Blogi

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2010.
Edellinen

Jumissa  1

Yläselkä ja habat on sitten ihan juntturassa. Oli siis ilmeisen tiukat noi maanantain treenit. Tai johtu siitä, et oli viikon tauko välissä. Ja tänään ois uudet treenit... Tällä ropalla ei vaan tehdä sit punnerruksia.. Tai voi aina yrittää. Sillähän tää lähtee millä on tullukin. Toivottavasti...


Treenit  1

Nyt vois sanoo antaneensa kaikkensa... Aattelin kotiin tullessa et kun ehkä treenit ei tänään oo niin kauheet niin voisin hölkätä paikanpäälle. Ja niinhän mä sitten tein. Tosin kävi sit kummasti ilmi, että ne ei todellakaan ollu mitkään iisit treenit. Eka perus alkuveryttelyt ja siihen sit päälle käsipainojen kanssa lyöntisarjoja. Sit pareittain tuplalyöntien treenaamista, eli etusuora-etukoukku ja kaks takasuoraa. Ja noista sit variaatioita useemmilla lyönneillä. Ja sen jälkeen samaa sit säkkiin. Ja ton kaiken päälle vielä reipas kuntopiiri ja viiden minuutin vatsarääkki. Sit kömmin suihkuun ja saunaan ja sit vielä reipas kävely kotoon. Tosin kävin hakemassa kaupasta sardiineja tomaattisoosissa ja kananmunia.

Nyt on sit syöty salaatti, purkillinen sardiineja ja kaks keitettyä kananmunaa. Ja olo on aika rapsakan rento. Tosin ei vaan yhtään väsytä... Vaikka viime yön nukuin aika huonosti. Mut ehkä mun kroppa sit elää edelleen talviaikaa tai jotain...

Mutta, kuin monta kananmunaa on terveellistä syödä päivässä? Tuntuu et tään pakkodietin takia kananmunista on tullu mun vakiravintoa. Tän aamun alotin munakkaalla ja nyt sit vedin vielä iltapalaks kaks kananmunaa... Alkaako mun kolesterooli olla kohta taivaissa? Mut kun ei syö leipää niin jotain helppoa evästä pitää olla :)


Jomotus  1

Tää päivä alko sitten buranalla.. Tai no ei kai toi buranaa ollu mut jotain vastaavaa. Jostain syystä selkää jomotti ihan ihmeellisesti. Ei tuntunu miltään lihasjumilta vaan sellanen inhottava häiritsevä jomotus. Johtusko sit siitä, et eilinen päivä meni ihan hyväntekeväisyyteen. Saanu mitään aikaseksi. Jotenkin tuntu, että toi kellojen siirtäminen sekotti mun sunnuntain ihan täysin. Varsinkin kun en muistanu keittiön kelloa kääntää. Ja olin sit ihan tyynesti menossa "neljältä" Itikseen kunnes satuin vilkasemaan eteisen kelloa joka kertokin sit oikeen ajan olevan viisi. Eli aika turhaa mennä tunnin takia sitten shoppailemaan. Onneksi sentään kaveri pistäyty kahvilla niin oli edes jotain ohjelmaa päivälle.

Mutta toisaalta jos sunnuntai meni hyväntekeväisyyteen niin lauantaina kyllä sain aikaseksi. Kävin aamupäivällä ostamassa sen (suihku)verhotangon jonka sitten pingotin makkarin ikkunaan. Ja jo perjantaina kävin hakemassa Eurokankaasta pimennysverhokangasta ja sit näppäränä tyttönä ompelin makkariin pimennysverhon. Nyt ei tartte enää välittää oranssista ulkovalosta joka on ihan saatanasta kun killittää suoraan makkariin. Sellanen tavallinen "valkonen" valo menis vielä, mutta toi oranssi on ihan karmee. Se oli taas niitä taloyhtiön kokouksen päätöksiä johon mä en päässy mukaan. Oisin kyllä sanonu siellä et saavat sen hiton valon sitten asentaa niin ettei paista sisälle.. Mutta turha sitä on sit nurista kun en mukaan päässy. Niin ja kyllähän mä tosiaan lauantaina vähän siivosinkin. Jo ihan senkin takia et oli kämppä täys langanpätkiä hurjan ompelun jäljiltä. Joten pyyhkäsin pahimmat pölyt ja sit imuroin. Siinähän sitä onkin jo ihan riittävästi. Niin ja ostin 30 kpl tulppaaneja. Tumman violetteja keittiöön ja tummanpunasia olkkariin. Tuoreet kukat vaan aina piristää kummasti. Kukat on ihkuja, ja joo, mä haavelin joskus puutarhurin ammatista. Tai kukkakauppiaan... Ois ihana saada tehdä kaikkee kukka-asetelmia ja kimppuja jne. ...tää taitaa tarkottaa sitä, et mua ei otettas armeijaan? Eikös siellä kysytä niissä pipipää-kysymyksissä et oletko koskaan haaveillut puutarhurin ammatista? Vai onko toi vaan jotain urbaania legendaa? Mutta joo, mä olen haaveillu ja jotenkin voisin kuvitella että ihminen joka tekee töitä kukkien ja kasvien kanssa on onnellisempi? Tai ehkä mä kuvittelen vaan... Mutta mä ehkä saattasin olla onnellisempi jos tekisin töitä kukkien parissa... ehkä... :)


Budapest  1

Ei ole toi matkaoppaan homma ainakaan mun kutsumusammatti. Kun nuita eläkeläisiä raahasin ympäri Budapestiä niin täytyy sanoa, notta välillä vähän kypsytti. Tuon neljä päivää vielä jakso, mutta ajatus esim. kahden viikon reissusta on lähinnä puistattava. Jo se, että kävelytahti oli lähinnä matelua siihen mimmoseen itse olen tottunut... Jos yksin oisin ollu, niin Budan puoli ja Margitin saari ois kierretty sen ekan päivän aikana. Tuolla tahdilla Margitin saari jäi näkemättä kokonaan. Ja joo, jos ois bussilla/ratikalla/metrolla menny niin ois ehtiny myös, mutta seuralaiset halus kävellä....

Nähtiin kyllä vapaudenpatsas, linnavuori, Matiaksen kirkko joka oli tosin huputettu ja kalastajalinnake. Siis ekan päivän aikana. Tokana päivänä kauppahalli, holokaustin muistomerkki ja Fatalin yltiöpäinen päivällinen. Kolmantena päivänä oli sit edessä kylpylä johon seurueen herrasväki ei halunnu tulla. Kuuskymppisille tuntuu kaikki uuden kokeileminen olevan niin pirun vaikeeta... Ja se kylpylä oli ihan parhautta. Ihana 38 asteinen vesi ulkoaltaassa. Siinä ois voinu lillua koko päivän. Mutta kaks tuntia oli aikaa näiden herrojen nihkeen suhtautumisen takia. Saman päivän iltana sitten raahasin porukan vielä parlamenttitalolle ja siellä ilmotin et nyt on tää opastus lopussa. Ja kukin voi tehdä ja nähdä mitä haluaa. Se sit tarkotti käytännössä sitä, että koko porukka kulki mun perässä :) Eihän ne reppanat siellä osanneet liikkua. Siitä kertoo jo sekin, et kun käytiin sillon illalla sit syömässä ja mä piipahdin sen jälkeen teekauppaan ja osa porukasta meni edellä niin ne sitten jäi odottamaan alikulkutunneliin kun eivät tienneet et mistä ulostulosta pitää mennä. Ja sen saman hemmetin tunnelin kautta oli kuljettu jo lähemmäs kymmenen kertaa...

Vikan päivän aamuna oli sit sovittu et kirjaudutaan hotskasta ulos ajoissa ja lähdetään tekeen vielä viimeset shoppailut. Ja meinas respassa sit tulla ongelma siitä, että vanhempien huoneessa oli rikkinäinen tuoli. Siis mude oli nostanu sitä tuolia siirtääkseen sen toiseen paikkaan niin oli etujalat tippunu. Niillä kun oli kolmen hengen huone jossa siis asu kaks ihmistä. Eli sitä kolmatta tuolia ei edes tarvittu. Sieltä sit tulee joku siivousjohtaja tms. nurisemaan et kun ootte rikkonu tuolin. Mulla vähän kiehahti. Totesin et niin minkähän takia kuuskymppiset ihmiset tulis tänne rikkomaan teidän tuolejanne? Et taitaa olla rahastuskonsti toi, että pistetään jokainen asiakas maksamaan se sama rikkinäinen tuoli. Jostain syystä se siivousjohtaja sit oli hyvin ymmärtäväinen ja totes et ois ollu kiva jos asiasta ois ilmotettu. No ois ollu kiva et ne siivoojat ois vieny sen rikkinäisen tuolin pois sit jo ennen kun uudet asiakkaat tulee huoneeseen... Ja niistä perhanan vesipulloista.. Siis hotskassa on pöydällä hienosti vesipullo jonka hinta on 700HUF, eli noin 7 kertanen hinta vastaavaan kaupasta löytyvään vesipulloon. Ja kukaan meistä ei sitä juonu. Tai no joi, mutta kävi hakeen kaupasta tilalle uuden vastaavan :) Ja check outissa sit todettiin et ei o juonu ja siivoojat oli samaa mieltä. Sit kun palattiin hotskalle niin eikö iltarespa alkanu taas kyseleen. Totesin sille vaan et ei o juotu ja ollaan tehty check out jo aamulla et turha on nurista enää mistään laskuista :)

