Suojelusprkl

tauolla oleva blogini, jota kaipaan toisinaan, jossain vaiheessa ehkä palaan:)

Näytetään kirjoitukset helmikuulta 2007.
Seuraava

Minen ymmärrä  2

Olen nyt tovin aikaa pohtinut yhtä asiaa, mutten ole siihen keksinyt ratkaisua, joten minun on pakko kirjoittaa ajatukseni "kaiken kansan nähtäväksi"

On siis henkilö a) ja henkilö b)

Henkilö b) pitää nettiblogia, jossa kiroaa törmänneensä netissä mielenvikaisiin henkilöihin sekä kirjoittaa näistä nettitapauksien tempauksista blogiinsa. Tempauksia, joille ei voi kuin pyöritellä silmiä.

Henkilö a) vetää johtopäätökset, että henkilö b) tarkoittaa kirjoituksissaan häntä ja hän menee itkemään poliiseille kun hänet on tunnistettu kirjoituksesta, jossa ei mainita hänen nimeään tai muitakaan yhteystietoja/tuntomerkkejä.

Henkilö b) joutuu asiasta poliisikuulusteluihin, koska henkilö a)väittää että hänet on tunnistettu kirjoituksista. Tosin muutamia kuukausia tämän episodin jälkeen henkilö b) saa kuulla muutamilta ihmisiltä, kuinka henkilö a) on itse mainostanut tämän henkilön b)nettiblogin tiettyjä kirjoituksiaan sillä, että katsokaa mitä "tuolla hänestä kirjoitetaan"

Eli tämän henkilön b):n kirjoituksista ei olisi voinut tapausta a) edes tunnistaa, ei ennen kuin tämä tapaus itse alkoi mainostamaan että tuo tarkoittaa muuten mua tuolla kirjoituksellaan, että eikös tuo ole vähän psykopaatti.

Miksi joku menee mainostamaan itseään jonkun toisen kirjoituksien kautta, varsinkaan sellaisten kirjoitusten kautta, jotka eivät ole kovin mairittelevia? Ja joissa ei häneen edes viitata?

Itse ainakaan en moiseen rupeaisi.

Onko sinulle tullut tällaisia tapauksia vastaan? Mulle meinaan tuli tuollainen tapaus vastaan ja nyt mietin vain miten jatkotoimenpiteiden kanssa pitäisi tehdä. Koska mielestäni tapaus b)ei ole syyllistynyt mihinkään rikkomukseen kirjoituksillaan, kun taas tapaus a) on pitänyt huolen "että hänet tunnistetaan kirjoituksista". Joten pitäisikö tästä olla poliisiin yhteydessä, jolloin tapaus b):n mahdolliset "syytteet" kumoutuisivat, vai pitäisikö vain odottaa ja katsoa millainen Suomen oikeuslaitos on nykyään.



Liputta matkustaminen käy kalliiksi  5

...ja lipulla matkustaminen vielä kalliimmaksi.

Huvittaa tuo "liputta matkustaminen käy kalliiksi"-mainoskampanja.

"Vuosittain jätetään 2 miljoonaa junamatkaa maksamatta. Tämän vajauksen lipputuloissa maksavat muut matkustajat."

Aikoinaan jossain vielä hehkutettiin, kuinka lippujen hinnat tulevat laskemaan, jos liputta matkustaminen vähenisi. Jostain myös luin, että pummilla matkustaminen olisi vähentynyt, vaan eipä moista ole lippujen hinnoissa näkynyt, enkä kyllä usko sen näkyvänkään vaikka yksikään immeinen ei ilman lippua matkustelisi.

Kertaliput ovat aivan järkyttävän hintaisia. Esimerkiksi itse asun Tikkurilassa, jos haluan mennä Helsinkiin, maksan siitä huvista 3,40. Jos asuisin Puistolassa, eli noin minuutin junamatkan päästä Tikkurilan juna-asemalta, hinta olisi 2,20.

Itselläni on Helsingin sisäinen kuukausilippu, koska käytän käytännössä vain Hgin joukkoliikennettä. Aamuisin ja iltaisin kävelen Puistola-Tikkurila välin jo ihan hyötyliikunnan kannalta(Kesäisin fillaroin työmatkat eli noin 150-200km/vk koska vihaan joukkoliikenteen huonoa ilmastointia) Mutta tuota kuukausilipun hintaa ei huomioida missään, jos vaikka haluaisin matkustaa tuon Tikkurila-Puistola välin ja maksaa siitä jotain. Eli joudun maksaa siitä käytännössä tuplahinnan. Maksan siis seutulipun hinnan, vaikka maksan jo kuukausikortin hinnassa Hesan lipun.

Ja sitten vielä ihmetellään, miksi immeiset matkustelevat pummilla.


Ilmaiset puhelinluettelot  2

Miksi noita puhelinluetteloita pitää tippua postilaatikosta?!?! enköhän mä sellaisen itse hakisi kaupasta/postista, jos moisen haluaisin. Ei tarvii survoo niitä postiluukusta sisälle!! Sit kun nuo ei edes kuulu ns. ilmaisjakelun piiriin, joten pelkkä "ei mainoksia kiitos"-lappu ovessa ei niiltä pelasta :/

Ärrimurri ja murinaa.

(Huomaa, että pidän taukoa keskusteluista, kun pitää blogiin purkautua useasti :D )



Keikkalippujen hinnat  3

Mua ärsyttää suunnattomasti nettilippukaupat. Jos ostan etukäteen lipun esimerkiksi Vantaan Hotellille niin se lipun hinta ei ole koskaan se, joka sen hinnaksi on ilmoitettu alunperin.

Lippu.fi:n sivuilla lippuja mainostetaan hintaan 17€
Mutta kun maksan lipun nettipankissa, lipun hinnaksi tulee 18,5€. Maksan siis 1,5€ siitä, että tilaan, maksan ja tulostan lipun itse ja tästä "omasta työstä" maksan tuon 1,5€. Miksi tuollaista palvelumaksua pitää erikseen laittaa, koska itse mä itseäni palvelen tuolla. En mä saa mitään palvelua. Ja kaikista huvittavinta tuossa lippu.fi:ssä on se, etten voi hakea lippua mistään paikanpäältä, koska tuo konttori sijaitsee jossain huisan helvetissä. Luulisi, että pk-seudulla olisi paikka josta voisi noutaa varaamansa/maksamansa liput varausmaksun turvin, esim 0,5€/lippu.

Sen vielä ymmärrän joten kuten, jos käyn kasvotusten asioimassa jonkun kanssa ja maksan henkilökohtaisesti lippuni, että siitä otetaan palvelumaksua. Mutta tuollainen nettihärpäkejuttu on aivan naurettavan arvokasta, koska joudun itse tekemään kaikki "työt" siellä. Paitsi sitä lipun "kasaamista". Käyn kuitenkin vuositasolla aika helvetin monella keikalla, joten tuollainen reilun euron lisämaksu lipun hinnalle on järkyttävän suuri summa vuodessa. Ja muutenkin, Suomessa on kallista käydä keikoilla.


Seuraava