Tärkeitä kysymyksiä

  • avatar

Idols, yksi historian nerokkaimpia markkinointikeksintöjä on taas loppumetreillään Suomen maassa.

Kisanhan pitäisi olla laulukilpailu, vaikka toisaalta ei formaatin nimi siihen muottiin kilpailijoita pakotakaan. Alkukarsinnoissa tietysti, koska tähtitaivaalle pyrkivien henkilöiden tulevaisuudesta päättävät puhtaasti tuomarit ja jatkoon päästäkseen pitäisi osata laulaa. Siis nimenomaan pitäisi.

En ole jok'ikistä lähetystä katsonut, jotta tarkkaan osaisin sanoa, millä tavoin tuohon finaaliryhmittymään on päädytty, mutta kaikki finaalilähetykset olen kuitenkin nähnyt, osan sivusilmällä ja osan jopa tarkkaan seuratenkin. Eilisen lähetyksen katsoin alusta loppuun saakka ja senpä vuoksi sanonkin, että tuo formaatin nimi, Idols, on varsin osuva.

Ohjelmassahan haetaan idolia, lähinnä teineille ja nuorille aikuisille. Ovathan kilpailijatkin melko nuoria ja sattumaa ei ole enää tässä vaiheessa kilpailua sekään, että ulkoiselta habitukseltaan ihmisten silmään kaikista miellyttävimmän näköiset henkilöt edelleen ovat kisassa mukana. Ei ole ylipainoisia, ei pulleaposkisia, eikä noin muutoinkaan millään tapaa muotopuolia yksilöitä. Yksi nainen, Anna Puustjärvi, jonka kannatus koki toki silmissäni inflaation eilen illalla, kun kuulinkin rouvan olevan naimisissa. Haaveet kaatuu, kuten laulussa sanotaan. Mitä sitä enää ihailemaan söpöä blondia hennolla äänellä, jos sillä on jo mies kotona odottamassa?!

Pojat nyt ovat poikia ja sikäli tietysti minulle on melko yhdentekevää, kuka heistä voittaa. Ainahan sitä ennemmin naiskauneutta katselee. Kukaan kilpailijoista kun ei ole esittänyt sillä tavoin vakuuttavaa laulua, että ihan puhtaasti sillä perustein saisi paikkansa omassa mielessäni. Tietyllä tapaa tietysti sitä soisi parhaan laulajan voittavan, koska ovathan koko kilpailun ainoat esiintymistilanteet, joissa heitä arvostellaan, kuitenkin lauluesityksiä. Siltikin eilen tuli selväksi se seikka, että laulamalla tämä kilpailu ehkä voitetaan, mutta pitkälle voi päästä ihan muillakin avuilla. Senpä vuoksi viikon päästä nähtävä finaali muodostuneekin melkoiseksi trilleriksi.

Idols-tuomarit ihmettelivät julkisesti, että kuka sitä Kallea oikein äänestää. Joko tuomariryhmä on äärettömän tyhmä tai naiivi, tai vähän molempia, tai sitten vain provosoivat julkisesti katsojakuntaa. Ehkä takana onkin vain strategia saada vielä lisää euroja tuotannon kassaan. Veikkaanpa, että tuo jälkimmäisin vaihtoehto on kuitenkin lähimpänä totuutta. Ei kai kellekään voi olla epäselvää se, että aina kun lähetys alkaa ja äänestyslinjat ovat auki, ropisee Kallen laariin tiheään tahtiin ääniä tuhansista Hello Kitty - logolla varustetuista pinkeistä kännyköistä. Jotain nasevaa tähän perään voisi vielä heittää jostain pikkupöksyjen kastumisista, mutta annetaan nyt olla.

Kisassa on siis vielä mukana kolme miespuolista ja yksi naispuolinen esiintyjä. Kolme tästä porukasta osaa laulaa kohtalaisesti ja yksi on vähän niin ja näin. Eihän tänne asti kisaa tietenkään täysin laulutaidoton voi päästä, mutta onhan se yhdyttävä tuomariston näkemykseen ja myönnettävä Kallen olevan heikoin lenkki.

Yksi kaunis blondi nainen saa aina ääniä, joten viikon päästä tapahtuvan finaalin pudotuskisa käydään miesten kesken. Kolmikon kaikki henkilöt ovat varsin erilaisia. Pete ehkä on parempi laulaja kuin Koop, mutta riittääkö babyface ja tuskainen irvistys kertosäkeen kohdalla viemään pojan vielä eteenpäin, kun vastassa on parransängellä varustettu eurooppalainen ja toisella puolella teinityttöjen ehdoton päiväuni Kalle?

Miksi asia minua niin kovasti kiinnostaa? No, ei se suoranaisesti kiinnostakaan, mutta kieltämättä tuo asetelma, joka nyt on luotu seuraavaa sunnuntaita varten, on perin mielenkiintoinen. Kyseessä on ohjelma, jolla nyt ei pitäisi olla minulle sen suurempaa merkitystä, eikä sillä sinänsä olekaan, mutta siltikin seuraan asiaa viikon päästä mielenkiinnolla. Koska onhan se vain nähtävä, että tapahtuuko oikeusmurha vaiko ei.

Jos Pete Parkkonen tippuisi viikon päästä teinityttöjen tulittaessa Kallea jatkoon, nauraisin partaani, jos minulla sellainen olisi. Leikkasin sen nimittäin eilen tyystin pois, kun huomasin, että siloposkenakin voi olla suosittu.

Lopulta taitaa kuitenkin olla niin, että todellinen voittaja on tuotantoyhtiö. Voi sitä tekstiviestien määrää, joka ensi sunnuntaina kulkee äänestyslinjoilla.

2 kommenttia

avatar

25.11.2008 11:57

Toisaalta Idols on reality-ohjelmaksi hieman vanhahtava tavallaan kuitenkin, siis jos tahdotaan puhua tosiaan reality-ohjelmasta.

Kun onhan televisio ollut laulukilpailuja pullollaan. Ja lopulta ei tuossa nyt paljon muuta tehdä kuin lauleta ja arvostella.

Vaikkakin siis lopulta muut kriteerit ratkovatkin jatkoon menijöitä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:52

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus