Blogi

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2009.

Ja sitten osa kolme... taitaa tosiaan olla jo..  5

Niin, eihän tämä lomakeskustelu taaskaan loppunu perjantaiseen.. se hyvä puoli oli perjantain hermojen menettämisestä, että mulle ei ole tänään raportoitu kakarasta eikä ukosta eikä viikonlopusta. Ei mistään. Ja tää rauha on ollut iiiiiihaaaaanaaaaaaa :)

Mutta ne lomat edelleen... Ensin rouva tulee tuossa mun selän takana olevan hyllyn luo norkoilemaan kun lomalistat on siinä. Siinä sitten "yksinään" juttelee siitä kuinka itseaisassa vapustakin saa nelipäiväsen loman kun ottaa yhden vapaan siihen. Kun perjantaihan on sitten vapunpäivä. Ja sitten pohtii ääneen että niin, ehkä se on liian aikaista mennä laittamaan mökkiä kuntoon. Että ehkä hän sitten vaan ottaa jonkun pidennetyn TAVALLISEN viikonlopun... Just siihen äänenpainoon että niin, sun pitäs nyt antaa mulle se helatorstain jälkeinen perjantai vapaa eikä pitää sitä itse. As if :)

Noh, sitten menee hetki ja näen kun rouva kipittää toimarin pakeille. Eli pääsee avautumaan kuin kamalan epäoikeudenmukasta tämä nyt on. Siis arvelen, että siihen suuntaan tuo keskustelu taas vaihteeksi meni. Onneksi tiedän, että toimari pitää kyllä mun puoliani.

Tästä menee sitten hetki kun rouva tulee täydellä höyryllä tähän mun pöydän ääreen ja kysyy että niin aiotko sä lähteä joulun jälkeen sitten pidemmällekin reissulle kun toimari oli kertonu että mä otan myös yhden viikon vapaaksi lomarahoilla. Kohta 1. Siis mähän en ole ihan vielä kuitenkaan miettinyt vuoden 2010 hiihtoloman viettoa kun esim. kesän 2009 loma on vielä pitämättä. Ja kohta 2. Yleensä mieluiten pidän kahden viikon loman talvella jossain lämpimässä ja sitten vielä säästän päiviä, jotta voin viettää pidennettyjä viikonloppuja. Mutta siis, helvetti mä nyt tässä vaiheessa vielä tiedä miten lomani pidän!!!

Noh, sitten rouva alottaa perseennuolemisen. Ilmeisesti vähän on pahoillaan siitä perjantaista ja yrittää sitten hyvitellä ja tää hyvittelykeino on mitä mainioin. Ekana toteaa, et niin, sen viikon 8 hän haluaa pitää lomaa. Ja siittä vaan, mua ei kiinnosta lähteä mihinkään reissuun kaiken maailman kakaroiden kanssa jotka hiihtolomailee. Sitten tulee huipennus. Rouva toteaa, että niin, jos haluat tosiaan lomailla pidempäänkin niin voit olla vaikka kuun vaihteen yli kun sen normi kuunvaihteen kyllä selviää yksinkin. Eli sillon ei ole laskutusta. Tuohon totesin että joo, mä kyllä selviän siitä laskutuskuunvaihteestakin yksin, joten ihan turha pointti. Ja sit se kaiken huippu ja mahtavin huipentuma: Tämä pidempi, kuunvaihteen loma onnistuu kun HEIDÄN Afrikan matkaa ei nyt ole suunniteltu sen tarkemmin eikä hänellä ole vielä tietoa miten se matka nyt onnistuu. Eli siis, yhteenvetona: Minä voin pitää loman kun kerran HEIDÄN lomansa ei vielä ole lyöty lukkoon. Eli siis, HEIDÄN lomansa menee etusijalle. Ja mun siis pitää nyt olla erittäin tyytyväinen kun sain tälläsen armopalan ja voin pitää loman ihan miten tahdon, siis tammikuussa, ennen viikkoa 8 ettei vain heidän mahdollinen lomansa mene pieleen...

Taas olis haulikolle töitä...


Ja lisää lomista...  1

Ja lomakeskustelu sai jatkoa... Ei kyllä varsinaisesti mua koskien kun olen pitäny huolen siitä, että lomat pidetään niin kun on sovittu eikä sooloilla tai ylitetä annettuja ohjeita.

Noh, siis tämä firman rouva-hankala nyt sitten pitää kesäkuussa lomia kaksi ja puoli viikkoa ja sitten heinäkuussa kaksi. Kun pitää reissata ja matkata, niin sitten se on pois heinäkuun "mökki-lomasta". Ja nyt rouva hankala sitten haaveilee että kun hän voisi pitää kolme viikkoa lomaa heinäkuussa. Kun nyt kerran lomarahoja voi ottaa lomana. Mutta mutta... Sepä ei onnaa. Kun sääntö on, että max. 5 viikkoa kesä-heinä-elokuussa niin se koskee myös tätä rouva hankalaa. Eli siis maksimissaan 2 päivää voi jatkaa tuota heinäkuun mökkilomaansa. Kun sääntö on sääntö.

Siis totta puhuakseni mullehan se on helpompaa, kun toi ei ole paikalla. Eli en joudu sen perhe-elämän kuulumisia kuuntelemaan tai muutakaan sen elämään liittyvää. Mutta sitten taas toisaalta reilu peli. Jos sääntö koskee meitä muitakin niin kyllä se sitten koskee tuotakin tapausta yhtälailla. Ja varsinkin kun itse en sitä tammikuun 2. päivää hänen toimestaan saanut vapaana pitää niin sitten kanssa mennään sääntöjen mukaan ja piste.

Mutta nyt siis tänä aamuna toimari kiikutti pöydälle laskelman jossa koko lomaraht lomana ottaessaan saa kolme viikkoa lisää lomaa. Eli kolmasosa lomarahoista tuo sen yhden viikon jonka itse aion ottaa. Minä sain lapun, jossa ei tuosta viiden viikon rajasta mainita mitään. Kun jostain syystä tuo toimarin luotto tähän suuntaan toimii. Sen sijaan rouva hankala sai lapun, johon oli lisätty HUOM!-kohtana juuri tämä rajoitus :) Ja kuulin kun johtoporras aamulla keskusteli asiasta. Että kuinka tämä on juuri niin tällästä. Eli aina pitää jonkun yrittää kiertää sovittuja sääntöjä vaikka ne ihan paperilla lukee ja niihin on rouva hankalakin jo kymmenen vuotta sitten suostunut... Että niinpä niin taas... Nyt vaan odotetaan, että mitä jännittävää rouva hankala tulee tänään tilittämään... Sitähän vaan selkeesti vituttaa se, että mulla on vielä lomia jäljellä ja voi ihan tyynesti käydä lomaviivoja vetelemässä lomakalenteriin :)


Nyhjää tyhjästä...  2

Tää vaan ei voi olla totta... Helvetillinen vääntö mun lomapäivistäni. Siis siitä, että mä elän ns. lain mukasen lomanmääräytymisvuoden mukaan. Eli kausi loppuu maaliskuun loppuun ja uusi alkaa huhtikuun alusta. Eli siis nyt käytän vielä "viime vuotisia" lomia niin kun kuuluukin. Mutta kun "tässä firmassa on yleensä kyllä noudatettu ihan kalenterivuotta". Ja sitten tämä rouva kutsuu minut tuonne katsomaan et katso nyt, sä olet saanut nämä lomat jo heti ekana vuonna. Joo, sain kun sovittiin niin. Kun tulin töihin 16.4. Eli hitusen verran sen virallisen lomanmääräytymiskauden alun jälkeen. Ja siitäkin siis vähennettiin se yksi päivä kun tulin taloon vasta puolen kuun jälkeen. Ja sitten hirveetä vääntämistä että miten nyt lasketaan ja onko se nyt ihan päin persettä kun "säästän" viime vuoden lomia tän vuoden puolelle. Itseasiassa viimeset talvilomat käytän 12.6. tänä kesänä. Kun vaan nyt täällä toi jousto toimii. Ainoo rajotus kun on se, että kesällä ei saa pitää yli viittä viikkoa lomaa, eikä yli neljää viikkoa putkeen. Eli tämä lomajakauma sopii mulle paremmin kun hyvin. Ja nytkin päätin, että otan viikon lomarahoja lomana, eli siis voin pitää koko elokuun lomaa ja sitten vielä talvelle jää kolme viikkoa. Meillä kun ei siis myöskään lauantaita lasketa lomapäiväksi.

