Blogi

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2009.
Edellinen

Arvontaa  3

Oon täs koittanu miättii onks tää hyvä vai huano päivä muttemmä tiä. Toisaalta – ja toisaalta!

Jos mä oisin enempi elävä ni sanosin ilmammuuta et hyvä mut nyt ku toi kello kääntämine on sotkenu mun kropa aikataulut ja taas pitää nousta aamuyäst säkkipimees just ku ehti jo olla hiukka valosaaki ni tulos on se et kroppa on väsy ja miäli totaalise demoralisoitunu. :/

Tää panetus mitä on riittäny nyt monta päivää sai mut harrastaa jopa nettiseksii – joo ei, ei se uros ollu inkkari mut saaha sitä kuvitella jos riittää kapasiteettii… Ha ha. :P

Nisäliivit hajos ja ne vittumaset raudat mitä niihi lykitää alko tökkii ni marssin samantiä kauppaa ja ostin uusii alusvaatteit ja oon jopa tyytyväne siihe mitä löyty. :)

Ja mikä päivä! Suulista ja lämpöö! Ihmiset istu terassel ja mäki miätin sitä tovi mutten sit luvannu itelleni ku rupesin taas vaihteeks elää terveellisesti (parivviiko aja tj).

Joteki on aika kevytkenkäne olo. :)


Miälikuvii  3

Silkkaa rasismii mut minkäs sille, nää kuvat ei vaa lähe mun päästä taas millää. Kattelin lauantaina jälkimmäse osa Custerista ja Little Bighornist kertovast leffast ja kualaan viäki ku ne inkkarit vaa on niiiiiiiii helveti hyvännäkösii – ikinä ei muitte rotuje urokset näytä yhtä hyvälle, ainaskaa josson likellä vertauskohtaa inkkarehi…

Tai no, Viimeses mohikaanis Daniel Day-Lewis onnistuu näyttää kohtuuhyvälle jopa inkkarie kans – voisko se johtuu siit ku sillon kans siin kuvas sellai helveti pikkä fleda? Joo ei ku vittu silloha pitäs joka pikku liahurokkari saa mut kualaa ja niihä se kyl ei mee. No enikeis, oli mitä oli. Mä nyt hekumon näil näkymil viä pari päivää ja lakkaan sit taas olee kiinnostunu uroksist.


Kaupantekoo  1

Tilasin joulukuu alus Amatsonist ittelleni joululahjakirja. Jo enne jouluu tuli nootti et sorppa, ei me voida enne tammikuuta toimittaa tätä. OK. Sit tuli nootti et menee tammikuu lopulle. OK. Sit tuli nootti et helmikuu pualvälii. OK. Viimetteeks tuli nootti ettei me tiädetä millo tää voitas sulle toimittaa. OK? Kais sen on pakko olla.

Nyt mä huamaan et iha koht on huhtikuu eikä mulloo viäkää sitä kirjaa. Tuleekoha se joskus? Jos ni tänä vua vai ens? Mitehä kaua niil on tollaset tilaukset voimas? Ei nii ettois todennäköst et sitä mistää muualtakaa sit sais mut eihä sitä ikinä tiä. Sit niit oliski joku kaunis päivä kaks…


Huulipunaepisodi  8

Valitin taanno et lempparihuulipuna loppu. No, ostin uudemma enkä oo tyksiny siit… nyt sain aikaseks etsii parempaa ja systemaattisel hyllyje kulkemisel löysinki sit sokokse tavaratalost yhe minkä otin mukaa – kattoo nyt onks sekää sit jees käytös. Tää eijo se juttu.

Juttu on se et ku olin maksaas kassal ni siin oli taas erillasempi korttikone ja mun piti keskittyy siihe enkä huamannu sanoo sille myyjätypylle etten tarvi sille huulipunalle muavikassii – mä en tyksi niist muutenkaa mut vallankaa ku on noi piäni ostos mikä menee tollasena kassii. Vaateostokset okei, mut muute mä en haluu muavikassii. Mut mä siis keskityn siihe korttikoneesee ja nii ku sain maksettuu ni se typy oli iskeny mulle sen muutama senti mittase huulipuiko ja pari piäntä mainospahvii sellasee 35 x 43 -kokosee kassii. :O

Ei täs voi ku nauraa. Tää on nii apsurdii: meikki mikä on omas muavi/metallihylsyssää suajattuna, se hylsy viä pahvikotelos – ja sit tollane helvetimmoine hehtaarimuavikassi kaike komeude ympäril. Itkettäs jos ajattelis yhtää ekolokisesti mut nyt ei voi ku… Ois pitäny kysyy mitä se se typy ajatteli mut ku mä en vaa saanu sanaa suustani ku mä olin nii ällistyny ja mua nauratti nii et koitin vaa pitää kitani kii.


Voi jumalauta  9

Mun pitää varmaa oikeesti lakkaa lukeest lehtee kerta mä tuun siit näi vihaseks ja heti aamust.

Sokee naine ja opaskoira jäi auto alle vihreis jalankulkuvalos. Rollaattorii lykkiny pappa jäi auto alle suajatiällä.

Et mikä helvetti vaivaa tot suamalasta liikennettä ja enne kaikkee: mihi helvettii noil autolijol on nii kiire? Iha vihjeenä: kyl se oma mukavuus ja nopeus kärsii ku tulee rutanneeks jonku pennu tai mummo, jäi se sit kituu tai kuali laakist.

Mä tiän et täs maas tapa on et kävelijät niijaa ja venttaa kiltisti kadurreunas mis tahasa räpiskäpaskasatees et jos joskuski tulis autoje väli et pääsis jatkaa. Mä tiän ettoon ite vaa onnekas ja kipene jalkoneniki sentää aika ketterä ni toistaseks oon päässy alta vaiks jonkuse kerra on ollu liki itelläki littaantuu. Se on toi suamalane jalkasi liikkumine niiku Marley-vainaa muatoli: only the fittest of the fittest shall survive.

Ku jalankulkija menee ruttuu ni tapa on myäs syyllistää se heti. Nyt on kyl helveti vaikee nähä mite se rollaattoripappa ois singannu yllättäe sinne ajoradalle. Helveti vaikee on uskoo ettei opaskoira valjas ollu huijastimii (ja ilmesesti oli myäs valosa aika). Vittu. Kyse on vaa siit ettei täs maassa välitetä. Meillon ollu koht kolkyt vuatta laki minkä mukaa jalankulkijalle pitää antaa tilaa mennä kadu yli ja mite moni autolija noudattaa sitä lakii ees yhe kerra sadast ku on ratis?

Tosin: eihä autolijat mistää muistakaa laest välitä. Vast seurasin ku korttelimpääs mult kotoo joku tyyppi ajo valottomal autollaa punasta päi selkeesti ylinopeudel ja kännykkä korval. Kaikkee saa tehä ku tuntuu kivalle ja luattaa siihe et toiset joutaa joustaa.

Senki kusipäät.


Elinikä  3

Mä en tajuu et jonku urhelija elinikäne kilpalukialto on vuas tai kaks. Mä en tajuu et jonku elinkautine vankeusrangastus voi olla esmes kakstoist vuatta. (Paitsi jos se joku ois koira mut koirille jaetaaki yleesä vaa kualemantuamioi niitte rikoksista…) Jos ei oikeesti haluta rankasta raskaasti ja jos oikeesti halutaa pyrkii pehmesii arvohi kaikellasii asiohi syyllistynette osalta ni eiks ois syytä pikkuhiljaa ees terminolokiaa muuttaa? Ei sokeetakaa enää sanota sokeeks vaa näkövammaseks ja näit esimerkkei ois paljo – takuulla joku keksis hiano sana kuvaa vaiks urhelija mahdollisimma rankkaa kilpalukialtoo mikä kestää pauts vuade. Piikle kiittää sitä keksijää ja tukee sen sana lanseeraamist.


Lupauksii, lupauksii…  8

Hmm, joo. Tapasin taas yhe urokse milleijollu mitää aikomustakaa pitää lupauksiaa. Se oli jokseski nuari ja se osas sen jo. Ilmesesti se on uroksis jonkullane sisäsyntyne juttu minkä ne osaa jo penikasta asti et helvetisti luvataa ja mitä vaa ja sit silleijo niille mitää välii.

Ja sit jokkut ihmettelee ku niihi ei luateta vaiks ne kuulemma on iha vakavissaa. No ohhoh ja voi sääl sääl.

Okei, tää juttu eijollu mitekää draamalline tj, pelkästää vähä omitune – mut sitäki enemmä mä ihmettelen et miks niit lupauksii pitää antaa ja miksei niit voi pitää ku kerta eijo ees mistää tärkeestä kyse? Jossei sillo välii ni eiks yhtä hyvi vois kasvattaa krediittii? Sais potkastuu sit niiku makeemmi niis tärkeis kohdis…


Tyäelämälline hajatus  1

Ennevvanhaa mä tapasin ostaa lisää lomapäivii lomarahalla ku must mun palkka eijollu missää suhtees mun vapaa-aja arvoo – no, ei se oo viäkää mut nyt ne on pätkässy viidest vuadest pualeetoist sen aja mis ne lisävapaat pitää käyttää ja se eijo must kovikaa kohtuullist ku mä huamaan ettemmä enää ehdi pitää niit vapait samallai ku enne. (Enne mulloli aina sillontällö pidennettyi viikolloppui tai satunnane päivä keskelt viikkoo vapaana.) Eli vaiks mä oon yrittäny väittää ettei mun pyroossa näkys toi tyäelämä kiireentymine, ressiintymine ja kiristymine ni oikeesti se näkyy mun pitämättömis lomissa. Osaltaa se on ns Oma Vika kerta rupesin opiskelee (koulupäivinä on helveti paha olla lomal ku sit putoo kyydist) mut osaltaa se kyl lankee ylhäältä nii ku kaikil muillaki ja mä voin vaikuttaa siihe iha just yhtä paljo ku muukki.

