Blogi

Näytetään kirjoitukset kesäkuulta 2010.

Läskiä...  5

Aloin ensin kirjoittaa tuonne keskusteluun: "Läskin lähettiläät", mutta siitä muodostui niin henkilökohtainen tilitys, että päätin siirtää sen tänne. Tuossa keskustelussa puhuttiin paljon siitä, kuka on oikeasti lihava. Kyllä mä koen itseni lihavaksi sekä nyt että silloin kun elopainoa oli 20 kiloa enemmän. Tuo keskustelu laittoi mut myös leikkimään BMI-laskurilla. Masentava juttu. Vaikka painaisin saman verran kun 18-vuotiaana, niin silti tuo paholaisen keksintö väitti, että mulla olisi "lievä lihavuus". Kuka helvetti on keksinyt tuollaisen termin ? Miksi ei voi sanoa lievä ylipaino ? Paitsi, että mulla tuohon aikaan kyllä ollu sitäkään. Ihmekään jos nuorisolla on hieman vääristynyt käsitys siitä mikä on normaalipainoa. Mutta todellakin, jokainen kait saa olla sen painoinen kun on. Tai missä viihtyy. Sairaalloisen lihavat on sitten ihan asia erikseen.
Ja pakkohan se nyt on vielä yksi asia tuoda esille vaikka säälittävää kuulemma on vedota sairauksiin. Tosiasia vain omalla kohdalla on, että kilot kerääntyi sinä aikana kun lääkitys turvotti ja kasvatti ruokahalua, kilpirauhasen vajaa toiminta hidasti aineenvaihdunnan (mulla kun koko elin oli päässyt surkastumaan pois..) ja vielä perussairaus kipuineen estää välillä liikkumisen. Hyvähän siinä on tulla sanomaan, että lihavuus on ihan omaa syytä.. Tosin en kiellä sitäkään, että herkutkin maistuu, mutta tiedän myös sen, että ne maistuu järkevissä määrin ja ne ei edes mitään kiloja toisi jollei olisi muuta taustalla.
Onneksi kaikesta huolimatta mua on paiskattu suhteellisen positiivisella mielenlaadulla.En mä jaksa tollasia murehtia :)