Blogi

Näytetään kirjoitukset lokakuulta 2008.
Edellinen

Gigavitutus  7

Nyt ois täydelline sauma perusteelliselle vitutuskännäämiselle. Koko helvetimpäivä pelkkää hakaamist vastaa ja kaikki suunnitelmat meni uusiks ku ei kannattanu lähtee ilmaa rahaa ja korttei kylille semparemmi shoppaamaa ku kirjastookaa käymää. :|

Aamul sain palautettuu viimise valokuvaharjotukse ja hetke aikaa eijollu ku yks piirustustehtävä tekemättä (ja muutama mitä vois viilaa jos haluis). Sit tuli kolme uutta tehtävää tai siis ne on yks sarja mut enikeis kolme kuvaa teemast parisuhde ja mulle pamahti tietty heti totaalivitutus päälle ku kaikki asiat mitä mulle tulee siit sanast miälee on nii helveti happamii et niit ei maksa alkaa mainostaa. :(

Viimetteeks käväsin viä enne töist lähtöö vilkasees palautteita ja joo, olin jo ehtiny saa palauttee mun ekast piirretyst mainoksest ja – no joo, possarifiilikset kehää: värei ei haukuttu (paitsi reunukset) eikä (ilmesesti?) ylestä sommitteluu. Kai seki on lähtökohta ku teen sen huame uusiks koko hela paska. :/

Nii et ku kävelin kotii ni miätin jokseeki alkoholistisii ajatuksii mut nyt oon saanu haudutettuu kannullise enerkiateetä (enimmäksee maistuu inkiväärille). Ilta on viä auki.


Unohtamise autuutta  1

Aamul ku tulin töihi ni huamasin et vittu käpälärauta on jääny kotii. Mä oisin nostanu sen veskast silmälasie viäree toho tyäpöydälle mut sitä ei siis ollu. Ajattelin niiku Nalle Puh et kuinka höpsyä muttei siit kriisiks asti ollu. Oli aika ku ennois ylipäätää voinu unohtaa sitä kotii ja ettoisin rynnänny hakee sitä millä vaa syyllä muttei sil nykysi oo kovikaa isoo välii ku mullon kuiteski toi tyäpuhelin pöydäl. Elämä muuttuu.

Kävin syämäs lähiravintelis ja heitin safkat naamarii ja rupesin kaivaa lompsaa veskast – ja nii, eijollu. Hetkevverra mul löi tyhjää ja sit oivalsin et helvetti se lompsa on siis toises käsilaukus kotona ja siä se puhe-elinki tiätty on kerta eile illalla ne jäi sinne. Vittu ku hiano hetki. Tarjolija tuli korjaa pöytää ja mä rykäsin tän tilantee sille etee. No sitä enemmäki nauratti ku mä olin nii otettu ja mä totesin taas et kantsii olla kantakundi paikas ni löytyy sitä luattooki sit hädä hetkel.

Ja hyvä uutine on siis se et mitää eijo hukas saati varastettu, ne on vaa vääräs paikas.

Mut vittu ku ottaa päästä et kaikkee voi sattuu. Siis moniko täski valtakunnas pärjää koko päivä ilma rahaa, korttejaa ja käpälärautaasa?


Rutto, pitaali, paiseet  7

Eile aamul ku kävelin töihi ni ihmettelin et vittu ku epämukavasti istuu farkut. Päiväl töis totesin et nyt on tauti iskeny ja mullon joku helveti afrikkalane hyppykuppa tj ku nivusis hirttää kii eikä millää ilkeis istuu kohillaa. Kävin käpältelees nurka takana ja totesin et helvetimmoine paise ja melki sinkasin kattoo et nyt soittaa tyäterkkaa mut en sit soittanu ku aa eijollu aikaa lähtee sinne kuiteskaa ja bee siält mitää aikaa samalle päivälle saa jossei soita ekana aamulla.

Illaks se tilanne rauhottu. Mä käyttelin peilii klassisee mallii ja totesin et piäni finninnäköne punottava näppylä oli ja se oli jo selkeesti laskeentunu siit mitä se oli päiväl ollu. Ilmesesti joku vitu karva oli kasvanu sykkyrää sisääpäi ja se karvatuppi tulehtunu, tj. Ehkä se ei ny kummiskaa sit ollu mikää hyppykuppa? Pannaa tarkkailuu…

Tänää ei enää tunnu millee ellei ala ehroontahroon kähmii. Ei aleta.


Puntaroitui kirjamii  3

Mun vaaka alko lottoo. Se heitti ruutuu melki minkä luvu vaa ja pual minsaa myähemmi toise mikä oli vittu 18 kiloo enempi tai vähempi tjmv. Niis numerois eijollu päätä eikä häntää eikä varsinkaa niillollu mitää tekoo mun elopaino kans. Miätin millo oon vaihtanu siihe paristoo ja päättelin et kai ne alkaa olla finis kerta en muista muuta ku et vaihdettu on. Sit ne numerot kuali kokonaa, niist jäi vaa alareunaa viis mustaa viivaa.

OK, kotona oli vaa kaks AAA:ta ni hain kaupast lisää, se halus kolme. Räpläsin ne sinne. Ja sit toivorikkaasti koklaa – ja iha samat viivat alareunas. No eikä helvetis? Oliks ne kotona olleet kualleit paristoi? Ei ku kolme iha uutukasta sisää… ja samat vitu viivat. Eli se on ilmesesti koko helveti rakkine kuallu.

Tiirasin ne pesät ja iha normille ne näytti tai siis ainaskaa sinne eijollu entiset paristot valuttanu mitää – ei nii et olisin ikinä sellast nähny mut oletan et oisin tunnistanu jos oisin nähny. Emo aina pelottelee mua falskaavil paristoil. Mut ei, iha siistit oli ne vanhat paristot ja niitte kohdat samallai niiku saatto olettaakki. Eli siis se on koko helveti rakkine kuallu.

Vittu ku vituttaa: se on nätti kappale, vihreelasine pyäree Soehnle ja muistaakseni mä makson siit iha liikaa aikonaa mut tuskin noit kukaa korjaakaa, ainaskaa ikinä kuullu. Mistä mä nyt sit haen yhtä dekoratiivise esinee sen sijaa. Vittu.

Ja sit mä alon miättii et mihi toi kuuluu nyt sit kiikuttaa toi vanha. Lasinkeräyksee? Siin on muaviiki ja ilmesesti jotai metallii kans. Tartteeks mun muka roudaa se jonnei SE/PRA/EPA/votevör-elektroniikkaromukeräyspisteesee? No enkä vitussa lähe, ees tiä mis sellane olis lähinnä.

Elämä koostuu vastonkäymisist. Jokkut niist on pikkiriikkise minimaalisii ja jokkut niist on monumentaalisii. Mut aina, joka helveti kerta, ne on vastonkäymisii.


Piirretää hymiö  3

Mun opel on tosi intohimone suhde hymiöhi. Se on karjahdellu niist muutamaa otteesee sellasel volyymil et mä oon ymmärtäny et suunnillee kaikki kaamee dinosauruste sukupuutost Pompeiji tuhoutumisee ja toisee maailmasotaa on vittu hymiötte syytä tavalla tai toisel. Kuulemma ne on totaalise epäammattimast kamaa ja se ku laittaa johoki kotitehtäväsä palautuksee tai keskustelualuette viästii hymiö kualee surkeesti katuojas paiserutos ja köyhyydes. Åkej… Mä väitin alkuu et hymiökialto loukkaa iha helvetisti mun ilmasuvvapautta ja elänoikeuksii ja koko luakka tuijotti mua yhtenä zombina ja nii mä sit joudun hyväksyy tän rajotukse yhtesöllisist ja iha itsesuajelusyistki. Onks se ihme jos mua on vituttanu pual syksyy? Mut niikus sanon jo aikasemmiki ni mä oon se ainoo idiootti siä. Joka ryhmäs pitää olla yks. :S

Jos on olemas jotai viä turhauttavampaa mikä syä itsetuntoo viä enempi ku toi piirustusohjelma mitä pitäs opiskella ni mä en tosissaakaa haluu tiätää. Vittu mä oon aina tiänny ettei mullo kuvaamataiteellisii lahjoi mut ku ei saa ees järjellist viivaa piirrettyy… Saati ettois miälikuvitusta ja luavuutta rakentelee hianoi markkinahenkisii kuvii mis on näyttävästi yhdistelty upeesti piirreltyi kuvii nokkelii tekstehi… Joo ei. :/


Se suklaa  3

Ku siit taannosest hyväst venäläsest suklaast tuli erittäiki epäuskost palautetta ni notulit on nää: käärees lukee isolla (kyrillisil) kirjamil et Ljuks ja valmistaja on Babajevskij (vuadest 1804 näemmä). Kakkospualel lukee kyl et se on tehty "parhatte venäläste perinteitte mukaa" mut siis oikeesti ja siit hualimatta se on syätävä hyvää suklaata. Kaakaommäärää täs ei kerrota, sisältöö koskevat tiadot on venäjäks, enklanniks, saksaks, ukrainaks ja kazahiks. Ja Made in Russia.

* * * * * * *

Mullon joku vittumane käki korvie välis mikä herättää mut jokseeki joka yä kolmelt ihmettelee kaikkii tyhmii asiot, niiku nyt töit vaiks, ja sittei saa nuksuttuu enne viittä ja no, sit on koirarraato ku on pakko nousta. Viime yä ku heräsin ni katon kelloo ja kymment yli kaks. Vittu mua nauratti ku totesin et talviaika veti sitä käkee turpaa! Vaihdon viileempää kohtaa sänkys ja nukun samantiä uudestaa. :P


Sunnuntaisade  5

Kävin ääntääs. Otin yksityskohdat huamioo vaalisalasuude hämärtämises: sillon vihreet kumisaappaat – vihree vai kepulaine? Sillon punane sadetakki – vasuri vai peräti kommari? Sillon sinivalkone sateevvarjo – varmaa se ääntelee kokkariks?

Kerta olin jo tällääntyny ni lähdin samaavvaivaa kattoo yhtä näyttelyy ku mulle oli kehuttu kalleriaa mikä on hevohelvetis ulkona mun reviiriltä. Puskin itteni vastasateesee rantaa pikki ja aika väljästi mahtu kylälle mut vitusti kyl ihmetyttää et tässäki valtakunnas viä jokuki asuu. Enempi vähemmä oli kulkijaa. Eka mä en meinannu löytää sitä paikkaa ja sit se oli sulki. Viimine näyttelypäivä ja se oli sää takii sulki. Siis ei voi olla totta. Jäi nyt sit näkemättä. Hetkevverra mua vitutti mut sit mua alko huvittaa ja takasimpäi sentää pääs myätäsee…

Kävin toriteltas syämäs kuumaa lettuu mansikkahillo kans ja sillo mulloli jo nii hyvä miäli et oisin ollu onnelline jossen ois ollu yksi. Ne ihmiset ku oli lähteny liikkeesee ni tuntu olee aika hyväl huumoril muuteski. Potkiskelin pari penika kans lehtii viämärie päält et saatii vesi johtuu pois kadult ja muutama uros ku oli vaihtaas kapakkaa naureskeli mun varustautumist ja mun sateevvarjo kokoo – se on kennelliito hyvä varjo ja sinne mahtus kyl pual kennelii alle mut vittu tos vaakasatees se eijo yhtää liika iso yhelle piiklelle.

Ja nyt ois sellane aika et vois rupee vokkaa vihanneksii ja kalaa ja tekee ranskalläksyi.


Kodittomuus  2

Mä asun kahes tai kolmes paikas. Se tarkottaa et mullon enimpii tavarot ainaski kahet, yleesä kolmet: kolmet kumisaappaat, kolme hammasharjaa, kolme laturii käpäläraudalle jne. Se on iha kohtuulline investonti mut siitä hyväst mä pääsen sit liikkuu pelkä repu kans misson läppäri ja muuta peruskamaa, pakkaamine on nopeeta ja helppoo ja roudaamine on minimis ja siks se investonti kannattaa mummiälest. Se vaa et aina tarvii muistaa ku siirtyy seuraavaa paikkaa et onks siä varmaa kaikki lääkkeet ja kosmeet vai pitääks jotai ottaa mukaa. Mut ylipäätää mä en tiä onks täs elämisemmuados mitää järkee.

Hyvänä päivänä must tuntuu et mullon kolme kotii ja mä oon siunattu ja superrikas. Huanona päivänä niiku vaiks tänää mä tiän ettei mullo kotii olleskaa, et tavallaa mikää mun residenssi eijo mun koti ku ne kaikki on vähä – tavallaa. 1 + 1 + 1 = 0.

Home is where heart is. Mä pöljä annon omani pois ku siit luvattii hualehtii. Mä olen kodito koko loppuikäni.


Jo on aikohi eletty  8

Sain vaihteeks lahjuksena venäläst suklaata ja tää on aidosti ja oikeesti hyvää! No ohho, ennois ikinä uskonu. Mun piti oikee tarkistaa siit kääryleest et onks se siä tehty kans vai onks se vaa käärästy kyrillisil painettuu paperii… ja sehä oli siis Moskovast mikä kerrottii siin käärees viidel kiälel. No ohho! ja ennois ikinä kuvitellu näkeväni sellastakaa. Tsk tsk! Tulee melki epälys et siitäki valtakunnast voi viä joskus tulla europpalane valtio. Melki.


Suamalane itsemurha, ja ruatsalane  5

Viime aikona jopa mäki oon oppinu sellase termi ku laajennettu itsemurha. Sitä on käytetty paitsi Kauhajoe myäs Oulu yhteydes ja kuulemma se on vanha tapa sanoo et joku murhaa muit ihmisii ja viimetteeks sit ittesä. Must se on yliperverssii et joku voi ampuu toistakymment ihmistä ja sit sitä sanotaa itsemurhaks. Mut enikeis. Mumpualesta jokane saa vastaa omast hengestää ja jos ei haluu eikä jaksa ni silvuplee, ittesä voi tappaa mummiälest – mut ei helvetis siihe muit tarvi sotkee. Sellane on raukkamast ja se on rikos. Jotai ryhtii kuuluu olla. Tulee miälee jokkut entiset hallitsijat mille tapettii vittu pual hovii mukaa matkaseuraks ettei tarvis yksinää selvii. Sääl sääl.

Viimeste parivviiko aikaa on päästy havannoimaa myäs ruatsalast itsemurhaa. Se tehdää nii et hypätää laivast Ahvenammerel, iha iteksee ja kiskomatta muit mukaa. Ja sit kaks tai niiku viime yä ni kolme isoo autolauttaa, merivartiosto ja pualustusvoimat etsii sitä raatoo tuntikaudet hyrränä merel ja jokane tiätää et helveti turhaaha se on siä pimees. Sellane itsemurha on mulleki joteki ymmärrettävä. Loppuviimeks se on lähinnä omasuusrikos, mere saastutust ja haitantekoo toisille ku jää jatkoyhteyksistää tj ja toisille ku ei pääse lähtee sillo ku piti. Epälemättä se on helpompaa yhtesölle, mut oikeesti sillon paljo isommat haittavaikutukset vaiks ilmasto suhtees. As if, mitäpä siit kukaa välittäs.

Kuuntelin areenast Taustapeilii ja totesin et Kaarina Hazard oli kiinnostaval jäljel ku se ihmetteli et miks vitussa me otetaa helvetisti pulttii jostai tollasest Kauhajoest ja se on yhteskunna syy ja kaikkie meiä syy ja lässympee mut sit tollane Oulus tapahtunu perheväkivalta on niiku normikamaa ja se vaa sit vaietaa kualiaaks ku on kohautettu olkapäit – miks se eijo yhtäläsesti sit yhteskunna syy ja kaikkie meiä syy? Perhettä saa ampuu yksitysemmi ku kavereitaa?

Edellinen