Lomavääntöä jälleen..

  • TiBu78

Tässäpä kopsattuna mun naamakirjaan kirjaamani teksti lomista.
Jos joku fiksumpi kertois, että kuka on oikeessa... Mä olen lähes 100% varma että olen oikeessa, mutta tää vääntö tekee hulluksi...

"Voi herrajeesus... Mä en kestä.. Miten ihminen voi olla noin tyhmä...

Siis korjatkaa jos mä olen väärässä...

Mutta.. Suomessahan lomanmääräytymiskausi on aina huhtikuun alusta seuraavan vuoden maaliskuun loppuun. Ja näitä kertyneitä lomia sitten ryhdytään käyttämään kun kesälomakausi alkaa toukokuun alussa. Ja kesälomakausi päättyy syyskuun loppuun jonka jälkeen alkaa talvilomakausi. Ja talvilomakausi päättyy taas seuraavana vuonna kun kesälomakausi alkaa.

Noh, eli siis, jos allekirjoittaneella nyt sitten on 31.3.2009 kertynyt 7 viikkoa lomaa (yksi lomarahoista lomana) niin jos allekirjoittanut käyttää kesällä 4 viikko elokuussa niin talvilomakaudelle 1.10.2009-30.4.2010 jää näin ollen 3 viikkoa lomaa. Eli kun allekirjoittanut käyttää 30.4.2010 mennessä kaikki kolme viikkoa lomaansa niin seuraavalle kesälomakaudelle ei siirry enää "vanhoja" lomia. Olenko ymmärtänyt oikein?

Kun ystävämme työkaveri täällä töissä väittää, että nuo 3 viikko siirtyvät seuraavalle kaudelle. mutta näinhän ei ole. Ja hän on huolissaan siitä, että jos "joku" meistä lähtee, niin miten nuo käyttämättömät lomat sitten maksetaan. Noh, käsittääkseni (kun firmassa on tyyli, että jokainen pitää lomat kun parhaaksi katsoo) Siis pois lähtiessä maksetaan rahana seuraavalle lomanmääräytymisvuodelle jo kertyneet lomat mikäli niitä ei voida pitää lomana. Lisäksi tietysti maksetaan pitämättömät lomat kuluvalta lomakaudelta jos sellaisia on. Eli on aivan sama lähtisinkö vaikkapa nyt kesäkuussa, jolloin saisin siis parilta kuukaudelta kertyneet lomat rahana sekä tämän vuoden käyttämättömät lomat rahana. Tai jos lähtisin joulukuussa, ja lomia olisi käyttämättä 3 viikkoa niin saisin nuo kolme viikkoa rahana sekä siihen mennessä kertyneet lomat rahana.

Ja siis, tämän henkilön, joka ei tajua näitä asioita tulisi hoitaa firman lomalistojen ylläpiitoa.. Kun tämä henkilö käy tässä jankuttamassa, kuinka minun lomani nyt SIIRTYVÄT seuraavalle vuodelle... Siis niinhän noiden talvilomien pitääkin siirtyä. Tästäkin vuodesta rouva oli sitä mieltä, että minulla on siirtynyt monta viikkoa lomaa tälle vuodelle, kun pidin vaan 2 viikkoa lomaa viime kesänä. Mutta tällä hetkellä, kun puolen kuun päästä näiden lomien talvilomakausi päättyy jää jäljelle 2 päivää jotka nyt sitten olosuhteiden pakosta siirtyy touko- ja kesäkuussa pidettäviksi. Ja siis tosiaan VAIN 2 päivää siirtyy, ei "montaa viikkoa". Mutta minkä helvetin valtion lomalainsäädännön päättäjän tänne hommaan kertomaan asiasta tälle maailman viksuimmalle rouvalle...

Ja siis mielestäni olen tämän asian käsittänyt vallan oikein. Tai näin ainakin aiemmissa työpaikoissa on toimittu ja käsittääkseni laki sanoo näin.. Tässä firmassa vaan on tapana, että tulevan kauden lomia saa käyttää jo heti vuoden vaihteen jälkeen. Mutta näköjään on väärin toimia lain mukaan ja käyttää lomat virallisella lomakaudella..."

4 kommenttia

TiBu78

17.4.2009 14:49

Nii-i, mut millä mä saan ton esapetterin uskomaan et mä olen oikeessa... Että lopettaa ton tyhjänpäiväsen nurisemisen.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TiBu78

17.4.2009 15:17

Niin no, toi on vaan sovittu, mut eipä mulla tuollasta työsopimuksessa lue. Ja jos kerran tulevia lomia voi käyttää etukäteen niin on se kumma että sit lomien muka "säästämisestä" nousee tollanen haloo... Mut siis toihan väitti, että kaikissa firmoissa toimitaan noin kun hän sanoi... Mutta toisaalta, oli hiljaa sit viimein kun selvitin sille oikeen paperilla et juu, mulla ei siirry yhtään lomaa mihinkään vaan menee ihan just niin kun pitääkin :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TiBu78

17.4.2009 15:24

Toi "hiukkasen" on kyllä vähättelyä tässä tapauksessa :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:48

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus