Blogi

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2009.

Ahkerana  1

TiBu oli viikonloppuna ahkera. Lauantaina TiBun kello herätti vartin yli 7 ja puoli 8 TiBu oli pyykkituvalla raijaamassa ensimmäisen koneellisen pyykkiä pesuun. Sitten TiBu meni kotiin, teki aamupuuroa ja söi aamupalan. Ja suuntasi jälleen kulkunsa pyykkituvalle ja vei toisen koneellisen pesuun ja laittoi ensimmäisen kuivuriin. Tämän jälkeen TiBu meni kotiin, hajotti oksettavanyököttävän ATK-pöydän osiin ja raijasin sen varastoon. Tämän jälkeen TiBu keräsi asuntonsa matot ja vei ne tuuletusparvekkeelle tuulettumaan. Tämän jälkeen suuntana oli jälleen pyykkitupa ja koneellisen nro 2 siirto kuivuriin ja ensimmäisen erän vieminen kotiin.

Tässä vaiheessa TiBu kaivoi esille vadin, fairyn, ikkunalastan, ikkunanpesimen ja kuivauspyyhkeen. Eli TiBu aloitti kolmen ikkunansa pesu-urakan. Ja kylläpä tulikin putipuhdasta. Ikkunoiden pesemisen lisäksi TiBu laittoi makkarin ja keittiön tuuletusikkunoihin siitepöly-ötökkä-töhkä-suojan. Eli jospa tänä kesänä ampiaiset pysyisi sitten poissa TiBun kodista.

Jossain ikkunoiden pesun välimaastossa TiBu kävi hakemassa kuivausrummusta vaatteet pois. Ikkunoiden hohtaessaan puhtaana, TiBu repi verhot pois ja petivaatteet pihalle ja toisin sanoen pyykkäsi vielä myöhemmin pari koneellista lakana- ja verhopyykkiä. TiBu järjesti hieman huonekaluja uuteen uskoon, sillä makuuhuoneen löhösohva siirtyi nyt olohuoneeseen kun se inhottavayököttävä ATK-pöytä oli nyt atomeina kellarikomerossa. Tietysti TiBun kotona on nyt muutama muovilaatikollinen tavaraa, jotka odottavat yhtä lipastoa saapuvaksi, jotta nämä roinat saadaan kaappeihin piiloon. Mutta, TiBu kuitenkin pyyhki pölyt, imuroi lattiat ja pesi ne, sekä kävi pöllyttämässä mattoja omin pikku kätösin. Ja joskus kahden aikaan iltapäivällä TiBun urakka oli valmis.

Tässä vaiheessa TiBun massu murisi uhkaavasti. Imoitti, että jospas jotain sapuskaa saisi. Joten TiBu valmisti itselleen herkullista broileria makaroni-pinaatti höystöllä.

Noin kello kuuden aikaan illalla TiBu totesi, että virtaa olisi vielä vähän. Eli TiBu otti ja teki siman valmiiksi käymään ja veti lenkkurit jalkaan ja teki kolmen vartin kävelylenkin. Sitten olikin tunti aikaa saunavuoron alkuun. TiBu koikkeloi puolikuolleena saunaan ja makasi lauteilla jalat katossa vartin verran. Ja kylläpä siinä mukavasti rasittuneet jalat rentoutui. Illalla TiBu söi iltapalan ja totesi klo 23.00 että eiköhän tämä päivä ole pulkassa nyt ja kömpi sänkyyn puhtaisiin lakanoihin.

Sunnuntai aamuna TiBu sitten heräsi puoli yhdeksän aikaan ja yhdeksältä vei jälleen koneellisen pyykkiä peseytymään. Sitten TiBu istui aamuaurinkoisella parvekkeellaan juomassa aamukaffetta ja lukemassa kirjaa suunnilleen yhteentoista saakka, eli niin pitkään kuin parvekkeelle aurinko paisteli. Tämän jälkeen TiBu katseli munkki-reseptiä ja laittoi aineet valmiiksi. Tai ne aineet, joita kaapista löytyi. Eli klo kahdentoista aikaan TiBu suuntasi lähi-Alepaan hakemaan maitoa ja kaardemummaa. Ja sitten ei kuin munkin tekemiseen. TiBu teki aavistuksen verran terveellisempiä munkkeja, nimittäin laittoi joukkoon ruisjauhoja :) Noh, osan munkeista TiBu sokeroi saman tien ja osan laittoi pakastimeen odottamaan vappupiknikkiä. Niin ja simankin TiBu sitten pullotti illalla. TiBu suunnitteli lähtevänsä lenkille, mutta näemmä kahden päivän touhuaminen vaati veronsa ja TiBu simahti päikkäreille puoli viiden aikaan.

Niin, sellainen oli TiBun viikonloppu. Tiedättekö, että TiBusta saa joku vielä tosi hyvän vaimon :)


Lomavääntöä jälleen..  4

Tässäpä kopsattuna mun naamakirjaan kirjaamani teksti lomista.
Jos joku fiksumpi kertois, että kuka on oikeessa... Mä olen lähes 100% varma että olen oikeessa, mutta tää vääntö tekee hulluksi...

