Blogi

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2007.

Alkaa hahmottua...  5

Olen kelannut jo vuosia vakavammin sitä, että pitäisi ne tatuoinnit joskus ottaa ja ajatuksen tasolle se on aina jäänyt. No nyt alkaisi olla kypsä ajatus päässä. En ole tällaisissa asioissa (onneksi) kovin impulsiivinen, koska en todellakaan viitsi millään skeidalla alkaa kroppaani maalailemaan.

Kaksi kappaletta niitä tulisi ja todennäköisesti siihen myös jää ja elinehto on, että ne eivät näy normivaatteiden alta, koska tulevissa duunikuvioissa näkyvät tatuoinnit ovat aina riskejä. Sanoi kuka mitä tahansa.

Molemmat kuvat liittyvät vakaasti LOTR:iin koska se on kirjana hyvin erikoisasemassa allekirjoittaneen elämässä. Ollut jo yli viisitoista vuotta.

Ensimmäinen kuva oli alkuaan tarkoitus olla lohhari, mutta lopulta tulin lopputulokseen, että sellainen tulee, mutta jonkinasteisessa tribaalimuodossa, koska mielestäni reaalikuvat eivät oikein sellaisenaan vain sovi. Kuvan henki pysyy kuitenkin mukana.

Tuollaisenaan kuva tuskin tulee, mutta jostain melko läheltä se jokatapauksessa liippaa. Todennäköisesti teen vielä modifioinnin tuosta itse, koska tavallaan uniikkikuva olisi kuitenkin ehdottomasti mieluisin.

Olkavarren yläosa on todennäköisin sijoituspaikka.

Toinen kuva ei sitten sinällään ole kuva vaan tekstiketju riimuista, joskaan tekstin sisältöä en ole vielä määritellyt, mutta kokonaispituus tulisi olemaan varmaankin noin 15 senttiä ja asettelu hieman kiertyvästi käden ympäri. Tosin pitää vielä konsultoida erästä vanhaa tuttavaa, jotta kieliasu menee oikein, ettei tee David Beckhameja :D

No, jokatapauksessa kuvien otto menee alkukesän puolelle vähintään, koska moisten ottaminen tekee tauon treenaamiseen ja sehän ei nyt sovi ja toiseksi, pitää vielä kasata rahat moisiin.


Ohjelmanmuutos...  1

Kartoitin vähän nykytilannetta, että missä kunnossa tukilihakset ovat ja totesin, että syvät vatsalihakset ovat liian paskassa kunnossa, joten niihin pitäisi kiinnittää ylimääräistä huomiota. On suoraan kyllä vedettävä niitä kuukauden päivät tuplasti sen verran kuin mitä itse vatsakoneella ennen kuin edes viitsii miettiä tasausta. Voi olla, että menee pidempäänkin.

Myöskin alaselkä kokee samalla kertaa tehokuurin. Vähän kumma juttu kun lopulta ihan silmällä katsoen ei ryhdissä ole mitään vikaa, mutta tulokset kyllä kertovat vähän toista. No, toisaalta voihan tuo olla balanssissakin jos molemmissa on yhtä paljon vajaavuutta :D

Jouduin vielä rukkaamaan ohjelmaakin vähän kun lopulta salikin muuttui toiseksi kuin alkuaan olin ajatellut. Laitteita on vähemmän, mutta muita hyötyjä enemmän. Laitemäärän pystyy kompensoimaan järjenkäytöllä.

Ohjelma kokonaisuudessaan:

Kuukausi I

Päivä 1: Vatsa/selkä ja jalat

Syvä vatsa- ja alaselkätreeni. Toteutus puhtaasti jännitysliikkeillä. Aika ja kertamäärää ei määritellä, omien tuntemusten mukaan. Kunhan niin, että tuntuu.

Jalat:
3x12-15 prässi
3x15 ojentaja
3x15 koukistaja
Pohkeet tangolla 3x15.

Päivä 2: Lepo

Päivä 3: Olkapäät, ojentajat

Pystypunnerrus telineellä 2x12+1x15
Pystypunnerrus irtopainoilla 3x15
Hartianosto tangolla 3x15
Dippi taljalla 3x15
Ojentajat taljalla ja 3x10 + 1x15 + loppuunpoltto

Päivä 4: Lepo paitsi alaselkä ja syvien vatsalihasten jännitystreeni.

Päivä 5: Rinta, hauis

Penkkikone 2x15
Irtopenkki 2x12
Vinopenkkikone 2x12
Taljatyöntö ristiin 2x12
Scott 1x15
Hauiskääntö irtopainoilla 2x12
Hauiskääntö taljalla 3x10 + 1x15 +loppuunpoltto

Päivä 6: Yläselkä ja vatsa/alaselkä

Ylätalja eteen 3x15
Ylätalja taakse 2x12
Kulmasoutu 2x15
Vatsakone 3*40
Alaselkäkone 3*40

Päivä 7: Lepo/uinti

Kokonaisuutena ei mikään ylitsepääsemätön ohjelma, mutta toki vaatii selvän aikataulun joka ei salli suurempia heittoja eikä myöskään liiemmin alkoholinkäyttöä, joka on sinänsä ihan hyvä juttu.

Tällä mennään nyt kuukausi ja tarkistetaan sitten tuntemusten mukaan.


"vapaapäivä"  1

Ei olis tänään yhtään varsinaista tuntia koulua. Eli siis "vapaapäivä". Lainausmerkeissä siksi, että rästitöitä olis kyllä vaikka millä mitalla. Miten näin keskellä viikkoa onkin sitten vaikea motivoida itseään tekemään jotain koska tietää, että jossain välissä ne duunit on kuitenkin tehtävä?

No, kaitpa tämä tästä. Kevät tulee kohinalla. Viikonlopulle on luvannut ilmeisesti yli kymmentä astetta lämmintä ja sehän ei tunnetusti välttämättä lisää mielenkiintoa istua sisällä koneen ääressä väsäämässä jotain asiakirjoja tai excel-taulukoita.

Niin ja se kuka on keksinyt SAP:n voi painua alimpaan helvettiin!!


koiranunta  1

Heräsin yöllä kesken unien ensimmäistä kertaa himassa hyvin pitkiin aikoihin. Kello näytti jotain 4:40 kun herätys oli vasta 7:55. Heräsin kun haukku kävi tökkäämässä kuonolla korvaan. Reilu jätkä. Tuntui vähän oudolta kun olen nukkunut jo yli vuoden päivät todella hyvin. Miltei aloin jo kelata vanhoja aikoja kun heräilin milloin sattuu ja pisimmät pätkät yhtenäistä yöunta olivat kolmen tunnin paikkeilla, mutta totesin, että eiköhän tuo rääkki vain nyt pistänyt jotenkin vähän pasmoja sekaisin ja käänsin kylkeä. Puolisen tuntia varmasti meni, ennen kuin tipahdin uudestaan.

Tuskin tässä nyt tarvitsee sentäs unilääkkeitä alkaa hankkimaan. Veikkaampa, että moista voi käydä vielä uudestaankin tulevien parin viikon aikana, mutta kunhan kroppa tottuu menoon niin eiköhän tämä tästä.

Pitää varmaan alkaa vetämään hyla-rahkaa kun tuo vatsa ei oikein tuosta normimatskusta välitä vaikkei mitään suoranaista laktoosi-intoleranssia olekaan diagnosoitu.


Verotus, talouskasvu ja Kansallinen Kokoomus...  8

Kansallinen Kokoomus sitten voitti vaalit ja porvarihallitus on selviö jo nyt, vaikka demarien hc-siipi vieläkin jaksaisi mussuttaa hyvästä hallitusyhteistyöstä joka näillä näkymin pitäisi jatkua.

Mitä tästä seuraa? Hyvää vai pahaa? No vähän molempia. Seuraavassa avatarin ennustukset seuraavalle neljälle vuodelle:

Suomi on NATO:n jäsen vuoteen 2011 mennessä tai ainakin päätös liittymisestä on ennen seuraavia vaaleja sinetöity.

Perintövero poistetaan lähes kokonaan. Korkeimmassa veroluokassa todennäköisesti on vielä jonkinasteinen verokanta. Voi hyvällä tuurilla olla vielä melko korkeakin, mutta esim. rintaperillisten perintöverokanta on melko suurella todennäköisyydellä lähellä nollaa.

Suomessa yksityiseen henkilöön kohdistuva verotaakka muuttuu vielä nykyistäkin suhteellisesti lähemmäksi tasaveromallia, mitä se itse asiassa jo melko pitkälti on.

Nyt joku miettii, että mitä helvettiä? Suomessahan on progressiivinen valtion tuloverotus. Niin on, mutta lopulta kun katsotaan kokonaisveropottia, niin hyvin iso osa henkilön vuoden aikana maksamista veroista on tasaveroa. Kunnallisvero, arvonlisävero, bensavero, autovero(joskin tässä on tiettyjä eroavaisuuksia ja autonkäyttöhän on aina valintakysymys). Nuo kaikki ovat periaatteessa tasaveroja ja kun vielä lisätään siihen se, että moni henkilötuloveron vähennys on ainoastaan progressiiviseen valtion tuloveroon liitettävissä, ei progressio kokonaisuudessaan enää paljoa näy.

Niin. Ihmiset niin monesti vain miettivät sitä, että mikä on tulevan vuoden valtion tuloveroasteikko ja kuumeisesti pohtivat, että paljonko jäisi käteen enemmän jos tienaisi niin ja niin paljon enemmän. Tokihan se on absoluuttista katsantaa tavallaan, mutta kun kaikki välilliset verotaakat, mitä kuluttaja maksaa kuluttamissaan tuotteissa, ei veroprosentti tulojen mukaan enää kovin paljoa määräydy.

No nyt Kokoomus sitten haluaa vielä lieventää valtion tuloveroprogressiota. Lopulta se on melko yksi ja sama juuri siksi, ettei sitä progressiota siis todellisuudessa muutoinkaan enää ole ollut olemassa.

Mitä sitten Kokoomus tuo sellaista suomalaiseen hallituspolitiikkaan, että sen äänestäminen oli kannattavaa? En oikeasti tiedä, mutta demarikortti oli jo nähty ja meno ei voi mennä paskempaan suuntaan. Maahan pitää saada taloudellisia kannustimia. Se toki tarkoittaa sitä, että tuloerot kasvavat, mutta mikä ihmeen punainen vaate se aina kaikille vasemmistolaisille oikein on? Kun lopulta kyse on siitä, että kun tuloerot kasvavat, kasvaa absoluuttinen tulopotti niin paljon enemmän, että myös pienituloisille jää käteen enemmän kuin tasapäistämispolitiikalla. Vai onko ihmiset vain Suomessa niin pirun kateellisia, että vaikka itse saisi enemmän käteen kuin aiemmin niin siitäkin luovutaan jos vain joku muu saa vielä kolme kertaa enemmän.

Veikkaan siis, että Suomen talouskasvu paranee viime vuosien luvuista ja se on ainoa hyvä asia, kaikki muut Kokoomuksen tuomat uudistukset ovat todennäköisesti omasta mielestäni hiukan huonoja, mutta talouden kasvu menee niiden edelle. Siksi äänestin Kokoomusta.

No seuraavat neljä vuotta näyttävät melko pitkälti sen, mihin Kokoomuksen (ja Keskustan) ajamasta politiikasta on. Suhdanteet ovat (vielä) hyvät ja siis pelikentällä on kaikki ne välineet, millä talous saadaan entistä parempaan nousuun. Jos se ei nouse, niin sitten ainakin tiedän, mitä puoluetta en enää ikinä tulevaisuudessa äänestä.


Asiaa!!  5

Huomenna alkaa rääkki. Johan tätä on odotettukin. Päivät täyttyvät kevään tenttisuman ympärillä hiestä, proteiineista, hiilareista ja glykemiaindeksistä.

Tervemenoa läski, tervetuloa lihas.

Niin ja olenkohan uudestisyntynyt kun äänestin tänään Kansallista Kokoomusta? Hajotkaa siihen.


Doom  3

Melko paska leffa, jossa ole minkäänlaista juonta enkä suosittele kenellekään. Katselu"nautinto" ensimmäiset 1h 15 min kun hd-matskuna katselee, koska visuaalisesti muutama todella hieno episodi ja kikka. Nanotekninen ovi oli aika veikeä. Muuten ei kyllä ole mitään katsomista. Oikeasti paska leffa.

Mitä iltaan muuta... vähän olutta ja hyvää seuraa. Kaitpa tämä ilta tästä. Nyt ei kyllä alkoholin vaikutusmomentin vuoksi viitsi muuta sanoa. Hyvää lauantai-iltaa vain kaikille.



Perjantaitilitystä...  1

Huom! Sisältää helvetin tylsää asiaa. En suosittele kenellekään seuraavan lukemista!!

Kansantalouden tentti meni ja hujahti niin, että ei mitään. Ei sieltä vitosta tule, mutta ketä kiinnostaa. Läpi meni kyllä sadan prosentin varmuudella ja se on hyvä se. Ompahan taas yksi pois alta kevään kasasta.

Vastasin sitten esseekysymykseen "Julkisen sektorin toimenkuva ja vaikutinmahdollisuudet kansantaloudessa". Joo melkoista tuubaa varmasti syydin pari sivullista, mutta kyllä siitä varmaan jotain irtkin lähtee.

Tuli vain siinä sivussa hetken aikaa mietittyä tulevia vaaleja ja alkoi jo miltei vituttaa se, että kansa on mitä on.

Jaa miksi? No siksi, kun ihmiset äänestävät perehtymättä asioihin. Se vituttaa. No onko sitten ihmisillä mukamas velvollisuus tietää asioista jos aikovat äänestää? Heillähän on omat työnsä ja poliitikot hoitavat tuon toisen puolen?

Vitut. Sehän tässä juuri mättää kun kaikki vain ajavat hikipäässä omaa asiaansa eikä minkäänlaista konsensusta näkemyksiin löydy ruohonjuuritasolla. Okei, ehkä pyörin sitten vähän liian idealistisella tasolla ja ne myönnytykset tehdään sitten kabineteissa kunhan on ensin saatu uurnat täyteen ja sunnuntain pippalot ohi, mutta kyllähän tosiasia on se, että maa pärjäisi paremmin jos ihmiset äänestäisivät eduskuntaan henkilöitä ja puolueita, jotka pyrkivät mahdollisimman laajaan yleisen hyödyn tavoittelemiseen ja nyt ei ole kyse siitä, että pitäisi äänestää demareita!

No ketä sitten äänestää?

Onko kyse sitten kuitenkin siitä, että myöskään puolueet ja ehdokkaat eivät ole taipuvaisia konsensukseen ennen kuin vaalit ja perseennuoleminen on ohi? Jos niin on, niin vittu en ala! Ihme lasten hiekkalaatikkoleikkiä. "Jos minä en saa tuota niin vittu sitten et saa sinäkään" ja "Jos meidän tukia ei nosteta näin paljon ensi vaalikaudella niin ette varmana saa tekään vaikka kuinka valtion talous siitä kärsisi", koska vituttaahan se, että toiset saa ja toiset ei vaikka isossa kuvassa moiset tuet hyödyttäisivät pitkässä juoksussa myöskin niitä toisia. Sitä kun ei vain saatana nähdä!! Katsotaan vain omaa napaa. Enkä nytkään puhu pelkästään Kansallisesta Kokoomuksesta. Ihan yhtä paljon ne vasemmistonkin edustajat hinkuvat omaansa ja vain omaansa.

Ehkä kyse on sitten lopulta siitä, kuten olen jo joskus aikanaan todennut, että lopulta oma etu menee aina yhteisen hyödyn edelle vaikka aivot sanoisivatkin, että pitkässä juokussa itselle hiukan heikompi päätös toisi rahaa takaisin enemmän.

Oli miten oli. Vieläkään en tiedä, mitä äänestää, koska kompetenssini ei oikeasti vain riitä tietämään, mikä puolue ajaisi yleistä kansantaloudellista hyötyä parhaiten eteenpäin ja se kyllä nyppii.

Joo, olen tyhmä ja mistään tietämätön opiskelija. Menen pois ja annan herrojen leikkiä. Populistiksi voisin ruveta :P

No, on perjantai ja iltasella pitänee lähteä tsekkaamaan kaverin hd-asema ja tsuumata joku naseva raina hd-resolla. Tää on tätä nykyaikaa perkele. En tiedä, otanko olutta, lupasin että en ota, mutta tässä vaalihumussa kyllä mieleni tekisi.


diibadaaba  5

Kiva huomata, että hiukset kasvavat edelleen päähän yhtä nopeasti kuin ennenkin. Yleensä sanotaan, että sentti per kuukausi, mutta allekirjoittaneella (onneksi) pätee varmasti ainakin 1,5 senttiä sääntönä. Kesäkuun 5. päivä voi hyvillä mielin paukata parturintuoliin ja vetästä iloisen kesäirokeesin. Jipii!! :) Jätetään väri auki vielä toistaiseksi. Jonkin sortin tummanruskean ja punaisen variaatiota veikkaisin kuitenkin.

Hitto sitä saakin ihminen vähistä asioista mielenkiintoa elämäänsä. :D

Kävin tsekkaamassa, että onko keskustelufoorumilla meno muuttunut mihinkään. On se, pahempaan suuntaan. Se siitä.