Luonnonmukasta

  • TiBu78

Mä päätin alkaa tänään ekologiseksi. Tai siis selailin tuossa ennen joulua sit Weissmanin kirjaa Jos meitä ei olisi (tai joku vastaava)ja siinä pisti silmään kohta, jossa kerrottiin, että (pääosin) naisten käyttämissä kuorinta-aineissa käytetään yleensä pieniä muovihitusia toimittamaan sitä kuorintaa. Ja nää pienet muovihituset kun ei jää vedenpuhdistuksessa niihin ritilöihin vaan kulkeutuu sitten järviin ja meriin. Ja sitä myötä sitten myös kalojen ja sitä kautta taas kaloja syövien lintujen elimistöön. Ja sitä kautta sitten lintuja syövien elimistöön jne. Eli loppujen lopukshan ne sitten kulkeutuu meidän, käyttäjien elimistöön. Ja sekin jotenkin herätti, että maailman merissä noita pieniä muovihiukkasia on ihan mielettömiä määriä. Ja ne ei maadu, ne ei häviä vaan ne on ikuisia. Joten mä päätin nyt viimeinkin kantaa korteni kekoon ja hankkia muovittoman kuorinta-aineen. Kun kuitenkin kerran viikossa kroppani kuorin niin enpähän sitten ainakaan tahallani saastuta.

Toisaalta mietin sitäkin, että mistä ihmeestä mä sellasen muovittoman sitten löydän. Noi normi kauppojen kuorinnat kun sisältää aina muovia. Kunnen kekkasin käydä BodyShopin sivuilla ja tadaa, sielläpä niissä kuorinnoissa ei käytetä muovia. Tai ei ne ainakaan myönnä sitä tuoteselosteessa. Vaan kuorinnan hoitaa esim. kookospähkinän kuoresta tehty "raaste". Eli teen nyt sitten minäkin jatkossa jotain paremman ympäristön puolesta :)

2 kommenttia

Sinitsu

23.1.2009 08:35

No eNpä ole tuotakaan tiennyt. :( Kiva kun jaoit informaatiota.
Itsenikin pitäisi ostaa just kuorintavoide, joten suunnistan sitten tuonne Body Shoppiin minäkin.
Sieltä aika paljon olenkin tuotteita ostanut (saanut usein lahjakortteja), ihan sen takia, että niitä tuotteita ei myöskään testata eläinkokeilla.
Toinen paikka mistä ostan noita mömmöjä on L´Occitane, sielläkin voisi olla?
Viitsitko laittaa vaikka pikaviestinä mikä kuorintavoide oli kyseessä? Kiits. :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:50

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus