Budapest

  • TiBu78

Ei ole toi matkaoppaan homma ainakaan mun kutsumusammatti. Kun nuita eläkeläisiä raahasin ympäri Budapestiä niin täytyy sanoa, notta välillä vähän kypsytti. Tuon neljä päivää vielä jakso, mutta ajatus esim. kahden viikon reissusta on lähinnä puistattava. Jo se, että kävelytahti oli lähinnä matelua siihen mimmoseen itse olen tottunut... Jos yksin oisin ollu, niin Budan puoli ja Margitin saari ois kierretty sen ekan päivän aikana. Tuolla tahdilla Margitin saari jäi näkemättä kokonaan. Ja joo, jos ois bussilla/ratikalla/metrolla menny niin ois ehtiny myös, mutta seuralaiset halus kävellä....

Nähtiin kyllä vapaudenpatsas, linnavuori, Matiaksen kirkko joka oli tosin huputettu ja kalastajalinnake. Siis ekan päivän aikana. Tokana päivänä kauppahalli, holokaustin muistomerkki ja Fatalin yltiöpäinen päivällinen. Kolmantena päivänä oli sit edessä kylpylä johon seurueen herrasväki ei halunnu tulla. Kuuskymppisille tuntuu kaikki uuden kokeileminen olevan niin pirun vaikeeta... Ja se kylpylä oli ihan parhautta. Ihana 38 asteinen vesi ulkoaltaassa. Siinä ois voinu lillua koko päivän. Mutta kaks tuntia oli aikaa näiden herrojen nihkeen suhtautumisen takia. Saman päivän iltana sitten raahasin porukan vielä parlamenttitalolle ja siellä ilmotin et nyt on tää opastus lopussa. Ja kukin voi tehdä ja nähdä mitä haluaa. Se sit tarkotti käytännössä sitä, että koko porukka kulki mun perässä :) Eihän ne reppanat siellä osanneet liikkua. Siitä kertoo jo sekin, et kun käytiin sillon illalla sit syömässä ja mä piipahdin sen jälkeen teekauppaan ja osa porukasta meni edellä niin ne sitten jäi odottamaan alikulkutunneliin kun eivät tienneet et mistä ulostulosta pitää mennä. Ja sen saman hemmetin tunnelin kautta oli kuljettu jo lähemmäs kymmenen kertaa...

Vikan päivän aamuna oli sit sovittu et kirjaudutaan hotskasta ulos ajoissa ja lähdetään tekeen vielä viimeset shoppailut. Ja meinas respassa sit tulla ongelma siitä, että vanhempien huoneessa oli rikkinäinen tuoli. Siis mude oli nostanu sitä tuolia siirtääkseen sen toiseen paikkaan niin oli etujalat tippunu. Niillä kun oli kolmen hengen huone jossa siis asu kaks ihmistä. Eli sitä kolmatta tuolia ei edes tarvittu. Sieltä sit tulee joku siivousjohtaja tms. nurisemaan et kun ootte rikkonu tuolin. Mulla vähän kiehahti. Totesin et niin minkähän takia kuuskymppiset ihmiset tulis tänne rikkomaan teidän tuolejanne? Et taitaa olla rahastuskonsti toi, että pistetään jokainen asiakas maksamaan se sama rikkinäinen tuoli. Jostain syystä se siivousjohtaja sit oli hyvin ymmärtäväinen ja totes et ois ollu kiva jos asiasta ois ilmotettu. No ois ollu kiva et ne siivoojat ois vieny sen rikkinäisen tuolin pois sit jo ennen kun uudet asiakkaat tulee huoneeseen... Ja niistä perhanan vesipulloista.. Siis hotskassa on pöydällä hienosti vesipullo jonka hinta on 700HUF, eli noin 7 kertanen hinta vastaavaan kaupasta löytyvään vesipulloon. Ja kukaan meistä ei sitä juonu. Tai no joi, mutta kävi hakeen kaupasta tilalle uuden vastaavan :) Ja check outissa sit todettiin et ei o juonu ja siivoojat oli samaa mieltä. Sit kun palattiin hotskalle niin eikö iltarespa alkanu taas kyseleen. Totesin sille vaan et ei o juotu ja ollaan tehty check out jo aamulla et turha on nurista enää mistään laskuista :)

Siellä siis täytyy pitää hyvinkin huolta omista oikeuksista. Vaikka mun mielestä unkarilaiset vaikutti olevan mukavaa väkeä niin näyttää ne osaavan myös kusettaa jos ei tosiaan pistä vastaan. Eli jos ikuna meette King's hotelliin Budapestiin niin ekana tarkastakaa et huonekalut on ehjät ja jos ei ole niin saman tien infoa respaan.

Niin, muuten käytiin vikana päivänä sit ennen lähtöä Cafe New Yorkissa ja voi jösses... Kuppi kahvia tai teetä tarkotti sitä, et eteen tuotiin tarjotin jossa on kannullinen (2 reilua kupillista) teetä/kahvia ja pieni leivos ja keksi. Siis sellasia suupalan kokosia. Ja tietty maitokannut, hunajat, sokerit, sitruunat ja lasi vettä. Ja sit se kakkupala... uuh... kaikki otettiin paikallista evästä. Eli pöydässä oli omenatorttuja pari, pari jotain vaniljamousse-tornia ja sit se suklaakakku. Tai ei se ollu varsinaisesti suklaakakku. Sellanen kyyneleen muotonen suklaasta valettu kuppi jonka sisällä oli ihanaa rusina-liköörikakkua. Ja päällä suklaakastiketta ja kermavaahtoa. Se oli sellanen herkku, että sen takia mä ihan mielelläni kärsin pari päivää vatsakivuista :) Ja se kahvilan miljöö oli jotain niin uskomatonta... Oli kyllä sen vajaan 10 euron väärtti se eväs :) Menepä fazun kahvilaan ja tilaa kuppi kahvia ja suklaakakku... et tasan saa kympillä kannullista kahvia ja leivosta?

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:42

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus