Blogi

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2010.
Edellinen

Folio  5

Folio ois nyt valmis. Vitut se kuasis on mut valmis se saa nyt olla, mun menee närvi jos viä rupeen viilaa. Tai no – mä jätän sen painoo toimittamise päästäse jälkee ni katton sit viä läpi et haluunks muuttaa jotai. Tänää saatii kuulusteluajat, ne on toukokuu alus ja heti tuli miälee et pitäs hankkii varmaa rauhottavii siiheks ja nii paljo et riittää.

Mun folios on suunnillee pualet siit sivumääräst ku muil näyttäs olee meiä ryhmäs ja on se muuteski aika kotikutose näköne ku kattelee mite profii jälkee toiset tekee. Tää masistaa mua jonkuvverra ja on aika ilmestä et mä en tuu pääsee läpi ainaskaa ekayrittämäl mut vittu en kyl suastu luavuttaa eeltäpäi! Senki on jokkut tehny: neljännes kurssi alottanest ei ilmesesti ees yritä koko tutkintoo. Tavallaa must on kuul et niillon varaa sellasee kert mulla eijo: helvetti mun pomoha tekee must rukkaset jossemmä kaike tän ähvertämise jälkee saa paperii asiast. Tavallaa mä oon pahollani niitte takii vaiks niiku sanon ni ei se nii sanottuu oo et mä saisin tyälläkää sen kummempaa tulost ku ne saa tekemättä mitää.

Ja nyt sit sitä porttii ja kymysys on vaa et valkost vai punast!


Vanhuus  5

Joinai päivinä sitä huamaa tarkemmi etton vanha ku toisina. Tänää mä oon ällistelly täs lomalistaa ja sitä määrää lomapäivii ku mullon tiados ens suvelle. Tai no, on siin samas luvus tiätty talvilomapäiväkki mut enikeis.

Ku on nuari ni eijo mitää kesälomaa, kaikki kesät tehää töit. Sit ku tekee töit talvekki ni on sitä lomaa joskus ees jonku verra mut yleesä vittumasis kohdis ku soppari loppuu vaiks maaliskuus ja lomat on pakko pitää pois ku niittei saa rahanakaa. Sillo on jo vanhempi.

Ja sit ihmeellisel taval jonai päivänä on nii vanha et lomaa ois vaiks kuis ja vittuuks sil kaikel tekee? Ku eijo kuiteskaa nii paljo rahaa et lähtis maapallo ympäri eikä enää hotsaa lähtee liftaa kerta on vanhaki ja mukavuudehalune. Eijo ees penikot mitä tarttis vahtii koko suvi tj.


Arvotaa yks päästäne  9

Mun käpälärauta alko määkyy juur ku olin simahtanu päikkärel. Mun sisko soitti. Mä tuijotin sitä näyttöö sillai et oonksmä viä unes vai mitä? onks joku kuallu? Mun sisko soittaa mulle max kerra kahes vuades tj. Sit mä päätin et kukaa eijo kuallu kerta siit ois mulle kertonu emo. Tai jos emo ois kuallu ni mun toine sisko tod näk. Mulleijo tod mitää asioi mun nuaremma sisko kans. Sejjälkee ku emo perunkirjotus on jonai päivänä pidetty ni mä en takuulla nää sitä ikinä.

No, kävi ilmi et sisko oli kutsunu emo päästäspyhiks niille kattoo pentui ja sisko kaunist kotii. Ja voisinks mä joskus jossai vaihees tulla hakee emo veks ja roudaa sen takas kotiseudulle. Mä sanon et joo ookoo, ilmottakaa sit ku se kaipaa roudaamist et jos vaiks päivä varoajal tj. Se oli jokseeki siin se puhelu.

Jälest mä alon miättii et mitäs mä nyt sit teen. Mä olin joteki eläny ajatukses et meen pyhiks emo lihapatoje ääree puskii mut siä ei nyt siis oo passat eikä pialavat pöydäs. Eli suunnitelma bee, oon kais sit kotona kerta mitää matkaakaa enää rupee suunnittelee ja yksinää kummiskaa. Oh well. Pitää tsekkaa onks museot auki, mullon edelleeki näkemättä se Bremer ja Meilahdes ois se toine kuvanäyttely (Helsinki School, vai meniks se jo?) ja sit oli viä joku kolmas vaiksemmuistamikäjustnyt – nythä mä sit joutasin vihdonki.

Ruakatalous pitää kummiski funtsii kokonaa uusiks. Ehtiskö kerranki leipoo kuulitsaa iha kokeevvuaks?



Ammutaanhan hevosiakin?  1

Mä näin joskus herkäs iäs sennimise leffa ja se on piirtyny mulle miälee noi niiku pääpiirteis vaiks yksityskohdat on enimmite kadonnu. Nyt mustton alkanu töis tuntuu samallaselle, vittu tää fiilis on just niiku mä muistan sen kuva: maratontanssii mikä ei lopu eikä lopu eikä lopu – tahti vaa tiivistyy, porukka karsiintuu, ne ku jää jälelle on entistä enempi pihalla ja uupuneempii.

Meillon tehty helvetisti muutosta muutoksempäälle viimiset ainaski viis vuatta, aina pari kolme yhtaikast isompaa muutost päällekkäi. Tänä aamuna pamahti etee seuraava iso muutos mikä on voimas ens vuadevvaihteest lähtie eli tehtävä valmiiks enne sitä. Saattaa olla et mult menee tyäpaikkaki mut todennäkösemmi vaa vaihtuu asemapaikka ja yhtesö ja sit romutetaa samaa vaivaa jotai 50 vuatta tehtyy tyätä – se säästää nääs.

Nyt mä en enää jaksas, munnon muutoskiintiö aika helveti täys. Mä en jaksas just nyt sopeentuu taas ku mulla meni just viime vuadevvaihteest kaikki uusiks. Mä kysyn työterveydes et voisko saa lopetuspiiki, ammutaanhan hevosiakin? Lekuri oli sitä miält ettei loppupiikkii saa eikä ainaskaa niilt ja jos must tuntuu tolle ni pitäs varaa aika psykohenkilölle mut vittu se on nii paska ämmä et se on just se viimine ketä mä kaipaan. Katukaupast sit vaa?


Jatkokertomus  2

Joskus pualtoist vuatta sitte mä tilasin Amatsonilt ittelleni joululahjakirja mitä ne ei sit voinukkaa myy mulle. Ne tapas ilmotella mulle vähävvälii et sorppa mut tää toimitus lykkääntyy ja joskus maaliskuu jälkee ne ei sit kauheesti enää ilmotellu. Syksyl tuli nootti et haluunks mä sen kirja viä ja jos ni vahvistasinko ja mähä sit vahvistin muttei siit mitää seuraamuksii ollu. No, nyt joku viikko sitte mä sain vaihteeks sellase ylikohteliaa meili ku Amatsonilt tavataa lähettää ja kaikki mahdolliset enklanni kiamurat ku ne pahotteli et mä enno ilmesesti tilannu mitää sejjälkee ku ton ja toivottavasti mä oon ollu siihe tyytyväne kummiski. Ha.

Mä näyttelin kansavvälisii käsimerkkei sille meilille ja haistattelin ääneeki et vittu ompa kohteliast toivoo et mä oon tyksiny kirjast mitä mä en kaike venkoomise jälkeekää ikinä saanu. Vittu.

Ja klikkasin sit itteni niitte sivulle et mitä siä nyt sit täl kertaa ois saatavissa ja ha! ne mainosti sitä mun muino saamatta jäänyttä joululahjakirjaa siä. No mä koitin sit tehä siit tilausta mut se automaagi sano aina et nou kän duu… ni mä tein sit tilaukse yhest toisest kirjast B. Ja palasin sit viä siihe ekaa ompa nyt vittumast et tätä kaupustellaa kuiteski – ja tsakadam! se ohjelma sit ottiki taas vastaa sen tilaukse.

Ja eiku kassankautta kiireesti enne ku se peruu.

Seuraavana päivänä mä sit sain Amatsonilt sellase söpöse meili mis ne kerto et kirja B on juur pakattu ja pantu tulee mulle ja eta 3–5 päivää. OK. Siit mun varsinasest toiveest ei sanaakaa mut kirja B tosiaa tuli ja mikäs siin, hyvä kirja ja erittäiki kohtuuhintane.

Tänää mul oli kynnysmatol postinkantaja nootti et se eijollu saanu jotai ängettyy mun luukust ja tuunko hakee illal. Ni mä tiätty aattelin eka et ååååhhhh! Amatson! ja sit mä aattelin et paitsi siältteijo tullu mitää ilmotusta meililootaa ni vittu se on joku kirjakerho kirja ku mä oon unohtanu peruuttaa. Ja sit mä mediton jonku aikaa et viittinks mä oikeesti lähtee postii asti tsekkaa tät asiaa tos paskasatees.

:)
:)
:)

Nyt mä oon pual iltaa istunu sohvas lukees tät kirjaa minkä nimi on Bookmaking. Editing / Design / Production. Oisin mä voinu ottaa tän jo sillo edellisvuanna mut iha kiva ku nykki. Ni tänä iltana must tuntuu et vittu mä oon vihdonki likimai oikeel alal ja opiskellu likimai juur niit asiot ku aina halusinki. Harvinane tunne mun elämäs: ettoon joteki oikei päi ja maailma kans.

:)
:)
:)


Äkkisäikähdys  5

Tänä aamuna ku kuarin päällimmäst turkkii töis ni mä huamasin et kauluksel oli sahampuruu. Sitä oli hihas kans ja mun olkalauku pääl ja ku mä ravistelin ni sitä puruu lähti mun päästäki. Vittu mä pelästyn iha helvetisti! Mä kiihdyn nollast sataa paris sekas ku ryntäsin naistehuaneesee tsekkaa onks mun käyny niiku isosisko vanha perintönalle aikonaa: sil repes korvantakune sauma ja siält alko valuu ehtaa sahampuruu iha järjettömästi.

Mä en löytäny mitää reikää mist ne purut ois tursunnu ja vähä aikaa mä tunnustelin itteeni et onks se hyvä vai huano asia. Mä harjasin fledaa et sain siält kaike ylimääräse kama veks – ja sit mun tuli miälee et siin töihi talsies, ha! mähä ohitin yhe tyämaa mis kaadettii puuta sillai ylhäält pätkimällä ja tuuli heitti mulle silmii roskaa siält ylhäält nostolavalta. Ni kai se oli sit sitä nimenomast sahampuruu ja kais sitä sit muuallekki lankes ku vaa silmii.


Viä pari juttuu  2

Mä oon koittanu naamioi mun kämppää asumattoma näköseks. Tai sellaseks ku sisustuslehdis. Se on tiämmä feng ja shui ku kamat on kohillaa, pölyt pois ja tuareit kukkii maljakos. Okei, se eijois ollu mitekää pakollist mut ku mua vitutti saa vaihteeks isännötsijält kirje et huame tulee käymää epälukune joukko viarait uroksii (sillaikaa ku oon töis – HA!). Se on tiämmä jonkullane remonti luavutustarkastus ku ne on vihdonki saanu kaikki viimisekki ikkunallistat tm paikollee ja vaiksemmä oo reklamoinu vaa päivvasto oon kirjallisesti ilmottanu ettei mulloo niiku mitää valittamist ni silti ne haluu tulla kyylää. Vittu. Et jätäppä turvalukko auki. Miätin et mitäs ku en jätä, mitä te sit teette?

Panin rosmariiniöljyy neljä tippaa haihtuilee omii aikojaa. Mullon sellane käsitys et se kama on kans yks uroskarkotin nii et jospa ne ei vaivaantus ovensuust peremmälle. Saaha sitä kuvitella.

Jossoon ymmärtäny ni seki ois feng ja shui ku ruukkukukat vois hyvi tai ois ees henkis. Hoya! Bella on melki vainaa. Se on voinu huanosti koko talve ja mä oon kelannu et onks se liika kuiva, liika märkä – vai vaa liika talvi ja pimee. Vai mikä. Nyt mä panin sen istuu uutee ruukkuu ja multaa ja huamasin ettei silloo niiku mitää jälellä juurist. No vittu kais sit kualeeki nestehukkaa? Tuski sillon juur toivoo tos uudeskaa ruukus mut saaha sitä yrittää sitäki. Ni samaa vaivaa istutin uude kuparilehde taime ja mesiriipa versoi mikkä on ollu tiäs kui kaua hillopurkis tekees juurii. Ne näyttäs pärjälee.


Fläspäkki  4

Olin just räplääs itteeni ku viimekesäne hoito soitti. Se on sanottava siit uroksest et tollaset asiat se ilmesesti vaa haistaa kilometrie päähä. Se kysy mitä mä duunaan ja sanon etten mitää erityst täs ja se nauraa räksytti just sillai tiätävästi ja sano et joo niimpä.

Me eijo oltu eritysesti missää jutus sejjälkee ku mä lopetin sen keika syksyl ja nyt me jutskattii jotai pual tuntii erinäsist asiost ja mä muistin just tarkkaa mist asiost mä tyksin siin tyypis ja mitä mä en kestä yhtää. Se palaantu kaikki siin samas ku mä kuuntelin sen ääntä ja sen juttuu. Tuntu oudolle enemmäki ku possarifiiliksille. No, mut on tosissaa rokotettu kaikkee uroksellist vastaa nii hyvi ettemmä oikeestaa enää ees sillai kuuntele, mä annan mennä läpi pää. Iha turha niitte juttui on kuunnella, sit voi kiinnostuu ja sit saa joka tapaukses turpiisa. Tai voi kuulla jonku lupaukse mitä eijo tarkotettukaa kuultavaks.


Parittomat parilliset  6

No ni! Jo kuudennel kertaa nappas! Nimittäi ku poimin hyllylt hanskoi käpälää aamulla ni ne oli kaikki keskenää erillasii. Mut kuudes oli jo samallane ku yks aikasempi, tai siis ei samallane mut samaa parii ja eri käpälää. Siis peilikuva niiku. Jee!

Pitäskö vai siivoo sitäki hyllyy? Parittaa kaikki paristaa eksyneet parilliset? Nakkaa pois jossei mitää parii löydy heti?

Mä oon ymmärtäny et joillai väil on tää sama onkelma sukkie kans mut sukat mullon aina paritettuna ja talles. Itse asias sukkie parittamine on must kaikist mukavaa pyykimpesus. Mut mite vitussa muka nahkahanskoi käärii toistesa ympäri? Tai tollasii paksumpii talvikintait mitä on tarvinnu täs koko talve? Joo ei, ei onnaa. Sitäpais hanskat menee kamalannäkösiks sellasest vääntämisest, siis nahkaset. Neule nyt kestää mitä vaa.

Isompi asunto eikä yhe ainoota esinettä lisää. Enää ikinä.

Edellinen