ja otti löylykauhan ja alkoi viskoa vettä kiukaalle. Silloin olin hädintuskin parikymppinen ja ehkä en ihan yhtä sinut vielä oman itseni ja kroppani kanssa, mutta eniten asiaa hämmensi se, että en muista ennen olleeni tilanteessa, jossa vastakkaista sukupuolta oleva henkilö tuli kanssani samaan saunaan. No sittemmin tätä nyt on käynyt silloin tällöin eikä asia minua enää sen ihmeemmin ihmetytä, mutta tuota ensimmäistä konfrontaatiota miettiessäni hyvin kyllä ymmärrän jos vaikkapa jostain muusta kulttuurista tuleva henkilö pitäisi meitä melko kummallisina. Eihän kait Suomessakaan läheskään kaikki harjoita sekasaunomista ihan tuosta vain?

Ja yksi asia vielä mikä minua on joskus mietityttänyt. Asiaan sen kummemmin nyt paneutumatta olen huomannut miten eri tavoin ihmiset ja tässä tapauksessa nyt naiset suhtautuvat omaan alastomuuteensa seksuaalisessa kanssakäymisessä. Aikanaan kuvittelin, että pimeässä peiton alla on ihan normikäytäntö, mutta ajan kuluessa huomasin, että erehdyin. Ajan myötä molempaa tyyppiä on tullut vastaan, mutta joskus vain pistää mietityttämään, että onko joillakin ihmisillä niin huono suhde omaan alastomaan kehoonsa, ettei sitä miltei viitsitä edes partnerille näyttää? Sinänsä kun kuitenkin ainakin allekirjoittaneen mielestä alaston naisen keho voi olla hyvinkin kaunis vaikka se olisi melko kaukana jostain mallien vartaloista. Se joskus vain harmittaa, että tätäkin tapahtuu.

Olikohan tässä nyt mitään järkeä. Kunhan pohdin.


Puuh  1

Vetäsin tasaisella 145:n sykkeellä kuntopyörää 35 minuuttia ja olkatreenin. Vähän on veto pois, mutta fiilis hyvä muuten.

Mua vähän jänskättää ensi viikonlopun alkoholiannostelu kun on tuo toleranssi varmasti melko alhaalla juomattomuuden ansiosta ja elopainokin on tippunut kuukaudessa viitisen kiloa. No kaitpa tämä tästä. :)

Selviäis nyt duunikuviot nopeasti kesälle niin voisi alkaa tekemään kalenteria siitä, missä ollaan milloinkin ja missä seurassa. Menoja olis vaikka mitä, mutta todennäköisesti vapaita viikonloppuja melko vähän jos nyt en sitten sitä yhtä hakemaani duunia saa. No onneksi kesällä mestat on pullollaan jengiä viikonpäivästä riippumatta jos haluaa radalle lähteä, että sinänsä. No, ens viikolla varmaan viimeistään saan tietää, mitä sitä tehdään kesän ajan. Toivotaan parasta.

Mulle suositeltiin tuossa päivänä eräänä hyvää biisiä ja kuuntelin sitä tovin ja totesin, että tuo kyllä sopii nyt minulle kuin nyrkki silmään.

Scandinavian Music Group - Ota Minusta Puolet

voin jäädä tänne
en vaadi juuri mitään
minulle riittää kumarat puut
tien toisella puolella järvi
johon voi halutessaan hukuttautua

jos tahdot herätä
viereltäni joka aamu
antaa silkkejä ja suudelman

en pane vastaan
hymyilen huulillani
mutta silmilläni en
mutta silmilläni en

ota minusta puolet
kokonaista et saa
ota korvalehteni läpi kuultava valo
verisuonet kaulallani
lempeät sanani niskassasi
ota, mutta sydämeni jää

toisinaan kaipaan aikaa
jolloin auringonnousu sattui
ja sydämeni oli missä lie

sillä silmäkulmissani on jäljet
joista näkee että
silmillänikin joskus hymyilin
silmillänikin joskus hymyilin

ota minusta puolet
kokonaista et saa
ota korvalehteni läpi kuultava valo
verisuonet kaulallani
lempeät sanani niskassasi
ota, mutta sydämeni jää

se jää
sydämeni jää

ota minusta puolet
kokonaista et saa
ota korvalehteni läpi kuultava valo
verisuonet kaulallani
lempeät sanani niskassasi
ota, mutta sydämeni jää

ota kokonaan
ota korvalehteni läpi kuultava valo
verisuonet kaulallani
lempeät sanani niskassasi
ota, ja sydämeni jää


Riisuttu Mies  6

Ajattelin, että kirjoitampa leffa-arvostelun kyseisestä leffasta kun tuli se tuossa äsken katsottua.

