Läskiä...

  • Santtu70

Aloin ensin kirjoittaa tuonne keskusteluun: "Läskin lähettiläät", mutta siitä muodostui niin henkilökohtainen tilitys, että päätin siirtää sen tänne. Tuossa keskustelussa puhuttiin paljon siitä, kuka on oikeasti lihava. Kyllä mä koen itseni lihavaksi sekä nyt että silloin kun elopainoa oli 20 kiloa enemmän. Tuo keskustelu laittoi mut myös leikkimään BMI-laskurilla. Masentava juttu. Vaikka painaisin saman verran kun 18-vuotiaana, niin silti tuo paholaisen keksintö väitti, että mulla olisi "lievä lihavuus". Kuka helvetti on keksinyt tuollaisen termin ? Miksi ei voi sanoa lievä ylipaino ? Paitsi, että mulla tuohon aikaan kyllä ollu sitäkään. Ihmekään jos nuorisolla on hieman vääristynyt käsitys siitä mikä on normaalipainoa. Mutta todellakin, jokainen kait saa olla sen painoinen kun on. Tai missä viihtyy. Sairaalloisen lihavat on sitten ihan asia erikseen.
Ja pakkohan se nyt on vielä yksi asia tuoda esille vaikka säälittävää kuulemma on vedota sairauksiin. Tosiasia vain omalla kohdalla on, että kilot kerääntyi sinä aikana kun lääkitys turvotti ja kasvatti ruokahalua, kilpirauhasen vajaa toiminta hidasti aineenvaihdunnan (mulla kun koko elin oli päässyt surkastumaan pois..) ja vielä perussairaus kipuineen estää välillä liikkumisen. Hyvähän siinä on tulla sanomaan, että lihavuus on ihan omaa syytä.. Tosin en kiellä sitäkään, että herkutkin maistuu, mutta tiedän myös sen, että ne maistuu järkevissä määrin ja ne ei edes mitään kiloja toisi jollei olisi muuta taustalla.
Onneksi kaikesta huolimatta mua on paiskattu suhteellisen positiivisella mielenlaadulla.En mä jaksa tollasia murehtia :)

5 kommenttia

Hempucca

11.6.2010 09:50

Eikä kannatakaan murehtia. Jos eläisi kokoajan otsa rypyssä mittanauhaa ja jokaista suupalaa tuijottaen, niin johan siinä joutuisi valkotakkisten hoitoon äkkiä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Eloveenus

12.6.2010 09:29

se onkin kumma juttu kuinka jonkun lihavuus aiheuttaa enempi päänvaivaa ulkopuolisille ku immeiselle itelleen. Ja soot kuule höyhensarjaa meikäläiseen verrattuna-mä muuten saan bmi luokitukses sairaalloisen ylipainon. Joskaan paino ei mulle o viä aiheuttanu terveyshaittoja- kuten sanottu, ne vaivat ja kolotukset tulee ihan muualta ja olis mullla vaik oisin sairaalloisen laiha.
Jos yhteiskunta haluaa jäsentensä olevan hoikkia/normipainosia, niin oon edelleen sitä mieltä, että kannustaminen ja tukeminen toimis paremmin kuin syyllistäminen ja sormella osottelu..Missä viipyy terveydenhuoltopalvelu-ilmaiset jumppatunnit pullukoille? Onhan niitä laihdutusrymiä, mut niihin ei kaikki mahu - siis osanottajia ois enempi kuin paikkoja, ei niin et väki ois liian tukevaa mahtuakseen ovista :P

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Santtu70

12.6.2010 10:18

Niin ja ei se laihdutusryhmä mulle toiminu..lihoin siellä :D Paino putos vasta ku saatiin lääkitykset kohilleen ja mies alko syöttään mulle voita ja kermaa..

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ajna

12.6.2010 17:56

Arvostan itsekin läskikeskusteluja yhtä paljon kuin Nykäs- tai Tukiaiskeskusteluja... Onneksi itse tiedät mistä terveytesi koostuu, se kai tärkeintä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:41

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus