Blogi

Näytetään kirjoitukset kesäkuulta 2011.

Työkaverin 15 v. tytär  1

lähti eilen kielikurssille Englantiin. Ja nyt se sitten jo soittelee äidille.Tuli mieleen oma kielikurssireissu ihan helkkarin monta vuotta sitten. 16 kesäsenä lähdettiin parhaiden tyttökavereiden kanssa reissuun. Vuosi tais olla 1994. Jessus siitä on jo ikusuus.. Mutta niin.. Sillon kun lähdettiin kolmeksi viikoksi reissun päälle niin koti ovella sanoin äiskälle heippa ja siitä kolmeen viikkoon ei oltu missään tekemisissä vanhempien kanssa. Eipä ollu kännyköitä ei. Postikortin laitoin, mutta sekin tais mennä perille suunnilleen samaan aikaan kun itse olin kotona.

Sitä luottamus pelasi eikä tarvinnut raportoida kotiin tekemisiään. Ja hyvin pärjättiin ilman joka päivästä soittoa äidille. Eikä ikävä iskenyt kun kivaa oli. Sitähän en voi tietää, miten äiti sillon mahto olla huolissaa, mutta jotenkin tuntuu niin hölmöltä se, että tuo työkaveri on hohhaillu ja pohtinu että mitenhän se tyttö pärjää (siis kaverinsa kanssa matkalla). Ja kuitenkin sitten liki päivittäin voi puhelimessa vaihtaa ne kuulumiset.

Vuonna 1996 olin sitten puolitoista kuukautta Ranskassa "au pairina". Sillon sentään muutaman kerran juttelin äiskän kanssa puhelimessa. Tosin sekin oli kyllä mallia lanka :) Ekan oman kännykän hankin syksyllä 1997 kun pidin lukion jälkeen välivuoden ja siivoojan palkasta makselin sitten puhelinlaskut.

Meneekö se niin, että luottamus vähenee mitä enemmän elektroniikka kehittyy? Että kun itse olen viidenkympin pahemmalla puolella niin kyyläänkö mahdollista jälkikasvuani jonkun satelliitin kautta?


Yllättävän vähän  1

mua on kyrsiny se tosiseikka, että jäin kolmen pisteen päähän röntgenhoitajan opinnoista. 22 pääs ja mä olen nyt sit sijalla 27. Täytyy nyt ootella noiden parin pääsykokeen tulokset vielä ennen kun tekee mitään päätöksiä. Siis että jäädäkkö jonottamaan tuohon paikkaa vai tyytyä vaan siihen restonomin diipadaapakoulutukseen..


Loman  1

eka osa ois sit ohi. Seuraavaa saa ootella kuukauden päivät. Onneks sentään ton jussin ansiosta vähän pehmeempi laskeutuminen arkeen.

Ihan muksa loma oli. Toimintaterapian pääsykokeet oli jopa aika hauskat. Tosin sen haastattelijan kanssa ei päässy sellaseen rennon rempseeseen jutteluun niiko oli sen röntgenhoitaja-haastattelijan kanssa. Mutta ryhmätehtävänä piti jatkaa tarinaa saven avulla muovailemalla ja se oli oikeestaan aika hupasaa. Opettajahaastattelu taas oli ihan perseestä. Kaks haastattelijaa joista se äijä vaan yritti tuputtaa mulle avoimen kursseja ja tenttas et miks mulla ei ole kasvatusalan työkokemusta. Ihan niiko noilla parikymppisillä lukiosta päässeillä muka ois... Jotenkin vei maun koko hommasta. Joten toivoa pitää et joko toi toimintaterapia tai röntgenhoitaja tärppää.

Pääsäreiden lisäks ehdin olla möksällä pari päivää helteiden aikaan (ja niska kärähti), käydä markkinoilla, touhuta kummitytön kanssa, käydä kotikylän 90-vuotis juhlilla ja vielä piipahtaa Sataman yössä (tosin päivällä) kuuntelemassa (Hevi)Sauruksia. Nehän oli yllättävän hyviä. Kyllä siitä lystistä kympin makso.


Oli liki  1

mukavaa tulla töihin lepäämään. Viikonloppu oli niin täynnä toimintaa, että sunnuntai iltana oli jalkat jo ihan kipiät. Eli kolmeen kertaan maalatut välioveet, Ikea-keikka heitetty, kaikenlaista sälää pakattu, Santahaminassa saunottu ja bodypumpissakin tuli heiluttua. Tosin viime yönä ois voinu olla jokunen tunti lisää et ois saanu vielä nukuttuakin kunnolla...

Noh, tää ja huominen päivä töissä ja sit koittaa liki kahden viikon loma. Jahuu... Varsinkin kun noi kelit näyttäs ainakin tälle viikolle lupailevan aikas buenoa lomasäätä :)


Kyllä on  1

tää remontointi rankkaa... Nyt ois kaikki ovien skruput paklattu ja hiottu ja pistimpä noi ilmastointiritilät nyt sit tuohon keittiön komeron oveen. Siis kun siinä ovessa on reikiä pakastimen ilmastointia varten. Ja nyt se on hyvin hyvin siisti, tai siis on sit kun saan kaikki ovet vielä maalattua. Eli huomenna töiden jälkeen K-rauta kutsuu jälleen.

Ja sit kun on ovet maalattu niin pitäs alkaa pikkuhiljaa pakata noita ylimääräsiä kamoja pois. Eli tehdä "pientä pintaremonttia" notta tää kämppä menis vähän helpommin kaupaksi.

Nyt alkaa tuntuun siltä, että tässä tapahtuu ihan oikeesti muutoksia. Enää ei oo mitään hakupapereita vaan nyt alkas ihan oikee toiminta.. Jaiks :)