Mä oisin halunnu pitää päästäise jälkise viiko vapaata ja painuu takas Lappii… mut ei se nyt sit käy ni miätin tos et jos vapummais joutas pitää jonku vähä pidemmä vapaa ja harrastella ees jotai. Sit ois ehkä jo ilmasto-olosuhdekki vähempi vittumaine. Ehkä. Vittu mä oon vaihteeks iha helveti kypsä tähä ilmasto-oloo, nii kypsä et alan huutaa toisille iha turhist syist… Hyi mua. Mut kyl nyt vois tulla sentää jo kevät mut ei ku tulee vaa tota räpiskäpaskaa naamantäydelt. Eijo kohtuutta maailmas.


Hyvä ikä kualla  7

Too old to rock'n'roll, too young to die. Tänä viikolloppuna oon huamannu useempaa kertaa et miätin millo sopii kualla. Oliks Jim Morrison liika nuari kualee (hyväs 27 vuade iäs) vai oliks se oikeesti jo tehny kaike mitä sen tarttiki tavallaa? Tai John Lennon (40 vee), oisko senki ollu parempi kualla vähä aikasemmi (enne viimist plattaa) vai oisko se luanu viä jotai iha ihmeellist jossois eläny pitempää?

Ku mä olin penikka ni mä ajattelin et neljäkymppii ois kyl aika ääriraja. Nyttemmä tiä enää. Oikeesti must tuntuu ettei se oo olleskaa iäst kii vaa iha muist asiost et mite kypsä tai mite valmis sitä sit on kukaki.

Must on jo aika kaua tuntunu et mä oisin iha valmis eikä se oo must mitekää huano tai ikävä ajatus. Oon ollu huamaavinani et jokkut oikeesti pelkää kualemist mut mä taidan pelkää vaa sattumist ja kitumist. Ehkä se johtuu siit ku munnei tarvi olla hualissani kenestäkää muust, kenekää olemiset ja tekemiset ja suremiset eijo kii musta, kukaa ei tarvi mua. Mullon helpompaa siis ku enimmil muilla. Munnei tarvi pelätä kenekää muu pualest.

Mä en usko et kualemise jälkee enää ois mitää mut sit taas mistäpä sitäkää tiätää ja sithä sen näkee ku sinne asti pääsee. Mä oon ajatellu et se ois helpotus etteijois mitää ku sit ainaski loppus kaikki kitumine ku vittumaist ois ajatella et joutuu kituu jossai helvetis hamaa epämääräsee tappii ku on ensi eläny helvetis enimmä osa elämääsä. Mut mitä vanhemmaks tulee sitä vähemmä on mitää selkeit ratkasui ku huamaa ettei mikää muu ku totaaline epävarmuus oo varmaa eikä oo pelkkää mustaa ja valkost – ja siks täytyy myäntää ettemmä enää kykene olee iha varma edes siit etteijois jotai olemise muatoo viä sen kualemise jälkeeki. Ehkä mä oon jopa hiukka utelias?


Alon just karttaa karttaa  3

Oon piirtäny pari päivää hiki pääs yhtä karttaa. Aika isoo karttaa mist vois leikkaa tarpeemmukaa paloi siält ja täält ja iskee johoki julkasuu tai vaiks voimapistesouhu. Sellast karttaa ku ois helposti muunneltavis (lisää kylii, erivärisii alueit jm, kylläs tiät) ja helppo käyttää. Vähempi pomo haluu sellase johoki hämärii tarkotuksiisa.

Joo ei, eijo mun alaa tääkää. Kaikki mahdolline on menny päi helvettii ja viimetteeks viä vitsikkäästi kylii osottavat pallukat oli kyl paikollaa mut niitte nimet oli niiku kylellää ylhäält alas toises sivus dokuu… Mä en voi tajuu mite seki oli mahdollist mut olipa vaa. Ja sit jossai välis printteri päätti et paperi onki A5 ja rupes tuattaa senkaltast hiirempipanaa et vittu enne ku mä oivalsin et mist on kymysys.

Ni täs kohtaa mä niiku kypsähdin ja päätin et saa olla viiko tyät tehtynä ja seslong ja kalsong ja adios nachos! Hyvää viikolloppuu!

Edellinen