Siellä siis täytyy pitää hyvinkin huolta omista oikeuksista. Vaikka mun mielestä unkarilaiset vaikutti olevan mukavaa väkeä niin näyttää ne osaavan myös kusettaa jos ei tosiaan pistä vastaan. Eli jos ikuna meette King's hotelliin Budapestiin niin ekana tarkastakaa et huonekalut on ehjät ja jos ei ole niin saman tien infoa respaan.

Niin, muuten käytiin vikana päivänä sit ennen lähtöä Cafe New Yorkissa ja voi jösses... Kuppi kahvia tai teetä tarkotti sitä, et eteen tuotiin tarjotin jossa on kannullinen (2 reilua kupillista) teetä/kahvia ja pieni leivos ja keksi. Siis sellasia suupalan kokosia. Ja tietty maitokannut, hunajat, sokerit, sitruunat ja lasi vettä. Ja sit se kakkupala... uuh... kaikki otettiin paikallista evästä. Eli pöydässä oli omenatorttuja pari, pari jotain vaniljamousse-tornia ja sit se suklaakakku. Tai ei se ollu varsinaisesti suklaakakku. Sellanen kyyneleen muotonen suklaasta valettu kuppi jonka sisällä oli ihanaa rusina-liköörikakkua. Ja päällä suklaakastiketta ja kermavaahtoa. Se oli sellanen herkku, että sen takia mä ihan mielelläni kärsin pari päivää vatsakivuista :) Ja se kahvilan miljöö oli jotain niin uskomatonta... Oli kyllä sen vajaan 10 euron väärtti se eväs :) Menepä fazun kahvilaan ja tilaa kuppi kahvia ja suklaakakku... et tasan saa kympillä kannullista kahvia ja leivosta?


Epärosovoja  1

Siis epärosvoja siksi, ettei ne nilkit olleet edes tajunneet varastaa mitään... Siis vinttikomeroon oli mitä ilmeisemmin joku tai jotkut huumehörhöt sit päättäneet tehdä vierailun. Vintin ovi oli jollain väännetty auki ja onnistuttu saamaan niin, ettei se edes menny enää lukkoon. En edes hoksannu et oli käyny varkaita kun vaan ihmettelin sitä lukkoa. Kunnes sit omalla kopilla kattoin et jahha, on sit väännetty lukko auki. Mutta, mun vinttikomero sisältää tasan yhden ikivanhan kirjahyllyn, vanhan työtuolin ja jotain epämäärästä sälää.. Mun vanhat videot ne oli sieltä löytäneet, mutta nekään ei sit ollu kelvannu. Aika tylsää...

Harmittavinta on tietty se, että mun kaveirn tavaroita on siellä säilössä kun se itse on vuoden ausseissa. Mutta näemmä ei ollu sit myöskään vaatteet eikä valokuvat kelvanneet. Joten oletan, ettei siltäkään ole varastettu mitään. Kun kaikeksi onneksi sen cd-levyt on tossa mun eteisessä laatikossa edelleen. Jätin ne siihen kun aattelin et ehkä mä vaikka kuuntelen siitä jotain. Joten ne ois ehkä kelvannu myytäväks mutta ei onneks joutuneet varkaiden käsiin.

Mutta joo, mun puolesta ne ois saanu varastaa sen hyllykön ja sen tuolin ja ne loputkin sälät ja etenkin ne vanhat videot... Mihin tää maailma on menny kun varkaillekaan ei enää kelpaa varastettava :) Ja toisaalta käy ehkä sääliks.. pojat (onko seksististä aatella et ne on just poikia jotka siellä on käyneet?) on tehneet aikamoisen hommat et on pääseet vintille ja sit sieltä on löytyny ehkä just tasan ei mitään varastettavaa kaiken sen penkomisen jälkeen :)


Treeniä...  1

Eilen tuli sit reenattua oikeen kunnolla. Lähinnä kai sen takia, että tietää ens viikon menevän ihan hyväntekeväisyyteen ton reissun takia. Nyrkkeilyyn kun en pääse ja uimakaverikin on lomamatkalla koko viikon.

