Nestearska ajattelee

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2008.

eräitä arvioita 10.5.2004  1

C.Ph.E.Bach: Konsertto A-duuri

Keijo:
+ perus pohjaääni (hyvin etsitty), kaunis
- vähän varovaista kuitenkin (ääni)
- suttua kuvioissa
+ hyvin hallittu (vaikea) kappale
+ turvallinen ja leppoisa olo kuunnella

Ilkka:
+ varmuutta
- oltava Koko Ajan läsnä tekemisessä

Anna:
+ hallittua, puhdasta
+ hidas osa: äänenväri
- äänellistä hallintaa lisää
- ydintä, kiiltoa
- kirkkautta artikulaatioon
- vibraton hallinta
- musiikillista pehmeyttä & pyöreyttä hitaaseen osaan
...
+ ihan kiva

Timo:
+ lähestymistapa
+ (edellinen kohta:) eläväinen, tuore
+ viehättävää, tyylikästä
- lisää rohkeutta, virtuositeettia (konserttosoittamiseen)
- äänellistä fokusoitumista
- artikulaatio
- lisää vivahde-eroja

***

Arvosana:
4

***

Löysin vanhan konserttiohjelman eräästä meikäläisen suorituksesta.


toimeksi siis!  1

No niin. Muutama kuukausi siinä vaan menikin. Ja nyt kun ylimääräistä rahaa ei oikiasti ole, maksoin erään liikuntapiikuntaseuran jäsenmaksun ja tilasin kortin kesäkaudelle sisäliikuntoihin. Ulkojumbbailu ei maksa. 38 euroa yhteensä nuo mainitut, joten ehkä mä kestän sen :)

Seuraavaksi kysyn meidän säestäjältä, monelta sopii ensi lauantaina pistää lapset treeneihin. Ja etsin valintakoetehtävät viime talvelta, skannaan, teen muutosehdotuksia ja lähetän eteenpäin. Tehtävänä on myös kolmen oppilaan ohjelmistolista ja tutkintokaavakkeen täyttäminen. Ja lähettäminen eteenpäin.

***

Säestysasia hoidettu. Eksyin sen jälkeen katsomaan, missä voisi harrastaa aikuisbalettia. Syssyllä voisin aloittaa... Tahtoo tunnille!

***

Valintakoetehtäviä ei löytynyt. En siis skannaa enkä tee muutoksia enkä lähetä eteenpäin. Laitoin aiheesta kuitenkin mailia, voi kollegaraukkoja. Ohjelmistolistat ja kaavakkeet sitten yöunien jälkeen.




Newport Harbor  1

Minkä ikäisiä noi tyypit on? 17-18-vuotiaita?? Voi jesus... Yksi niistä äsken pohti, mihin haluaisi lomalle. Ei Irlantiin tai sillain, mut Roomaan. Joo, Rooma olis kiva. Toinen kysyy, onko Rooma niinkun maa. Toinen pohtii, että ei, mut Italia on. Kai. Tai siis se on kai niinkun osavaltio. Joo, Italia olis ihana, kun se italialainen ruoka on niin ihanaa. Ja italialaiset pojat on ihania!

xD xD xD


megabikseleitä ja muffinsseja  1

Ot-ketjuun tästä jo puhuinkin, mutta naurattaa edelleen, joten jääköön tännekin arkistoon.

Veli tuli eilen junalla Hämeestä Helsinkiin. Samassa vaunussa oli pari pissistä, ikäluokkaa 14-16.v. Tytöillä oli digikamerat ja pohtivat siinä sitten pikselien määrää. Eka tytöistä toteaa, että hänellä ainakin on 512. Toiset kysyvät, että mistä tämä sen tietää. No kun siinä lukee, että 512 mb, niin se mb on niinkun megabikselit. Jatkopohdinnat johtavat seuraavaan: Jos siinä lukee että gb, niin se on niinkun gigabikseli, eli ainakin 1000 megabikseliä! Ihan sikana!

Mä haluun kans sellasen kameran.

***

Tein muhvinssei. Pistin taikinaan mariannerouhetta. Kämpässä on aika mukava tuoksu nyt :) Ja huomiselle ja ehkä jopa sunnuntaillekin hyväskää syömistä :P


ryhmä  20

Feispuukissa on kaikkia hienoja ryhmiä. Ajattelin erään eilisen keskustelun jälkeen perustaa sinne yhden uuden - tosin ajatus tuskin toteutuu. Ryhmä olisi sellaisille ihmisille, jotka ovat lapsuudessaan joutuneet syömään erästä kammottavaa vaaleanpunaista lääkettä. Mahtoiko olla penisilliiniä? En muista. Mutta PAHAA se oli. Nykyään esimerkiksi yskänlääkkeet ovat nautinnollisia siihen verrattuna. Tai mitkä lääkkeet vaan. Siitä vaaleanpunaisesta jäi TRAUMA.


sekavaa  2

Äitee heitti mut tänään töistä junalle ja toi eväät <3 Ruispalan välissä oli salaattia, kalkkunaleikkelettä, juustoa ja paistettu kananmuna - nam! Eväisiin kuului muutakin (esim. pietarilaisia nimikkokaramelleja), mutta leipä oli vaikuttavin osa.

Äiti myös kyseli mun kuulumisia. Tietää nämä työnhakemisjutut ja oli tietysti huolissaan. Kysyi esimerkiksi, että olenko masentunut. En mä kehdannut sanoa, miten paljon haastattelujen sivusuunmeno on harmittanut ja minkä verran olen muutenkin itkeskellyt viime aikoina. Raha-asioihin vastasin, että on mulla ja pärjään mä. Niinpä niin. En halua äidin huolehtivan enempää, kun tiedän miten paljon ahdistusta nuorimman veljen kouluhommat aiheuttaa.

Taisin töissä olla vähän kamala. Väsytti ja otti päähän se tila-asia. Varsinkin kun juttelin nykyisen paikan siivoojan kanssa, joka tiesi kertoa miten ne kunnan päätökset todellisuudessa on tehty. Jo viime vuoden puolella on päätetty, että meidän toiminta siirretään ala-asteelle ja että ne yläkerrankin huoneet vuokrataan sosiaali- tai sivistystoimen tyypeille, kun niillä tulossa joku remontti. Että suurin syy meidän häätöön on kyvyttömyys maksaa kyseisistä huoneista samaa vuokraa kuin kansalaisopisto tähän saakka.

Ja me ollaan koko kevät ajettu asiaamme. Että antakaa meidän nyt jäädä siihen, että lafkan toiminnalla säilyisi edes pieni mielekkyyden pohja. Ja kunnanhallitus on suuruudessaan aikaa sitten sopinut keskenään, miten tässä toimitaan ja vedättäneet meitä.

Parasta on tietysti se auditorio/konserttisali ja sen käyttö. Siellä on koko pitäjän ainoa "julkinen" flyygeli. Esimerkiksi ala-asteella johon olemme menossa, on vain 2-3 paskapianoa, jotka eivät pysy vireessä. No. Kunnan piti ostaa ko. flyygeli kansalaisopistolta ja esittivätkin näin toimittavan. Sain käsiini tänään kevään hallituspöytäkirjat ja kas, viimeisimmässä päätöstä oli käsitelty - mikä olikaan lopputulos? Päätöstä ei tehty jonkin "muutoksen" takia. Eli ei ne nyt sitten hankikaan sitä. Kai.

Pöytäkirjoissa ei kevään aikana ollut kertaakaan mainintaa koko meidän musiikkikoulusta ja tiloista jne. Mielenkiintoista.

Koko jutussa ei ole mitään järkeä. Tuskin mun selostuksen perusteella ulkopuolisille aukeaa sitä vähää mitä itse siitä tiedän, mutta se ei olekaan tarkoitus nyt. Ärsyttäääääääääääääääääääääääääääää vaan niin pirusti. Meidät pistetään sinne koululle johonkin kellarikerroksesta raivattaviin koppeihin, joissa akustiikka on luokkaa -100. RÄYH.

***

Niin että eka oppilas kun alkoi ämpyillä, että olisko tosi paha jos hän ei tuliskaan tekeen sitä tutkintoo... Sanoin että olisi, koska olen juuri hommannut sinne talon ulkopuoliset lautakuntaihmiset ja että tollasista pitäisi tietää Ajoissa. Njoo. Koitin vähän tasotella tiukkaa linjaani lopputunnin aikana. Muillekin töksäyttelin vähän. Toivottavasti eivät saaneet traumoja.

Oman työn mielekkyys on kyllä välillä haastava juttu.


pohdintaa, osa 3.  3

Nii-in. Ei tullut ajatuksista sen selkeämpiä, vaikka muutaman tunnin nukuin. Mä taidan mennä lyhennysleikkaukseen. Kuka tahtoo poistettavat sentit?

***

Työasiaa. Kunta oli päättänyt, että meidän musakoulu Saa jäädä siihen, missä nyt toimitaan. Mutta: tilanne oli mystisesti muuttunut ja kas, meidät häädetään johonkin vtun ala-asteelle. Kiitos näkemiin sille työpaikalle.


pohdintaa, vaihteeksi  5

Niinpä niin. Eräs miespuolinen kaveri tuossa taasen loihe lausuman, jonka olen kuullut ennenkin. Että mikä siinä on niin vaikeaa, vai olenko vaan liian kranttu.

Kyseessä ovat tietenkin miehet. Mulla ei sellaista ole. Käskin kaverin määritellä sanat "liian kranttu". Sanoi vaan, että no mitä vaatimuksia mulla on ja millainen mies ei saa olla jne.

Mun Suuria Vaatimuksia ovat:
- pituus (178 vähintään), koska mä olen pitkä (177,5)
- fiksuus (sosiaalisesti ja mielellään jotain koulua käytynä), koska silloin yleensä ymmärtää mun halun opiskella lisää
- ...musikaalisuus? Tää nyt on ehkä itsestäänselvä juttu, mutta oon valmis tinkimään.

Ekana (ja ainoana noista Vaatimuksista) kaveri tarttui tuohon pituus-asiaan. Että mikä siinä on niin kamalaa, jos mies on mua lyhyempi? En minä tiedä. Se tunne vaan, että mä olen isompi. Nooooh. Seurasi kysymys, että mitäs jos se tyyppi on vaikka 175 ja muuten tosi fiksu ja kiva ja kaikkea muutakin. Vastasin, että kyllä siinä nyt on aina jotain muutakin pielessä kuin pituus. En mä Niin pinnallinen ole, vaikka täällä siitäkin on keskusteltu.

Ja bonuksena: on mulla ollut lyhyempi mies ja samanpituinenkin. Olen myös yrittänyt ihastua ihan muihin kuin kouluakäyneisiin / muusikkoihin. Eikä ne jutut ole kaatuneet Mun aloitteesta.

Valivalisäälisäälilässynlässynlää.

Olen mä menneenä talvena ihastunutkin välillä, mutta ne on olleet varattuja tai muuten mahdottomia miekkosia. Tai sitten on ollut vaan niin könkkö olo omasta kropasta, ettei ole huvittanut mennä tyrkylle.

Katsotaan, josko tämä tästä taas menisi johonkin toiseen suuntaan. Tämä pohdiskelu siis.