Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2013.

Vähän ennen pomppua  1

Ehkä tänään olisi kannattanut tehdä jotain muuta. Esimerkiksi purkaa toinen jarrusatula ja vaihtaa levyä. Auto jossa kuunneltiin päivänsädettä ja menninkäistä lapsen levyltä tuli aamulla vastaan ajatuksia aiheuttaen.

Ihan ensin tuli mieleen että tuo ikivanha rokkiballadilevy olisi voinut olla hyvä valinta esimerkiksi lahjoittaa tai muuten vaan "unohtaa" siihen autoon. Tai vaikka ostaa vanha HIM.

Työmaalle viimein selvittyäni totesin että miehiä on kentällinen, mutta yhtään patolevyä ei ole vielä paikallaan- ei siis pelkoa ulkotäytöstä. Mittamerkkivirheestä kiitos vaan ja sen korjauksista johtuen syvä laatikko ammotti tyhjyyttään ja patolevyjen puuttuessa ei päässyt kuin yhdeltä seinältä niin liki koneella että sai jotain muruja pudoteltua sisään. Päivän mittaan sitä patolevyä alkoi ilmaantua ja kokonaista yksi pieni seinänpätkä tuli lähestulkoon täytettyä ulkopuolelta.

Mitä vielä... No kannattaa käydä sotilaskodissa kahvilla. On edullista ja hyvää, vaikka munkki jäi tällä kertaa syömättä. Täytyy tosin todeta että melkoinen sokkelo se on päästä edes vessaan pesemään käsiään. Kaikkein suurin ylläri oli kuitenkin silmänruokaa, eikä kyseessä ollut miss yläaste vuodelta 1993 tai joitain. Ehkä oli siellä leipomon puolella.


Pieni valinta  1

Päivän kulku on joskus pienestä kiinni. Esimerkiksi pienestä lukituslevysä, mutterista tai siitä kummalta puolelta katua ostaa jarrunestettä.

Tänään siis jatkui suureksi paisunut pieni remontti. Se jatkui kierreviilan kanssa kädet ruvella kunnes mutteri viimein pyörähti paikalleen paljain käsin. Sitten vaan koko komeus nippuun ja pienten vastointäymisten jälkeen onnistunut jarrujen ilmaus ja koeajo.

Nyt tiedän myös miltä näyttää kiinanharjakoira. Kiinalaisia harjojahan saa warmaan waikka siwasta. En tosin oikeastaan ollut kiinnostunut koirasta vaan sen narun toisessa päässä olleesta ulkoiluttajasta.

Pienen valinnan ja pienen kuuntelun jälkeen samainen ulkoiluttaja oli jakoroikkapulmineen hyllyn takana kun kaivoin jarrunestettä. Äänestä en tuntenut, mutta sinne vikavirtasuojien nurkille päädyin sitten hyllyjä penkomaan matkalla kassan kautta ulos.

Tuo kohtaaminen olisi varmasti jäänyt väliin jos jarrunesteen olisi ostanut toiselta puolelta katua. Tavallaanhan kyseessä oli tuttu ihminen vuosien takaa ja aamupäivän tunnistus trukkihylly ja nuoliprofiililastissa oli ihan oikea.


Pieni suuri korjaus  1

Kuinka kauan kestää vaihtaa jarrulevy ja jarrukilpi- No ei se ainakaan kahteen mieheen mennyt päivässä, eikä mene välttämättä edes kolmessakaan. Noin periaatteessa homma on simppeli: Pyörä irti, jarrusatula sivuun ja sitten vaan ruuvi kerrallaan auki. Koska olin vain apuna niin keskityin vähemmän vaativaan hommaan eli jarrusatulan elvyttämiseen/kunnostukseen ja auton omistaja väänsi osia irti. Siihen asti meni hyvin kunnes pyöränlaakereita kiristävät 2 mutteria piti avata. Saakelin tunari ei ollut avannut lukitusta kunnolla ja väänsi sitten väkisin niin lujaa että lukitusprikan kieleke katkesi ja meni kierteen väliin. Uskomaton suoritus, mutta onnistuu kun on reilun kahden tuuman hylsy ja 3/4" väännin.

Jarrusatulan pistin halki ja kaikki tiivisteet, suojakummit vaihdoin, hoonasin sylinterit ja kaikki 4 mäntää valtavan irroitustaistelun jälkeen.

Keskiaikamarkkinoilla oli lehtitiedon mukaan ollut vähemmän väkeä kuin viime vuonna- eikä ihme sillä eilen kun purkivat kojuja totesin että ihan on mennyt ohi tieto että moinen tapahtuma lähialueella ylipäätään on.

Oli sen verran kova sade yöllä että siirsin pihahommia myöhemmäksi. Toki iltapäivällä vähän naapuria kävin auttamassa että saa kylpytynnyrilleen pohjan sorastettua.


Kaikki joukolla seuraa hakemaan  1

Vaahtobileet. Ehkä olisin jättänyt tyystin menemättä mihinkään jos olisin tiennyt tai siis muistanut että la illan ratoksi on vaahtobileet. Ei kertakaikkiaan kiinnostanut koko vaahto ja tyyli on näköjään niissäkin muuttunut.

Ensinnäkin se että ekaa kertaa vastaavissa bileissä kävin Englantilaisessa Ip-kirjailla alkavassa "pikkukaupungissa". Siellä ei ollut mitään allasta, eikä vaahdossa ollut tarkitus uida. Sitä vain satoi aika ajoin ja paikka paikoin tanssilattialle.

Nyt sitten tänä 2013 formaatti eli kelkotaan lähinnä pomppulinnaa muistuttava laitos tanssilattialle ja kahdesta ensimmäisestä vaahtoon menijästä kumpikaan ei ollut lukutaitoinen. Näin päätellen siitä ettei yksinkertaisia sääntöjä ja varoituksia noudatettu. Muutenkin jos lukee selvästi ja monessa paikassa että ei juomien kanssa vaahdon sekaan niin aina vaan niitä pölvästejä löytyy jotka ovat valmiita pilaamaan jalot juomansa.

OLIN kuitenkin kaksi viikkoa sitten luvannut poiketa siellä ja lunastin lupaukseni samoin kuten kaunis nainen joka oli luvannut tarjota alkoholittoman drinkin. Drinkin tekijällä ei ihan kaikki mennyt putkeen tai pitäisikö sanoa mikseriin ja ainakin minä olisin siinä vaiheessa käynyt vaihtamassa tuoreemman työasun. En kuitenkaan tarjoutunut auttamaan puhdistautumisessa vaikka täytyy myöntää että hieman mieli teki. Tyydyin pidättelemään nauruani, koska vaahtobileethän ne oli näköjään kummallakin puolella tiskiä.

Vielä nopeasti totesin että asiakaskunnasta vain kaksi herätti positiivistä huomiota. Toisella oli vaatekappale jota en pystynyt nimeämään- oletin korsetiksi ja toisella shortsit ja toppi ohuilla olkanaruilla.

Nyt on sitten saatu spämmiä ja ihmetelty missä luuhaa kadonneet viestit.


Toiset portaat  3

Tipoittain eteni päivä. Piti täytellä pilareiden välejä ja kun ne saatiin umpeen alkoi armoton mietintä trampoliinin paikasta. Kun on rinnetontti niin ei sitä jättiläistä voi ihan mihin vaan laittaa ettei se tule kankkasateella alas.

Samalla piti sitten vähän palvella toistakin työmaata että saavat portaat paikoilleen. Onneksi oli tavaraa reservissä mistä tehdä.

Oikeastaan hieman sapettaa- siis kauhealla vauhdilla tehty pohja, huolella ja nopeasti ladottu ja valettu harkot + lattiat ja nyt kai kaksi viikkoa mennyt ettei ole tapahtunut juuri mitään paitsi tietysti ne portaat. Sama juttu niillä ammattirakentajilla kuin muillakin ihmisillä eli 24 h vuorokaudet ja voi olla vain yhdessä paikassa kerrallaan. Toivotaan parempia kelejä ettei tule hometaloa.

Toiselta työmaalta kuului kummia: Korokomerkki oli puoli metriä alhaalla = maa nousee, mutta merkin ja kuvien mukaan tehty perustus on sillä tasolla että lattia jääkin rajanaapurin lattian alapuolelle vaikka pitäisi olla ylempänä. Juurikin se asia mistä ilmeisesti pitää jokaiselle rakentajalle erikseen sanoa: Suunnitelma on tehty käymättä tontilla ja sitä orjallisesti noudattamalla rakennus ei istu maisemaan ja rakennuskustannukset nousevat tarpeettoman suuriksi. Tuleehan siitä toki luja perustus kun seitsemän harkon sijaan tuleekin 9 tai 10 kerrosta.

No siellä on olleet kalliimat miehet tekemässä ja mittaamassa ja laskemassa päin helvettiä. Täyttämisestä tulee haasteellista.


Rakkaat egyptiläiset  1

Lopettakaa mellakointi ja menkää koteihinne tekemään hyvää ruokaa. Olen tavannut Suomessa yhden egyptiläisen ja täytyy sanoa että mukava mies. Nyt varmaan hänkin miettii uskaltaako lomalla lähteä käymään kotona vai onko koko enää lapsuudenkotia olemassa siinä vaiheessa kun tilanne taas joskus rauhoittuu.

Täällä kotomaassa painitaan työttömyyden ja talouden taantuman taittamisessa, mutta ei ainakaan toistaiseksi ratkota ongelmia vaihtamalla presidenttiä kesken kauden.

Ehkä täällä on ainoana maailmassa tajuttu kuinka arvokas asia rauha oikeasti on. Kuinka arvokas se on nyt kun toisessa naapurissa asevoimia ajetaan alas ja toisessa ylös. Onko siis egyptiläisten ongelma se etteivät ole saaneet sotia tarpeeksi, kärsiä viime aikoina ja kun ei ole yhteistä vihollista niin tapellaan sitten vaikka keskenään tai rakennusten kanssa.

Kyllä täälläkin saa välillä oman paikkakunnan ukkkojen ja akkojen toilailuja saa ihmetellä. Kyllä lapsikin pian oppii kuinka vasaralla hajotetun seinalaatan reuna on terävä ja sitä ei ole kiva ottaa käteen tai sirpaleiden päällä kävellä.

Itse jouduin tänään käyttämään vaakaa. Ei ollut ketään neuvomassa ja oli paljon hauskoja nappuloita sekä jumitilanne. Vaikka se varmasti on kantokoneineen simppeli käyttää, mutta hattua täytyy silti nostaa niille vakiokäyttäjille joilta se homma oikeasti sujuu kolmin tai viisinkertaisella nopeudella.

Puominiittokone ei ihan ollut näyttelykunnossa. Ollut ilmeisesti viime vuonna saamaan aikaan koneen perseessä kiinni ja sen vuoksi 1. 2 ja 5 lohkon liittimet eivät olleet kovin yhteistyöhaluisia. Jotain hyvääkin sentään kun lohkojen ohjelmointi oli ihan kohdallaan kun viimein sai pikaliittimet pysymään kiinni koneen perseessä.



piip piip ja piip  1

Tänä aamuna olisin kaivannut unta. Unia oli ja ilmeisesti aivot ole viime aikoina päivisin tarpeeksi rasittuneet kun yöllä tuntui olevan kovasti vilkasta aina siihen saakka kunnes alkoi loputon piipitys. Ei se ei ollut puhelin- se on sammutettu. Ei se ei ollut pesukone, tietokone, eikä herätyskello.

Se hyvät unet keskeyttänyt piippari oli jääkaappipakastin. Jääkapin lämpötila oli 11 astetta, enkä todellakaan tiedä miksi. Ehkä tämä menee sarjaan paranormal activity.

Olen siirrellyt loputtoman tuntuisesti kiviä ja samoja harkkoja jo kolmanteen otteeseen. Niistä taitaa tulla niin kalliita harkkoja asiakkaalle että joutuu pian rakentamaan lisää holvitilaa.


5D ja maajussittaret  3

Kun ei oikein jaksa telkkaria päivystää niin olin näköjään tallentanut esittelyjakson ja sitä samaa puski tallentamattakin ruudulle siinä vaiheessa kun viimein pääsi kotiin tekemään ruokaa.

Jokunen vuosi takaperin katselin yhden maajussittaren kanssa esittelyjaksoa varmaan kesken tai jälkeen hevostarhan kasauksen. Varmaan jos hän olisi ohjelmassa mukana niin tarttuisin puhelimeen.

Löysin kyllä noinkin pienestä naisotannasta oman suosikkini ja on varmaan se joka kahmii ison pinon kirjeitä ennen kuin viimeinen puimuri on pellolla pyörähtänyt.

Mutta se toinen tallennus... Onko tosiaan niin että samantyylinen operaatio jota kutsutaan sukupuolielinten silpomiseksi on nykyään jopa muotia. Joiltain osin sen ymmärtää, mutta en välttämättä sitä miksi tervettä ja toimivaa elintä aletaan leikkelemään jos ei ole tarkoitus esiintyä pornofilmissä.

Ei ihminen voi olla 18 tai 16 ikuisesti. Mielenkiintoinen neuvo isoluolaisille oli isomman peniksen hankkiminen. Onhan se tietysti ihan eri asia normaaliaseiselle miehelle kohdata vastus jonka tuntee pikkusormella verrattuna sellaiseen jolle voi antaa koko käden.

Sitten tämä amerikkailaisten suosikkikakkonen. Eikö muka mies tai nainen halua vaihtelua sänkypuuhissa jossain vaiheessa myös silloin kun vielä on lapset tekemättä- tarviiko sen haluamiseen olla naisessa jotain vikaa? Kuka saa ja kenelle annetaan ja mitä.

Muistakaa silti hyvät ihmiset niin miehet kuin naisetkin: Mitä tahdotte ihmisten tekevän teille tehkää tekin heille. Se on lainaus jonka varmaan suuri osa väestöstä on kuullut, mutte teologian tohtorikaan sitä osannut oikeaan kohtaan isoa kirjaa suorilta sijoittaa.


Nainen joka googletti Vammaksen  1

Harvoin naisen suusta tulee niin yllättävää tekstiä kuin tänään. "Mikä se Vammas Magnum oikein on" Oli kuulemma myös etsinyt siitä tietoa netistä- en olisi ikinä moista arvannut tapahtuvan... Menin ihan sanattomaksi.

Tokihan sitä tietoa löytyy (niukasti) ja ilmeisesti vähän huijareitakin on konekauppasivustolla kun ei kehdata edes oman koneen kuvaa laittaa.

Noin muuten päivässä ei ollut paljon hurraamista. Ryhdyin vihreän kortin haltijaksi- en tosin ymmärrä ihan täysin heidän logiikkaansa. Kävin siis tilaamassa uuden kortin kun teksti oli kulunut pois. Sain täysin turhan tilapäiskortin jolla ei ole varmaan edessä yhtään käyttökertaa.

Kiviä piti siirtää paikasta A paikkaan B. Puolimatkan jälkeen keskellä ei mitään hiekkatie vaihtui ASFALTIKSI- uudeksi kiiltäväksi mustaksi ASFALTIKSI. Sitä oli muutama sata metriä ja sitten taas pompoteltiin hiekkatietä pitkin.