Noh, tätä sitten väännettiin kunnes sitten kysyin, että onko sillä nyt jotain merkitystä ihan käytännössä että käytänkö niitä "viime vuotisia" lomia vai käytänkö jo nyt sitten etukäteen huhtikuun alussa alkavan lomakauden lomia. Ja totesipa sitten rouva, että no eihän sillä ole. Eli mistä helvetistä tää kalabaliikki sitten mahto tulla kun sillä ei kerran mitään väliä ole?!!? Kysyn vaan...

Selitti jotain siitä, että entäs sitten jos mä päätän lähteä tästä firmasta pois. Että mites sitten maksetaan ne käytetyt lomat rahana. Totesin sille vaan, et niin, ne maksetaan sen ihan virallisen lain mukasen lomanmääräytymiskauden mukaan, ei tän firman keksimän systeemin mukaan... Sit inis jotain siitä, että no mutta entäs sitten kun meillä ei sitä lauantaita lasketa niin mites sitten.. Noh, sitten mä pidän lomaa ennen kun oon virallisesti pihalla tästä lafkasta ja saan vielä täydet lomarahat läksiäisiks. Tai sit kuittaan rahat ja ne lomat jää pitämättä. Paskaaks sitä vatvomaan. Mä nyt en ole vielä kuitenkaan lähdössä, lähinnä vaan haudon edelleen murhaa.. Ja tänään se oli jo taas aika likellä... :)

Eli tästä johtopäätöksenä: Aion edelleen elää tuon virallisen lomanmääräytymiskauden mukaan. Ja pidän lomani niin kun haluan. Tänään kävin merkkaamassa helatorstain jälkeisen perjantainkin lomaksi, ihan täysin kysymättä rouvalta mitään. Kun ei multakaan kysytty mitään juhannuksesta kun rouva varasi purjehdusmatkan perheelleen sopivasti just juhannuksen molemmin puolin kahdeksi viikoksi. Eli mäkin vaan sitten vedän ne lomaviivat ja se on sit voi voi...

ja nyt rouva nurisee kun sillä on tällä hetkellä vedetty noita lomia jo 4 viikkoa ja 3 päivää kesäkaudelle. Ja siis sääntöhän menee, että kesällä saa pitää VAIN 5 viikkoa max. Mutta kun hän haluaisi vielä ottaa yhden viikon lomarahoista lomana ja olla sitten heinäkuussa kolme viikkoa lomalla... Eli siis rapsahtaa yli sen 5 viikon rajan. Noh, mun puolesta on lomalla. Siis ihan sen takia, että mä en jaksa tuota ämmää kattella täällä heinäkuussa. Mitä pidempään on poissa niin sen parempi. Mutta tekis mieli ihan periaatteessa vastustaa. Mäkään en saanut pitää 2.1. vapaana. Ja kyse oli siis vaan yhdestä päivästä. Ja nyt hän haluais luistaa sääntöä kolme päivää.. Ai perhana, ei ehkä onnistu :) Nyt on kesäkuun alun akkain vaellusreissu, 3 pv, peruttava jos haluaa lomailla 3 viikkoa heinäkuussa :)


Soppatykkinä...  1

Noniin, nyt alko taas soppaviikko...
Eli tää viikko syödään töissä luntsiks kasvissosekeittoa ja sit välipalaks salaattia ja illalla broiskua. Saadaan taas niiko liha liikkumaan. Niin tai läski... Tai no kunhan joku nyt liikkus :)

Juttelin tossa taas äsken pitkästä aikaa kummitytön kanssa. Ei sen jutuista vieläkään ymmärrä juur mitään, mutta jännä kuin huomaa mikä sille on tärkeetä. Eli pappa ja Nanne esiintyy jutuissa koko ajan. Eli on ihan papan ja mun veljen Jannen tyttö. Kerran kun olin kotosalla käymässä ja pikkuneiti oli sit siellä kanssa, hoidossa. Ja se katto et Nanne tulee rekalla pihaan niin oli ihan onnesta soikeena. Mut ei ollukaan huomannu, et eka tulikin autolla äiti. Ja kun kuuli et ulko-ovi aukee niin ihan onnesta pyöreenä hihku et NANNE! Ja meinas itku tulla kun tajus et ovesta tulikin äiti :) Et niin, äitikään ei oo niin tärkee kun Nanne :)