Blogi

Näytetään kirjoitukset marraskuulta 2010.
Edellinen

Maanine vaihe ;)  5

Iha helveti hyvä miäli! Sillai et tuntuu kropas asti ja kihelmöi tos rintalasta kohdas ja hymylyttää. Tää ei paljo puutu siit ku on ihastunu ja tuntee ittesä kuplaviinipulloks mis kuplat nousee ylöspäi koko aika sellasina kuplanauhona. Ei, nii pitkäl eijolla mut silti – ei yhtää paskempi fiilis! :)))

Marraskuu alkaa olla passee ja viimineki rasittava tapahtuma on takanapäi. Vuhuu! Taas jäätii henkii! Suhteettoma paljo on tullu kehuu ja kiitost ja nii: tänää eijo mikää menny piälee! Vuhuu!

Päivä hailaitseist vois mainii et
a) yks vittumane kokous mitä mä ennollu kaivannu mun kalenterii peruuntu > munnei tarvi sihteeröi sitä ja laatii muistioo, se homma menee sille täl viikol lomalevalle kollekalle ku se alumperi kuuluki
b) oon saanu lukee rauhas melki tunni verra mun uutta joululahjakirjaa (iteltä itelle, tiätääpä mitä saa ja saa sitä ku haluu) ja oon kiahtoontunu siit: Tamye Riggs, Font. Classic Typefaces for Contemporary Graphic Design. Okei joo, oon pervo. Sou? Entäs jos vois ite päättää tääl Sityski mitä fonttii haluu käyttää plokissaa, eiksois kivaa? :P

Joulukalenteri:
joulukakkuainekset ✔
gölgiviinit ✔
marsipaanit ✔
joulutee ja -kahvi ✔
kaks joululahjaa ✔
kyl tää lähtee täst :)

Vuhuu! \o/


Ostoksii  7

Kerta mä oon pariki kertaa tänä vua räksyttäny noinniiku olantakaa kuriirifirmoist ni kerron nyt sit tänki. Viime perstaina mä tilasin netist kuulokkeet ku amerikkalaset kovasti mainosti mulle sitä niitte Isoo Halvennuspäivää meilis ja sitä halvennust nyt olevinaa sit oli. Ja ne mun vanhat kuulokkeet on vainaat minä hetkänä vaa. Ne uudet kuulokkeet kiikutettii mulle tänää aapee.

Tätä mä kutsusin nopeeks toimittamiseks.

Eikä mitää räksytyst et ei me voida tuada sulle tätä töihi, ei mitää valittamist osotteest. Ainoo onkelma oli luakkaa et se piirtoalusta mille mun piti kuittaa ja saa mahtuu piiklevvarpaajjälet – no, se oli aika pikkane. Ha! Harmi et mistää ei käy esille et mikä firma oli kysees.

Se samane viime perstai ku on Jenkeis vuade kaikist rahakas myyntipäivä ni se oli täs valtakunnas nimellä älä osta mitää -päivä. Just. Mä miätin et tän on varmaa joku iha oikeesti menny funtsii ja paikottaa samalle päivämäärälle. Perstai on mulle yleesä iha totaalise huano kauppapäivä ja mä harvo käyn sillo missää ostaas yhtää mitää mut nyt sit tein tot nettipisnestä. Muuteskaa mä en kyl usko tollasii teemapäivii. Mummiäst jengi sais funtsii iha joka helveti kerta ku menee kauppaa et miks siä on ja tartteeks oikeesti jotai ja mitä ja noi. Mut ehkä sellast harrastaa vaa prolet.

Mua huvitti ja säälitti ku mä luin taanno lehest ku joku nuarisohenkilö avautu siit et sillon kaks (2) vuatta vanha ämpäri ja kaverit pilkkaa sitä ja kyl pitäs olla varaa ostaa uus ettei iha syrjääntys. Nuariso on tosi helveti materialistist kyl! Munnon ämpäriki hyvinki viidennel vuadel eikä siinnoo must mitää onkelmaa, mä varmaa käytän sitä just nii kaua ku se pelittää – mut okei, mä käytän sitä enimmite itekseni ja harvemmi esittelen kellee (vaiks siinnon nyt sit uudet kuulokkeekki).

Kirjoittaessani soi Pink Floyd: Any colour you like (tää joteki nyt juuttu koneesee tää alpumi)

Kommentoi kirjoitusta

Jaaha  6

Entäs jossoisin transu, millase kuva Sity mahtas sit laittaa markkeeraa mua? Mä en tunnista itteeni tost afkaanikuvast.

Tää on taas tällai omitune uudistus ku ei iha aukee mulle mut kai tähä tottuu. Joskus. Sillaikaa mä huamaan et tyksin viipyy sellasil ikävästi vanhanaikasil sivustol ku ei vaihda ulkonäköösä vähävvälii. Tänää jopa juuttunu sellaselle. Ses la vai niiku ranskalaset sanoo.


Niimpänii  7

Huamasimpa taas et ku uroksel on ruskeet silmät ja intensiivine katse ni sen ei tarvi ku hiukka silittää myätäkarvaa ni vittu piiklis on valmis vetää korvat naiselliselle nutturalle niskaa tai vaiks ittesä solmuu jos tarvii. Helveti oudoo mut paljo helpompi on ajatella kummalki aivosolul yhtaikaa ku sinisilmäne uros vinkuu et voisiksä piiklis…


Rahaa™  8

Alkaa tääki vuasi valuu lopullee ni multaki kysyttii sivutuloverokorttii et maksettas enne jouluu neki liksat. Mä oon aina kattonu mun sivuduunit enempiki hyväntekeväsyydeks mut jonku joululahja itelle oon tavannu ostaa sil rahalla. Nyt mä hokasin ku kaivon esille sen korti et mun sivutuloprossa on pualitettu tänä vua. Hämmästyttävää! :O

Vuhuuuu! Sehä liksaha alkaa sit olla oikeesti Rahaa! Uudeksvuadeks etelää? Pikkä loma Inaris? (Kohtaha ne on taas Kaamoskuvakki…)

No joo, tää johtuu jostai tasaverojutust tottakai. Prokressiot katoo ja prolet maksaa kaikest taas vähä enempi. Iha sama kerta sille ei mitää kuiteskaa voi. Me jeesataa kaikkii muit mut oma jengi jää joteki aina vaa vähemmälle.


… kas siinä se pulma on jyyri!  9

Miks vitussa niit uroksii pitää raahaa jonnei teatterii/oopperaa/balettii ku niittei kerta kiinnosta? Miksei voi vaa sanoo et hani puuhasta jotai hanki ittes kaljalle pelaa jotai kattoo jäkistä mee sinne ständappii ku sä oot meinannu – mä meen nyt ystikse sisko emo tyäkaveri kans teatterii?

Okei mä oon sinkku ni mä en voi tiätty ymmärtää tota yhes tekemise autuutta. Silloki ku olin arpisuhtees ni kumpiki harrasteli myäs omii asiotaa ja saatto käy konsertis keikal jossai teatteris tjs iteksee ja ilma toista. Mä en hahmota sitä et millai sit vois ees olla kivaa raahaa oopperaa tyyppi ku eijo vähääkää kiinnostunu ja mitä siit voi itekkää saa ja mite sitä nauttii ku toine huakaa viäres ja vaihtaa koko aika asentoo ja on intsinä lähinnä vaa väliajast jos ees siit. Jaa siin sit elämys toisenkaa! Vai onks siin kuiteski jonkullane kansansivistykselline ajatus? Tää on asia ku mä enno ikinä tajunnu ja nyt akuutisti mä tajuun sitä taas vähä vähemmä ku mä oon joutunu kattoo ja kuuntelee niit ikävystyneit uroksii kulttuuririannos vastikää siä baletis ja nyt sit teatteris.

Mä kuulun Ajokoiraliito kautta paikallisee piikleyhdistyksee ja ne teki vkl jonkullase niiku pikkujouluretke kattoo Anna Kareninaa Turu kaupungiteatterii. Mäki tartun heti ekast vihjeest tarjouksee ja mä olin iha korvat soikeena niskas menos mukaa kerta se onnollu jatkuvasti loppuummyyty kappale sejjälkee ku kriitikot lankes lovee muino. Ni sit vituttaa aika rankasti ku viäres istuu tyyppi minkä pitää koko helveti aika selittää daamillee et no vittuuks tota enää toistetaa, toi nähtii jo, mee jo siit ovest kerta meinaat – tajuuksä Kiki et tää kestää yli neljä tuntii vaa siks ku joka helveti asia tehää monta kertaa? jms jms jms. Et ehkä ois joku muuki voinu hualii senki pileti ja tulla vaiks onnellisemmaks siit esityksest, mene tiä. Mä olin kyl aika vaikutettu, oli meinaa massiivisesti intensiteettii ja enerkiaa. Viä vaikutetumpi mä oisin ollu jos ne eijois koko aika huutanu ja ois saanu selvää repliikest.

Nyt alkaa tän viikollopu jäljilt olla sellane olo et kunto ei vanhal riitä. Ja tät marraskuuta ei ku jatkuu vaa.


DeKustaSjoon  8

Ystis järkkäs niitte töiporukalle viinimmaisteluilla ravintelii ja no, mä en muista käviks sille nii et yhtä puuttu ettei se viinibaari suastunu vai oliks se nii et se hinta romahti ku ois ollu yks lisää jengis ni se sit kysy mua mukaa kerta se tiätää ettemmäkää suarastaa sylje lasii. Mä aattelin et no ei ne mua syä ja voiha se olla kivaaki vaiksei tunne ketää ja enikeis – kyl mä oon aina valmis tollase palvelukse tekee kelle vaa kaverillekki saati groenille. Oon sitte piikle lammaste vaatteis tj.

Okei.

Vittu ne oli punkkuu kaikki, joka helveti ainoo viini. Mä olin hyväksyny ajatukse et osa niist olis mut ne oli kaikki. Vittu. Ja jos ny suaraa sanotaa ni punkut on kaikki samaa paskaa mun suussa paitsi ku pannaa helvetisti maustetta ja paljo fariinisokerii ni sit se on gölgii mut sehä onki sit taas iha korruptiokamaa noinniiku punkkumiäles.

Vittu. Groeni tiätää oikee hyvi et mä en jua punasii. Se järkkäs sitä juttuu ni sen on ollu pakko tiätää et ne viinit olis kaikki punasii. Miks vitussa se ei voinu kysyy sinne jonku muu? Tehääks tollast ystäville? Mä sanon sille et täst sä oot mulle velkaa pari lasii jotai valkosta ja se oli et okei, katotaa likiaikona.

Vittu mikä ilta. Ne jengit oli tosin aika ookoo paitsi se yks tyyppi minkä miäst mä olin tosi helveti huvittava joteki. Naurettava? Koomine? Vitustako mä tiän.

Kaikkee mäki käytän aikaa ku sitä ei muuteskaa nii kauheesti täs oo. Eipähä ainaskaa ehdi ikävystyy iteksee kotona.


Lisää tätä  12

Mä voisin tottuu tähä. Etton neljä päivää duunii ja kolme vapaata. Helveti hyvät fiilikset!

Osaltaa se johtuu siit kans ettoon nuksunu vaihteeks, vetäny kymmene tuntii putkeesa ja heränny omii aikojani ilma kelloo. Iha parhautta.

Järkkäilin paikkoi kotona, sit lähin käymää kylillä ja sain hoidettuu kaikellast askaretta ku on ollu niiku vaihees ja pitäny tehä. Tilipäivä ja rahaa ni kävin kaupos kaikes rauhas ja ku tulin kotii ni nostin koivet ylös ja kuuntelin ämpärii ja lueskelin vähä.

Soitin ystikselle ja sovittii et mennää leffaa jahka se pääsee duunist – mäki voisin koht taas lähtee.

Mä voisin tottuu tähä. :)


Kaikki maailma köhäset, yhdistykää!  3

Nimittäi Suame kansallisooppera ylesöks. Käytii kattoos ystikse kans balettii, sellast oikee peruskoppelointii, Veren häät ja Scheherazade ja sejjälkee piti evaluoi tilannetta ja siin meni aika pitkälle tämpäivä pualelle ni oonki viättäny tät päivää sillai matalal profiilil.

Kritiikki oli kiittäny itsas kumpaaki palaa, varsinki tota lorcallist – ja hyvä se oliki. Ja hyytävä. Draamallises miäles helvetisti parempi ku se jälkimmäne pualiaika mut se taas oli söpömpi ja umpiromanttine tottakai. Jo se Rimski-Korsakovi musiikki on nii hunajase romantillist et pelkäst kuulemisest tahmaantuu… Ja se pääosaa tanssinu uros – vittu joo, pelkialaset konvehdit on tiados ja sellaneha se oli. Ystis oli sitä miält et sennois voinu panna pianompäälle ja kutitella sunnuntasi mut mä oisin mialuummi pannu sitä pianompäällä ja piste.

Ni kaikenkaikkiaa me oltii tosi tyytyväsii esityksii ja tunnettii verommaksajina etton saatu ees vähä vastinetta senki talo tuille. Mut se ylesö kyl oikeesti vitutti mua suunnattomasti ku sellast kihinää ja kähinää ja suaranast keskusteluu katsomos mä enno aikohi kuullu ees leffas. Mä tajuun etton flunssane aika ja et jos hankkii piletit pari kuukautta aikasemmi ni ei voi mitekää tiätää etton jälkiräkikses just H-hetkel. Mä voin joteki tajuu jopa senki etton jonkullane psykolokine juttu et heti ku tiätää et pitäs olla hiljaa ni alkaa iha helvetisti kutittaa kurkkuu ja yskittää. Sitä mä en tajuu et se yskimine pitää ajottaa musiiki hiljasii kohtii enkä mä tajuu senkäävvertaa et siä katsomos harrastellaa kaikkee muuta. Vittu ne piletit on aika hintavii et jossei kykene istuu alollaa ni vois jää kotii kattoo telkkaa ja kaikki pääsis helpommalla. Mä oon prole eikä mulloo varaa käy oopperas monta kertaa vuades ni musttois kohtuullist et sillo harvo ku käy ni kuulis enempi sitä soittavaa bändii ku kohisevaa ylesöö.


Rasismii ja ennakkoluuloo ja silleesti  10

Mua väskättää ja turhauttaa. Just ku pual syksyy keskusteltu kui kauhee on luterilane kirkko jne ni tänää uutisis haastateltii vaihteeks muutamaa muslimii (uroksii, tottakai) mikkä kerto avomesti mite viallisii/väärällasii/kelvottomii ihmisii homot on. Ja mite muslimiuros voi kyl mennä naikkuu kristity kans (ja käännyttää sen vaimosa) mut muslimimimmi ei saa mennä naikkuu vääräuskose kaa (kerta se voitas käännyttää tiäs mihi uskoo).

Elä näitte kans ja rakenna ees joteki järjellisesti yhtestä yhteskuntaa.

Koirakoulus mulloli sellane koulukaveri ku oli tosi priljantti. Mun jäi koulu keske mut se vaa opiskeli ja haki apurahaa ja kirjotti väikkärii. Siin välis se meni naikkuu ekyptiläse urokse kans, mäki tapasin sen tyypi: nahkatakis ja farkus se oli iha tavalline. Vähä aikaa ni se mimmi rupes sit muslimiks ja vaihto nimesä ja joka kerta ku sitä näki se oli syvemmäl säkis, viimetteeks ei näkyny enää ees silmii. Sen väikkäri jäi keske kerta se ei voinu käy yliopistol eikä kirjastos – siä ois voinu törmää viarasii uroksii eikä yliopisto kai suastunu järkkää sille väitöstä missois ollu vaa naispualisii läsnä. Joteki nii. Mut mitä välii, se lisääntyy hyvi ja laittaa urospualisii jälkeläsii ni sen taivaspaikka oli saletti.

Ja ku mä aattelen sitä mimmii ni must tavalline suamalane pakanaluterilane on tosi mukava yksilö ja mua säälittää et ne on katoova luannovvara. Jahka me kaikki on erottu kirkost ni joku päivä Suami on muslimivaltio. Joteki – mä en halus nähä sitä päivää.

Edellinen