Suojelusprkl

tauolla oleva blogini, jota kaipaan toisinaan, jossain vaiheessa ehkä palaan:)

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2009.

Pupunruokaa  1

Mun on tehnyt eilisestä asti mieli juustoista salaattia, joten päätin pyöräyttää moisen äsken kotiuduttuani. Yllätyin siitä, kuinka hyvää siitä tuli, koska en ole mikään varsinainen salaatin ystävä. Jääkaapista löytyi tällä kertaa tällaisia tarvikkeita salaattiin:

Savujuustocheddaria
Raitacheddaria
Miniluumutomaattia
Jäävuorisalaattia
Kurkkua
Viinirypäleitä

Ei kaivannut seurakseen mitään salaattikastikettakaan.


Äly ja väläys taas  2

Nina af Enehjelm neuvoo: Laihduta kaurapuurolla!
08.01.2009 13:59

Puuro laihduttaa, neuvoo Nina af Enehjelm blogissaan. Kalorien laskemista Tapani Kansan entinen puoliso ei sen sijaan ymmärrä lainkaan.

- Hyi hemmetti, että laihduttamisesta on tehty monimutkaista kaikenmaailman kummallisten dieettien ja kalorien laskemisen myötä. Ovatko ihmiset aivottomia vai muuten vaan masochisteja, af Enehjelm kysyy blogissaan.

- Syökää herkullista kaurapuuroa kuten minä! Takuuvarma tulos! Lisätkää mukaan vähän pellavasiemeniä, ja tarjotkaa Bulgarian jogurtin ja mansikkahillon kera. Maistuu taivalliselta! Nälkä pysyy poissa - pitkään!
http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1632017

Ensin kyseinen nainen ihmetteli, miten työttömät on niin läskejä, kun niillä ei pitäisi ole rahaa syödä ruokaa edes. Hän itse kun pysyy hoikkana, kun ei ole varaa syödä kuin kaurapuuroa ja purkkivitamiineja. Nyt hän neuvoo ihmisiä laihduttaa kaurapuurolla. Kaikki ruoka laihduttaa, jos sitä syö vähän/yksipuolisesti. Jos ihminen söisi pelkkää suklaata joka päivä, niin se laihtuu. Muistaakseni jopa silloin laihtuu, vaikka energiankulutus menisi päivittäisen energiatarpeen ylitse, voi olla että tuo tieto on vanhentunutta, mutta joskus jostain näin luin, että kaikki ruoka-aineet yksipuolisesti syötynä laihduttavat, koska elimistö ei osaa jotenkin käyttää sitä energiaa hyväkseen. Voi olla, että puhut nyt ihan läpiä päähäni, mutta menkööt.

Okka, eihän siinä mitään. Onhan kaurapuuro ihan terveellistä. Mutta kuka lähtee suosittelee laihduttamista kaurapuurolla? Muuta kuin jonain hyvänä vitsinä siis.

Yksipuolinen ruokavalio on ehkä pahin kompastuskivi, jonka ihminen voi tehdä, jos haluaa pudottaa painoa. Tai ylipäätään ravitsemuksen kannalta.

Ylipäätään kituutteludietit on typerin tapa pudottaa painoa. "Vedänpä tässä kuukauden pelkkää salaattia ja vettä niin laihdun. Tai juo tässä kaksi viikkoa pelkkää sitruunamehua niin laihdun"
Aivan varmasti laihtuu, mutta mikä idea on pudottaa painoa ilman liikuntaa tai monipuolista ruokavaliota, johon kuuluu muutakin kuin kaurapuuro siemenien, hillon ja jogurtin kera. Jos haluaa olla laihaläski, niin sitten toki tuollainen varmasti toimii. Joillekin tuollainen voi toimiakin hyvin, että saa sen alkupuristuksen ja painoa pois, mutta valitettavan useat palaa siihen väärään ruokavalioon diettien jälkeen, jolloin paino nousee parhaimmillaan suurempiin lukemiin, mitä se oli ennen diettiä.

Onnittelut kaikille heille, jotka haluavat mullehetikaikkinyt tyylillä painoa pois ja sitten kiroavat sitä, kun ei voi syödä oikein mitään kun heti lihoaa. Ettei vaan johtuisi siitä, että on pudottanut sen painon lihasten kustannuksella (lihakset kuluttaa enemmän energiaa, niitä ei kannata liian nopealla laihdutuksella ja liian vähäisellä proteiininsaannilla tuhota), laittanut elimistönsä säästöliekille, jolloin normaaliin ruokavalioon palatessa se alkaa kahmii energiaa säästöön jolloin lihoaa. Koska elimistö on mennyt sekaisin liian vähästä ravinnosta ja kuvittelee, että nyt pitää kahmia varastoihin energiaa koska en voi tietää koska seuraavan kerran saan jotain varastoitavaksi asti.

Syökää kaurapuuroa - aamuisin. Maitoon keitettynä. Mansikkasurvoksella tai vaikka raejuustolla maustettuna. Elekee siitä mitään diettiä itsellenne tehkö. Tai no toki saatte tehdä, mutta elkää mulle kertoko siitä. Mua alkaa vaan kiukuttaa sun puolesta:)

Tämän teksti sisältää luultavasti asiavirheitä, kunhan naputtelin mututuntumalla ja oman muistin perusteella juttuja, koska on jo tovin aikaa pyörinyt mielessä erilaiset typerät dietit ja tämä lehtikirjoitus pisti mut naputtelemaan.


Ei näin  7

Lämmitin itselleni teevettä keittiössä ja olin laittanut mukin jo valmiiksi odottamaan vettä teepussin kanssa. Vesi valmistui ja olin kaatamassa sitä "mukiini" kunnes tajusin kaatavani sitä työkaverini appelsiinin päälle, joka olla möllötti mukini vieressä. Työkaverini oli toki vieressä ihmettelemässä mitä helvettiä mä oikein teen:D

Mitähän sitä seuraavaksi sekoilis...

Edit. ja onnistuin sitten läikyttää työpuhelimeni päälle tuosta mukista samantein reilun annoksen vettä..


Päivän piristys  4

http://www.itsemurha.net/

:)

Ja toinen piristys kans:D
Eräänä iltana minut oli kutsuttu viettämään kaveriporukassa iltaa.
Lupasin miehelleni, että olen takaisin puoleen yöhön
mennessä:

'Lupaan.'

No, tunnit kuluivat ja siideri meni alas liiankin hyvin.
Kolmelta aamuyöstä, kännissä kuin käki, suuntasin kotiin
päin..
Juuri kun pääsin ovesta sisään niin eteisen käkikello kukkui kolmesti.
Tajusin nopeasti, että mies varmaan heräsi, joten
keksin nerokkaana naisena kukkua yhdeksän
kertaa lisää. Olin oikein ylpeä itsestäni, kun keksin niin nerokkaan ajatuksen ja vielä aivan tukka
täynnä.

Mahdollinen yhteenotto oli näin vältetty.

Seuraavana aamuna mieheni tiedusteli kotiintuloaikaani. Kerroin hänelle, että tulin kahdeltatoista eikä mieheni vaikuttanut lainkaan epäilevältä.
Tässä vaiheessa olin varma, että homma toimii saumattomasti.
Sitten hän sanoi: 'Me tarvitsemme muuten uuden käkikellon.'
Tiedustelin tietenkin syytä moiseen. 'No viime yönä se kukkui kolmesti. Sen jälkeen se sanoi että voi vittu ja kukkui vielä neljä kertaa lisää.
Sitten se selvitti kurkkuaan ja kukkui sen jälkeen kolme kertaa lisää, kikatti ja lopuksi pieraisi.


Painajainen  1

Näin ihan hirveetä unta. Olin ulkomaanreissulla, moikkaamassa tätiäni, ja olin jostain syystä ottanut kummatkin läppärini sinne mukaan ja sit unohdin ne sinne. Tajusin asian vasta kotona, kun olin virittämässä konettani nettiin. Olin tuolloin vielä vanhempieni luona, joten jouduin käyttämään mutsin konetta ja pelkäsin kertoa eräälle kaverille, että olen unohtanut koneeni tätini luokse koska hän tulisi suuttumaan asiasta.

Sit yritin soittaa tädilleni varmistaakseni että koneet unohtuivat sinne eikä lentokoneeseen, mutta äitini sanoi jotenkin tosi oudosti kokoajan sen puhelinnumeroni enkä saanut koskaan soitettua sinne. Sit unessa mutsi kertoi, että mun tädin hyvä ystävä ja naapuri oli kuulemma just kuollut.

Unessani mietin vain, että no nyt ainakin on tekemistä iltaisin ettei vahingossakaan vietä sitäkään aikaa koneella naputellen kun ei ole konetta, samalla mietin kuitenkin ostavani itselleni väliaikaiseksi ratkaisuksi miniläppärin.

Sit yritin kirjautua mutsini koneella Cityyn ja mun nimimerkki oli ihan hassu ja luulin ensin, että no niin nyt ne mun koneet on joutunut vääriin käsiin että joku on vaihtanut mun nimimerkin, mutta olinkin kirjautunut väärällä numerolla sinne ja tämä asia paljastui siinä vaiheessa, kun kirjauduin tänne suojelusperkeleenä sen sijaan että olisin kirjautunut omalla puhelinnumerollani tänne.

Ihme unia, mutta tuo oli just niin todellisen tuntuinen että aamuna nauratti se, että mulle voisi käydäkin just noin jos konettani raahailisin mukanani ympäriinsä.


Yllätyin  2

Tein pannukakun hieman eri tavalla

Laitoin sekaisin
purkin maitorahkaa
3ruokalusikallista vehnäjauhoja
pari ruokalusikallista sokeria
ripaus vaniljasokeria
4kananmunaa

Sit paistoin tuon paistinpannulla. Olisi ehkä voinut pistää hieman enemmän sokeria mun makuun ainaskin.

Lisukkeeksi tein mangorahkaa:
Purkki maitorahkaa
Purkki 12%vaniljacremeä vaahdotettuna
4dl mangoa (sellaista muussattua)



Ei vittu taas  10

Tripla vitutus. Mua väsyttää. Pyykit on koneessa odottamassa että pistän ne kuivumaan, sänky odottaa lakanoita. En vittu jaksa. Nukun vittu olkkarin lattialla ens yön, sohvalla on kirjoja en jaksa siirtää niitä, sängyllä on kasa sukkia odottamassa parejaan, odotelkoot vaan! Ja pyykit - ne saa helvetti vaikka mädäntyä tuonne rumpuun.
Jyrsin omin hampain kohta jalkani irti ja teen niistä hernekeittoon soppaluut. Ehheheee oli noita vitutuksen aiheita enemmän kuin kolme, neljännen ja viidennen jätän mainitsematta. Multa puhkee ihan just verisuoni päästä.

Saatana, että voi taas kyrpii. Hyvä vuoden aloitus taas, voi helvetin helvetti.

Josko sitä huomenna taas helpottais...