"Voi herrajeesus... Mä en kestä.. Miten ihminen voi olla noin tyhmä...

Siis korjatkaa jos mä olen väärässä...

Mutta.. Suomessahan lomanmääräytymiskausi on aina huhtikuun alusta seuraavan vuoden maaliskuun loppuun. Ja näitä kertyneitä lomia sitten ryhdytään käyttämään kun kesälomakausi alkaa toukokuun alussa. Ja kesälomakausi päättyy syyskuun loppuun jonka jälkeen alkaa talvilomakausi. Ja talvilomakausi päättyy taas seuraavana vuonna kun kesälomakausi alkaa.

Noh, eli siis, jos allekirjoittaneella nyt sitten on 31.3.2009 kertynyt 7 viikkoa lomaa (yksi lomarahoista lomana) niin jos allekirjoittanut käyttää kesällä 4 viikko elokuussa niin talvilomakaudelle 1.10.2009-30.4.2010 jää näin ollen 3 viikkoa lomaa. Eli kun allekirjoittanut käyttää 30.4.2010 mennessä kaikki kolme viikkoa lomaansa niin seuraavalle kesälomakaudelle ei siirry enää "vanhoja" lomia. Olenko ymmärtänyt oikein?

Kun ystävämme työkaveri täällä töissä väittää, että nuo 3 viikko siirtyvät seuraavalle kaudelle. mutta näinhän ei ole. Ja hän on huolissaan siitä, että jos "joku" meistä lähtee, niin miten nuo käyttämättömät lomat sitten maksetaan. Noh, käsittääkseni (kun firmassa on tyyli, että jokainen pitää lomat kun parhaaksi katsoo) Siis pois lähtiessä maksetaan rahana seuraavalle lomanmääräytymisvuodelle jo kertyneet lomat mikäli niitä ei voida pitää lomana. Lisäksi tietysti maksetaan pitämättömät lomat kuluvalta lomakaudelta jos sellaisia on. Eli on aivan sama lähtisinkö vaikkapa nyt kesäkuussa, jolloin saisin siis parilta kuukaudelta kertyneet lomat rahana sekä tämän vuoden käyttämättömät lomat rahana. Tai jos lähtisin joulukuussa, ja lomia olisi käyttämättä 3 viikkoa niin saisin nuo kolme viikkoa rahana sekä siihen mennessä kertyneet lomat rahana.

Ja siis, tämän henkilön, joka ei tajua näitä asioita tulisi hoitaa firman lomalistojen ylläpiitoa.. Kun tämä henkilö käy tässä jankuttamassa, kuinka minun lomani nyt SIIRTYVÄT seuraavalle vuodelle... Siis niinhän noiden talvilomien pitääkin siirtyä. Tästäkin vuodesta rouva oli sitä mieltä, että minulla on siirtynyt monta viikkoa lomaa tälle vuodelle, kun pidin vaan 2 viikkoa lomaa viime kesänä. Mutta tällä hetkellä, kun puolen kuun päästä näiden lomien talvilomakausi päättyy jää jäljelle 2 päivää jotka nyt sitten olosuhteiden pakosta siirtyy touko- ja kesäkuussa pidettäviksi. Ja siis tosiaan VAIN 2 päivää siirtyy, ei "montaa viikkoa". Mutta minkä helvetin valtion lomalainsäädännön päättäjän tänne hommaan kertomaan asiasta tälle maailman viksuimmalle rouvalle...

Ja siis mielestäni olen tämän asian käsittänyt vallan oikein. Tai näin ainakin aiemmissa työpaikoissa on toimittu ja käsittääkseni laki sanoo näin.. Tässä firmassa vaan on tapana, että tulevan kauden lomia saa käyttää jo heti vuoden vaihteen jälkeen. Mutta näköjään on väärin toimia lain mukaan ja käyttää lomat virallisella lomakaudella..."


Budjettia..  1

Kyllä, verottaja on ystävämme. Ainakin nyt taas kun loman aikana oli rapsahtanut kirje veroviranomaisilta ja ne siinä ilmottaa, että haluavat maksaa mulle joulukuussa melki tonnin veronpalautuksia. Ja mitäkö tästä voi sitten päätellä? No sen, että tämä TiBu lähtee tammikuussa pariksi viikoksi etelän aurinkoon :)

Noh, on tässä ollu ihan riittävästi noita menojakin. Tuli Tukholman keikalla innostuttua vähän shoppailemaan. No tarttin mä puseroita, joten ihan aiheesta ostin ja kun kruunukin oli niin edullinen... Mutta siis, Visa-laskua odotellessa... Ja sit nuo helkkarin purentakiskot. Niiden hinnalla ois tehny viikon etelänreissun... Kiva pistää johonkin kerpeleen muoviseen kiskoon 355 egee... Nyt saa siis leukanivel luvan tulla kuntoon. Ja Kela ei ole ystävämme kun korvaa tuosta summasta ilmeisesti noin 40 euroa.. Jipii... jahuu.. voihan *ittu....