Blogi

Näytetään kirjoitukset helmikuulta 2009.
Edellinen

Panoraama  5

Se on oudoo et aina ku katutyypit haluu jyystää paremmi lunta irti mun ikkuna alla ne tekee sen kolmelt yällä. Ne ei tee sitä yhelttoist illalla, ne ei tee sitä kuudelt aamulla: ne tekee sen vittu kolmelt plusmiinus viistoist minsaa.

Alotin aamu uudestaa hampilekuril. Kävin esittääs mun hianoo purentaa ja kauniit premolaarit ja suus oli kaikki niiku ennenki mut tianattu oli näemmä välis kerta siä oli uus tuali eikä siinnollu kauhukahvoi olleskaa. Huamautin et mun turvallisuus järkkyy nyt iha helvetisti ku en voi ku panna käpälät ristii ja tiristää kii vyänsoljest ku eijo niit kahvoi. Se sano et ainoostaa urokset on tähä mennes valittanu asiast… Vittu ehkä mä oon sit oikeesti neutri tj. Enikeis, se lähetti mut kuvattavaks ku valitin et mun leuat lonksuu omii aikojaa (niiku nyt jokane voi havata täälki vaiks) ja nyt otetaa sit hiano panoraamakuva ja mua nauratti kauheesti ku joteki must panoraama ei kyl mahdu mun suuhu ku se eijo varsinane panoraami. Kuulemma se on iha suamalane hiano keksintö koko panoraama. Joo, voin kuvitella, varmaa kallis kans… Että jatkoo seuraa sit joskus.


Ryhmis 2  7

Oonko tullu sanoneeks et mun ope on helvetimmoine karju? Pari metrii säkää ja metri leveyttä, kolipäine, kovaäänine ja pahasuine. (Nii ehkä tää oli itsestääselvää siit päätelle ku mä oon opiskellu siis toooooosi ahkerasti.) Enikeis, tänää kuultii iha uutta volyymintasoo… Me jatkettii siis ryhmiste tekoo ja pidettii omaa kivaa ja no, se ei ehkä sit ollu hyvännäköst ulkoopäi. Vituvvälii, loppuviimeks me saatii iha yhtä hyvä lopputulos ku muukki ryhmät mut meil oli kolme kertaa kivampaa. Nähtävästi sellast kevytmiälisyyttä ei kuiteskaa sais harjottaa. Ja vitut, ei kaduta.

Sanotaa et sitä katuu kualemasa tullessa niit juttui ku ei tehny eikä niit ku tuli tehtyy. Mä oon katunu viime ajat iha helvetisti sitä et jätin taanno tappamatta itteni. Nyt mun elämä on vaa ankeeta ja latteeta ja merkityksetöntä muttemmä enää oo nii ahdistunu ja onneto et kykenisin itsemurhaa. Se sauma meni ja nyt sit vaa kärvistellää, haaskataa aikaa ja resurssei. Paskat.


Ryhmis  5

Me tehtii tänää ryhmiksii koulus. Se saatto olla iha kivaa ja aika hyvi me nauraa rätkätettiiki mut… vittu ku mä en ikinä opi sillai yhtää mitää. Kai se on joku perusjuttu mun korvie välis mut jo koirakoulus muino meni nii et mä keksin kaikkee ylihianoo ideaa milleijo mitää tekoo, joku muu keksi ne viksut jutut ja joku toine kirjas ne ylös asiallisee asentoo ja sit se homma oli siin. Tää oli eka kerta evör ku täs koulus ja näitte väkie kans tehtii ryhmist ja se kuvio muatoutu heti samallaseks. Mä en tajuu. Miksemmä voi ikinä ajatella mitää normaalii ja kunnollist? Miks mun ideat on aina jostai helveti kaukaa? Sit ku toiset sanoo ja asettelee sanasa koosteeks ni sit mä oon aina iha et vou! ku te ootte viksui ja se on iha vilpitöntä viä ku emmä ikinä ite osaa. Ryhmiksis onki parasta se et joku muu tekee duunit ja kaikki saa klooriaa ku yks on viksu. Mut vittu mä en ikinä opi sillai mitää ni se on niiku hukkaa pantuu aikaa. Sellane just vituttaa ku on asennoitunu oppii kaikkee hianoo.


Hyvä päivä, kai  8

Ruakiksel näin lumiko. Luulin eka et se ois ollu valkone hiiri mut ku se tuli esille toiselt pualt autoo ni näin et se oli lumikko. Ylisöpö, näpsä liikkeis, jätti hauskaset jäljet lumee. Sit se meni kadu toisel pualelle naapuritontille ja katos sinne. Tää oli toine kerta ku oon kaupungis nähny lumiko mut kaipa neki urpaanistuu koko aika. Pakko jos meinaa.

Oli eka aamu et ku lähin töihi ni katuvalot oli jo ehtiny sammuu. Iha tuntus et siin ois niiku kevää meininkii! Eikä tod yhtää liika aikasi.

Asiakas hyväksy mun tekemä mainokse (kolmest versiost yhe) ilma mitää muutoksii ja mun tuli iha lapsellise hyvä miäli ku kehuttii et se on tasapainone. Huame ois taas kouluuki ja taas saa oppii vaiks mitä kivaa uutta! Mä oon kauhee tyytyväne mun opintohi.

Ainoo isompi vika täs päiväs on tää vittumaine panetus ku on vaivannu siit asti ku heräsin pual kuudelt. Ehkä se oli alkanu jo jossai unes enne, evt. Hmph.


Liikerratoi  3

Kotiseudul puskis oli varmaa kaikist kamala keli koko talvena. Emo halus mökille syättää hiirii ja niimpä mä ajon sen sinne. Ei ainootakaa aura-autoo missää, vast takasitulles oli kotikylält ajettu lumet. Hiukka oli sydä syrjällää ja parhaammillaa yltiöpäisesti ajon vajaata seittemääkymppii mut eipä ollu ketää haluumas ohikaa… Yks saapi oli vähä aika peräs (eikä lähteny ohi vaiks oli hyvä suara eikä vastaantulijoit) mut seki käänty sit eri suuntaa pari kilsa pääs. Vast illaks oli ees päätiät ajettu. Jee.

Tulevane hiihtoloma on saanu viikolloppuna aina vaa apsurdimpii piirteit. Ikääku se eijois ollu riittävä kornii millai me känäs varattii se matka Inarii ni nyt sit ne maksetut piletit on muuttuus vessapaperiks. Ei korvauksii, lakko on niiku sanotaa ni fors masöör. Kiits Finnair, kiits tyäministeri: voi olla etten vastedeskää oo kiinnostunu kotimaammatkalust. Tyäministeri sano ettei voi eteläsuamalaste hiihtikse aikaa mennä lakkoo ja mä voisin kysyy nyt ministerilt mis vitu Hangos pitää asuu etton eteläsuamalane jossei me olla ystikse kans – ja ystis on viä eteläsuamalasempi ku mä ku se asuu Laajasalos. Mä asun jonkummatkaa pohjosempana.

Iha vihjeenä, finskimpojat: seuraaval kertaa esittäkää et se teiä lakko alkaa kaks viikkoo enne näitte eteläsuamalaste hiihtist. Sittei sitä siirretä ja sovittelijol on hyvä intressi hoitaa koko paska pois alta ainaski siin paris viikos jossei muute.

(Enkä mä tajuu sitäkää et miks vitussa eteläsuamalaste hiihtis on joteki helvetisti pyhempi ku vaiks pohjossuamalaste hiihtis. Luulis et pikemmiki juur pohjosest ois isompi tarve päästä lomalla jonnee Kauas Pois. Ja eteläst pääsee sentää useemma yhtiö lennol ku pohjosest.)

Enikeis, loma on päätetty pitää ja tässon kehitelty välil plän Bee ja plän See:
A) lennetää valtiollisel lentoyhtiöl
B) käytetää valtiorrautateit ja pohjosta bussii
C1) liftataa Suame armeijja ilmavoimie kyytii
C2) liftataa Suame armeijja merivoimie kyytii
Nyt näyttäs sille et versio A on ilmesesti aut ja C1 on selkeesti aut ja ilmesesti kaikist todennäkösi vaihtoehto juur tänä iltana ois toi C2. (Ah nua ihanat urokset univormuissaa! Ah nua upseerit ku haluu tehdä naiset onnellisiks! <3 <3 <3 )


Hahaa!  15

Nyt on päästy siihe ettemmä voi enää kommentoi tääl plokitekstei – ei nii et muttois välttis piiklekohtasesti norattu (ja aika harvo mä oon ketää nii paljo kyenny ärsyttää) mut siis: et voi kommentoida, koska käyttäjä sallii kommentoinnin vain oletuskuvan lisänneiltä. Just.

Mitähä seuraavaks vaaditaa? Sittei voi sanoo enää ku et vittu pitäkää tunkkinne ja muuttukaa samallasiks idiooteks ku yks mun entine kaveri mikä irtisano ystävyyssuhteit aika moneki meiä entise jengiläse kans ja syit oli esmes toise naimattomuus, lapsettomuus, vakitune tyäpaikka ja väärä kotipaikka. Se siis päätti olla tekemisis vaa sellaste väkie kans mikkä oli tismallee samas elämäntilantees ku se ite. Ehkä se on sit simppelii nii? Mä oon aina ajatellu et se rikastas mua ja mun ajatteluu ku mä saan tapaa ja jutskaa erillaste ja eri-ikäste tyyppie kans – niit kontaktei sais olla enemmäki!

Mut siis ei. Sitys on trendi olla ykssilmäsii ja samallasii ja ehkä se on ylesemmiki trendi täs yhteskunnas. Siis: pitäkää tunkkinne! Vittu.



Aivomato  4

Oon miättiny aamul näyteikkunas näkemääni toppakankast minihametta. Se tuntuu äkisti yhtä praktiselle kappaleelle ku turkispikinit, paitsi niis voi sentää suulaa. Okei, josson helveti paksut sukkikset ni miksei sit toppakankane minari.

Vaattees on yleesä ideana et se pitää lämpimänä tai kuivana tai sit ne peittää. Uikkarit ei tee mitää noist ja silti niitäki pidetää niiku vaatteena. Mut toppaminari…?

Tää nyt vaa taas juuttu mulle aivoo.


Kevättä rinnas  3

Oon täs tunnustellu olooni et oonkoha mä tulos oikee helveti kipeeks ku ei yhtää vituta eikä niiku tuntus et mistää kolottas isommasti. Viimine hetki tehä testamentti?

Tänää tein töis yhe hupasa mainokse (mun eka nelivärimainos! jiihaa!) ja järkkäsin yhe liikelahja mihi olin tyytyväne. Töitte jälkee kävin kylil etsiis lämpimii käsineit ku tuntuu et nää pakkaset rupes nyt olee ja löysinki muutama kohtuullise versio vaiks se on sanottava et on surkee tää kauppoje politiikka et aina myydää vaa seuraavaa sesonkii ja talvivermeekki pitäs ostaa viimestää marraskuus jos oikeesti miälestä meinaa – siis josseijo tuuriotus, sillo voi saa viä halvennuksest joulummais. Mulleijo tuurii mut mite voi marraskuus tiätää tuleeks talvee olleskaa?

Otin askelee keski-ikäsyytee ja hankin kävelykepit. Ekselit, hyväs halvennukses ja niiiiiiiii pervo karkivväriset et vittu ne oli iha pakko saa kerta ne sattu etee. Joo, olin aatellu tätäki asiaa jonku aikaa mut se väri pamautti tän hankkee mun tajuntaa. Niisson korkkipinnote kahvos, se oli kans yks sellane juttu mitä ilma ennois langennu: kevät kummiski tulos ja sit jää tekstiilit veks siit välist.

Nii, varsinasesti olin etsiis uusii urhelunisäliivei ja otinki sit yhet reippaasti kolmiväriset mikkä oli aika jytyt tai niiku valmistaja terminolokial et ekstriiiim – tsiiz… Vittu mä en siis oikeesti voi kuvitella et harrastasin mitää ku ois ekstriimii (eikä vallaskaa noi kävelykepit vihjaa sellasee suuntaa mitekää, eihävvaa?) paitsi tiätty jos haluu aatella nii et elämine itessää on aika helveti ekstriimii eikä siit kuiteskaa eikä kukaa selvii henkis.

Mut kiältämättä tänää tuntuu et vanha piski ois joteki keskimääräst vireemmäs kunnos. Ehkä tää on viimine purskaus enne ruumishuanetta? Viimine hetki tehä testamentti?

Edellinen