Naiset miesten vaatekaapilla

  • Mira Tenhunen

Siinä ei ole mitään uutta, että naiset käyvät miehen vaatekaapilla muulloinkin kuin sunnuntaiaamuisin boksereita nyysiessään.

Totuus on, että miehiset kostyymit näyttävät julmetun hyvältä naisellisen vartalon yllä, parhaimmilta toki silloin, kun niiden leikkaus on tehty naisille. Upeinkin miesten kauluspaita näyttää naisen niskassa vain huonosti istuvalta, isolta rytkyltä, jos se on miesten mallistosta eikä naisten. Siihen on syynsä, miksi naisten kauluspaita leikataan toisin kuin miesten, ja ne syyt ovat rinnat ja lantio.

Suosikkilainani miesten garderobista on miesten klassinen hattu, fedora - huopaisena, nahkaisena, olkisena - kaikki käy. Pidän myös valkoisen kauluspaidan ideasta, ja siitä, että sitä voi loputtomasti varioida pienillä yksityiskohdilla tai materiaalivalinnoilla.

Parhaimmilta miehiset vaatekappaleet naisen niskassa näyttävät, kun ne yhdistää johonkin supernaiselliseen, kuten kirkkaanpunaisiin huuliin tai kynsiin, kunnon korkokenkiin tai korostetun feminiinisiin materiaaleihin kuten silkkiin, samettiin tai pitsiin.

Tästä asusta löytyvät nuo kaikki naiselliset osaset ja itse asiassa aika monta pojilta lainattua vaatepartta: huopahattu, parka, valkoinen kauluspaita (tämä tosin on kaulukseton malli, joita ei miehillä näe) ja poikaystäväfarkut.

Poikaystäväfarkkujen kuuluu lököttää rennosti naisen lanteilla; farkkumallin nimikin tulee väljästä leikkauksesta. Tokihan pojat käyttävät pillifarkkujakin, mutta yleensä ne miehen farmarit ovat naiselle isot, joten jos kyseiset farkut itselleen onnistuu nappaamaan, poikaystäväefekti on taattu.

Omasta mielestäni löysät poikaystäväfarkut ovat kuitenkin kaikkea muuta kuin imartelevat naisvartalon verhona - ne nimenomaan verhoavat naisen kehon. Eikä mikään ole kamalamman näköinen farkkumalli naisen yllä kuin sellainen, joka on reisistä löysä - se ei pue ketään. Siis ei ketään.

Nämä farkut istuvat hyvin reisistä ja napakasti muualtakin, mutta kutsun niitä silti poikaystäväfarkuiksi, koska ne ovat reikineen ja kulutuksineen niin rennot, että voisin kuvitella miehenkin niihin pukeutuvan - vaikkei hän koskaan niihin todellisuudessa mahtuisikaan.

hattu | Benetton parka | Zara paitapusero | Vila vyö | Tiger of Sweden farkut | Crocker nilkkasukat | h&m kengät | Bianco

5 kommenttia

MAgrippa

7.9.2012 18:07

Suosikkini tässä tyylilajissa on cargo- tai jopa maastohousut, yhdistettynä nuorisotoppiin joka on kirkasväreillä koristettu, muttei Classy eikä Kawaii.
Naisella pitää olla vyötärö, eikä reisitaskuihin panna muuta kuin ohut kartonki pitämään ne ryhdissä.
Sit se combo on makee, koska siinä on kontrasti, joka ei näytä vahingolta. Vyöllä ja kaulakoruilla voi vielä sitoa nämä tyylit lomittain, jos hifistelee.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mira Tenhunen

7.9.2012 18:21

MAgrippa, tykkään myös reisitaskuhousuista eli cargoista naisella, mutta oma suosikkini on lähes pillimäisen kapeat cargot - ne istuvat juuri riittävän napakasti reisistä. Itse jätän reisitaskujen funktion käyttämättä, nautin pelkästään niiden estetiikasta.

Nuorisotoppi ei reisitaskuhousujen seurassa tosin houkuttele, mieluummin paitapusero tai simppeli neule - taas sitä feminiinisyyden yhdistämistä maskuliinisuuteen; niiden kontrasti kiehtoo mua aina vaan. Ja kun jalkaan laittaa korkkarit, homma toimii vieläkin tehokkaammin. Vai mitä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

7.9.2012 18:45

Tulee itsekkin varastettua miehen kaapista kaikenlaista. Viimeksi tein farkuista shortsit ja neule on ihan muutoin vain käytössä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mira Tenhunen

7.9.2012 19:00

Meliziaz, mahtavaa! Unohdin vallan miesten neuleet - nehän ovat ihan parhaita!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

25.9.2012 19:47

Kyllä ne reisistä löysät farkut vaan hyvältä näyttävät, jos hoikka kroppa löytyy: http://www.google.fi/imgres?start=142&num=10&um=1&hl=fi&client=firefox-a&rls=org.mozilla:fi:official&biw=1280&bih=614&tbm=isch&tbnid=hRWUOtM15usl8M:&imgrefurl=http://blog.denimtherapy.com/tag/baggy-jeans/&docid=inhOhcG3td2xlM&imgurl=http://blog.denimtherapy.com/wp-content/gallery/saggypants/dsc_0881.jpg&w=400&h=300&ei=Rt9hUICFJYnQ4QTis4DoAQ&zoom=1&iact=hc&vpx=328&vpy=228&dur=2929&hovh=194&hovw=259&tx=78&ty=114&sig=113746961510755932910&page=6&tbnh=129&tbnw=172&ndsp=34&ved=1t:429,r:27,s:142,i:286

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi