Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2013.

Hoitajan tarpeessa  1

Sunnuntain voisi viettää paremminkin kuin hankkimalla erinäisiä pieniä mustelimia ja halkaisemalla sekä hanskansa että herkän sormenpään.

Ite irroitettu louhekivi oli ilmeisesti jotain mustaa vulkaanista kiveä, kovaa ainakin porattavaksi. Lisäksi kuten aina louhe tuppaa lohkeamaan teräviksi kappaleiksi.

Siinä sitä pienkuormaajakuskille huomiseksi hommaa kun siirtelee kaikki ne kivet ja korjaa nostosylinterinsä sekä valojen johdon.


Cruising risteys 57  1

Pölystä päätellen töissä on oltu ja polttoainetilanteesta päätellen myös ajamassa.

Töistä tullessa jo jonkin verran hitsausta ja paikkamaalia saaneen auton eteen tuli letkallinen vähän hienompia vanhoja autoja. Oli siellä samaa ikäkauttakin ja nuorempia rakkineita. Arvelin sitten että letka varmaan kohta loppuu kun suoralla tielle ei näkynyt enää yhtään vanhaa jenkkirautaa. No niitä sitten oli edessä ja kohta takanakin ja ajonopeus sellainen että viljavaunun kanssa letkaan liittynyt traktorin ja perävaunun yhdistelmä pysyi hyvin vauhdissa. Itse olin tosin jo siinä vaiheessa päässyt asianmukaisen ikäluokan ajoneuvon kyytiin ja katselemaan Citystä tuttua kasvoa letkan toisella puolella. Ilmeisesti moottoritien sillan alta siirtyminen 57:n varteen oli tapahtunut valkoisella farkkuastralla- terveisiä vaan sinne Janakkalan suuntaan. Ps kuva ei tehnyt oikeutta.

Näköjään SuZuki pitää päivittäisestä ajosta. Eilen yhdellä polkaisulla käyntiin ja tänäänkin kaikilla kerroilla. Toivottavasti palautuu talvella alkavasta päivähoidosta noin 40 tai 50 tuhatta ajettuna ja yhtä hyvässä tai paremmassa kunnossa. 35000 km tuli tänään täyteen eli luonnollinen huoltoväli. Ketjujen rasvaus, takajarruliinojen uusinta, tuorevoitelu täyteen kerran tai kaksi ja sitten saavat seuraavat pitää siitä huolta.


Kuka pelastaa aikuiset  1

Unen puute ei pitäisi vaivata.

Tänään on ollut puhetta lastensuojelusta. Joku vuosi takaperin kyseenalaistin silloisen tyttöystäväni vanhempien toiminnan tai lähinnä toimimattomuuden heidän kuopuksenka kohdalla ja sain siitä vihat päälleni.

Vanhemmuuteen liittyy tietty vastuu, mutta sijaisvanhemmuuteen vielä suurempi. Tai sanotaan näin että kertaalleen sijoitettu lapsi voidaan varmaan sijoittaa uudelleenkin, mutta sitten kun perhesijoitukset loppuvat seurannee sijoitus laitokseen.

Aikuisia on erilaisia, niin myös lapsia. Yhteistä niille kaikille on että hyvinvointiin tarvitaan ruokaa, unta, lämpöä, puhtautta ja jossain määrin varmasti seuraakin. Jos noista neljästä ekaksi mainitusta otetaan pois mikä tahansa loppuu aikuisenkin hyvinvointi lyhyeen. Tuo viimeinen eli seuraa on myös lapselle välttämätön- aikuinen voi olla hyvinkin hyvinvoiva vaikka metsäerakkona.

Ei lapsi rahaa kaipaa, eikä kaikkia maailman tavaroita kuten Nalle Puhin Tiikeri juhlapainajaisessaan, mutta turvallisuuden tunnetta kaipaa meistä jokainen vuorollaan. Joitain viehättää vaara ja viimeksi tänään keskustelin ihmisen kanssa joka menee taas pian turvaamaan rauhaa oman henkensä ja terveytensä uhalla. Hänkin varmaan kaipaa turvallisuuden tunnetta toimialueella ja se varmaan löytyykin koulutuksen, varustuksen ja sikäläisten kollegojen avulla.

Mikä on vialla jos kokolailla ventovieraat ihmiset toteavat että sääliksi käy opettajaa jo etukäteen? Ei välttämättä mikään paitsi tässä tapauksessa se etteivät vanhemmat ole hoitaneet tärkeintä hommaansa. Jos lapselta puuttuu elämästä säännöllisyys ja turvallisuuden tunne niin siitä ei seuraa hyvää. Toivottavasti tästä ei tarvitse jatkossa muistiinpanoja tehdä.

Itse uskon että koulujen alkaminen on se mitä ongelmatapauksessa tarvitaan. Siitä tulee pakollinen säännöllisyys ja pienet ylikierroksilla käyvät aivot saavat tekemistä.


Hädän jälkeen  1

Kaatosateen, paniikkilanauksen ja liian aikaisen herätyksen perään oli vuorossa paskamainen päivä. Se oli paskamainen kirjaimellisesti, koska työn alla oli paskaviemäri.

Tänään 8.8 oli myös juhlat joissa ei puhuttu geeneistä, mutta sentään siitä kuinka kauas omena puusta putoaa, mitä isot edellä sitä pienet perässä ja jos on pipetillä itse saanut niin ei voi puurokauhalla antaa.

Tämä ei ole nyt mikään Taiwan tai Kiina.

Täytyy silti todeta että joskus pieni saarnaaminen on paikallaan ja näköjään se joskus uppoaakin. Juopuneille saarnaaminen on papillekin rasittavaa.


Hätähousut  1

Onko parempi olla hätähousu vai odottaa niin kauan että hätä on housussa.

Tällä kertaa olisi ehkä odottaminen ollut paikallaa, mutta arvelin viestin ajankohdasta että tie on oikeasti mennyt poikki kaatosateen synnyttämän virtauksen mukana ja meni yötöiksi. Uraa kyllä oli tuntuvasti, mutta heikolla valoilla silitetty tie taitaa muistuttaa aamulla lähinnä perunapeltoa ja jos uusi kaatosade heti iskee menee yötyö hukkaan.

Viiden sipulin piirakka on uunissa samoin kidneypapusalsa.

Noita ennen sain tältä erää viimeisen polttopuuhäkin valmiiksi. Eilen valmistui kaksi kattoelementtiä ja aika vähillä hukkapätkillä kun ei kumpanakin päivänä piti hakea muutama klapi avuksi.


Muiden kakarat?  1

Kokolailla päivän päätteksi kohtasin sellaisen näyn jota en todellakaan odottanut näkeväni. Viimeksi vastaavaa on tapahtunut ensimmäisessä kunnon kesätyöpaikassani. Erona vaan se että silloin naishenkilö lähti nopeasti verhoutuneena juoksemaan poispäin, eikä suoraan kohti. Onneksi oli sentään vielä muutaman metrin pihan puolella ettei sekä pää että ohjauspyörä kääntyneet ojaan.

Ehkä se on vaan tämä helle kun pakottaa vähentämään vaatetusta, mutta aiheuttaako se myös jotain muuta pakotusta. Ainakin sitten paluumatkalla jonkin sortin lentosuukkoja lähettäneellä oli sentään vaatteet päällä ja syytä ollakkin ettei kukaan ajaa ojaan tai päin korokkeita.

Edellinen huonojen geenien pohdinta viittaa vain 2+ tapauksiin. Geenit on mita on kunnes niitä toisiin sekoitetaan. Jokunen viikko sitten katselin kaunista äitiä tyttärensä vieressä ja totesin kasvonpiirteiden muistuttavan äitiä, mutta silmät ilmeisesti isän puolelta. Sitten jos oletettu isäkin on ollut sinisilmäinen niin jotain voi olla vialla. Varmaan olikin, mutta jos kiinnostus olisi ollut molemminpuolinen niin ainakin äidin puolen geenit oli minun mielesttäni kunnossa.


Onkos sul hyvät geenit?  4

Häissä, hautajaissa, rippijuhlissa ja kastajaisissakin kysellään joskus koska on sinun vuorosi. Jos sitten nainen alkaa jo heti ensitapaamisella kertoa ettei ole enää perheenperustamisiässä ja mies vastaa ettei tarvi kun on huonot geenit.

Jos sitten naisella onkin hyvät geenit ja mies vaan olettaa että huonot geenit on odotettavissa ainakin omalta puolelta- väistyykö vialliset.

Samoin joku vuosi tai kaksi takaperin nainen kertoi ettei voi saada lapsia, vaikko olikin nuori ja kaunis- vaikka ei heti muutaman tapaamisen jälkeen olisikaan perhettä perustamassa ja lapsia hankkimassa niin kai siinä naisen mahdollisessa hedelmällisyydessäkin on joku viehätyksensä.

Geenit on kuitenkin vain yksi osa terveyttä. Toki ennenaikaiseen hautaan vie äkkiä ongelma aivoissa tai pumpussa, mutta näköjään melkoisia ongelmia pystytään korjaamaan jopa niin että maksa joka näytti alkoholistin arvoja pelittää niin että kuntosalilla voi käydä, polkea ja mätkiä Golffia- tässä siis tarkoitetaan autoa ja lajia.

Mitä nainen mahtaa vastata jos yllättäen kysyy "Onko sinulla hyvät geenit?" En silti ole rakentmassa kaksikerroksista leikkimökkiä lehtikuusesta, mutta hatunnosto sille uusioperheen isälle joka sellaista tänään akkuporakoneen kanssa pystyyn laittoi.



Home sweet cocoa  1

Taas niitä hetkiä kun ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Sain siis juotavakseni juoman jossa oli ihan rehellisesti hometta. Se on jotain mitä en uskonut tapahtuvan, enkä varsinkaan tänään.

Asia otettiin valituksen myötä vakavasti ja sain luonnollisesti uuden juoman. Mitä sitten oikein oli tapahtut: No ainesosista yksi oli ilmeisesti iskukuumennettua tavaraa jonka säilyvyys on normaalisti avaamattomana huoneenlämmössä reilu vuosi ja avattuna jääkaapissa viikko. Nyt sitten ilmeisesti keli, ihmispaljous ja yksi hiljainen päivä viime viikolla = hidas kierto ja kylmäketjun katkeaminen.

Tekijä vielä maistoi ennen kuin laittoi sitä minun lasiini ja juoma olikin pinnalta ihan kunnollista, mutta heti pinnan hieman laskettua tuli outo sivumaku ja sattumia...

Ensin ajattelin että menikö juoma nyt puuroksi ym, mutta homeen ominaismaku on kuitenkin sellainen että sillä sai juomanlaskijankin irvistämään jo pelkälle ajatukselle.

Viikolla on ollut outoja sattumuksia- tai siis kahden viikon sisällä, kuten esimerkiksi autoni hälytin, kadonnut kaukosäädin ja vähän muutakin. Jos uskoisin tuonpuoleiseen ja haamuihin ym niin tässä täytyisi lähteä kutsumaan manaajaa kun maitokin pilaantuu ennen aikojaan jääkaapissa.

Lopuksi täytyy mainita tällä kertaa oli silmänruokaa mennen tullen. Olen tässä varmaan joskus maininnutkin että kaupungissa on kauppa johon periytyi edellisen omistajan jäljiltä ainakin kaksi todella kaunista "kassatätiä" ja kolmannen saapumisen ajankohtaa en ole noteerannut. No joka tapauksessa tänään sen muuatta vaaleaa viulistia komppaavan sain eteeni kun nousi taksista ja kun yksityinen mix a nonalcoholic drikkituokioni päättyi lapun mentyä luukulle samat kaunottaret pölähtivät vastaan.

Nyt voi siis rehellisesti sanoa että tarjosin kierroksen kaikille asiakkaille joita oli siis tasan yksi eli minä ja kun se ei ollut kunnollinen niin talo tarjosi seuraavan kierroksen kaikille joita oli vaan yksi. Ja ihan varmasti tälläkin kertaa henkilökunta oli kauniinpaa kuin asiakas