Suojelusprkl

tauolla oleva blogini, jota kaipaan toisinaan, jossain vaiheessa ehkä palaan:)

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2008.

Tasapainoa luonnon kiertokulkuun  6

Nyt kun ihminen on kehitellyt lääketieteen niinkin pitkälle, että voidaan parantua kaikenmaailman syövistä yms tappavista taudeista, jotka on ennen pitänyt huolen siitä, ettei maailmassa ole liikaa ihmisiä, niin pitäisikö kehitellä sellainen lääke, että ne ihmiset jotka tuntevat olevansa jotenkin täysin turhia olentoja maanpäällä ja jotka eivät tunne olevansa kuin yhteiskunnan rasitteena ja olisivat mielummin poissa muiden jaloista, voisivat nappaista sellaisen lääkkeen naamariinsa ja päättää päivänsä kunniakkaasti? Ilman, että pitää lähteä pelleilemään hirttäytymisillä, ranteiden viiltelyillä tai lääkkeitä kilotolkulla syömällä ja toivomalla että henki lähtee lääkeillä. Ja sitten he, jotka oikeasti tuntevat olevansa yhteiskunnalle hyödyksi ja haluavat taistella syöpiä ja muita sairauksia vastaan, ovat niitä joihin panostettaisiin enemmän hoidoissa yms.

Samaa itsemurhalääkettä voitaisiin tarjota myös sellaisille ihmisille, jotka ovat tappaneet jonkun toisen ihmisen ja ovat nyt kärsimässä elinkautista vankilassa. Jumaliste, että siinä säästyis valtiolta rahaa, kun ei tarttis jossain Amerikoissakaan mädännyttää kymmeniä vuosia joitain sarjamurhaajaraiskaajia veronmaksajien varoilla elelemässä herroiksi täysylläpidolla. Oletuksena siis, että suurin osa näistä elinkautista istuvista ihmisistä valitsisi helpoimman ja halvimman reitin päättää päivänsä. Eikä kenenkään tarttis potea huonoa omatuntoa siitä, että on tappanut jonkun murhaajan kuolemanrangaistuksen täytäntöönpanijana, koska se joku on itse päättänyt päättää päivänsä. Samalla voitaisiin luopua kuolemanrangaistuksista, koska se tuomittu saisi itse päättää mitä elämällään tekee. Jos hän päättää jäädä rasittamaan yhteiskuntaa, niin hänet heitetään johonkin ei-inhimilliseen selliin, jossa ei tule sellainen olo, että olisi kotona lomailemassa ulkomaailmalta.

Nykyisellä lääketieteellä ja ajatusmalleilla, lopputuloksena on se että ihmiset elävät pitempään = kuluttavat enemmän luonnonvaroja eivätkä ole "hyödyksi" yhteiskunnalle. Toki vanhemmat ihmiset ovat olleet luomassa nuoremmille sitä maailmaa, jossa he nyt saavat vain olla ja katsella työnsä tuloksia. Mutta kuinka moni vanhus päättäisi päivänsä mieluummin, kuin makaisivat ulosteissaan ja ovat vuosikaupalla muiden ihmisten armoilla? Tai ne ihmiset, jotka ovat lähes aivokuolleita, niin heitä pidetään väkisin hengissä. Ihan kuin ihmiset loppuisivat maailmasta kesken, jos joku puolivihannes päästetään autuaammille laidunmaille lääkkeellä.

Miksi ihmiselle, joka ei oikeasti enää haluaisi elää, ei voida suoda sitä vaihtoehtoa että hän saisi itse päättää päivänsä?

Mikä virka sellaisella ihmisellä on, jolla ei ole perhettä, ystäviä tai läheisiä, sellaisella joka vain syö, juo, nukkuu ja käy paskalla? Jos tällainen ihminen haluaisi tappaa itsensä niin miksi yhteiskunnan pitäisi vastustella sitä?

Mitä pahaa siinä on, jos haluaa tehdä tilaa maailmalle?

Teknologia tulee kuitenkin jossain vaiheessa korvaamaan lisää ihmisiä työmarkkinoilta, joten työpaikat tulee automaattisesti vähenemään = tulee lisää yhteiskunnan varoilla lorkoilevia ihmisiä. Ainoastaan se pitäisi ottaa huomioon, ettei tuota itsemurhalääkettä annettaisiin kovinkaan hepposin perustein.

Kylläpäs minulla on tänään positiivisia ajatuksia =) Syy miksi kirjoitin tästä, johtuu osittain siitä kirjasta jota aloin eilen lukemaan...en siis ole ihan täysin kilahtanut vielä x)


Ihihihiiii  7

Miun uusi telkkari ja petauspatja tulee huomenna, jos pikkuveli ei sitten tee ohareita kuljetuksen suhteen kun houkuttelin hänet kuskiksi hakemaan töllötintä Postista.

Enää pitäisi keksiä ratkaisu tv-tason suhteen, kun tuollaisella varustuksella en uskalla sen päälle pistää 30kiloa lisäpainoa. Vaihtoehdot on aika vähissä, joko a)ostan kaksi tukijalkaa lisää nykyiseen tasoon tai b)ostan uuden tv-tason. Kumpikin vaihtoehto on huomisen aikataulun huomioiden aika mahdoton toteuttaa. Eli lopputulos tulee olemaan se, että kun lähden yksinään nostaa tuota töllöä tv-tasolle, kun ensin saan sellaisen toimivan järkättyä itselleni, niin tulen tiputtaa töllöttimen lattialle ja rikon koko härpäkkeen. Mut onneksi kotivakuutus taitaa tuossa tapauksessa korvata vahingot.


Stanan haahkat  5

Tein eilen ison laatikollisen kaalilaatikkoa ja pistin sen parvekkeelle viilentymään folioon käärittynä. Jätin sen lopulta yöksi sinne, koska jääkaapissani oli niin täyttä, ettei se mahtunut sinne. No eikös jotku helvetin lentävät siivekkäät perkeleet olleet menny syöpöttelemään tuota laatikkoa folion läpi.

Tänään ei sitten vissiin tarvitsekaan syödä kaalilaatikkoa!

Hiukanko vituttaa.



Arg  5

Olen aamukymmenestä asti siivoskellut ja puuhaillut kotona. Pessyt peitot, lakanat, pannulaput, imuroinu, pyyhkinyt pölyt, pessyt lattiat ja vähän lisää pyyhkiny pölyjä. Sitten sain idean, että taidan tehdä kaalilaatikkoa, kun oli jääkaapissa kaalin puolikas. Vain jauheliha puuttui, joten menin hakemaan sen kaupasta. En mennyt lähikauppaan vaan vähän kauemmaksi. Tulin kotia, paistoin jauhelihan ja lisäsin sen haudutettuun kaaliin ja kumppaneihin. Sitten hokasin, että unohdin ostaa puolukkahillon - tai no en unohtanut, vaan luulin että mulla on sitä jääkaapissa, mutta olinkin vienyt sen töihin. Nyt pitää sit lähteä takaisin kauppaan hakee jotain hölmöö hilloo kun nyt kerrankin tein kaalilaatikkoa, niin pitäähän sen seurana olla puolukkahilloakin!

EI jassais, kun oli henkisesti valmistautunut siihen, että kohta pääsee syömään ja voi hetken aikaa hengähtää...


Rihanna  4

Mun musiikkimaku on painottunut lähes koko elämäni ajan hieman rankemmat puoleiselle rockille ja heville ja sen semmottiselle musiikille, mutta aina välillä joku artisti onnistuu yllättämään jollain biisillään.

Olen kymmenen vuoden aikana kuullut ihan laidasta laitaan musiikkia livenä aina Pavarotista Slipknottiin. Tänään pääsin kuuntelemaan Rihannaa. Olen muutamista hänen biiseistään diggaillut jo entuudestaan ja tämän iltaista keikkaa odotin jo jonkin tovin, että pääsen tuota keikka katselemaan.

Jos joku jäi tuolla keikalla kylmäksi, niin ihmettelen suuresti mikä aivovamma sillä ihmisellä on ollut - yleisö oli mun mielestä ihan mehuissaan ja esiintyjä osasi ottaa yleisönsä kuten esiintyjän pitääkin. Lava oli yksinkertaisen näyttävä, toimiva ja asiansa ajava. Vaatetukset, olivat noh - ehkä hieman K18-luokkaa, ottaen huomioon että keikan asiakaskunta oli melkoisen nuorta tyttöä. En tässä ota kantaa siihen, kuinka hyvä esikuva Rihanna on nuorille tytöille, mutta itse keikka teki kyllä vaikutuksen. Kyllä se vaan niin on että tuo mimmi osaa laulaa livenäkin helvetin hyvin.
Varsinkin tämän biisin aikana jouduin hetken aikaa pidättelemään tunneryöppyä ja kylmät aallot kävi koko vartalon läpi: http://www.youtube.com/watch?v=PgZgubuT2DM

Herkistelylinjalle jos pitää mennä musiikissa, niin mielestäni yksi hienointen tulkittu biisi on Christina Milianin Believer: http://www.youtube.com/watch?v=UHzPS-0cLqM

En muista olenko pystynyt kuuntelemaan tuota biisiä vielä kertaakaan elämäni aikana ilman, että on tullut tippa linssiin tai muuten vain haikea olo. Laulun sanat eivät ole kovin kummoiset, mutta tuo tulkinta ja tuo soundi iski muhun ihan ensikuulemalta tuolloin vuosia sitten.

Nyt jos saisi nukuttua tämän kaiken korvasuhinan keskellä, niin huomenna jaksaisi siivoskella:D


Nyt ei irtoo juttuu  4

Ei sitten millään. Joku on varastanut mun aivolohkosta paskanjauhamisominaisuuden. Tai sit se johtuu siitä, että aivoni yrittävät valmistautua illan koitokseen ja veri elimistöstäni on pakkaantunut muualle kuin aivoihini.

Tänään pääsee katselee ja kuuntelee nättiä flikkaa. Jos olisi lesbo niin menisin eturiviin asiakkaana runkkailee. Mutta koska olen 99,99%hetero, menen vain töihin ja yritän käyttäytyä siveellisesti.

Hittolainen, että tuo biisi onkin hyvä. Onneksi ei ole tullut kuunneltua radiota pariin vuoteen, niin ei ole vielä saanut tästäkään biisistä yliannostusta. Voin helposti kuvitella, että tätä biisiä on soitettu aikas helvetisti radiossa.


Nyt jos tää munanhimo ei lopu..  7

..niin sitten se jatkuu.

Aivan käsittämätöntä. Olen parissa viikossa syönyt enemmän kananmunaa varmasti kuin koko elämäni aikana. Jos ei lasketa nyt leivoksissa/yms "piilotettuna" olevia kananmunia mukaan.

Tänään himoni yltyi niinkin suureksi, että olin pakotettu tekemään kananmunakastiketta ja keitettyjä perunoita.

En ole sitten vanhempien nurkista poismuuton jälkeen keittänyt kertaakaan perunaa enkä kananmunakastikettakaan ole tehnyt. On se vaan niin hyvää, muttei kuitenkaan niin hyvää kuin äitin tekemänä. Johtunee siitä, että äiti käyttää kevytmaitoa ja mä rasvatonta.

Jos en tietäisi paremmin, epäilisin olevani raskaana. Sen verran ihmeellinen tämä kananmunanhimo on ollut.

Mahtaa olla kolesteroliarvot nyt kohdillaan x)


Passin hakeminen  7

[LAINAUS Poliisi]Passia haettaessa on oltava mukana:
1 valokuva
passi tai henkilökortti (huom. ei ajokortti)
alle 18-vuotiaalla hakijalla: jokaisen huoltajan kirjallinen suostumus (mikäli huoltajat eivät ole paikalla passia haettaessa).
18 -30-vuotiaalla miehellä: sotilaspassi, siviilipalvelustodistus tai kutsuntatodistus. (Jos asevelvollinen ei osoita että maanpuolustusvelvollisuus ei ole esteenä passin antamiselle, hänelle voidaan myöntää passi enintään sen vuoden loppuun, jolloin hän täyttää 28 vuotta.)[/LAINAUS]http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/pages/CE0576C3C0519482C22571CE004D31BD

Mistä lähtien ajokortti ei ole toiminut virallisena henkilökorttina, eikä täten sovellu henkilöllisyyden todistamiseen passia hakiessa?


Henkilökemia ja ennakkoluuloisuus  8

Eilen ennen kuin työvuoro alkoi, esimies kysyi josko voisin mennä tiettyyn paikkaan töihin ja ehdotti mun työpariksi yhtä uutta tyttöä. Kysyin siinä sitten, että kuka tää tapaus sit oikein on ja se aloitti kuvailun - no sellainen tumma, pieni... siinä vaiheessa sanoin jo "ei kai vaan..." koska arvasin heti kenestä hän puhui.

Tämä tapaus on sellainen, mitenkäs sen nyt hienovaraisesti ilmaisis, hieman tyrkyn oloinen. Se on ollut kaikissa mahdollisissa Idolsseissa yms. Mulla on palanut kyseiseen ihmiseen käämit jo ennen kuin olen tiennyt sen nimeä, tai ennen kuin olen jutellut sen kanssa. Mua vaan yksinkertaisesti ärsyttää tyrkyt ihmiset ja sellaiset, jotka joka peilin vastaantullessa alkaa peilailemaan itseään. Enkä ole ainoa, jolla on vastaavanlaisia fiilareita tästä ihmisestä.

Esimieheni sanoi, että voi kyllä laittaa jonkun muunkin sun kanssa sinne, mutta heitin että enköhän mä kestä.

Noh, siinä sitten mentiin tämän "ylipirteän taskuravun" kanssa hommiin. Jätin ennakkoasenteeni hänestä narikkaan ja lähdin ihan avoimin mielin työntekoon.

Siinä odoteltiin, että saadaan avaa ovet ja tämä tyttö aloitti keskustelun, että ei ollut varautunut joutumaan olee ovilla töissä ja kertoi hommanneen lävärin navan alapuolelle. Sillä hetkellä tajusin, että täähän tyyppi vois ollakin samalla aaltopituudella mun kanssa, että kokeillaans hieman tikulla jäätä.

Heitettiin puolin ja toisin läppää ja jossain puolessa välissä työrupeamaa tää tyttö heitti mulle, että olen ainoa nainen jonka kanssa se on tullut näin hyvin toimeen, kun porukoita ärsyttää hänen räiskyvä luonne ilmeisesti ja että hän on jopa nauranut mun jutuille ihan kippurassa tänään. Hämmennyin. Tiedän, että olen sellainen ihminen jonka kanssa tulee suhteellisen helposti toimeen, mutta tuo toteamus oli jotenkin niin sellainen josta tiesin heti miltä tästä flikasta tuntuu.

Olen itse ollut melkein aina sellainen, joka on tullut parhaiten toimeen kundien kanssa. Vasta nyt aikuisiällä ja Cityn myötä, olen saanut naispuolisia kavereita. En ole koskaan tosin ollut sellainen ihminen, joka tykkää tälläytyä tai meikkailla tai peilailla itseään jokaisesta heijastavasta pinnasta, mutta se asia yhdisti meitä tämän tytön kanssa - että kummallakin on ollut ongelmia tulla toimeen oman sukupuolen edustajien kanssa ja että kummallakin meistä on jollain tapaa räiskyvä luonne. Mua harmittaa, etten muista yhtään minkälainen olin tuon ikäisenä.

Kaikenkaikkiaan, oli kyllä mukava huomata että ne ennakkoluulot, jota tätä tyttöä kohtaan olin pääni sisällä hänen käytöksestään/tyylistään ja muiden toteamuksista luonut, olivat vääränlaiset ja että voin hyvin mielin ensi kerralla todeta, jos joku tätä tyttöä alkaa morkkaamaan mun kuullen, että se on ihan mukava tyttö.