Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2012.

Juoksuhaudantie Afrodite ja muita nostoja  1

Eilen siis kävin nostamassa patsaan keinopuron yläaltaan äärelle. Tänään totesin nostokohteessa että sen emännän olisi voinut ottaa afroditen vartalomalliksi ja valaa kipsistä. No kipsilevyjen nostamiseksi jäi.

Sieltä sitten säntäsin seuraavalle työmaalle viikon toista vesijohtolinjaa rakentamaan. Kello kävi kovaa vauhtia, mutta niin kävi konekin vaikka oli varottavaa yllä, alla sivulla. Ahtaudesta johtuen ei voinut kaivaa koko juoksuhautaa kerralla auki ja edelleen ahtaudesta johtuen kaivusuuntia oli tasan yksi, joten lähtetin asiakkaan rautakauppaan hakemaan pari sadevesiputkea ja kävin viemässä ylijäämämaata pois. Nippa nappa ehdin ottaa myös paluukuorman ja käydä kaatamassa yhden ongelmapuun. Siitä sitten takaisin juoksuhadantielle.

SV putki maahan, puoli ojaa umpeen, kone ojan päälle ja viimeiset metrit tekoon. Kello oli taas kauheilla lukemilla kun ajelin kotiin mutta niin ikään 2. talossa vesijohto sisällä ja oja ummessa. Kyllä sitä juoksuhautaa silti jäi auki ja kaivettava vielä lisääkin. Saa sit nähdä koska sinne ehtii ja koska ne kaikki on ummessa.


Uusi rytmi  1

Kokeilin nukkua hieman pidempään huonolla menestyksellä. Sen verran viivytin töihin lähtöä että vesilaitoksen miehistö oli jo saanut sulut pystyyn ja toiseen taloon vedet sisälle.

Kaivanto oli sortunut yllättävän vähän ja tuennat olivat paikallaan ja kovalla jännitykselle. Suurella vaivalla paikkaamani salaoja oli mennyt penkan mukana taas rikki joten aamu alkoi sen korjaamisella ja tuentojen poistolla. Kun viimein toisenkin talon putki saatiin sulkuun kiinni pääsin peittämän ja kokeilemaan uutta työmenetelmää. Kahden metrin suojahiekkakerros yhdellä kauhallisella, aikaa toki meni. Jotain vaan tarvi keksiä kun ei ollut tietä mihin kipata tai väylää mitä pitkin olisi voinut kantaa edes kuormaimella.

Olin siis pussin perällä yhteen suuntaan niin paljon maata ettei sen takaa konetta näkynyt, toiseen suuntaa vanha omenapuu jota ei tietenkään saanut kaataa, kolmannessa suunnassa talo puoli metriä puskulevystä ja neljännessä suunnassa reilut 220 cm syvä kaivanto josta ei toivoakaan päästä yli peittämättä.

Illan saapuessa viimeinen kokonainen seinä oli saanut salojan ja enää kuutisen metriä kierrosta jäljellä + koko keksinnön peitto. Vasta viimeinen nurkka oli selvästi märkä eli ihan oikea ratkaisu.

Sieltä bunkkerityömaalle ja nostamaan Afrodite keinopuron äärelle. Paluumatkalla joutui taas ihmettelemään kuinka tyhmiä nuoria alueella on ja aikuisia jotka eivät välitä. Pitäisi kaupunkilaislastenkin ymmärtää ettei muutaman mikronin paksuiseen muoviin pakattu esikuivattu heinäpaali ole mikään kiipeilyteline. Eivät ollet edes mitään pikkuisia ja vieläpä oikein neljän hengen voimin.

Välittäkää, puuttukaa älkääkä antako edes naapurin kakaroiden sotkea vapaasti ja rikkoa yhteistä/toisten omaisuutta. Se on tietysti jos vanhemmillakaan ei ole ole kuin multaa kynsien alla, eikä varaa ostaa kondomeita niin lapsilta voi odottaa että ymmärtäisvät kuinka tärkeä se minimaalisen ohut kerros muovia/kumia on rehun pilaantumisen/ sukupuolitautien ja raskaaksi tulemisen ehkäisyssä. Sit kun se kalvo puhkeaa alkaa tapahtua epämiellyttäviä asioita.

Top tyhmyyksiä

Lapset/nuoret

1 Mene koulun pihalle makaamaan mopoauton konepellille ja sit kaverisi ajaa sinusta sillä mopoautolla yli kun putoat toisella kierroksella.
2 Mene rikkoimaan paikkoja kaupungin omistamaan rakennukseen porukalla hiililuukun kautta ja jätä läjä polkupyöriä näkyville
3 Uimataidottomat tuhoavat uimakopin
4 Heitellään hiekkaisilla lumipalloilla ohikulkevia autoja ja ruvetaan itkemään kun autoilija pysähtyy opettamaan käytöstapoja.
5 Heinäpaalikiipeilyt

Aikuiset

1 Elop Nokian johtoon + Windows phone- uskaltaako joku väittää minkään parantuvan kun siihen vaihdetaan mikä tahansa Microsoftin ohjelma jonkun vähänkään toimivan tilalle?
2 Tuet huijarimaille
3 Innopark
4 EU:n / Euron säilyttäminen
5 Se ettei pikavippifimoja ole vieläkään saatu kuriin.


Vesimiehiä + nainen  1

Valtava yllätys odotti tänään vesijohtouralla. Osasin odottaa miestä tai paria, mutta ilmeisesti kun vesilaitos palkkaa naisen niin se houkuttelee samalle työmaalle enemmän väkeä kuin normaalisti. Toki itsekin kävin useampaankin otteeseen montun reunalla ja muistutuin että ne saakelin liittimet pitää kiristää tasaisesti- lukee ohjeessa ja tiedän sen lukemattakin kun samoja, joskin isompia liittimiä väänsin putkistosaneeraustyömaalla muutama vuosi sitten. Aika kamalaa ettei työntekijää opasteta kunnolla. Ei ihme että putkistoissa on isoja vuotoja.

Vesilaitoksen legioona siis katkoi tien ja näin ollen seinänvierien sorastus jäi haaveeksi. Kokonainen seinä tuli kaivettua ja putkikanaali kytkentämontusta seinään saakka. Maata tuli aivan valtavasti ja valitettavasti huomenna joutuu kaivamaan lisää ja lisää, koska putkistovuoto on pehmittänyt maata laajalta säteeltä. Onneksi asiakkaan talo näyttää säästyneen pahimmalta tulvimiselta ja kuivaa ulkoa kovaa vauhtia. Piha on yhtä juoksuhautaa.

Myös sorakuopalla oli yllätys. Eipä ole ennen ollut naista tekemässä minulle kuormaa ja nätin kuorman pistikin. No niin klo 0:33 pesukone linkoaa ja aika lopettaa.


Vesimiehiä odotellessa  1

Rapuja on uutisten mukaan tulossa hyvin. Tarkoittaa siis täplärapuja eikä vauvarahojen innoittamina lähipäivinä maailmaan putkahtavia vauvoja. Jos oikeasti vauvasta saa normaalien tukien lisäksi 3000 € kuntalisää 1000 € per vuosia ja nyt kuulemma jopa 10000 € 1000 € per vuosi muuttotappioiden estämiseksi. Näin ollen jos vaan töitä jossain lähiseudulla on niin sinne vaan asumaan ja parittelemaan ahkerasti. Kysymys vaan kuuluukin mistä otetaan loput 40000-47000 € ylimääräistä että lapsen joka ei ratsasta, taitoluistele tai pelaa jääkiekkoa saa kasvatetuksi täysi-ikäiseksi?

En tiedä onko täällä maksettu mitään kuntalisää, mutta silloin kun itse olin pieni uhkasi kyläkoulua lakkautus. Nyt sitä on laajennettu kahteen otteeseen ja oppilaita pursuu ovista ja ikkunoista. Millä kasvu on saatu aikaan: Työpaikat lähellä, asfalttitie koulu, silloin vielä kioski, edullisiakin tontteja mutta käytännössä koulun pelastuminen oli viiden ahkeran synnyttäjän ansiota. Miesten ansiot ovat tehneet sen mahdolliseksi.

Vesimiehiä ei tänään näkynyt, mutta jotain lappuja oli kuulemma jaettu, joten huomenna tapahtuu jotakin. Viemärimies sentään kävi kuvaamassa paskaputken ja näin ollen sujutus saatiin alulleen. Harmitti kun ei tullut koneella vaan rouhittua koko linjaa kaivoineen ja putkineen murusiksi. Kohtalaisen käsityön jälkeen tarkistuskaivo paikalleen ja kiinni meni ilman mitään liukumuhveja.

Pesukoneessa parhaillaan pyörivien kenkien ohella paskamaista on se ettei itse kaivuu juurikaan edennyt. Ei itse asiassa metriäkään, mutta viemäri on metriä vaille ummessa, eikä ollut pois toiminnasta kuin kolmisen tuntia. Saa nähdä pysyykö vesilaitos huomenna paineputken ja liettyneen maan kanssa vastaavaan suoritukseen ja monenko kilometrin päästä runkolinjoista löytyy lähin toimiva sulku.


Kaksoislaskutustako  1

Koskapa lukijoiden määrä on keskimäärin nolla on ihan sama ketä haukkuu. Ilmeisesti kun pääsee laskuttamaan pörssiyhtiötä edes vähän niin pitäsi vaan vaan pistää ykkönen tuntuveloituksen eteen ja jättää selitteet laittamatta laskuun. Näin siksi että ilmeisesti lukutaito ja luetun ymmärtäminen eivät ole vaadittuja taitoja silloin kun on töissä isossa firmassa.

Jos laskussa lukee "----- poisviennin laskuttaa kivituhkaa tuonut kuorma-autoilija" niin silloin sitä ei ole vielä laskutettu, eikä kuulu tapoihin laskuttaa muiden firmojen tekemiä hommia. Toki siinä varmaan luki että sitä betonia olisi ajettu sieltä pois myös muulla kalustolla ja sekin pitää paikkansa koska sitä oli maassa monta tonnia ja hankalassa muodossa. Mistä siis tulee kaksoislaskutus= lukijan mielikuvituksesta. 2 kuormaa, 2 ajoneuvoa 2 yritystä 2 laskua ja ihan pätevästä syystä. Eihän ne kuormat mitään valtavia olleet, mutta oman perälaudan rajallisen aukeaman vuoksi vaihtohtona olisi ollut rammerointia noin 4 tuntia. (ei voinut purkaa räjäyttämällä) , kaikki samaan kuormaan ja kaatopaikalle seuraavana päivänä, 1 koneen siirto lisää ja ryöstökapulaan 6 x 170 € + alv. Nyt meni pikkusilput kierrätysmurskasta läpi ja autoilija sai lujasti raudoitetun ja edelleen painavan lipputangon jalan + ehjän tangon pihaansa hiottavaksi, maalattavaksi ja pystytettäväksi. Kokonaissäästö rahallisesti yli 50 % + ympäristön säästyminen uuteen jalkaan tarvittavan betonin osalta. Halvalla meni muutenkin kun ottaa huomioon lopputuloksen.

Tänään odoteltiin että vesiyhtiö saisi miehistönsä korjaamaan runkoputken vuotoa. Vesi virtaa jo iloisesti tonteille, tie kuohuu monesta kohtaa ja purot solisee.

Siinä sit odotellessa purettiin parit viemärikaivot ja otettiin salaojan pää esiin. Jos sattuu että vettä tulee vielä enemmän niin on ainakin tehty voitavamme sen eteen ettei asiakkaan kellarikerrokseen tulisi tulvaa.

Vesiyhtiö vaatii kaiken maailman suunnitelmia ja sit kuitenkin itse rakentavat surutta katukaivosta suoran yhteyden paskaviemäriin. Ei ihme että puhdistamon kapasiteetti loppuu sateella. Tuossakaan linjassa ei ole järjen hiventä kun vieressä kuuden metrin päässä on järveen vievä valtaoja. Sit asiakasta vaaditaan imeyttämään hulevedet omalle tontilleen.


Lähde  1

Ei ihme että taloissa on homevaurioita. Jos 10 % kunnan verkkoon syötetystä vedestä menee putkistovuotoina maastoon niin se ei sieltä ihan pienellä salaojituksella katoa eikä luonnollisesti haihdu/muutu pohjavedeksi. Toki osa menee pohjavedeksi asti, mutta kun vuoto on sellainen että maasta nousee pulputen vettä ja virtaa puroina sekä tietä pitkin katuviemäriin että nurmikoita pitkin kohti lähitaloja on odotettavissa ongelmia.

Päivän antina liikenteen ohjausta, hoosiannaa ja pari lavettireissua.

Viime vuonna keli oli suosiollinen ja väkeä runsaasti. Tänä vuonna parkkitilaa oli enemmän ja väkeä vähemmän. Viime vuonna opastin Audikuskia parkkipaikalta lähtiessä, tänä vuonna osasin ennakoida ja käännättää auton jo tullessa. No oikeastaan olisi pitänyt tulpata se auto jollain työkoneella pihan perille ja odottaa kunnes pussiin jääneet naisautoilijat soittavat perään. Kävi kuitenkin ilmi että matkustaja oli tullut Muuramesta saakka tänne - toki oli kylässä sukulaisillaan ja menossa myös kesäteatteriin.

Huomenna päivä uusi edessä ja tulvan torjuntaa tiedossa.


Keskentekoisia ja aikataulumuutoksia  1

Hämeenilinnassa vaan rakennetaan katetta moottoritien päälle. Onhan se massiivinen projekti, mutta sellaiset pienet jutut kuin tiestö ja vesi/viemärijärjestelmät ovat monin paikoin tiensä päässä.

Tänään tiensä päässä oli sitten runkolinja ensi viikon loppupuolen asiakkaan kohdalla. Ihan hyvä muuten, mutta nyt kun se saa vuotaa pari päivää maan sisään niin pahimmassa tapauksessa kellarikerros tulvii.

Kahdella muulla työmaalla ehdin käydä. Toisella suunnittelemassa ja toisella hoitamassa maisemointia koneella.

Koko ensi viikon aikataulu menee siis uusiksi ja toivottavasti ei tule yhtään välihommaa.


Perjantai 13. ja taas mentiin  1

Päivä alkoi lupaavasti hieman normaalai pidempään nukkumisella. Sekin lähinnä siksi kun työmaalta puuttui tavaraa ja ennenkaikkea tieto siitä lähteekö siirtolava liikkeelle aamupäivän puolella. Edellisenä päivänä aamulle luvatut multa ja kuorike saatiin niin myöhään ettei päästy oikeassa järjestyksessä levittämään.

Multaa oli juuri sopivasti, mutta kuoriketta oli aivan valtavasti liikaa. Sitä oli tilattu 6 kuutiota- en sit tiedä millä paalarilla se oli laitettu, koska sen jälkeen kun tarpeellinen määrä oli siroteltu, lastattu yksi 7 kuution lava täyteen sitä jäi vielä varmaan viitisen kuutiometriä.

Taas parit lavettireissut ja netti edelleenkin pimeänä. Merkinnät siis tehty jälkikäteen.

Että netin saisi kuntoon niin pikakierros tavaratalossa+ väärän paketin kanssa kotiin. Ulkoisesti ihna 1:1, mutta palikasta puuttui modeemi. 14. sitten vaihtamaan uuteen.



Lounasta ja energiajuomaa  1

On vuosien saatossa tullut joku herkkyys dieselin murinalle. Kun aamu alkaa kello viisi sillä kun lavetti häipyy varavetureineen ihan väärään suuntaan se ei lupaa hyvää loppupäivää. Onneksi sentään ehdin työmaalle juuri oikeaan aikaan ja kaikkein tärkeintä oli päästä koko työväki ja koneet ehjinä kotiin. Koneet toki jäi sinne ja huomenna taas aikainen lähtö.

Onneksi akku oli yöllä latautunut tarpeeksi. Saa nähdä kestääkö seuraavaa talvea vai ei.