Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2011.
Seuraava

Takka express  1

Kaunis aamu, liukas keli ja koko 7.7 tonnia ei takavedolla liikkunut mihinkään. Hiekkaa ja neliveto päälle, seuraavan kerran takaveto päälle kun lumet sulaneet.

Kärry kiinni ja 4 lavaa takkakiviä + radon tuuletus korttitalon pihaan ja suunnittelemaan vihdoin sisätäyttöä. Jos oli vaikeaa saada tavaraa ulos niin kyllä tuo sisätäyttökin 40 x 60 cm aukosta läpi kaivinkoneella on hieman hankalaa.

Huomenna toivottavasti tekniseen tilaan saadaan holvituet ja hormin alle valu- melkoinen optimismi että ensi viikolla pääsee takkamuurari töihin.

Takka expressin jälkeen pääsi oikein juhlavalle aterialle. Lohtu oli laiha kun sen päälle piti vielä urheilla lumiketjut kokoa 34" ja käydä lavetintyöntöreissussa. Pienellä vaivalla lavetista saisi oikein hyvän työnnettävän. Johan ne käyttökelvottomat sidontapisteet tuli korjattua.


Seuraavat särkyneet 24  1

Talven tullen oli aika pistää juurikin 42 tuntia mittariinsa saanut uutukainen talliin. Operaatio sinänsä kun tallissa on yleensä muutakin kuin ilmaa. Paluulinja siis muuttui oikealle ja paine vasemmalle- tarkoitti kaikkien letkusuojien purkua, 4 letkun paikan vaihtoa ja taas koko keksintö kasaan. Kaikki näytti toimivan, mitä nyt nappulat on edelleen väärässä järjestyksessä. Ei siis vika vaan varustelussa tehty ominaisuus.

Tehtaan ominaisuus eli terävää kulmaa vasten taipuva letkunippu vei oman aikansa, mutta se oli pakko tehdä tänään kun huomenna se kone pistää lämpökanaalille uraa. Jos ei tuolla pysy niin täytyy valittaa ja tilata letkuille telaketjut ympärille.

Varsinaista vikaa alkoi löytyä päivän mittaan. Traktorikaivurin takatyövalojen sulake oli palanut- liekö sit vettä valoissa. Työvalo-ongelmia ilmeni myös kahdessa muussa koneessa, joten toivoa sopii ettei lunta tule ennen kuin valot palaa. Pissapojan suutin irtosi varresta ja sen säiliön kansi meni kolmeen osaan- siis oikein tehokasta tuhoa. Tällä menolla varmaan huomenna tuuppaan jonkun seinän nurin.


Kahden tunnin vartti  1

Illan viimeinen homma ennen saunan lämmitystä: Käydä kelaamassa vesijohto, vääntää sulku kiinni, sammuttaa valot ja sulkea ovet- tavoiteaika klo 18. Ihan siihen en ehtinyt ja liian ajoissa olin kuitenkin.

Vajaan kahden tunnin aikana ehdin toista kertaa tänään sytyttää oman kiukaan jonkun toisen kellarissa- siis siksi kun kiuas on siellä lainassa lattiattomassa saunassa.

Odotellessa ehdin purkaa loput valumuottien rippeet, polttaa viitisen pesällistä ruutikuivia puita ja asiakaskin pääsi töistään ennen porakoneen lopullista hiljentymistä.

Reilun kahden tunnin odottelun aikana sain myös tekstiviestin. Tänään olisi ollut aikaa lähteä käymään jossakin ja vaikka yksin ajaminen onkin joskus ihan kivaa ei ollut vastaanottoa.


Kairaaja saapui  1

Kaikkea sitä näkee kun aikaisin herää. Tänään selvisi sekin miksi 18-kulmion pihalle maalämpökaivon saaminen oikeean ositteeseen oli mahdotonta.

Kaivoporassa kun on kapea raideleveys ja se vaatii kaikkien neljän tukijalan alle kovaa maata- poraus onnistunee betonirengaskaivoon ja tasamaalle, mutta heikommin rinteeseen tai ojaan.

Olisi vaan seuraavaa työvaihetta ajatellen helvetisti helpompaa tehdä betonirengaskaivo ensin ja painaa sinne sit yksi syvä pystyreikä.

Vartin päästä pitäisi olla reikä valmis. Aika ihanteellinen paikka kun kallio löytyi jo neljästä metristä, muljukontti salaojitetun sepelikasan päällä ja vesikin hoitui suunnitelmalla B

Korttitalon lämpöjärjestelmän tiellä on vielä lattian puute. Jos torstaina saapuisi 4 holvitukea ja saisi piipun alta viimeisen tukemattoman kohdan tuettua ja jatkettua pääsisi pikapuoliin täyttöpuuhiin. Talvi tulee.

Tupla H 100 t8 ja sekunda RST 100x40 T 4 putkista toivottavasti kantaa piipun painon valtaosin. Ja jos ei niin sen kyllä varmasti huomaa kun piippu putoaa kellariin.


Vapaa tai jotain siihen suuntaan  1

Eilen täysinäisen työpäivän jälkeen päätin että voisin käydä katsomassa onko Suomen suurimmalla valaistulla hautuumaalla eläviä vai haamuja.

Yökerhossa ihmisiä tasan kolme ja jo perinteiseen tyyliin henkilökunta oli asiakkaita viehättävempää jonnekin puoleen yöhön asti. Ensimmäinen kahden naisen itkuun päätynyt tappelu oli luokkaa kello yksi ja harvemmin itkevä nainen on kaunista katsottavaa.

No eipä ne naiset minua häirinneet ja muutenkin olin ihan kypsähtänyt- Yökerhon idea ja tilat on nykyisellään loistavat, mutta mitä helvettiä varten musiikin pitää soida niin kovaa ettei kertakaikkiaan kuule mitä viereinen ihminen sanoo. Nainen varmaan saa miehen iskettyä pelkästään näyttämällä hyvältä ja räpyttelemällä silmiään, mutta milläs puhut edes pehmoisia kun sitä ei kuitenkaan kukaan kuule.


Ex  1

Viikonloppu, puhelin ei ole soinut koko päivänä, eikä ole tullut yhtään tekstiviestiäkään. Melkein löisin vetoa että viestiä tai soitto tulee juurikin sillä hetkellä kun olen alkanut muihin puuhiin- niin se vaan menee.

Toisaalta takaumia jonnekin kuuden - kahdeksan vuoden taakse on riittänyt kun lukenut Cityä. Kumma homma että maassa tuntuu yleistyvän hyvän perheen tytön oireyhtymä. Sen laukaisee se että jo nuorella ikää tytöllä on rahaa, väärää seuraa ja ettei vanhemmat hoida hommiaan.

Siitä seuraa se että nuoria (kauniita) naisia haudataan silloin kun odotettavissa olevasta eliniästä on kulunut kolmannes, neljännes tai viidennes osa.

Voi tietysti olla että olen saanut pahalta shamaanilta jo ensimmäisen tyttöystävän kohdalla moniongelmaisuusmagneetin.

Kyl vähän miettii uskaltaako kiintyä ihmiseen joka on käynyt kuoleman porteilla kolkuttelemassa. Onko vaan niin että kun ihmisen elämä on helppoa tai ongelmatonta niin pelkän jännityksen puutteen vuoksi pitää hankkiutua huonoon seuraan ja tehdä vahinkoa itselleen ja ympäröiville ihmiselle.

Ei kaikista voi tulla toimitusjohtajia- paitsi rupeamalla yrittäjäksi (myymään itseään) Ei kaikista voi tulla kansanedustajia- ei edes Kreikassa, eikä kaikki voi jäädä heti syntymän jälkeen eläkkeellee- EI EDES Kreikassa. Mut näköjään on mahdollista että ensin käydään peruskoulu, sit pari tutkintoa ammattikoulusta ja alle 30-vuotiaana eläkkeelle ilman että olisi tehnyt mitään sen eläkkeen ansaitsemiseksi tai menettänyt työkykyään.

Totuus on kuitenkin se että joku 60 vuotta sitten ne jotka oli työkyvyttömiä oli oikeasti työkyvyttömiä. Nyt on myös vajaatyökykyisiä, osatyökyisiä ja työhaluttomia joille on jo kotoa iskostettu ettei mitään kannata tehdä kun "tuet menee". Ja niin kauan työhaluttomia riittää kun rahaa saa tekemättä mitään ja niin kauan löytyy työpaikkoja kun työntekijälle ei tarvi maksaa oikein mitään.

Sitä sopisi miettiä jokaisen kansanedustajan että onko mitään järkeä tuottaa marjanpoimijoita ja seksityöntekijöitä ulkomailta kun maassa on ehkä maailman koulutetuimmat työttömät. Siis kyllä maamme kansalaisen tulee osata marjoja poimia- jos ei osaa niin poimuri käteen ja opettelemaan. Tai kykkimään mansikkamaalle- toki kuulin ihan itse että yksi taitava Thaimaalainen poimi A nopeammin B puhtaammat C tasalaatuiset marjat ja D sellaisen määrän että olisi tarvinnut jotain kolme kotimaista kesäduunaria samaan suoritukseen.

Siltikin jos ajattelee paljonko pelkät lennot ees taas maksaa ja kuormittaa ympäristöä niin melkoisen järjetöntä touhua niin kauan kuin tässä maassa on yksikin työtön.

Toki ideaalista olisi jos jokaiselle olisi koulutusta vastaavaa työtä, mutta niin ei ole ollut, eikä varmaan tule olemaan ennen kuin luonnonvarat loppuu ja palataan kivikauteen.

Edit 29.10.2013- Thaimaalaisten poimijoiden palkoista ja työoloista on tänä vuonna puhuttu ja kirjoitettu paljon, mutta ei edelleenkään siitä miksi samaan hommaan ei saada tarpeeksi kotimaista työvoimaa. Kyllä lähtökohta on väärä jos tosiaan thaimaalaisten poimijoiden täytyy ottaa suuri laina päästäkseen tänne tekemään työtä. Mieluummin vaikka niin että ulkomaalaisille poimijoille pitää maksaa maataloustyöntekijän tuntipalkka ja siitä verot Suomeen. Jokamiehenoikeus on hyvä asia, mutta ei enää silloin kun sen varjolla kierretään veroja tai harjoitetaan ihmiskauppaan rinnastettavaa riistoa.


Korttitalon sisäseinät  1

Aamun koitteessa heräsin tuntia ennen herätyskelloa. Korttitalo kutsui jälleen. Ensin säkki kuivabetonia oviaukolle, valu käyntiin ja tekemään seuraavaa muottia. No raudat Ok, läpivienti radontuuletukselle ok, siitäkin huolimatta että akkukoneen akut oli vähän kohmeisia.

Sit vaneri kiinni ja tuentaa. Arvelin että Radon putken kohta on se kun ekana poksahtaa ja sille kohdin laitoin tuen. Sillä välin rakentajan veli ruuvasi vaneria kiinni vastakkaisesta suunnasta 2x8" tukeen. En siihen sen enempää huomiota kiinnittänyt ennen kuin kesken valun kuului pamaus ja betonin pinta putosi kolmisen senttiä.

Rakentajan veli oli kyl ruuvannut 6 ruuvia ihan oikeisiin kohtiin, mutta 7. oli mennyt ohi 2X8":n. Sekään ei olisi haitannut mitään ellei vaneria olisi jo ehditty käyttää muutamassa valussa= reikärivi = epäjatkuvuuskohta = heikoin kohta.

Onneksi betonia ei mennyt hukkaan ämpärillistäkään ja varmasti tuli muotin alaosaan hyvä tiivistys. Seinän toisella puolella muotti ei vuotanut, mutta muutti sekin hieman muotoaan alaosastaan.

Kaksi muottia ja liki 2 tonnia valettua betonia.


Anu Vahtero musisoi  1

Piti tänään laittaa Suzukit talvisäilöön. No että talvisäilön saisi paikalleen tarvi nostaa muutama trukkilava sivuun. Siinä nostellessani havaitsin että pihassa on kuollut kuusi.

Kun tietää että kuollut puu voi kaatua tyynelläkin ilmalla niin tarvi eliminoida Suzukien suojalaatikon päälle kaatumisen vaara. Moottorisaha käyntiin ja koneen avustuksella puu nurin.

Muuten meni ok, mutta piti vielä ehtiä käydä valittamassa vasenkätisestä letkujen asennuksesta ja viedä korttitalolle kuivabetonia.

Anu Vahtero esiintyy tänään. En ole koskaan nähnyt lavalla, mut sillähän se selviää jos jaksaisi mennä Albertin kellariin klo 21:30. Pidin kyseistä henkilöä ihan muun alan ihmisenä, mutta ei laulun lahjat päälle päin näy.

Ymmärrän ja uskon kyllä silmiäni kun näen kauneutta, mutta tänään en meinannut uskoa korviani. Tupa täynnä ja ah niin kaunista musiikkia.

Pitkästä aikaa lenkillä. 4.4 km ja kas kummaa: Aulangolle oli ilmestynyt uusia kuntoilulaitteita vanhojen puisten tilalle.


Valoton  1

Pitkä oli matka ja vilkut pimeinä. Ilmeisesti reilut 13000 € maksavan perävaunun valoihin ei ole viitisitty tehtaalla panostaa paljoakaan. Reilun vuoden käytön jälkeen sivuvalot on kaikki murtuneet, etupään valot suunnilleen toimii, mutta takavalot pelkkää kosketushäiriötä.

Korttitalolle oli tulollaan kaivoporareita. Ensi viikolla syntyy reikää ja kovaa vauhtia toivottavasti ainakin.

HML on muuten paska paikka pysäköidä auto. Alkaa vetää jo vertoja Helsingille. Pysäköinnin valvontaa ja pysäköintirajoituksia on tarpeettoman paljon. Jos moottoritien katteelle ei tule maksutonta pysäköintiä niin siihen tulee kallis konkurssipesä. Jos ei ole toimivaa joukkoliikennettä niin ei nykyihminen kävele kilometritolkulla, eikä halua maksaa pysäköinnistä, mieluummin ajaa sit sellaiseen paikkaan mis saa pysäköidä ilmaiseksi.

En parkkisakkoja saanut, mut katselin pysäköinnin valvojan toimintaa klo 19:30 jälkeen puolityhjällä kiekkoparkkipaikalla. Siis yleensä maksullinen aika loppuu klo 18 tai 19, mutta tuolla ilmeisesti valvotaan pysäköintiä 24/7 .


Seuraava