Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2014.

Ja halusit sit kuitenkin että tulen takaisin luoksesi  1

Joskus voi uskoa sattumiin, mutta nyt alan uskoa että puhelintani jäljitetään- no tuo oli tietysti vitsi, mutta tuo kaatuneiden kassakoneiden ja asioimisessa esiintyvien pienten ongelmien määrä viime aikoina on ollut niin suuri, samoin kuin akun kulutus että jotain on tekeillä. Valot vilkkuvat kotona ja autossakin joku muukin kuin suuntavilkku ja ajonvakautuksen valo.

Mutta siis lauantain ratoksi ajattelin että olisi mukava syödä ennen kuin lähden töihin. Takana oli liikuntaa ja edessä mahdollisimman yksinkertainen asiakaspalvelutapahtuma johon liittyi tilaus, maksaminen ja toimitus. Korttiongelmien välttämiseksi vieläpä käteisellä.

Pääsin seurueeni kanssa johon siis kuului autollinen pöytään saakka ja maustetarjotin sekä juomat saatiin onnellisesti perille, mutta sitten kun tuli ruuan aika kävi ilmi että kuitissa, eli laskussa, eli kassakoneessa oli yksi rivi ylimääräistä, jonka olin siis jo myös maksanut. Noin periaatteessa olisin hyväksynyt sen laskutetun tuotteenkin, mutta ei mättöä mahan täydeltä.

Totesin sitten mahdollisimman vakavalla naamalla sille nuorelle kauniille henkilölle että "halusit kuitenkin että tulen luoksesi pian uudelleen" ja hän sitten teki hyvityksen ja palautti ylimääräiset rahat. Kuitissa ei kuitenkaan ollut nimeä tai numeroa- ei edes jonotusnumeroa, koska seuruettamme ei voinut olla huomaamatta lähes tyhjässä salissa.

Tähänkö on tultu: Video leviää kulovalkean tavoin Facebookissa, kommentteja x kappaletta tunnissa ja sitten kuitenkin asia on täysin turhanpäiväinen suorastaan arkinen. Sellainen asia joka ei olisi kymmenen vuotta sitten kiinnostanut ketään muodostuu uutiseksi ja tukkii matkapuhelinverkon niin pahoin ettei eksynyttä kulkijaa saada opastettua perille.

Oikeastaan en olisi koko asiaa noteerannut lukematta Tuija Riekkisen blogimerkintää. Vaikka miltei kaikesta voi kirjoittaa ja on tässä tullut aika monta moitetta tullut moneen suuntaan tallennettua niin en nyt silti ensimmäisenä julkaisemaan esimerkiksi sitä kenet sain "pelastettua" pikaruokapaikan autokaistalle joitain viikkoja sitten. Jos se olisi johtanut johonkin muuhunkin kuin turvalliseen kotimatkaan en olisi kirjoittanut yhtään mitään.


Täällä sentään kai saa mainostaa kondomia  1

Ajellessani kauppaan kuulin radiosta (ehkä YLEX) huolestuttavan uutisen naapurimaan suunnalta. Kyse on tietysti itänaapurin HIV epidemiasta.

Jostain käsittämättömästä syystä on olemassa edelleen takapajuloita joissa vannotaan pidättyväisyyden nimeen, ei anneta seksuaalivalistusta, ei puhuta sukupuolitaudeista ja rahaa riittää aina sotavarusteluun.

Jos joku ei sitä tiedä niin kondomin tehtävänä on estää siittiöitä pääsemästä kiitotielle emättimen munasolua kohti vievälle kiitotielle. En ihan tarkkaan tiedä huomattiinko oikeinkäytetyn kondomin sukupuolitauteja ehkäisevä vaikutus vain vahingossa, vai onko se pitkän tuotekehityksen tulos. Joka tapauksessa STD tarkoittaa seksuaalisessa kanssakäymisessä tarttuvaa tautia.Tuokin johtaa hieman harhaan, koska tartunnan voi vaikkapa saada (huume)neulasta tai veriroiskeesta.

Ellessani yhdessä työharjoittelupaikassa kertoi vanhempi asentaja työkaveristaan jolla oli USA:n komennuksella tavoitteena päästä mahdollisimman kirjavien naisten pöksyihin. Hän onnistui siinä dollarinipun avustuksella, mutta palasi tuliaisinaan sukupuolitauti jota ei sen ajan Suomessa osattu hoitaa.

Nykyään heidän tuotteitaan on viety myös Venäjälle. Jos ei olisi niin ainakin niitä olisi siellä kopioitu suuressa mittakaavassa. Jo ennen ensimmäistä Venäjän kauppaa mukaan lähteviä komennustyöläisiä varoitetttiin silloin muista sukupuolitaudeista, mutta nykyään HIV / AIDS mainitaan ensin samoin jos matka käy minne tahansa Afrikkaan tai vaikkapa Thaimaaseen.

En tiedä naapurimaiden tartuntalukuja, enkä tiedä Suomenkaan tilannetta. Itse asiassa sitä ei tiedä tällä hetkellä tarkasti kukaan tai mikään organisaatio. Kondomi ei ole 100% varma ja se voi myös hajota. Se on kuitenkin varmaa että jos 100 % yhdynnöissä joiden tarkoituksena ei ole hankkia suunniteltua lasta käytettäisiin kondomia edes 25 vuoden ajan ja koko väestö testattaisiin ensin vuoden, sitten kahden, sitten viiden vuoden jaksoissa niin ehtisin ehkä eläessäni nähdä maailman joka voitti sukupuolitaudit.

Että moisessa operaatiossa päästäisiin edes alkuun täytyisi aloittaa valistuksella. Jos valistus loppuu Virmajärvelle niin sillä ei pitkälle pötkitä.


Sukupuolineutraali avioliittolaki  2

Ei suositella luettavaksi jos olet kovin feministi, sovinsisti, KD, uskossa tai valittu.

En ole koskaan tavannut Paula Vesalaa, enkä tiedä mitä kouluja hän on käynyt. Kuitenkin toivoisin hänen kaivavan esiin Biologian oppikirjoja ja lukevan niitä pojalleen.

Saksassa on tehty paljon pahaa lääketieteellisen tutkimuksen, urheilun, elintilan ja aatteen vuoksi. Niin ikään varsin moni ikävä asia on tullut ilmi juurikin sen takia kun näitä tutkimuksia on kaivettu esiin ja tutkittu edelleen.

En arvosta Päivi Räsästä kovin korkealle monessakaan mielessä, mutta tämä iankaikkinen sukupuolineutraalin avioliiton vastustaminen milloin milläkin verukkeella alkaa olla vähintäänkin elokuvan arvoinen.

Pari asiaa on kuitenkin varsin järkeenkäyviä: 1 jos menit ennen naimisiin naisena ja tulit siihen pisteeseen että haluat korjata sukupuolesi mieheksi niin vaikka aivoja ei vaihdetakaan niin onko silloin perusteltavaa purkaa avioliitto. No vanhan lain puitteissa kyllä, uudesta en tiedä.

Näin maalaisjärjellä ajatellen: Jos et tiedä omaa sukupuoltasi ja seksuaalista suuntautumistasi et voi myöskään mennä naimisiin. En tiedä muuttuko henkilötunnus sukupuolenkorjauksen myötä, mutta jos se muuttuu niin silloin pitää myös avioliiton purkautua, vaikka sen sitten solmisi saman tien uudestaan.

Näin ollen jos puoliso on vannonut toiselle uskollisuutta ja rakkautta myötä ja vastoinkäymisissä, eikä silloin kun selvitetty avioliiton esteitä ole ilmaisssut kirjallisesti haluaan sukupuolensa korjaamiseen niin avioliitto on perustunut valheeseen.

Nyt kun uutta lakia pyöritetään niin joku tuollainen takaportti siihen pitäisi sisällyttää. Mitä sitten taas tulee sterilointiin sukupuolenkorjausleikkauksen yhteydessä niin sekin kuulostaa järkevältä, koska jos olet mies et tuota munasoluja ja jos olet nainen et tuota siittiöitä. Jos olet mies et synnytä ja jos olet vain hiema epävarma et korjaa sukupuoltasi. Sitten jos sukupuoli on syntymästä saakka epäselvä eli kaiketi nykyään inter ja sitä halutaan korjata johonkin suuntaan niin jos jomman kumman sukupuolen sukupuolielimet toimivat ja toisen eivät niin tämä on oikeastaan ainoa tilanne jolloin taas maalaisjärjellä ajatellen tuntuisi luonnollisela ettei korjaus olisi samalla automaattinen sterilisaatio, siis riippumatta siitä millainen ulkoinen olemus lopputuloksesta tulee.

Tällä ilmeisesti on haettu sitä ettei tuotetusta siittiöistä/munasoluista olisi haittaa/vaaraa tuottajalle/seksikumppanille - vai onko se ollut joku keskiaikainen jäänne?

Liekö sitten edes mahdollista että on täysin toimivat sekä miehen että naisen sukupuolielimet samassa ruumiissa. Sillekin on oma sivistyssanansa joka alkaa herma:lla. Sehän taas saattaa tarkoittaa että evoluutio johon aletaan kai kohta myös KD:n riveissä kohta uskomaan tekisi sukupuolineutraalista avioliitosta välttämättömän. Toiminnan mahdollisuudella tarkoitan lähinnä kykyä lisääntyä sekä miehen että naisen kanssa ilman että lapsista tulee kolmipäisiä.

Sitten vielä viitaten tuohon alun varoitusten sanaan- jopa Neitsyt Marian synnyttämisen selittäisi sillä että hänellä oli mutaatio eli kyky tuottaa siittiöitä- Veikkaan kuitenkin että jos Jeesus oikeasti syntyi niin kyllä siellä Marian emättimessä oli penis vieraillut tai jos ei niin sen aikakauden hygieniatasolla esimerkiksi siittiö tai pari miljoonaa sormenpäässä.

Nykytiedon valossa me täällä pienen planetan pinnalla emme ole maailmankaikkeuden keskipiste, mutta ainakin toistaiseksi se keskipiste mistä taivasta ja maata tarkkailemme.


Kiinalainen juttu  1

Haluaisin lähettää terveisiä erään tietyn ravintolan lomailevalle henkilökunnalle: Jos laitatte ravintolaanne näytille lapun jossa ilmaisette selvästi milloin olette lomalla- noudattakaa sitä. Jos olisin tiennyt meneväni nykimään lukittua ovea kolme tuntia ennen ilmoitettua sulkemisaikaa en olisi yrittänyt houkutella itselleni seuraa.

En tiedä onko ravintola ollut päivällä auki vai oliko joku muu syy kuten poikalapsen vesirokko taustalla, mutta kyllä se vähän otti päähän kun olin jo tyhjentänyt pakastimeen lokeron valmiiksi että on sitten vähän vaihtelua kun alkaa kinkku ja laatikot tökkimään rajusti.

Päivä oli pitkä ja rankka siitäkin huolimatta että kone pelasi kuin ajatus. Harmi vaan kun samaa ei voi sanoa asiakkaan koneesta jolle annettiin amulla tyyliin "sähköshokkeja ja viagraa" että se jaksoi käynnistyä ja lähteä vetämään perävaunua.

Ihmettelen noita yrittäjiä jotka ostavat pienten traktoreidensa perään vaunut 22,5 tuuman isoilla korkeilla renkailla ja sitten kun pitäisi peruuttaa kurakelillä niin peileistä ei näe mitään, takalasista näkee vain aisan ja etulaidan. Painopiste on korkealla ja toki lievästi upottavassa maastossa pysyy ainakin tyhjänä mukavasti pinnalla.


Hiljaisen päivän ilta  1

Pesukone meni jumiin kahdesti. Ei ole hyvä pestä rahaa pesukoneessa, koska parikin kolikkoa on juuri sopivan kokoisia livahtamaan poistovesiputkeen tukkien sen varsin tiiviisti.

En tiedä mitä pesukone sanoisi jos sen täyttäisi porkkanoilla ja pesisi puoli tuntia ilman mitään pesuainetta. En mene sitä myöskään kokeilemaan vaikka olisikin ämpärillinen pestävää- siis siitäkin huolimatta että jo vein kummipojan perheelle useamman litran.

Tänään ei oikeastaan tapahtunut mitään mainitsemisen arvoista. Tosin näin kun taas sanoo niin varmaan joku ajomoottori alkaa puskea öljyä pihalle tai tärystä pomppaa hihna pois paikaltaan.


Paljonko on vähän velkaa  1

Mitä saisi aikaan 700 miljardin dollarin pankkituella? Tekisikö sillä kasvihuoneen ja vesiputken keskelle Saharaa tai muutamia toimimattomia ydinvoimaloita tai pyörittäisi montaa Talvivaaraa siihen asti että malmio on kulutettu loppuun.

Miltä kuulostaa yksityinen 8 miljoonan taalan uusi nuorisokoti jota vuokrataan kunnalle 58 miljoonalla ja sinne pääsee kertomalla että koulun rehtori on ääliö.

Maa oli siis USA ja on edelleen, vaikka kyseessähän oli vain dokumentti kapitalismista. Missään ja kukaan ei varmaan koskaan sano: Älä ota velkaa. Älä kiinnitä kotiasi tai edes sitä että korot ovat nyt harvinaisen alhaalla, mutta voivat karata pilviin yhdessä yössä.

En minäkään kanttiladalla aja, mutta helvetti kyllä jotain on verotuksessa vialla. Tänään luin taas noin 27 sivua varsin ikävästä asiasta ja sen tiimoilta ihmettelen miksi vakavaraiset ihmiset ja yritykset eivät maksa laskujaan ajallaan. Vituttaa varsin paljon tehdä pitkää päivää epävarmana siitä saako rahoja ajallaan tai ollenkaan. Noiden 27 sivun osalta kaikki on kunnossa, työt on tehty ja rahat saatu, mutta kun tapana on lukea postit ja maksaa laskut ajallaan parhaani mukaan.

Se on yhtä yksinkertaista kuin vessan vetäminen, mutta että siitä vetämisestä olisi jotain hyötyä täytyy säiliön olla täynnä. Muuten kertyy vaan lisää ja lisää paskaa.

Nyt Suomessa eletään muoti-ilmiötä nimeltään homekoulu. Se siis tarkoittaa että nekin rakennukset jotka on aikoinaan rakennettu hyviksi ja lujiksi todetaan sisäilmaltaan käyttökelvottomiksi, korjataan tai puretaan + rakennetaan aina vaan suurempia yksiköitä.

Kuka ne suurlaitokset sitten siivoaa, pitää kunnossa ja saa edes koneellisen ilmanvaihdon säädettyä kohdalleen- ikkunoitahan ei tietenkään voi avata kun tulee tiepölyä ja ilmanvaihdon ohjaus voi mennä sekaisin. Mitä sitten tapahtuu kun ovi avataan ja lapset pääsevät astmapiippuineen pelaamaan jääkiekkoa?

Mitä saisi 12,5 miljoonalla siis € ei $. Montako koululuokkaa opettajineen lähettäisi leirikouluun sanotaan nyt vaikka Italiaan tai vaikkapa Egyptiin. Puhumattakaan jos majoituspaikaksi valikoituisi esimerkiksi Niinisalo tai Hennala.

Kaupunkivaruskunta Lahdessa- en tiedä mitä sillä alueella meinataan tehdä, mutta se on kuitenkin ollut koulu, autokoulu ja musiikkileikkikoulu jonne on hyvät kulkuyhteydet.


Kotiteollisuutta vaan ei kotipolttoisuutta  1

Tänään vuorostaan nainen kysyi tietä vessaan. Ohjasin kyll oikealle polulle, mutta sanoin sitten kun sieltä tuli paluusuuntaan että meinasin piruutani neuvoa tien miesten vessaan.

Korvatulpat on otettu pois korvista ja sisukalutkin alkavat pikkuhiljaa palata omille paikoilleen - oli meinaan sen verran potkua bassoissa että olisi voinut huoletta monta napsua ottaa pois. Tietysti musiikin tyyli on mikä on, mutta varsinkin vieraampien kappaleiden osalta olisi syytä kuulla myös solistia.

Kahteen otteeseen olen ollut juhlistamassa itsenäisyyttä ase kädessä ja uniformu päällä. Ensimmäisellä kertaa olin paraatissa perinnepuvussa, mutta en todellakaan muista minkä vuosimallin. Toisella kertaa asu oli muistaakseni m95 ja ase joku muu kuin pystykorva. Tänään en käynyt katsomassa paraatia, mutta kuulin sen kyllä ja ylilennon olisin helposti nähnytkin jos keli olisi ollut yhtään parempi.

Kuinka utelias ihminen on. Jos antaa tänään joulupaketin niin pysyykö se kiinni aattoon asti vai onko pakko kurkistaa kuoren sisään... Veikkaan että pysyy ja veikkaan että ensi vuoden puolella saan kuulla oliko sisältö mieleinen vai ei.


Ehkä olin vain liian selvä  1

Tyrmäävän kaunis nainen kysyi tulta. Sitähän minulla ei tietenkään taskussani ollut kun edelleenkään polta. Tyrmäävän kaunis nainen ei kuitenkaan tyrmännyt tai edes yrittänyt kellistää minua, mutta joku mies siellä tanssilattialla hänelle puhuttuaan selkää ui- liekö sit syynä ollut humala, mustasukkaisen tyttöystävän nyrkki vai ihan vaan heilahtanut sokeriarvo tai veren pakeneminen päästä.

Keikoilla käyminen ja elävän musiikin kuunteleminen on toisinaan ihan mukavaa ja viihdyttävää. Nyt täytyy tunnustaa että en ollut yhtään katsonut ketä oli tulossa esiintymään tai jos olin niin olin sen myös tyystin unohtanut.

Jos kuitenkin kahta esiintyjää kuuntelemassa oli noin 52 henkilöä, joista ehkä se vajaa 20 nautiskeli lähellä esiintymislavaa niin kyllähän se saattaa artistiakin vähän kyrsiä kun tilaa oli vaikka kuinka ja paljon.

En olisi mennyt Tauskia (oli ihan ok) ja Nykästä katsomaan jos olisin lukenut esiintyjät ennen kuin olin maksanut lipun, mutta vaikkei jälkimmäinen laululla hullaannuttanut, mutta ainesta koomikoksi on jäänyt hyödyntämättä reilumpia määriä. Toivottavasti seuraavalle keikalle löytyy joka biisin väliin parikin hyvää vitsiä ja yleisöä perkele. Menkää katsomaan niitä keikkoja ja jos menette niin ei siellä ole tarkoitus yrittää puhua puhelimeen.


Tuulilasi- lukeeko sitä enää kukaan?  1

"Tutulla reseptillä" otsikon alta löytyy Subaru Outback, mutta tekstissä ja infolaatikossa on sen verran ristiriitaa ettei toimituksessa ole oltu hereillä.

Niin kauan kuin minä muistan on Subaru käyttänyt autoissaan vastaiskumoottoria. Kuitenkin infolaatikossa lukee rivi-4 bensiini, turbo ja toisessa sarakkeessa rivi-4 diesel turbo.
Tekstissä lukee että perusmoottori on vapaasti hengittävä.

Eihän sillä tietysti juuri merkitystä ole vaikka pellin alla olisi tähtimoottori. Silti olisi hyvä että tiedoissa ei olisi noin paljon ristiriitaa.

Edit 6.12- Ketonen vastasi, mutta ehkä se sitten seuraavassa lehdessä oikaistaan.

Samoin jotain hämärää oli Opel Corsa jutussa- lehti tosin oli nimeltään Moottori, mutta se ei tarkoittanut että moottoritiedot olisivat olleet loogiset. Oli siis litrainen uutuusmoottori bensaturbo ja 1,4 litrainen bensaturbo josta oli otettu 15 hevosvoimaa vähemmän tehoa kuin litraisesta... Tässäkin olisi auttanut infolaatikko tai sitten on jollain mennyt hevosvoimat ja kilowatit sekaisin.

Tokihan on niitäkin poikkeuksia ollut joissa mallisarjan suurin kone ei ole tehokkain, mutta jos minä lähtisin teettämään kahta turbomoottoria samaan pikkuautoon niin ehkä kuitenkin moottoreista otettaisiin suunnilleen sama litrateho ja näin ollen suurempi olisi tehokkaampi ja vääntävämpi.

Jos jotain jäi taas tästä päivästä mieleen niin kyllä oli kaupassa vaikeaa. Ensimmäisessä kaupassa huonosti pyöreään pintaan liimaantunut hintalappu katosi ja juutuin kassalle tuijottelemaan radiopuhelimella hintaa kaupan toisesta päästä tiedustelevaa myyjää. Olisin tietysti voinut tänään siinä viihtyä vaikka sulkemisaikaan asti. Toinen myyjä oli nilkutuskunnossa kiitos sukulaislasten tanssittamisen.

Ruokakaupassa oli varmaan 8 kassajonoa ja jonot vetivät hyvin. KUITENKIN juurikin se jono mihin olin ostokseni hihnalle saanut lakkasi toimimasta. Ihmisiä meni ohi vasemmalta ja oikealta ja minä vain seurasin katseellani pakasteiden sulamista ja sitä kuinka kassaneiti ja ilmeisesti hänen esimiehensä erittivät herättää kalustoaan nenkiin.

Se oli siis päivän toinen kaatunut kassa. Sitten kassaneiti pakkasi edelläni olleen naisen ostokset ja minä omani ja siirryimme jonossa kaupan toiseen päähän toimivalle kassakoneelle.

Ehkä ilmaisu "kaadetaanko seuraava kassa" voidaan tulkita myös kaksimielisesti. Jos voidaan niin riittäisi kyllä ihan hyvin kuka tahansa noista kolmesta mainitusta.


Päivän paras  1

Voi voi. Ei taas tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa. Ei siinä etteikö kuvaa tai blogia kommentoida saisi, mutta tarvis ehkä ensin katsoa sitä kuvaa tai lukea muutakin kuin otsikko.

Ilmeisesti raameihin laittaminen sai jonkun nauramaan. Sehän ei haittaa.

Ei siitä sen enenpää

Googlella käännettynä
" butter butter. No again not know should cry or laugh.