Jalka kipiänä

  • TiBu78

En tiedä et miten mä taas tään onnistuin... Taisin tuolla aiemmin kirjuutella kuin ostin uudet lenkkurit. Ja kun niitä sitten ekan kerran testasin juoksumatolla niin vasen jalka kipeyty vähäsen tosta jalan päältä. Totesin, nauhat oli jotenkin huonosti ja toisella kertaa sit ei ollukaan mitään ongelmia. Noh, mutta yllättäen perjantaina kun sitten hilpasin puolen tunnin ravin juoksumatolla niin oikeen jalan päällinen kipeyty. Ja son sitten ollu kipeenä koko viikonlopun. Mä heivaan kohta noi "ergonomiset" pohjalliset huitsulan videlioon. Mitä ihmeen ergonomista niissä on jos jalat kipeytyy enempi kun ilman niitä keleen pohjallisia?!!?

Mutta sinnillä vedetään. Tänään suunnataan salille BodyCombat tunnille ja saa luvan jalka kestää. Toisaalta noissa tän illan popoissa en pysty koko pohjallisia pitämään niin ei ainakaan voi sitten niitä syyttää. Ja kai noita uusia lenkkureita pitää vaan ajaa sisään pikkuhiljaa et sit kesällä ehkä uskallan oikeen lenkkipolullekin mennä. Ottaa päähän kun on tälläset ongelmaräpylät. Korkkarit jalassakaan kun ei oikein kykene pitkiä matkoja juoksemaan... Murr...

5 kommenttia

licence27

27.1.2009 23:11

Olin tuossa viime vuonna kaupassa urheiluosastolla. Viereen tuli nainen lapsensa kanssa ja rupesivat sovittamaan nappulakenkiä. No äiti ihaili toisten kenkien kiiltävyyttä ja kaunista ulkomuotoa ääneen. Totesin sitten kun en malttanut suutani pitää kiinni: Ei kannata ostaa lapsille kenkiä ulkonäön perusteella vaan sellaiset jotka on hyvät jalkaan. Nappulakengillä pitäisi pystyä juoksemaan nurmella tuntitolkulla eikä millään betonilattialla. Jos tuolla iällä lapsi vielä uskoo, mutta muutaman vuoden päästä tilanne on toinen ja jos kenkiä käyttää kerran ja lyhyen aikaa niin ne voi olla kauniit ja epämukavat, mutta ei niillä paljon urheilla. Nainen meni hiljaiseksi ja lapsi valitsi ne jotka tuntui paremmilta jalkaan.

Kenkä hieman mukautuu jalkaan, mutta hyvä juoksukenkä on sellainen että kun sen laittaa jalkaan tuntuu että ei olisi kenkää ollenkaan. Tasan kerran on tullut vastaan sellaiset kengät mutta ne jäi sillä kertaa ostamatta. Ne mitkä sillä reissulla ostin oli pari numeroa halvemmat, kestivät niin kauan että pohjista loppui kuvio sekä kantapään että päkiän alta ennen kuin ensimmäinen sauma alkoi repsottaa.

Luistimien kanssa asiat on vielä huonommin ei kun on lyhyt ja leveä jalka niin sehän ei sovi mihinkään luistimeen ja kun jäälle pääsee niin aina ensimmäinen kerta on tuskaa. Toinen kerta on jo helpompi kun sekä luistin että jalka mukautuvat hieman. Paremmat (lue kalliit) luistimet muokataan lämmön kanssa.

Juoksumatto ei jostain syystä oikein sytytä ja vähän luulen että matolla juoksemiseen käy melkein mikä hyvänsä lenkkikenkä, halpakin kun vain jalkaan mukavasti sopii. Kadulla ja maastossa oikealla lenkillä kengän pitää tasoittaa epätasaisuudet, pitää ja vaimentaa iskut, kestää säätä jne. Tokihan urheilukaupasta myydään mielellään kalliita kenkiä ja mitoilla, oikealla pohjallisella ja oikealla urheilusukalla pääsee mukavaan lopputulokseen. Suomalaisia miehiä aina moititaan kun joka tilaisuudessa on tennissukat, mutta itsekin karvaasti totesin että väärä sukka luistellessa= iso rakko jalassa.

Huono maihari, huono korkokenkä ja kumisaapas, niitä kun käyttää niin kyllä jalat kärsii. Korkokengistä tosin ei ole omakohtaista kokemusta mutta kidutusmuseossakin oli muutamatkin korkokengät ja se kertoo jotakin. Korkoa voi olla ja siitä huolimatta kenkä voi olla mukava jonkun jalkaan, toiselle ei taas sovi ollenkaan.

