Blogi

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2010.

Tibu laski väärin  1

joulu meni jo... Ja oikeestaan ihan hyvä et meni. Tosin lomailua ois voinu vielä ihan mielellään jatkaa, mutta kyllä noi joulun pyhät ja jouluruokien muputtamiset sai jo riittää.

Kotokotoon selvittiin autolla ihan hyvin. Ei hyytyny eikä muutakaan ongelmaa vaikka pakkanen nous tasaseen tahtiin koko matkan. Jotain reilu parisenkymmentä oli kun perille päästiin. Aattona olikin sit jo hippasta vajaa 30 astetta pakkasta. 29,5 tais näyttää pahimmillaan. Eipä tuo muuten haitannu muuta kun et hautuumaalla käyminen oli aika vilusta puuhaa. Mikä siinä onkin, että siellä on aina kylmempi ku muualla. Jopa kesähelteella hautuumaalla on viileempää...

Mutta joo, ei se joulupukkikaan sit tuonu mitään mitä toivoin. Tai emmä toivonu kun yhtä asiaa, sellasta jättikokosta kiharrinta. Ja pukki toi sit sellasen ihme härpäkkeen jossa on jotain kymmenen erilaista kiharrinpäätä. Fidu mä sellasta tartte. Vie ihan tuhottomasti tilaa sellanen salkku. Mutta kun "makso saman verran, tai oikeestaan vähemmän kun ihan vaan sellanen yks kiharrin..." Ja mulla kun tota ylimäärästä tilaa on just ihan hirveesti, eteenkin siinä yhden neliön kylppärissä...

Joulupäivänä sit vietettiin pikkuveljen luona peli-iltaa. Siinä tuli kaikki Salkkari-, Suomi- ja Suomirock tietovisat pelattua ja sit rommia pari peliä siihen päälle. Ja vähän punaviiniä ja sipsuja evääksi.

Ja alennusmyynnit on muuten ihan persiistä tänä vuonna. Pyörähdettiin maanantaina ja esim. jossain Seppälässä ei ollu juur mitään alessa. Eikä KapAhllissakaan. Sinne mulla ois 40 egen lahjakortti, mut saapi nähdä löytääkö yhtään mitään. Urheilukaupatkin on ihan naurettavia noiden alennustensa kanssa kun vielä sen alennuksen jälkeenkin hinta on sitä luokkaa ettei uskalla ees kattoa. Tosin ostin mä sellasen ulkoilutakin ittelle. Vaikken ois ehkä tarvinnukaan. Mutta kun melkein halavalla sain...


Sain pipa-tilauksen  3

pomolta. Väsäsin ittelleni eilen illalla uuden pipan kun sain villapaidan valmiiksi ja pipa oli sitten tänään päässä. Toimari hetken mietti ja sit kysäs että niin sullako on vielä tuota lankaa jäljellä, notta tekisitkö hänen tyttärelleen samanlaisen pipan, tosin muutamaa kokoa pienemän. Ja mähän lupasin sellasen väsätä. Eihän tuohon omaankaan pipaan menny kun jotakuinkin pari tuntia, niin pienempi pipa valmistuu nopeemmin. Ja sain vielä luvan ottaa kutimet huomenna töihin mukaan jollen ehdin kotona saattaa sitä valmiiksi. Nyt pitäs vaan keksiä, että mitä moisesta voi pyytää? Lanka maksaa jotakuinkin 7 egee rulla... Oisko joku 15 erkkiläistä paha hinta? Sillä sais maksettua sit kaverille kotoonmeno bensat :)


No siis ei,  1

me ei olla tulossa vanhaksi. Ei kai sitä aina tartte riehua pikkujouluissa? Tai lähtee baariin? Kun kuitenkin ainakin kerran tänä syksynä oon käyny baarissa ja viime kesänäkin ainakin kerran...

Tosin jos pikkujouluissa syömisen ja juomisen sekä saunomisen lisäksi taitellaan paperista joulukoristeita niin ehkä pitänee ihan vähän huolestua.. Mutta ihan vaan vähän. Jos sit ens jouluna ryhdistäydytään. Tai jos oikeen repstään niin jo uutenavuotena :)


Jippii..  1

nyt se hemmetin viisumi on sit haettuna. Sais toi eno muuttaa sinne Thaimaaseen ettei tarttis aina juosta sen asioilla. Varsinkin kun toi Thaimaan lähetystö on oikeesti yks epäystävällisimmistä paikoista mitä tiedän. Ei voi sanoa et palvelu pelaa ja tälläset heit ja kiitokset ei kuulu sanavalikoimaan. Eikä tietty myöskään apua saa... Tosin en oo Thaimaassa koskaan joutunu käymään missään virastossa niin enpä osaa sanoa et onko se sit vaan maan tapa et ollaan epäystävällisiä. Vaikka noin muuten ihmiset siellä onkin mukavia.

