Blogi

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2009.

Ratkaisu ongelmaan  1

Näin helposti sitä sitten keksii Tukholma-tekemistä kun vaan jaksaa surffata netissä. Tai no, eipä se paljon surffaamista vaatinu. Loggautuminen couch surfing-sivustolle, ilmotus Tukholman keskustelupalstalle ja tadaa, tänään oli sähköpostissa viesti Jenny-nimiseltä naiselta. Eli illaks on sitten kahvi tai kaljottelu suraa tiedossa. Kyllon eri näppärää. Päiväs aika ei mitään ongelmia tuotakaan kun shoppaillessa ja Tukholman ilmaa haistellessa taitaa toi aika mennä. Illalla vaan on jotenkin tylsä lähteä yksin liikenteeseen. Mutta nyt on siis se ongelma ratkastu. Pitänee ehkä vielä sitten kysästä oisko jotain kivaa pientä ruokapaikkaa tiedossa. Jotenkin kun tuntuu, että paikallinen tietää parhaat ja halvimmat paikat evästää. Ja ois kai sitä joskus kiva syödä jotain muutakin ku sitä perinteistä pizzaa...


Melkein lomaa...  1

Jahuu, enää kolme aamua.. tai neljä jos lasketaan se, et mun on tultava muutamaksi tunniksi lauantaina tekemään kk-vaihde raportointia. Mut sit.. neljä viikkoa ilman tätä paikkaa.. Veikkaan ettei tuu ikävä.

Päätin, että johonkin reissuun mun on päästävä joten siis lähden sunnuntaina Tukholmaan... Yksin. Mutta suhteellisen edullinen reissu kun paatilla sinne (oikein ikkunallinen A-hytti), yö siellä 1hh huoneessa ja sit paatilla takas ja hintaa 139 egee. Mä en oikein ymmärrä tuota hinnottelua. Kun A-luokan hytissä pelkkä risteily maksaa 320 egeä. Ja sit mä saan hotellipaketin puolella tosta hinnasta... Laskuerittely näytti, et laivamatkan hinta on 50 egee ja hotska sit ton lopun. Eli ei ole mitään järkeä mennä pelkälle risteilylle kun hotellipaketin saa halvemmalla. Toisaalta mä nyt en ehkä ole ihan hottiksena tohon yksin laivalla oloon, mutta mikäpä siinä. Tukholmassa sit aika menee kyllä yksinkin vallan mainiosti. Mietin vaan, että pitäskö mun tehdä jotain sivistävääkin eikä pelkästään vaan shoppailla paria päivää? Et pitäskö käydä jossain museossa tms? Ja mitä mä keksin sit illalle? Maanantai ilta ei ehkä ole mikään biletyksen riemuvoitto-ilta... Kellään mitään ideoita?


Lenssua vaihteeksi  3

Viikon mä näemmä jaksoin taistella ja sitten tää keleen tauti sai yliotteen. Eli viime perjantai alko kivalla kurkkukivulla. Mut ei se mitään. Eihän nyt yks kurkkukipu mitään... fillaroin tavalliseen tapaan töihin. Tiputtelin aurinkohattu-uutetta kurkusta alas ja aattelin et kyl tää tästä. Kun lauantaina piti Suokkiin lähtee piknikillekin. Mutta, luulohan ei luonnollisestikaan ole tiedon väärtti.. Nimittäin lauantai aamuna ysin aikaan tihrustin kelloa ja totesin et voi helkkari, mä en pääse lähteen yhtään mihinkään. Kurkku oli ku hiekkapaperia ja dokka dukodda... Ei muuta kun kaverille viestiä et sorppa, tää ei lähde mihinkään...

Noh, kun sitten kahden aikaan pakotin itteni sängystä ylös aamupalalle vielä aattelin et noh,kunhan tässä vähän syön niin meen sitten ulos istumaan hetkeks aurinkoon. Kun niin hiano keli. Pah, en jaksanu. En jaksanu sitä 50 metriä kävellä rappuja alas ja ulos istumaan. Sohvalla makasin puolihorteessa ja sit kasilta pakotin itteni saunaan. Takas tullessa teki mieli jäädä vähäks aikaa lepäämään puolimatkaan. Ihan rättipoikkipuhki väsyny. Ja sohva kutsu taas... Ja siitä sitten hampaiden pesu ja sit kutsu sänky.

Sunnuntai aamuna oli varannu pyykkivuoron kasista kymmeneen aamulla. Ja yllättävän helposti pääsin ylös ja vein pyykit pesuun. Onneks laitoin kellon soimaan kun piti lähtä pyykkejä hakemaan. Nimittäin iski ihan täydellinen simahdus. Ja taas päivällä suunnittelini ihan jopa kauppaan menemistä.. Joka sekin jäi haaveeksi. Onneks kaapissa oli makaronia ja kananmunia. Niistä sai loihdittua mahtavan päivällisen... Illalla sitten huomasin, että jahuu, kurkkukipu on hävinnyt. Se on aina positiivinen merkki. Nimittäin tietää, että seuraava vaihe on kunnon duha ja yskä ja sit ollaan sujut... Ja niinhän se sit meni. Kymmenen aikaan olin menossa nukkumaan ja vielä puoli kahdentoista aikaan kattelin kelloa et voi helkkari, mä saa nukuttua kun dukkoddaa.. Onneks oli duactia, joten kiskasin sellasen nassuun ja sitten nukuttiinkin aamuun saakka. Ja töihinhän oli pakko tulla, kun täällä ei ketään muita vielä pariin päivään ole. Ja jos mulla on huomenna vähänkään heikko olo tai jos tätä lämpöä on hitusenkaan yli 37 ni mä painelen lekurille. Haen loppuviikon saikkua. Mä olen niiko oman osani tehny. Sinnittelen kipeenä töissä jotta muut saa lomailla rauhassa. Eikö mun siis ole ihan oikeutettua sit sairastaa kun muita tulee töihin? Sitäpaitti mä haluan olla kunnossa kun lähden lauantaina perheen kanssa Tallinnaan pikku-lomalle. Ei muutkaan lomalla sairasta... En minäkään sit.. niih..

Mutta toisaalta, helkkarin hyvä et tää tuli nyt. Ehdin potea pahimman ennen tota Tallinnaa ja sit taas siitä viikko niin alkaa kesäloma. Eli voisin nyt kohtalaisen suurella todennäkösyydellä veikata, etten sit lomalla sairasta kun kerran tän kesälenssun jo sain. Tai mistä hitosta mä tiedän vaikka tää ois jotain sikainfluenssaa.. Kun kerran se vaikuttaa tällä hetkellä olevan ihan tavallisen lenssun olosta. Et kuumetta ei välttämättä tuu sitä 37 astetta enempää ja olo on pari päivää ku "hakattu" ja kurkku on kipee... ja kuivaa yskää.. Mulla kun on juur noita oireita ollu...

Sitä mä vaan mietin, et jos nyt sairastas tietämättään ton sikataudin... ja sit syksyllähän ne uhkaa rokottavansa koko Suomen kansan.. Niin jos ottaa rokotteen ja onkin jo sairastanu kyseisen taudin niin mitäs sit? Onko siitä rokotteesta jotain haittaa?


Pska...  4

Siis tää City on taas ihan Pska... Mä oisin laittanu teille pari kuvaa.. tiän et kaikki ois ihan onnesta pinkeenä juossu kattomaan... Mut ei sit.. herjaa mulle et muka sijainti ei ole oikee... ONHAN!! Ihan just oikee.. mut ei sit... Ette nää sit mun tekemiä hianoja pipoja.. mantsikka- ja mutsikkapipat... niih.. olkaa siellä nyt sit innosta pinkeenä ilman mitään tyydytystä pinkeydelle :)