No sanotaan leffasta, mutta kyseinen raina herätti ihan muutenkin vain paljon ajatuksia.

Elokuva oli hiukan parempi kuin odotin joskaan odotukset eivät olleet kovin korkealla koska ohjaajana oli Aku Louhimies. Mies joka haluaa shokeerata ja on sitä yrittänyt koko lyhyen ohjaajanuransa. Levottomat, Kuutamolla, Paha Maa ja Irtiottoja. Kaikki jotenkin mukamas uudenlaisella otteella tehtyä ja ajatuksia herättävää. Paskat. Paljon toki vaikuttimina on varmasti ollut myöskin parivaljakko Mikko Kouki & Paavo Westerberg käsikirjoitusten myötä, että ei pistetä kaikkea skeidaa Louhimiehen piikkiin, mutta miehen mukarankka ja mukahieno elokuvan tekotyyli ei kyllä uppoa kovin helposti. Halusinkin tämän elokuvan nähdä vain sen aiheen vuoksi.

No mitä ajatuksia elokuva sitten herätti? Kirkon miehet tekemässä huorin ja halutaan myöskin tuoda esille se, että myöskin hengen firmassa voidaan nousta ylöspäin reittä pitkin. Ei ainoastaan kapitalistisessa ympäristössä. Liha on heikko, oli sillä lihalla sielu tai ei. No, vähän falski fiilis jäi osaltaan elokuvan uskottavuudesta kaikenkaikkiaan, mutta ajatuksia se silti herätti. Se herätti sen ajatuksen, että onko niin monien ihmisten tunteet kuitenkin niin heikkoja? Ei elokuvassa nyt toki suoranaisesti missään tarkoitettu sanoa, että ihmiset järestään pettävät - jos nyt eivät teoilla - niin ainakin ajatuksen tasolla. Itselleni kun ehkä ainoa todella periaatteellinen asia elämässä on uskollisuus. Siitä en aio tinkiä.

Voisi kuvitella, että moni tavallinen kansalainen joka ei kirkon työympäristöstä juurikaan mitään tiedä, pitäisi elokuvaa epäuskottavana. Eihän papit tee huorin eikä piispa vaadi papin vaimolta pillua, että papista tulisi seuraava piispa? Eihän? No, sanon nyt sen, että en minäkään siitä työympäristöstä juurikaan mitään tiedä, vaikka nyt tunnenkin ihmisiä, jotka toimivat pappeina. En osaa sanoa, oliko se epäuskottavaa. Muistan vain hyvin kyllä uutisoinnin piispasta joka erosi syystä, että oli pettänyt vaimoaan.

Eräs asia elokuvassa toimi osissa kohtaa ja se herättikin minussa ajatuksia. Päähenkilö kävi kylässä toisen teologinaisen luona useamman kerran ja jollain tapaa elokuvaan oli saatu luotua selkeä tunnelma siitä, miten mies oli erittäin vapautunut silloin kun pääsi eroon oman perheensä tiukoista rajoista. Hyvin voisin käsittää ihan aidosti sen, miten paljon helpompaa sillä miehellä olisi elää siinä ympäristössä kuin siinä, missä oma vaimo on toki kaunis ja varmasti mukavakin, mutta hyvin korrekti ja kaavamainen. Vaimon isä, eli miehen appiukko ihan täysi paska. Kuka ei siinä tilanteessa voisi rakastua naiseen joka on välitön ja avoin. Miten helppo on miehen alkaa ajatella, että välittömässä avoimessa ympäristössä onkin mukavaa kun kotona ei kunnolla edes seiso ja lastakin on yritetty viimeiset viisitoista vuotta.

Elokuva loppui vähän kuin seinään. Lopetus jäi ehdottomasti huonoimmaksi kohdaksi. Muuten ihan ok pätkä. Jotkin elokuvan aiheet jäivät tosin ehkä vähän ohuiksi. Alkoholismista olisi voinut tehdä selvästi syvemmänkin asian, mutta lopulta ongelma varmasti onkin se, että aika ei vain yksinkertaisesti riitä.

Minua ei shokeeraa se, että kirkossa yritettäisiin muodostaa papeille imagoja ja vaikka mitä muuta. Ei elokuva sinänsä aiheuttanut mitään suurempia reaktioita minkään konkreettisen asian suhteen, mutta pisti se miettimään vain sitä, miten ihmiset kohtelevat toisiaan. Pettääköhän lopulta monikin parisuhteessa? Jollain tapaa sitä elokuva mielestäni halusi antaa ymmärtää.