Mutta onneks se nyt on taas tältä vuodelta hoidettu.


Tilasin sit  1

Affenanmaalta pikkuveljelle Gran turismo 5 joululahjaksi. Siis ei toi pikkuveli nyt enää niin pieni ole kun jo 28 ja naimisissa ja mua 15 cm pidempi mutta iältään pienempi joka tapauksessa :)

Mutta niin... mä en ole jotenkin ikuna ymmärtäny noita "rallipelejä". Kyllä mä toki ihan oikeeta autoa ajaessa pysyn tiellä, mutta noissa pleikkapeleissä ajelen aina jossain pientareella. Ehkä tietty vika on sit kaasujalassa, mutta ei vaan sihti pelaa. Mä tykkään enempi tollasista tasohyppelypeleistä tai sit tietokilpailuista. Jopa Singstaria tuli kokeiltua vuosi sitten pikkuveljellä jouluna ja ihan hauskaahan toi oli, vaikken laulaa osaakaan :) Mutta noin yleisesti ottaen mielummin pelaan netissäkin erinäisiä älypelejä. Ja tietty korttipelejä... Joskus sitä vaan on töissä liikaa aikaa. Tosi pasianssia tykkään pelata ennemmin ihan oikeilla korteilla pöydän ääressä ku jollain tietokoneen näytöllä. Onneks mummovainaa eläissään opetti muutamia helppoja hassunhauskoja yksinpelattavia korttipelejä niin voi satunnaisesti viihdyttää itseään :)


Jotenkin  1

taas arvasin tän... Mietin lähtiessäni tonne tuuleen, että mahtaakohan se thaimaan edustusto olla auki. Mutta en sit tarkastanu asiaa. Ja fidud se mitään auki ollu. Joku helkkarin Thaimaa-päivä tms ois sit tänään. Enkä näemmä ollu ainoo joka siellä on käyny kun oli sen verran sulanutta lunta siinä porstuassa. Eli eno ei siis saa viedä viisumihakemustaan eteenpäin. Tosin mä sain kuitenkin haettua uuden Visa-korttini ja talletettua reissusta ylijääneet rahat takas tilille. Sentään jotain hyvää. Ja takas tullessa vielä kävelin tosta Tuomaan markkinoiden kautta. Mitään ostamista siellä ei kyllä näyttäny olevan.



Tää lomalta  1

paluu on tällä kertaa ollu aikas rankkaa. Jo se, että onnistuin saamaan sen hiton lenssun reissussa ois ollu riittävästi, mutta siihen päälle vielä noi alkuviikon paukkupakkaset niin molen ihan loppu. Pari päivää kykenin oleen töissä, pääosin ihan vaan siks et oli pakko. Ja sit parin päivän saikulle. Niin nokka tukossa ettei enää duactit eikä nasoliinitkään auttanu pitään klyyvaria auki yöllä. Joten nukkuminen jäi aika vähiin. Töissä varmaan ollaan ihan onnesta sekasin kun eka oon pari viikkoa lomalla ja sit heti perään parin päivän saikku. Mut fidu mä ala puol kuntosena siellä istumaan ja tartuttamaan muita. Ja siihen päälle sit saamaan vielä jotain jälkitauteja. Varsinkin jos vielä onnistun selviämään ilman poskiontelotulehdusta niin nou hätä.

Mielenkiintosta on se, että tää on itseasiassa vielä varsin lievä versio tästä taudista. Naapurihuoneen aussi on saanu tän kymmenen kertaa pahempana. 7 päivää kuumeessa, ja oksentanu normi flunssan lisäksi. Joten pitänee olla tyytyväinen et itsellä jääny perus lenssun ja helvatunmoisen väsymyksen tasolle.

Tosin musta tuntuu että edelleen elän osittain thaimaan ajassa. Täällä kun alkaa ilta pimeneen niin tekis mieli mennä saman tien nukkumaan. Eli sikäläiseen kympin aikaan ja sit taas hyvissä ajoin herää ekan kerran. Mutta ehkä tää tästä pikkuhiljaa korjaantuu. Tosin asiaa ei kai auta yhtään se, että mulla on ihan hillitön ikävä sinne takas. Kotiinpaluu oli paljon pahempi kulttuurishokki mitä sinne meno.