Blogi

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2009.
Edellinen

Vekottimet  4

Aamul rupesin ottaa yht valokuvaa ja kamera kilahti ilosesti ku aukes ja raksahti isosti ku otin sen kuva ja mä olin iha et mitä vittuu, mitennii tässon äänet päällä ku mä aina paan ekana kaikki äänet pois kaikist mun värkest ja rupesin etsii säätöi ja totesin et kaikki valikot oli kans muuttunu Intia kansalliskiälelle… Helveti hyvä källi joo, ni en sit säätänykkää mitää ku ajattelin etteijo aivo viä heränny ja panin vaa kii ja päätin et katton manuaalist illal et mist kohtaa löytyy mitä. Nyt muistin rupee tavaa sitä tos äske ja ku napsautin virra koneesee ni – ei mitää, kaikki oli iha nii ku pitiki.

Niiku et vottöfak? Mikä keikka se aamune muka sit oli? Kamera vaa inspiroitu iteksee? Onneks mulle eijo enää vuasii kukaa yrittäny esittää et kone tekee vaa sen mitä sä sillä teetät ja kaikki on sun omast säätämisest kii. Vitut on. Tälläki kameral sattu olee viä villi illa jälkine aamu menos tai sit vaa se eijo ylipäätää tottunu et sitä heti aamust koht räplättäs. Nii-i. Dikivimpamet on persoonii.


Herutusta  3

Mä en yleesä tapaa lukee melodraamaa ja sellast äitelää herustuskirjallisuutta mis lukija hankitaa volisee vittu suunnillee joka toisel sivul. Must sellane on kiusallist enkä mä tajuu sen funktioo ja must on muuteski hianompaa pysyy just sen raja alla… Nyt tein poikkeukse kerta oli harvinane tilasuus lukee koira kirjottama romaani. Eijo liika useesti tullu vastaa!

Tää harvinasuus oli nimeltää Tiellä pysymisen taito (The Art of Racing in the Rain) ja kirjottaja on Garth Stein. Se kertoo koirast ja sen perheest ja enne kaikkee ralliajost ja siit mite helveti hianoo on pysyy satees radalla ku muut ajaa ulos – formulaluaka ajokoirakirjallisuutta siis. Pari kualemantapaust, kamalii vääryyksii, amerikkalast oikeussalidraamaa ja ahdistust ja sit pari kiinnostavaa rallitaivalta jossai välis. Simppeli rakenne minkä jokane lukija tuntee vanhastaa ja lajityypilline häpiend – luajankiitos, ei sitä muute ois kestänykkää! Enkä mä tätä muute mainostas mut ku se oli sen mope kirjottama ni pitää kannattaa ees periaattee vuaks vaiks oommä paskempaaki kirjallisuutta lukenu monet kerrat.


Hitaaaaasti jauhaa  8

Postasin aikasemmi siit mite tilasin Amatsonilt ittelleni joululahjakirja viime joulukuus. Ne ei sillo kyenny toimittaa sitä ja mä sain maaliskuulle asti tiadotteit mun tilaukse etenemisest. Sejjälkee mä olinki jo ehtiny unohtaa onnellisesti koko hela tilaukse kunnes tänää – TADAA! - Amazon.co.uk lähesty mua. Mä olin jo laittaas sitä noottii roskapostii ku alko sätellä.

"We apologise for the length of time it has taken us to reach this conclusion. Until recently, we had still hoped to obtain this item for you. We are no longer able to offer this item for sale. Our supplier has informed us that this item has been discontinued and is no longer available.

Please accept our apologies for any disappointment or inconvenience caused."

Tarttee kyl sanoo et tää on oikeesti helvetimmoine pettymys ja mun usko joulupukkii rapisi nyt pahasti. Ehkä tarttee keksii joku parempi lahja tänä vua ettei taas jää kokonaa ilma!

PS. Mä iha rakastan tota Amatsoni kaunist muatoluu!


Luita myähäsille?  5

Mokasin vaihteeks. Kyl mä olin pannu sivuu ku huamasin et tyävikse ohjelma oli tullu mun loma aikana mut nyt vast alko raksuttaa et vittu ne ilmottautumisajat, nehä on varmaa juur nyt. Osa oliki, osa oli jo menny. Ne kurssit ku mua enite kiinnosti oli jo täynnä tottakai. Sero venientibus ossa. Tavallaa tää huajens mua kans: eipähä tarvi rikkoo omii rajojaa tai viä oppii vahinkos jotai uutta. Niiku vaiks kallikrafiaa tai valokuvaamist. Mut seki oli täynnä se ranskarryhmä mis mä oon ollu ni mä sit vaa arvon itteni toiselle kurssille ja voi se loppupeles olla hyväki ratkasu nii. Evt.


Keskiviikko oli huanompi päivä  12

Mä olin sokis ku mun kampaaja peruutti mun aja pual tuntii enne. (Mulloli ollu koko päivä koulus käpälärauta kii ni se eijollu saanu mua kii aikasemmi.) Ahdistusta! Aaaaarrhhhh! Okei, silloli forsmasöör ja mä kykenen tajuu sen ja silti tää on kaameeta. Jokkut voi kuulemma olla uskottomii kampaajallee mut mä nyt vaa pesen tän fleda ja teen mitä on tehtävis.

Mä joudun olee vuas sitte kesäl uskoto mun hammaslääkärille mut se oli sillai eri asia ku se hajalline hammas haittas oikeesti – ja sittenki mua ahdisti se keikki iha helvetisti. Jos karvat roikkuu korvil ni se haitta on enempiki vaa korvievvälis. Kai?

Mut oli se päivä jo enne tätä jokseeki heikos kurssis. Koulus oli uus ope ja uus ala ja uus ohjelma ja just ku oli ehtiny elääntyy siihe et osaski jo jotai ni taas alettii nollast. Sellane on sit vitu väsyttävää. Ja sit saatto kans totee etton opettajii ja opettajii ja tää tämpäiväne oli niit toisii. Mä en tajunnu sen puhetta saati ajatuksejjuaksuu. Oli muute vähä helveti pikkä päivä!

Huome mullois aika kosmetonoomille, saas näkee mite sen käy!


Loppukesäsii miätteit  10

Miätin täs et miks on nii et aina ku kaipas toista enite ni sitä ei sit millää saa sillo kii vai onks nii et toista kaipaa enite sillo ku jo valmiiks tiätää ettei sitä saa kii millää. Joteki mä oon täs jo pitemmä aikaa pannu merkille et vittu nää kaipaamiset ja kontaktit ei vaa kohtaa, ei vaiksois mikä. Ni mitä tää sit kertoo, et mä oon skitso vai? Nartut eijo ikinä tyytyväsii?

Ja sit mä miätin täs et onks mus helvetti joku ihme vika ku mä vedän pualeeni joteki tiuhaa sellasii uroksii mikkä on homoi tai impoi (tai molempii) tai vähintää bi (ei kai sua haittaa? – joo ei, paitsi sit haittaa jos paneksit täs ohes jotai muuta ni iha sama uros vai narttu) ja uutena versiona mulle esiteltii taanno ettei vaa kiinnosta olleskaa eikä kukaa. Ja mun viimine eksä, sehä oli siis iha munato uros niiku loppupeles ilmeni. Must tää ei voi olla niiku normaalijakaumaa. Miksei ikinä normaalit perusurokset kiinnostu musta? Mikä vittu mus on vikana?

Ehkä mä vaa meen sauna taakse kaivaa kuappaa valmiiks.


Pöh  7

Voiks maalaamatta mennä lähikauppaa? Useemmat varmaa sanos et joo voi mut kaikki koiralliset tiätää ettei piiklel oo mitää asiaa ruakakauppaa Suames jossei se maskaa itteesä ihmisennäköseks. Paska juttu mut tulin käyneeks lenkil ja sitämyätä suihkus kans ja sit vast ku vesi valu alas kroppaa tuli miälee et vittu mulleijo aamuks jukurttii kaapis. Just helveti kiva! Mä en kauheesti mitää eritystä vaadi mun aamupalalt noi yleesä mut tyäaamuna vois olla jukurttii tai vaiks viilii vaihteeks mut enikeis.

Tätä turhautumise määrää. Otetaapa kaikki uusiks.


Liikettä  7

Brasseis on kuulemma nykysi sellane liike ku Kusauta suihkus. Tää kiahtoo mua huamattavasti enempi ku Roska päiväs -liike tääl kotomaas. Osittai siks ku toiste roskat ei lopu koskaa ja mä itte en tiätenkää ikinä roskaa, osittai siks ku mut on kasvatettu sisäsiistiks sillai et suihkus ei kyl harjoteta mitää tollast. Erittäiki nou-nou siis! Brassie idea on tiätty säästää vettä yhe vessa vetämise verra joka päivä kerta suihkus sitä vettä tulee lotrattuu enikeis – kaks kärpäst laakist ikääku. Ja taas maailma pelastuu!

Ha ha. Enempi se pelastus ku väet lakkais seisoo siä suihkus kymmenii minuuttei. Mullon ollu kakski sellast urosta mikkä vei mult närvi suihkuttelullaa. Mä muistan ikusesti sen kesäaamu ku mä tajusin ettei mul voi olla mitää tekoo sen yhe nörti kans ikinä. Mä olin heränny seiskampintaa, se nuksu kymppii. Sit se pani valot makkarii ja mä kysyn et mitä sä harjotat, et voisko vaiks vetää verhot ku tota arskaa kyl ois. (Ai, mä en huamannu.) Aamupala jälkee se meni suihkuu ja mä siivosin keittiö, tiskasin, petasin – ja aina vaa sil valu vesi siä kylppäris. (Ai mitennii, kyllähä pestes menee vettä, kai mä nyt suihkus sentää voin käy.) Sillo mä tajusin et mikä tahasa toi tyyppi on muute ni meil ei tottaviä ideolokiat tuu ikinä natsaa. Mut kyl se sinä kesänä sit loppu muuteki.


Iteljooni polkee…  8

Mul kilahti taas päässä paremmasti ku löysin tyälootast tiadottee siit et posti uusii vaihteeks ns. palveluitaa. Tai siis: Kansainvälistymisen myötä Itellan logistiikan palveluiden nimet uudistuvat 1.9.2009 alkaen. Joskus ennevvanhaa oli mukavasti postipaketti, pikkupaketti ja pikapaketti semmukaa mitä tartti. Koht meillon Itella Express Morning, Itella Express Business Day, Itella Express Flex ja Itella Economy. Ja viä uutuutena Itella Express Point! mikä sit liäneeki. Piti oikeesti tarkistaa et mikä tää valtakunta on mis näit postipalveluit tarjotaa… Vittu mä en tajuu et joka helveti asia pitää hämärtää. Ennevvanhaa oli posti mikä kuljetti tavaraa ihmisille ja nykysi on itella minkä tarkotus on tehä voittoo eiku siis tulosta itellee ja muusta viis. Mä nään jo miälessä mun vanha emo yrittääs lähettää Itella Express Flex -joulupakettii lapsellapsillee – ässif, saisko se tota ees äänettyy.

Mii lav tiis piipöl!


Kuulokemiäte  2

Ämpärisoittimest alkaa hajoo kuulokkeet. Tai ei niikää ne nappiset ite mut soittimee kiinni tuleva liittime tyvi ja sitä myäte piuha sit. Mä oon vähä kahde vaiheel pitäskö hankkii uudet vai tarkottaaks toi vaa sitä et koht se ämpäri on itekki vainaa eli ettei maksas vaivaa. Mut on se niiki et ku toi ämpäri vainaantuu ni mä hankin uudemma kerta mä oon nii elääntyny siihe kii ettemmä haluu enää olla ilma. Ni sit ois ne kuulokkeet jo eeltä enikeis.

Toine juttu on sit et millaset ne kuulokkeet olis. Pitäskö hankkii jotai parempaa ku korvanapit, jokkut ku jää päälle ja jopa niiku eristää ulkopualist ääntä. Maksaaks se vaivaa ku ämpäri äänentoisto on kuiteski mikä on? Ja ku kuiteski lähtee lenkille ja ympäristös on aina hälyy enempi ja vähempi nii ettei siä mitää huippuhifii vaativaa klassista kukaa kuiteskaa kuuntelis. Ois kiva ku ois joku sanoo ees jonkullase näkemykse mut ainoo ku sanoo on toi mun kesäisäntä ja se nii rypee materias et mä en jaksa ottaa sen juttui vakavasti.

Ei nii et mä tarttisin tukee näi järisyttävä valtava päätökse tekoo… mut ois kiva jos vois jakaa jonku kanssa arje pikku tyhmii asioi.

Edellinen