Blogi

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2009.

Vaahtokarssuja  8

Mä repsahdin eilen illalla ihan totaalisesti. Olin töistä lähtiessä ihan äääärimmäisen väsyny ja vähän päätäkin jomotti. Kipitin sit rautatieaseman karkkikauppaan ja ostin kilon säkin vaahtiksia :) Ette uso kuin hyvältä ne maistu :) Noh, eihän niitä kyllä edes kykene kovin montaa syömään ilman et tulee aivan älyttömän oksettava olo. Eli vielä on yli kolme neljäsosapussillista jäljellä. Mut siinä kun söin eka vaahtiksia ja sit nukahti hetkeks tirsoille niin johan päänsärkykin hävis :) Jostain syystä vaan päikkäreiden jälkeen teki mieli jotain suolasta.. Aika yllättävää sellasen sokerimäärän jälkeen. Toisaalta en nyt mitenkään hirveesti ole tota karkkipuolta viimeaikoina edes syönyt et sallittaneen tällänen "repsahdus". Mitä nyt sit työkaveri lahjo mua tänään Fazun pistaasisuklaa patukalla. On muuten aikas hyvää.. Mukavan suolanen maku. Suosittelen :)


Räpylät räpylät...  1

No nyt toi hiton jalkapöytä on sit päättäny kipeytyä niin, etten meinaa pystyä astua. Saamari!!! Noh, aika ortopedille on taas varattuna perjantai aamuksi. Veikkaisin et on joku jänne nyt sit päättäny alkaa juilimaan. Mut kai se on hyvä tarkastuttaa ettei mikään oo murtunu tms. Ja kun kerran vakuutus maksaa niin sit käydään tohtorisedän pakeilla :) Kunhan nyt vaan varmistaa mulle et uskallan käydä yhä vaan edelleen salilla ja jumpassa ja vaikka siinä juoksumatollakin.


Jalka kipiänä  5

En tiedä et miten mä taas tään onnistuin... Taisin tuolla aiemmin kirjuutella kuin ostin uudet lenkkurit. Ja kun niitä sitten ekan kerran testasin juoksumatolla niin vasen jalka kipeyty vähäsen tosta jalan päältä. Totesin, nauhat oli jotenkin huonosti ja toisella kertaa sit ei ollukaan mitään ongelmia. Noh, mutta yllättäen perjantaina kun sitten hilpasin puolen tunnin ravin juoksumatolla niin oikeen jalan päällinen kipeyty. Ja son sitten ollu kipeenä koko viikonlopun. Mä heivaan kohta noi "ergonomiset" pohjalliset huitsulan videlioon. Mitä ihmeen ergonomista niissä on jos jalat kipeytyy enempi kun ilman niitä keleen pohjallisia?!!?

Mutta sinnillä vedetään. Tänään suunnataan salille BodyCombat tunnille ja saa luvan jalka kestää. Toisaalta noissa tän illan popoissa en pysty koko pohjallisia pitämään niin ei ainakaan voi sitten niitä syyttää. Ja kai noita uusia lenkkureita pitää vaan ajaa sisään pikkuhiljaa et sit kesällä ehkä uskallan oikeen lenkkipolullekin mennä. Ottaa päähän kun on tälläset ongelmaräpylät. Korkkarit jalassakaan kun ei oikein kykene pitkiä matkoja juoksemaan... Murr...


Luonnonmukasta  2

Mä päätin alkaa tänään ekologiseksi. Tai siis selailin tuossa ennen joulua sit Weissmanin kirjaa Jos meitä ei olisi (tai joku vastaava)ja siinä pisti silmään kohta, jossa kerrottiin, että (pääosin) naisten käyttämissä kuorinta-aineissa käytetään yleensä pieniä muovihitusia toimittamaan sitä kuorintaa. Ja nää pienet muovihituset kun ei jää vedenpuhdistuksessa niihin ritilöihin vaan kulkeutuu sitten järviin ja meriin. Ja sitä myötä sitten myös kalojen ja sitä kautta taas kaloja syövien lintujen elimistöön. Ja sitä kautta sitten lintuja syövien elimistöön jne. Eli loppujen lopukshan ne sitten kulkeutuu meidän, käyttäjien elimistöön. Ja sekin jotenkin herätti, että maailman merissä noita pieniä muovihiukkasia on ihan mielettömiä määriä. Ja ne ei maadu, ne ei häviä vaan ne on ikuisia. Joten mä päätin nyt viimeinkin kantaa korteni kekoon ja hankkia muovittoman kuorinta-aineen. Kun kuitenkin kerran viikossa kroppani kuorin niin enpähän sitten ainakaan tahallani saastuta.

Toisaalta mietin sitäkin, että mistä ihmeestä mä sellasen muovittoman sitten löydän. Noi normi kauppojen kuorinnat kun sisältää aina muovia. Kunnen kekkasin käydä BodyShopin sivuilla ja tadaa, sielläpä niissä kuorinnoissa ei käytetä muovia. Tai ei ne ainakaan myönnä sitä tuoteselosteessa. Vaan kuorinnan hoitaa esim. kookospähkinän kuoresta tehty "raaste". Eli teen nyt sitten minäkin jatkossa jotain paremman ympäristön puolesta :)


Outoo  1

Mulla on nyt joku ihmeen jumi taas jossain oikeessa olkapäässä tms. Nimittäni vetää oikeen käden sormet ihan jääkylmäksi. Eli siis ääreisverenkierto ei toimi? On tää nyt helkkari kun just eilen kävin siellä fysioterapiassa runnottavana ja sit illalla ihan vaan palauttava flow-tunti. Eli siis ei mitään jumittavaa, pikemminkin sellasta rentouttavaa ja jumitusta helpottavaa. Mut yllättäen mun kroppa on taas eri mieltä. Ja millon ei olis... Mun kroppani selkeesti kapinoi mua vastaan!!!


Melkein ammattilainen  1

Tuhlasimpa sitten just ihan tosta vaan 99,90 euroa. Ostin nimittäin lenkkarit. Sen jälkeen kun sain noi ortopediset pohjalliset en oo omistanu lenkkareita. Mä kun olen ollu niitä liian pienissä kengissä kulkijoita ja noi uudet pohjalliset ei sitten vanhoihin lenkkareihin sopineet. Ja ilman pohjallisia ei lenkkeilystä sitten taas ois tullu mitään. Penikkatauti kun vaivaa niin sitten vaivaa. Noh, nyt on sitten oikeen juoksukaupasta ostettu Karhun tossut. Et lähdin kuulemma "luonnonmukaselle" linjalle. Kun kuulemma Karhu luottaa jalkineissaan luonnonmukasuuteen, muut tekniikkaan. Ihan niinkun tuolla nyt mitään väliä ois. Pääasia, et tuntu jalassa hyvältä ja sit lähdetään tänään salille juoksumatolle testaamaan et ostinko ihan täysin suden vai pystyykö noilla hölkkäilemään. Ja sit jos joku näkee ojanpenkalla puolikuolleen punapukuisen lenkkeilijän niin se on vaan TiBu, ei kannata välittää. Kyllä se sieltä kotiin ryömii :)


Jumittaajumittaajumittaa  3

Sarjassamme vinkee fiilis... Eilinen fysioterapeutilla murjottavana käynti tuntuu saaneen aikaan sen, että oikeen puolen lapa on ihan kohtalaisen ok. Ei jumita ihan niin pahasti kun aiemmin. Mut vasen puoli onkin sitten entistä jumimmassa. Yöllä herätessä tuntu et joo, ihan ok. Hengityskin kulkee helpommin. Mut sit aamulla työmatkalla totesin, ettei niin taida ollakaan. Mut ehkä se tästä. Eihän noi hieronnat sun muut koskaan heti auta.

Oon tässä pohtinu et jospa hankkisin uuden patjan sänkyyn. Siis sen joustinpatjaosuuden. Tuntuu olevan liian pehmonen mun selälle. Tuosta sitten puhuin sille neurologille ja se totes vaan et ihan turhaa. Sängyn pehmeydellä tai kovuudella ei o todettu olevan minkäänlaisia lääketieteellisesti todettuja vaikutuksia siihen missä kunnossa selkä tai hartiat tai niska on. Toisaalta tajusin myös sen, että ei mun tartte uutta sänkyä ostaa. nimittäin kun mulla on sellanen ns. jenkkisänky jossa sen joustinpatjan alla on kaks kasikymppistä runkopatjaa. Eli siis heivaan sen joustinpatjan h**vettiin ja laitan petarin runkopatjojen päälle ja tadaa, uus kovempi sänky. Näin helppoo on säästää rahaa. Toisaalta sit tulee ongelma siitä et mihin hittoon mä raijaan sen joustinpatjan. Tollanen 160 cm levee ja 200 cm pitkä joustinpatja kun ei ihan noin vaan mahhu seinän viereen pystyyn :) Ehkä mä testaan tota nukkumista eka ilman sitä ja jos on hyvä niin myyn sen ylimääräsen sitten vaikka jollekin hyväuskoselle hölmölle huuto.netin kautta :) Kun halvalla saa :)

Tällä hetkellä mä odottelen iltaa. Pitkästä aikaa (eli noin kuukaus) nään kaveria. Se on kumma kun sitä on niin "kiireinen" ettei muka ehdi koskaan tavata. Nää syöminki-juomingit pitää sopia viikkoo etukäteen et sit ehtii ja sopii aikatauluun. Ihan niinko mulla ois oikeesti jotain kauheen tärkeetä... Totta on, että tälläkään viikolla en oo ehtiny yhtenäkään päivän suoraan töistä kotiin kun oon raahannu luuni salille ja eilen sinne neurologille. Mutta ei niinkun oikeesti mitään niin tärkeetä etteikö vois siirtää jos ois jotain tollasta tärkeetä niinkun ystävien tapaaminen.

Mä olin muuten eilen illalla nukkumaan mennessä ihan suru puserossa. Tuli ihan kamala ikävä kummityttöä. Hassua kyllä. Ehkä vika on siinä et se on tällä hetkellä ainoo "ihmissuhde" jossa pidetään kädestä kiinni ja tehdään juttuja yhdessä :) Tai sit mua alkaa vaivaamaan vauvakuume?!!? Vaikka toisaalta ei kyl oo yhtään sellanen olo et haluisin olla raskaana ja pukata vauvelia sit maailmaan. Juuei... Mut toisaalta ois niin ihana asua lähempänä tuota kummityttöä. Kun toinen kasvaa niin hirmusta vauhtia. Jouluna hirvitti melkein kun sillä oli päällä sellanen ihku vaaleenpunanen verkkuriasu ja hiukset saparoilla. Oli niiiiin ison tytön näkönen et ois tehny mieli komentaa olla kasvamatta enää.


Migrenisti  6

No nyt se on sitten ihan virallisesti todettu ja lekurin varmentavaa.. Mä olen migrenisti :) Noh, oli kyllä sitä mieltä, että luultavasti en tuu kärsimään kovin usein tästä ihanasta elinikäsestä ystävästä. Kunhan vaan pidän ton nista-hartiaseudun kunnossa. Siihenkin sain nappeja. Eli jotain unta syventäviä nappeja. Ne kun kuulemma saa nukkumaan niin syvästi, että niska rentoutuu paremmin ja sitä kautta sitten häviää säryt ja kivut. Mut kehotti kokeilemaan niitä vasta siinä vaiheessa jos sit tosiaan noita migreenikohtauksia tulee useemmin. Ja tietty sain toisia napeja jotka sitten auttaa siihen päänsärkyyn. Tai ehkä auttaa, noista kun ei koskaan tiedä.

Ai niin, ja oli muuten kohtalaisen komia neurologi :) Mä luulen et mulla tulee oleen toooosi paljon asiaa sille :)

Tässä vimosen parin vuoden aikana on kyl heränny kysymys et alanko mä olla ihan rapakunnossa. Tai siis noin peruskunnollisesti oon varmaan paremmassa kunnossa kun ikinä mut sit kuitenkin koko ajan saan ravata jollain tohtorilla kun löytyy aina vaan uusia juttuja. On vatsavaivoja ja poskionteloo ja silmien kuivumista ja nyt migreeniä, niin ja yliliikkuvat nilkat josta johtuu et polvet kipeytyy... Et rapistunko mä tässä pikkuhiljaa kasaan vaikka yritän kuinka pitää itteni kunnossa? Vai onko kaiken syy vaan se, että tää Helsingin ilmasto ei sovi mulle? Oisko mun aika vaihtaa maisemaa?


Fysioterapiaa  1

Tänään koitti viimeinkin se päivä, kun mulla oli fysioterapeutille aika. Tää on siis OMT fysio, eli keskittyy ihan vaan murjomaan selkälihaksia ja rusauttelemaan selkärankaa. Eipä tosta nyt siis mitään lopullista apua ollu, mut tuntu ainakin hetken, että hengitys kulkee paremmin. Ja ens keskiviikkona sit uudestaan. Tiättekö kun vaan on sellanen olo et pitäs painaa peukalo tonne lapaluun alle... Noh, se käski mun liikkua ihan tavalliseen tapaan joten eiköhän kuntosali taas sit kutsu viimestään lauantaina, tai sununtaina. Riippuen nyt kuin ehtii. Tänään ei viitti raahata luitaan sinne kun yleensä hieronnan jälkeen on täysin virhe mennä salille. Tulee ihan pirun paha olo. En suosittele edes spinningiä selkähieronnan jälkeen. Kokeiltu on ja meinasimpa oksentaa kesken tunnin.. jipii..

Huomennakin mä pidän välipäivän kuntoilusta. Nimittän huominen pyhitetään kaverin kanssa juoruamiselle :) Töistä suoraan syömään jotain ja parille drinksulle. Punaviiniä tekeekin jo mieli... Nam :) Tai hitsi, jaksaskohan sitä mennä heti aamusta salille. Ennen töihin tuloa... Ei ois ehkä huono idea... Pääsis aamusaunaankin. Pitänee miettiä asiaa.


Sykemittari  1

Tulin sit tossa maanantaina tilanneeks ittelleni sykemittarin kun Satsin kautta sen saa 20 prossan alennuksella. Eli postikulut kun lasketaan mukaan niin vajaa 85 egee jäi hintaa. Eli mittaria tässä nyt odotellaan.

Sinänsä veikee juttu, että se mittari piti maksaa heti saman tien. Eli visa vaan vinkumaan ja hei hei rahat. Mutta mitään varsinaista tilausvahvistusta en saanu. Yleensähän kun aina tulee jonkinlainen tulostettava lippulappu kun on tilauksen tehny ja maksanukin. Ja sitten illalla salille mennessä kysäsin tiskiltä et niin missähän ajassa voisin olettaa sen mittarin saavani. Ja se tiskillä ollu jamppa oli ihan pihalle. Et mikä mittari? Ai niiko liittymistarjousmittari? No niiko ei, kun se hiton mittari jonka voi tilata teidän nettisivujen kautta. Vähän aikaa se oli H-Moilasena kunnes sit kekkas et joo.. kyl se varmaan viikossa tulee. Et ei niillä pitäs kovin pitkä toimitusaika olla.

Jotenkni vaan jäi sellanen fiilis et mihinhän kankkulan kaivoon mä sen melki 85 egee maksoin... Ja missä ajassa tilauksesta mun pitää alkaa kyseleen sen mittarin perään jos sitä ei koskaan tulekaan? Hieno idea tarjota asiakkaille tollasia etuja mut vois vähän viritellä noita tilausjärjestelmiä selkeemmäks. Et edes jonkinlaista vinkkiä sais et millon vois olla toiveissa kyseisen rakkineen saapuminen. Sinänsä sitä kai tarttiskaan. Kyl mä luulen et niin pitkään kun jalka nousee ja henki kulkee niin toi pumppukin lyö?