Noh, eilen oli sovittu et mennään uimaan. Ja nukkusin sitten jotain vartin pikapäikkärit ennen lähtöä ja totesin et hitsi, ehtisin kyllä kävellen. Olin sit kävelly ehkä puoli kilsaa kun päätin että taidankin hölkkäillä. Eli vetäsin sit sellasen vähän vajaan neljän kilsan hölkkälenkin ja siihen päälle sitten vielä kilsa uimista. Eikä nyt oikeestaan edes ole mitään jumituksia tällä hetkellä. Tosin uidessa tuppaa aina alaselkä kipeytymään. Sitä kun ei taida tota tekniikkaa hallita ihan niin priimasti kun pitäis. Mutta uinnin jälkeen sit pikanen pulahdus kylmäaltaaseen jonka lämpötila oli +7 astetta ja sit ihkun lämpimään porealtaaseen. Ja sit perus saunat sun muut päälle. Ja saunan jälkeen olo oli kyllä aika reporanka...

Tosin nyt on silmät sit kun tikkuja täys. Uidessa kun pitää noita piilareita pitää päässä kun en omista vahvuuksilla olevia uimalaseja. Ja silmät kun ei ihan kauheesti piilareista tyksi. Mutta onneks ne nyt aina välistä menee. Tonne reissuun kyllä aattelin ottaa piilarit mukaan. Jos siellä vielä sattus oleen aurinkoista niin saattas ehkä vähän saada väriäkin pärstään... Ja arskojahan ois kiva myöskin pitää...

Nyt pitää vaan eka taistella tää päivä... Sit se ois lomalle lomps.... :)


Puolimiljonäärin  1

on helppo hymyillä... Paitsi että hymy hyytyy kun tajuaa, että se puoli miljoonaa on Unkarin forintteina... ja sit alkaa melki itkettää kun hoksaa, että yli kolme neljäsosaa tuosta puolesta miljoonasta on matkaseuralaisten rahoja... Joten se siitä..

Mutta, miten se menee? Onko jossain Unkarissa mitään merkitystä sillä että on miljonääri? Eipä sitä 4000 eurolla paljoo mällätä... Onko siellä lottopotti sitten jotain miljardeja tai biljoonia tai tsiljoonia? Kun käsittääkseni siellä nyt ei niin kauheen halpaa ole verrattuna siihen mitä joskus aikanaan oli. Turkissa oli kai sama juttu siihen saakka kun ne sitten päätti tiputtaa vähän ylimääräsiä nollia pois rahasta. Onhan se nyt jokseenkin naurettavaa maksaa jollain 200 forintin kolikolla..


Lähes 10 tunnin yöunet  1

ja ainakin vielä oon kohtalaisen pirtee. Siis ainakin silmät pysyy vielä auki. Mutta toisaalta kello on vasta vartin yli 9 aamulla... Mennään tästä kolme tuntia eteenpäin niin johan alkaa silmä lupsamaan. Oon kyllä äärimmäisen tyytyväinen et eilen pakotin itteni ylös ulos ja lenkille. Tosin sitten puoli ysin aikaan tuuppasin hanpiharjan suuhun ja kuurasin legot. Tosin luulin, että kello on jo puoli kymmenen... Siinä sitten vesilasillista juodessa kattosin kelloa ja totesin et ai, vasta puol ysi.. Könysin sit kuitenkin sänkyyn ja luin kirjaa parikytä minuuttia. Varttia yli 9 sitten napsautin lukulampun sammuksiin ja taisimpa sammua itsekin saman tien. Ja heräsin kun radio napsahti päälle 7.00 tänä aamuna.

Pikkuveljellä ois tänään synttärit. Sekin sit on jo 27 vee. Ja naikkuun menossa ens kesänä. Son jännä et vaikka se nyt on jo kaks nelosesta ollu isihenkilö niin ihan samanlainen töhö se on mitä on aina ollu. Toisaalta tyttärestä taitaa tulla ihan saman sortin töhötin...

Ja isoveljelle pitäs käydä ostamassa kalsareita. Se kun tahtoo ehdottomasti Dieselin 24 egee maksavia boxereita. Ihan helkkarin kalliita!! Mutta noita kun ei Jyväskylästä saa niin sitä sitten pikkusisko käy Stockalta hakemassa tarvittaessa. Tosin nyt päätin, että jos niitä ei edelleenkään siellä ole niin sit meen huomen aamulla sokkarin 3+1 (sen kyl pitäs nykyään olla 3+2 kun su:kin auki) päiville ja ostan sieltä niitä tuplapakkauksia Björn Borgin kalsareita. Lähes samaan hintaan kun saa yhdet Dieselit niin sieltä saa kahdet BB:t. Saa luvan kelvata. Mä jaksa yksien kalsareiden perässä enää juosta...

Sitäpaitti mä olen aika anti-Stockman ihminen.. Ehdin asua Helsingissä lähemmäs kolme vuotta ennen kun ensimmäisen kerran jouduin meneen Stockalle. Mä en silleen koe tarpeelliseksi hakea sieltä vaatteita kun samaa kamaa saa halvemmalla muualta. Ja mulle riittää Pripsman tai Shittarin ruokapuoli, ei tartte käydä Stockan herkusta hakemassa pöperöitä :)


Kevään eka  1

hölkkäilylenkki takana. Noh, ei menny ku vähän reilu puoli tuntia, mutta kumman kepeesti kuitenkin kulki. Nyt sitten jännätään, että tuleeko penikat kipeeks vaiko eikö... Toisaalta muuten aika ihme että kulki, kun lähtiessä tuntu et oon niin väsyny etten pysy edes pystyssä... Niin sitä vaan tämä punapukuinen lenkkeilijä taisteli itsensä voittoon ja taistelee kohta tiensä lenkkisaunaan. Ehkä tän taloyhtiön vikaan sellaseen kun ens viikon yhtiökokouksessa noi perhanat haluaa lakkauttaa sen. Itse en pääse asiaan paikanpäälle vaikuttamana kun reissussa oon. Mutta mahtaa siitä olla kovin suuri säästö taloyhtiölle että jää neljä tuntia saunaa lämmittämättä...


Meinas  1

tiltata tuossa aamusta.. Yks sepostaa kaikista hienoista(?) lomamatkoistaan joita on suunnitteilla, siis Lontoo, Tukholma ja jonnekin lappiin ne kai nyt kans menee... Ja tietty sit valittaa et voi kun menee rahaa. Aika ymmärrettävää et menee jos tohon malliin rilluttelee, eikä edes kaikkein halvimmilla vaihtoedhoilla. Ja sitten toinen tulee kyselemään notta että onko meillä tähän nitojaan niittejä. Siis sellanen normi ihminen (lue:nainen) menis ja köpöttelis viiden metrin matkan toimistotarvikevarastoon ja ihan itse katsois että onkohan niitä niittejä. Mutta ei, tulee kyselemään multa. Ihan niin kun mä pitäisin kaikki nitojan niitit tuossa oman laatikostoni lukollisessa laatikossa ja hakemusta vastaan sitten niitä luovuttaisin. Noh, minäpä sitten reippaana tyttönä kävelin toimistotarvikevarastoon, otin niitit ja laitoin niittariin ja tadaa, ongelma ratkaistu. Ja tämä kysyjä kulki koko ajan perässä. Eli ei vaan näemmä osannut sitten itse mennä sinne varastoon? Tullut tässä huiman urani aikana huomattua myös se, että miehet, joiden pitäisi olla niitä "tekniikan ihmelapsia" ei osaa edes kopiokoneen jumittunutta paperia ottaa pois. Sehän on nykypäivänä tosi vaikeeta kun kopiokonekaan ei onneks kun askel askeleelta neuvo kuinka kukin jumitus puretaan... Siihenkin tarvitaan mua... Onpa sitä tullut aikanaa vaihdettua kaiken maailman kiinnitysyksiköitä ja teloja koppareihin ja ihan hyvin on ohjeiden mukaan onnistunut. Samoin kun mua ihmetyttää yks työkaveri joka sitten aina välillä tyhjentää tuon virman astianpesukoneen kun on ollut päällä. Mulla kun on monasti eväät mukana niin oon sitten laittanu omat eväskupposenikin sinne pesuun. Mutta tämä kyseinen herrashenkilö ei voi nostaa niitä mun kippoja pois sieltä koneesta. Kun hän ei tiedä että mitä niille pitää tehdä. No vittu laittaa ne siihen pöydälle odottamaan että mä käyn keittiössä ja otan ne mukaani!!! Se on kiva sit et ne puhtaat kipot jää sinne ja muut sitten pistää paskasia astioitaan niiden joukkoon. Joskus, siis ihan vaan joskus on luvallista vähän miettiä, ajatella asioita ja sit toimia. Maalaisjärjen käyttäminen kun on sallittua...Mä en tiedä onko tää jotenkin valtakunnallinen ongelma vai onko nää "stadilaiset" miehet vaan jollain tavalla idiootimpia? Ehkä tää on vaan liian vaikeeta tälläselle muualta muuttaneelle ymmärtää ettei noilla vaan ole minkään sortin käytännönjärkeä... No okei, okei, ehkä poikkeuksiakin löytyy mutta... eipä ole mun tielle vielä sattunu...

Edellinen