Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2011.

Monttubileet  1

Maasta sinä ollet tullut ja maaksi sinä olet jälleen tuleva. No tällä kertaa vainajan siunaus- ja muistotilaisuus oli pidemmän puoleinen. Siis toki sukulainen, eikä kauhean läheinen, mutta oppihan sitä nyt taas palan historiaa.

Pojan sanoen loppumetreistä suunnilleen niin että hyvä jos lähtee noin että töpseli irtoaa kerralla. Sen verta luja paukku että vaikka olisi saanut sen kohtauksen sairaalassa niin vain 5% selvitymismahdollisuus. Mutta kun takana on pitkä ja antoisa elämä niin levätköön rauhassa.

Muna on kanaa viisaampi- lapsenlapset- siis ne paikallaolijoista nuorimmat tulkkasivat adresseista vaikemmat nimet- en sit tiedä oliko kyse käsialan tuntemuksesta, ulkoa opettelusta vai siitä että toinenkin puoli sukua oli entuudestaan nimituttuja.

No sit jo liki muistotilaisuuden päättyessä ohi kuulin että 21- v juhlabileet oli tyhjennetty poliisivoimin. Siis syynä se että populaatio oli minkä lie nettipalstailmoitusen vuoksi kymmenkertaistunut ja sotku sen mukainen. Enkä näin ollen yhtään ihmettele että poiketessani eilen pitkästä aikaa katsomassa onko kaupunki yöllä vielä paikallaan- olihan se mutta aivan kuollut- Tänään oli hautausmaallakin enemmän väkeä.

Tuli sentään autoa ulkoilutettua ettei männät ruostu. Nyt voisi itse asiassa ottaa UAZ 99 oktaaniset pois tankeista jos on oktaaneja enää jäljellä, mut uskaltaako laittaa tankkiin tilalle mitään muuta kuin
V-Poweria...


Tutkimuksia  1

Jos on nykyään mitä hyvänsä vaivaa niin kyllä sitä pystytään tutkimaan. Sen verran ehdin lehteä lukea että ulkomailta on tullut maksullisia tekstiviestipalveluita Suomeen ja kohinalla.

No sit kun sitä ruvetaan penkomaan niin oikeasti valittaja oli itse tilannut mielestään jonkun näytteen. Pikkuprintillä lukisi sit että kestotilaus ja jatkuu automaattisesti. Samalla systeemillä on kaupattu ja kaupataan ties mitä kaikkea paskaa luontaistuotteista lehtiin ja potenssilääkkeisiin.

Kaikkein pahin on kuitenkin noi pikavipit- ihme ettei selvästi laissa kiellettyä asiaa eli kiskurikoron perimistä ole saatu kuriin ja pois tästä yhteiskunnasta. Toki se ei ole mikään ihme kun kokonaisia valtioita ja pankkeja elelee yli varojensa. Jos euroja käytetään kuin ne olisivat markkoja, drakmoja tai escudoja niin ei millään mikään talous pysy tasapainossa.


Lisää vihreää  1

Pahimmat kolhut on nyt paikattu. Ohjaamossa toki joitain painumia jäljellä ja penkki kaipaa ensiapua.

Verhoomossa oli hiljaista, vain yksi nainen siellä hiljalleen pisteli neulalla antiikkijakkaran päälisiä. Työnjohto palaa vasta ensi viikolla ja jonoa, jonoa ja jonoa. Näin käy kun työn hinta ja laatu ovat kohdallaan.

No täytyy käydä ensi viikolla uudestaan ja sit se selvinnee kuinka kauan menee. Vaan kyl nyt tuntuu hyvältä kun kaverilta häipyi yksi iso murhe kun pääsi töihin. Ei sekään olisi huono ollut jos olisi osunut lotossa enemmän kuin kaksi, kolme tai neljä tai täysosuma edelliselle kierrokselle. Kestolottoa on toki vielä jäljellä, mut tarvinnee etsiä oikein sydänsurujen murtama lottotyttökaveri niin ehkä se onni sit kääntyy.

Odottavan aika on pitkä. Tänään odotus kävi niin pitkäksi että päätin parkkeerata ison keltaisen M- kirjaimen alle pirtelölle. No se että aika oli liki koulupäivän päätöstä tarkoitti että nuorisoa oli paikalla. Ketään syyttämättä ja sormella osoittamatta vaikutti siltä että kaksi tai ehkä ryhmässä oli useampikin kaunis tyttö oli juupas eipäs pähkäilemässä uskaltaisivatko pyytää minua todennäköisesti ostamaan tupakkaa, kaljaa tai siideriä. No kohtalo puuttui peliin nuoren kauniin naisen muodossa- heilutti pöydästä ja minä toki takaisin, vaikka en ollutkaan ihan varma oliko se just se.

Otin siis pirtelöni ja siirryin naisen + kolmen lapsen seuraksi . Yksi paljastui lainatuksi ja 2 omaa (tuotantoa). Niin siis kävi että tytöt eivät saaneet edes tilaisuuttaan kysyä. Jos olisivat kysyneet niin todennäköisesti olisin vastannut jotain tyyliin:

Joka ostaa tai tarjoaa alkoholia alaikäiselle pitää myös vahtia sitä alaikäistä läheltä selviämiseen asti- laitontahan se on alaikäisten juottaminen, mut paljon pahempi vaihtoehto on osta niille viinaa ja unohda.

Mitä sit taas tulee tupakkaan niin en ostaisi sitäkään- en ole moneen vuoteen ostanut sitä edes täysi-ikäiselle. Menisi vaikka hengittämään suoraan tai letkulla jonkun noppacorollan pakoputken päästä- todennäköisesti taju lähtisi palamattoman bensan katkusta ja häkä/hiilidioksidimyrkytystä pukkaisi. En silti soisi kenenkään antavan lapsensa polttaa. Kyl terveys voi muutenkin heiketä ja mennä, mutta tupakan, alkoholin ja ylipainon väheneminen olisi kaikkein halvin tapa vähentää terveydenhuollon menoja.

Se jos ruoka kallistuu kaupassa ajaa ihmiset noin periaatteessa ostamaan huonompaa ja huonompaa ruokaa. Jo sen piti olla hälyttävää ettei kouluruokaan saada enää täyttä lihaa edes kertaa viikossa on perseestä. Tänään roskalehden lööppi hehkutti kouluruokailun jotain tyyliin "Vaarantaako louluruoka terveyden"

Hitto sentään kyllä varmasti vaarantaa jos sitä ei syö säännöllisesti, syö liikaa tai liian vähän, mutta myös silloin jos sitä ei ole varaa tehdä kunnollisista kotimaisista raaka-aineista. Toki jotain tuontitavaraakin täytyy välillä pöytään saada, mut ei se antibiooteilla ja steroideilla kasvatettu ulkomainen pihvi saisi silti olla lasten viikon paras ateria.

Näyttivät uutissa kuinka lihakarjalle syötettiin suomessa kirjaimellisesti herkkuja apevaunun avulla, sinne meni mm suklaata ja taisi mennä ihan leipääkin. En nyt väitä että kotimaisillakaan karjatiloilla kaikki olisi hyvin joka suhteessa, mutta sen tietää ettei se ainakaan ole hyvin ulkomaisilla megafarmeilla.

Että elintarvikkeiden alkutuotantoon saataisiin enemmän järkeä ja eläinten hyvinvointia paremmaksi niin kaikki nyt tyhjillään olevat maatalouden "tuotantorakennukset" = sikalat, kanalat, navetat, kuttulat, lampolat ja tallit pitäisi hiljalleen ajaa ylös- Siis tarkoittaisi käytännössä paluuta suoran tuen aikaan jolloin maidosta, lihasta, munista ja tuotantokasveista sai muutakin kuin tappiota. On totta että suurissa yksiköissä tuotantokustannus yksikköä kohti on suurempi kuin pienissä, mutta eroa on laadussakin.

Siis se jos ajatellaan pientilaa jolla olisi 10-20 lypsylehmää, sikalaa jossa olisi luokkaa 100 sikaa monentuhannen sijasta ja sama määrä ihmisiä + tekniikkaa ja kymmeniä tai satoja kanoja tuhansien sijasta niin kyllä silti riittäisi ruokaa kauppoihin- on riittänyt ennenkin ja ylijäämää viety ulkomaille.

Viime vuonna kun monessa maailmankolkassa tuli huono sato eikä täälläkään hurraamista määrän eikä laadun suhteen ei kellään päättäjällä hälytyskellot soineet että katovuosi voi oikeasti iskeä vieläkin. Se jos viljaa on varastossa kymmenen vuoden tarpeiksi keskitetysti ja hajautetusti on parempi kuin se että joka kevät siinä vaiheessa kun siemenet maahan kylvetään on siilot tyhjät ja lisää tuodaan.

Japanissa nyt varmaan herätään siihen että varastoja tarvis kasvattaa- ja varmaan joutuvat tuomaan enemmän ruokaa kuin ennen. Jos tänne ei iske iso meteoriitti tai mannerlaatta halkea niin ei niin kauhean suurta riskiä samanlaiseen tapahtumaan, mutta voi täälläkin ydinvoimala poksahtaa, tulla sota, tulva, kuivuus, kuumuus, halla, katovuosi, takatalvi, heinäsirkat, kirvat tai jotain muuta täysin odottamatonta.

Se että taas on öljykriisin alkeita menossa- bensa oli Vantaalla jo yli 1,6 € litralta ja tällä menola 2 menee rikki jo heinäkuussa.

Tehkää vaan pari kolme ydinvoimalaa (reaktroria), niin voi yhden tai kaksi pistää pitkänkin huollon ajaksi ainakin kesällä, mutta samalla pitäisi puskea pystyyn tuulivoimaa vastaava määrä ja ainakin 2 suurta pumppuvoimalaa tuulivoimapuistojen yhteyteen tai olemassa olevien vesivoimaloiden jatkoksi, koska sekä tuulivomassa että ydinvoimassa on paha puute eli säädettävyys. Jos vesivoimalassa on vaikka 20 turbiinia ja riittävän suuri patoallas sillä voi säätää moniportaisesti- tuulivoimaa tulee kun tuulee ja sen verran kuin sitä lavoilla ja vaihteilla saadaan generaattoreihin siirrettyä. Nyt tätä säätövoima-asiaa ei ole miettitty loppuun, eikä voidakaan miettiä jos ei saada sellaista hallitusta ja eduskuntaa joka nuijisi läpi pari uutta tekoallasta- jos ei muuten niin vaikka kalliotunnelina jonnekin tunturin sisään ja mursketta riittäsi vietäväksi vaikka matkustajajunien perässä Helsingin keskustaan.

Mut sehän ei toteudu kun aina jonkun puolueen pitää vastustaa- sit tälläisiin hyödyttömiin moottoritien katteisiin kyllä löytyy yhteisymmärrys ja rahaa. Jos Hämeenlinna olisi silläkin rahalla mikä pelkkään infraa uppoaa rakentanut kunnan ulkorajoille tasavälein tuulivoimaa siitä olisi kymmenen vuoden päästä tuhatkertainen hyöty verrattuna keskustan lisäneliöihin- Eihän siellä nytkään mahdu ostoksia tekemään ja jos pysäköinti on maksullista niin ei kävellen tulevat asiakkaan pitäneet pystyssa edes verkatehtaan lahjaliikettä.

Rikkailla on helppo olla, eikä väliä vaikka parkki maksaisi kympin päivässä, mut kyl minä ainakin mietin mennäkö maksulliseen vai maksuttomaan parkkiin. Sithän sillä ei niin merkitystä ole jos asioiti on lyhyt ja arvokas, mutta esim elokuviin yksin ja 8,5 € lippuun ja jos on hyvissä ajoin niin 2,5 € parkkimaksua- eihän Hämeenlinna nyt minään Tokio ole.


Vihreää  1

Näköjään olen tullut vihreäksi- kyse ei siis ole puoluekannasta vaan pienestä maalausurakasta. Ei ollut tarkoitus ajella pitkin Vantaata, eikä ottaa kiinni valmiiksi maalatun kappaleen kääntöpuolelta, mutta kumpikin kuitenkin toteutui.

Onneksi maali irtoaa aikanaan tai kuluu pois. Toivottavasti maali pysyy hyvin myös koneen kyljessä.


Ajokauden avaus  1

Ei dramatiikkaa. Akku kiinni, ryyppy päälle, bensahana auki, virta päälle ja 2 polkaisua. Sit pääsikin ajamaan pihalle auringonpaisteeseen.

Toki tähän aikaan vuodesta vaikka on +13 niin täytyy vähän varustautua ennen kuin lähtee edes lähimmälle huoltoasemalle ja kauppaan, mutta hittoako sen väliä kun vakuutus on voimassa ja maksettu niin melkein voisi auton laittaa kesäksi seisontaan.

Toki tuossa vanhuksessa on 70- luvun valot ja kaikki muukin tekniikka, joskin uusilla polttimoilla joten se aiheuttaa pieniä rajoituksia varsinkin pimeässä ja sateella liikkumiseen. Varakone seitäpaitsi vetää paremmin kuin nyt kiinni oleva- syytä en sit tiedä.

Kobelcon pelti sai tuta peltisepän vasaraa ennen ajokauden avausta. Kyl se työtä teettä useamman tunnin saada korjattua vaurio joka syntyy yhdellä ylävaunun pyöräytyksellä. Voi toki olla että oli monenkin osuman summa, mutta entinen omistaja väitti että oli kolhuton siihen saakka kun oli 2 viikkoa jollain tutulla lainassa. Kaikkia kolhuja ei kannata edes yrittää oikoa, mut puhdistaa tarvis ja maalata niin ei kovasti ruostu.


Voihan VR taas  1

No nyt oli joka kolmas kaukojuna myöhässä maaliskuussa- tällä menolla ihan turha tehdä mitään routa-ajan aikatauluja kun ei ne pysy niissäkään.

Onhan se hienoa että kaksi kolmesta kaukojunasta kulkee kuukauden aikana aikataulussa, mutta se ei paljon lohduta varsinkaan työmatkalaisia joille osuu väkisinkin joku myöhästelevistä.

Pitäisikö siis unohtaa moottoritien kattaminen ja kattaa kaikki ratapihat ja vaihteet. Helsingissäkin ratapihan päälle mahtuisi rakentamaan vaikka mitä ja jo pelkkä parkkitaso olisi plussaa.


Hyvästi rauha ja hiljaisuus  1

Aamun ratoksi vähän kirjallisia töitä. Loppu päivä pitikin olla aikaa huoltaa kalustoa. Kobelco oli pajalla odottamassa ja ehtinyt sulaa ja kuivaa.

No niinhän siinä tietysti käy että kun saa panssarit irti ja kädet liattua niin jo alkaa puhelin soida ja pitäisi ehtiä kolmeen paikkaan. Ei auttanut kuin yrittää soittaa apuvoimia. Yritykseksi jäi kun ei vastannut puhelimeen, joten ei auttanut muu kuin laittaa ajokone valmiiksi- sit toinen kone kotiutui ja sillä pääsi sujuvasti tekemään parkkipaikkaa hevosturisteille, hetkeksi syömään ja avaamaan pari tietä. Onneksi kolmanteen osoitteeseen ei tarvinnut mennä niin sai edes moottoriöljyt vaihdettua

En sit tiedä onko Isuzu rakenteeltaan sellainen että öljyt pitäsi vaihtaa imuvaihtajalla, mut näppituntuma oli että noilla öljyillä oli ajettu vaihtoväli pitkäksi. Myös suodatin oli edellisen omistan jäljiltä ihan rutussa- siis jo ennen kuin otin sitä suodatinavaimella auki. Kun uudet öljyt laittoi koneeseen niin öljy oli mustaa ennen kuin kone edes käynnistyi. Joko kone on sisältä todella nokinen tai öljyä jää huomattava määrä vaihtumatta.

Lyhytperäkoneessa on puolensa, huollettavuus ainakaan tässä yksilössä ei ole ihan helpoimpia.

Huollettavaa jää myös huomiselle.


Vetinen sunnuntai  1

Ei uskalla edes rännejä puhdistaa, vaikka aihetta olisi. Ei ainakaan tikkailla uskalla kiivetä kun katolta saattaa tulla lunta paljon ja vauhdilla.

Tiilien ja levyjen nostelu onnistui suuremmitta murheitta. Märkää oli ja lunta omiksi tarpeiksi ja vähän ylikin. Silloin kun sillekin työmaalle tavaraa saapui niin ei tullut mieleen että seuraavan huhtikuun ekoina päivinä sataisi vettä puolen metrin lumihangen päälle. 2 kierrosta salaojaa talon ympäri on ihan paikallaan jos vaan pinta ei ole kovasti jäässä lumen alla.

Se että talo on 16-55 kiviarinan päällä takaa kyl aika hyvin että talon alle menevä vesi ei jää sinne seisomaan. Ei vielä ihan putken täydeltä tule, mutta padotusventtiilille voi tulla käyttöä sitten kun tuonkin talon sadevesijärjestelmä on katolla paikallaan.


Tuhannen prosentin korko  1

Näköjään tämän hetken paras bisnes, pyramidihuijaustakin parempi on pikavippibisnes. Pikavippaaminen on laillista ja helppoa, mut ei ainakaan itsellä ole varaa maksaa tuhannen prosentin todellista vuosikorkoa.

Jokainen pikavippifirma on hyvä bisnes muille paitsi asiakkaille- työllistävä vaikutus perintäfirmoille, oikeuslaitokselle, pankeille, sossulle, velkaneuvonnalle ym. ym. ym...

On siis ymmärretty se että kun rahankäyttö ei ole ihmisellä hallinnassa niin lainataan vähän lisää tyhjän päälle ja peritään hyvän koron kanssa takaisin.


Liian myöhään  1

Kännykkäaikana pitäisi pystyä helposti kertomaan jos ei jollekin työmaalle kerkiä- kilpailevan firman kaveri oli lupautunut ruoppaamaan rannan ja nyt sit tähän suuntaan soitellaan että saisivat uintikuntoon kesäksi kun kumpikaan luvanneista ei tullutkaan

Rehellisesti sanoen ei 1500 € budjetilla paljoa tehdä, ainakaan silloin jos kyse on noin suuresta urakasta. Siis varmasti jos järvi olisi tyhjä tai soraa täynnä niin menisi vaan tavoitesyvyys 1,5 m ala 35 m x 40 m ja tähän asti syvimmässä kohdassa kesällä ollut puolisen metriä vettä, Tekee 1400 kiintokuutiota, tasaisella loivalla vietolla 700+ tällä hetkellä 300 kuutiota lunta, 150 kuutiota jäätä.

Jälleen kerran jolloin haaveena että vaan nostaa järvestä rantapenkalle, ideana ihan hyvä mutta ainoassa paikassa josta rannalle ylettäisi nostamaan on edellisen ruoppaajan tekemä venevalkama, eikä millään tarpeeksi tilaa edes sadalle kuutiometrille ellei pohja sit ole täynnä tiiliä noppakiviä tai mursketta. Savi kun ei märkänä pysy jyrkässä kasassa

Vaikka mökkitontti on toki paljon isompi kuin postimerkin kokoiset taajamatontit voi suosiolla sanoa ettei tuollaisia määriä sille tontille saa kerralla mahtumaan.

Milloin kannattaa rikkoa auto- no tietty viikonloppuna silloin kun kaupat on kiinni. Onneksi ratsastusturistien mersusta oli vain polttoaineputki hiertynyt poikki ilmeisesti osumasta hihnaan. No ei ongelmaa jos on samanlaista letkua ja päitä. Kun ei ollut, eikä ollut ilmastointiteipillä pysynyt niin soi sit minun puhelimeni.

Onneksi oli jotain vanhaa teräsputkea sen verran pientä että mahtui muoviputken sisään, vaan ei yhtään klemaria, eikä olisi klemmari siihen väliin edes mahtunut. Onneksi oli nyloflex tai ylipäätään keskusvoiteluletkun holkkeja ja letkuprässiin 10 mm leuat. Holkit toki tarvi ensin porata ja sit puristaa paikalleen. Jopa makedonialainen kyläseppä olisi hyväksynyt moisen korjauksen.