Ergonoomiset pohjalliset... Jos on koko päivän urheilukengissä niin sinne sitten ergonomiapohjalliset. Jos taas 8 tuntia + työmatkat työkengissä niin sitten niihin kenkiin ergonomiaa ja muihin tarkoituksiin oman maun mukaan mukaan mukavuutta tai ergonomiaa. Mitä on vuosia tuhottu ei viikoissa korjata kuin leikkaamalla.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TiBu78

28.1.2009 09:25

No mä luotan tässä asiassa nyt tuohon ortopediin joka ne pohjalliset määräs. Ja totes, että eiköhän mennä ensin näillä ja sitten vasta mietitään leikkausta jollei pohjalliset auta. Ja kyllä vaan ne auttaa. Eipä ole polvet olleet kipeet kun urheilee kengillä joissa nuo pohjalliset on.

Ja noiden lenkkareiden kanssa en nyt tiedä mikä se ongelma on kun se on nimenomaan tuo jalkapöydän päällinen...

Ja korkokengistä.. kun se menee vähän niin, että todellisuudessa korkokenkä on jalalle parempi vaihtoehto kun koroton kenkä. Noilla korottomilla matalilla kengillä mä tuossa viime keväänä just nää polveni sain paskaks. Ja kun käyttää 5-6 sentin korkoja niin ei tartte korjaavia pohjallisia vaan korko pakottaa nilkan oikeeseen asentoon automaattisesti.

Ja nuo pohjalliset sain nimenomaan liikuntaa varten. En työmatkoja ja työkenkiä varten vaan just sitä kyykkäilyä ja juoksemista ja hyppimistä varten. Kun niissä nuo nilkat nimenomaan tuppaa liikkumaan enemmän ja on vaikeemmin kontrolloitavissa... Ja ne urheilukauppojen pohjalliset kun ei korjaa yhtään mitään. Ne kun tehdään jalan omaan muotoon.. Joten se niistä sitten...

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

licence27

1.2.2009 22:00

Siis hyvä korkokenkä on jalalle hyvä ja huono on huono oli sitten korkoa tai ei. No tuo nyt sitten ainakin osaltaan selittää sen miksi en enää lähtenyt Lappiin laskettelemaan: Laskettelumono on koroton, varsi jäykkä ja jalan asento hississä on sellainen että jalat kipeytyy. Sitähän se laskettelu pääasiassa on: Hissillä nousemista. Jollain meidän ns paremmalla pelaajalla oli ortopedin määräämät pohjalliset. Sille ne kyl auttoi, mutta nilkkansa teloi kun törmäsi salibandyssä vastustajan heittäytyvään maalivahtiin. Kohta ollut neljä kuukautta pois rivistä.

Mites kenkien nauhat? Oli sellaiset paremmat lenkkarit joskus muutama vuosi sitten ja niissä jalkapöytä kiristettiin omaan kireyteensä sitten väliin tuli lukko ja nilkan sai omaan kireyteensä. Luitakin voi mennä ja jänteitä jo tällä ikää helpostikin kun tulee isku tai taipuma väärällä hetkellä väärään paikkaan. Jotainhan se pohjallinenkin tekee ja jos tulee vääntöä, taivutusta tai joku paikka ahdistaa niin kyllä sit äkkiä tulee jalka kipeäksi.

Viime vuonna piti valita mennäkö ensimmäisenä oikeana lomapäivänä luistelemaan Prahassa vuokraluistimilla vai mennäkö katsomaan salibandyn MM finaalia. No valinta osui sillä kertaa penkkiurheiluun ja hyvä niin kun seuraavina päivinä riitti kävelemistä yli ainakin tarpeeksi.

Leikkaus auttaa jos on auttaakseen, mutta ei Suomessa turhaan leikata paitsi korkeintaan jotain kita- tai nielurisoja. Luistelut taitaa olla tältä talvelta luisteltu, itseään voi kiduttaa muutenkin.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TiBu78

2.2.2009 15:04

Hmm.. no tohon leikkausasiaan kyl ihan toi ortopedi (siis se joka ne pohjalliset määräs) totes, että yleensähän ortopedit on aika helpolla laittamassa leikkaukseen. Siitähän ne just tienaa. Mutta kun nyt kuitenkin oli sitä mieltä, että pohjallisilla voinee ongelma helpottua niin kokeillaan nyt niitä. Ja tuntuupa noi auttaneen.

Ton käpälän kipeytymisen osalta en kyl usko et pohjallisissa on vika kun kuitenkin jo ennen kipeytymistä kävin kertaalleen juoksemassa eikä tullu mitään. Veikkaa nyt enempi just sitä, että nauhat oli jotenkin huonosti. Luultavasti liian tiukalla jollon kenkä sit paino tohon jalan päälle ja sit sitä kautta ärsytti ja on siis nyt ihan tohjona. Tai kyllä mä jo tänään aamulla kävelin hetken normaalisti kunnes taas otti ja sattu :) Elämä on :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:50

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus