Blogi

Näytetään kirjoitukset syyskuulta 2010.
Edellinen

…niiku se luetaa  3

Täs kuus mä oon kuullu pariki kertaa ku lakimiäs (tai toisel kertaa naine) sanoo vastaukseks selkeesee kysymyksee et onks toi laillista? et se on laillista nii kaua et joku viä sen käräjille ja siä todetaa et se on laitonta. Toisel kertaa oli kysees tekijänoikeudet, toisel kertaa hankintoje kilpalutus.

Mä oon viäki hiukka hämilläni täst. Mä oon simppeli ja must ois kiva ku säännöt ois selkeet. Emmä haluu tehä jotai mikä joko on tai eijo laimmukast ja se riippuu sun tuurist, pärstäkertomest ja juristist (tai sen palkast). Must ois kohtuullist et laki ois sevverta selkee et vois eeltäpäi tiätää onks rikolline vai ei ja vois iha ite päättää.

Mä oon muuteski tullu siihe tuloksee et maailma on liika mutkalline mut jos siihe viä lisätää sellane amerikkalastyyppine jatkuva isorahane käräjöimiskulttuuri ni must tuntuu et mä mialuummi oikeesti katoon jonnei pampalle istuu heinikkoo tekemättä mitää muuta ku tiiralee pilvii ja tähtii. Sit ei tarvi ees yrittää ymmärtää.

Edit pe 1.10.:
Tähä asiaa joteki liittyvästi mulle on ystävällisesti forvattu linkki Clarity saitille.

"Clarity on kansainvälinen vapaamuotoinen yhteisö, jonka ovat perustaneet juristit edistämään hyvää ja ymmärrettävää kielenkäyttöä oikeusalalla. Jäseninä on myös lingvistejä ja kääntäjiä sekä muita, jotka ovat aiheesta kiinnostuneita."

Selvempi teksti > selvempi tulkinta tj?


Piänhavantoja  5

Se on merkillist millasii asiohi kiinnittää huamiota iha kotonaa ku selkä on paskana. Mä esmes ennollu ikinä tajunnu et mun taloudessa joka helveti pistorasia on jossai lattiarrajassa – paitsi ne ku on keittiös tyätaso päällä. Mä en oo koskaa kyseenalastanu sitä et mullon joka aamu etesmatolla ove edessä sanomalehti. Munneijollu ikinä tullu miälevviäreekää et enimmät mun kengät toimii nauhoje, solje tai jonku vittu tarra varassa eikä niihi voi vaa lykkää käpälääsä. Mä alan hianoksee tajuu et vessas voi oikeesti olla kahvoi seinäs esmes suihkus tai siin pytyvviäres. :O

Mä mainitsin tän ystikselle millon tenniskyynärpää vaihees (remonti takii, ei urhelusuarituste). Se tarjos mulle lasillise kaljaa muttei suastunu kantaa sitä pöytää kerta se toine käpälä ei siis kestä ni ite piti hakee tiskilt. Ni me nauraa rätkätettii aika hyvi et näi helveti vanhoi me ollaa et kelataa kolotuksii ja särkylääkkeit mut oikeesti mua ei naurata kauheesti ku mä kuvittelen tulevasuutta ja tät alkanutta alamäkee mikä ei ku jyrkkenee vaa tiätty. :/

Yäl ku mä makasin herel ja koitin saa järjellise asenno ni mä haistelin ja totesin et Hoya! Ainoo poslari ku on makkaris, mun australis ku tuli pahompidellyks alkukesäl ja murjotti sen takii koko loppukesä – no, se on nyt riahuuntunu ja rutistanu yheksät nupputertut. Kolme ekaa aukes eile illal… Jeps. Saas näkee kui kaua menee et ne kaikki on kukkinu loppuu. ;D


Uteliasuudest  3

Mä enno varma montaks kertaa mun pomo on käyny Voimapiste-kurssil. Ainaski kaks, enemmist mullon epälys muttei tarkkaa muistitiatoo. Se osaa sen hiano diashou kokoomise suunnillee kaks päivää ja sit se kaikki osaamine katoo jonnei huitsinnevadaa. Ja ku se tarttee/tarttis sitä osaamist vähävvälii, ainaha se joutuu esittelee asiaa ja toistaki.

Mä enno ikinä tarvinnu sitäkää ohjelmaa muuhu ku jonku valmii koostee kattelemisee. Munnei tarvi osaa. Ja silti mun pomo tulee joka helveti kerta ku se tekee jotai voimapisteshouta ni kysyy mult et hei millai mä saan vaihettuu taustakuvaa? ja mite mä saan taustakuva sillai et se on eri joka dias? ja miks se tekee mulle tällast ku emmä haluu? Ja joka helveti kerta mä sanon et emmä tiä enkä osaa mut eiks se sit tulis… ja mä avaan sen ohjelma ja rupeen räplää ja yleesä mä saanki tehtyy sen mitä mun pomo halus. Eikä ne yleesä mitää ihmejuttui oo tosissaakaa.

Mä en ikinä väittäs et mun pomo on tosi helveti tyhmä mut se on must metkaa et a) se eijo siit asiat sevvertaa kiinnostunu et se jaksas muistaa ja et sille kertys rutiini ees vuasie mittaa ja et b) se eijo sevvertaa utelias et se tekis sen saman ku mäki eli kattelis mitä valikot tarjoo ja mitä ne kaikist kiinnostavat tarjoukset pitäs sisällää. Kyl mä myännän et ohjelmis (ja varsinki Adobe ohjelmis!) on monesti niimpaljo valikkoi ja alavalikkoi ja kaikellast pilpehöörii mitä ei vaa jaksa räplää auki varsinkaa jossei ymmärrä mihi se ja tää enklanninkiäline termi viittaa siin mun omas tekel olevas projus mut hei: perusjutut yleesä aukee aika helposti. Ja yleesä se oppimineki on toisellast ku kaivaa ne jutut esii ite eikä vaa vispaa et ope ope, mitä mä nyt teen? vaiks sitä ohjaustaki tiätty tarttee aina joskus.

Suuntaantuuks se uteliasuus siis eri yksilöis nii erillai ja eri pualelle? Ja et sitä ei riitä muuhu jos on joku yks ja tiätty juttu miäles? Ehkä mä oon aina ite ollu enempi sillai ympäristöoppi ja askartelu -suuntaantunu et must on kiva näperrellä jonku pikkunippaste kans ni munnon vaikee tajuu et jokkut tekee isoi linjoi ja funtsii päämäärii eikä välinettä. Vai katooks se uteliasuus vuasiemmatkaa jonnei ja minne? Eiks sittois aika raato jo josseijois utelias mistää? Vai vaa ylimiäline?



PS. Kuiteski hengis viä  1

Taasson ollu nii kiire ja paljo puuhastust et hyvä ku takajalat pysyy mukana. Oli vaihteeks yks hyvä koulutusseminaari, oli sosiaalist elämää, hyvää ruakaa, liikaa juatavaa ja shoppailuturnee ja siinähä se viikolloppu sit oliki. On se helveti hyvä ku pääsee töihi huilaa!

Mä oon koittanu psyykkaa siihe et uimakausi on kaikki tält sesongilt ja pitää rupee oikeesti lenkittelee ja jumppaa. Oon kuivaharjotellu: kiskonu tuulipukuu päälle ja todennu et mahtuu ja uudet lenkkarit tulee huame – ois ne saanu jo perstaina jossois joutanu ottaa vastaa mut ku oli kaikkee liikaa ni jäi huamiselle.

Ja nyt se kaatuu just ja koomaantuu.


Taas merkittävä kynsipostaus (ja väliaikatiadote)  2

Mullon kynsinauhat iha käsittämättömä paskas kondikses. Mä en iha tajuu miks mut ne tuntuu kuivettuu ja katkeilee ja ratisee irti sillai et se eijo normii, ei ylipäätääkää eikä ainaskaa tähä aikaa vuatta. Eile illal mä editoin kynsii pikkemmä kaava kautta, viilasin ja hion ja palsamon ja viritin hoitolakkaa ja siin samas mä koitin saa niit kynsinauhoiki kuasii. Kissampiarut. Tänää ne on taas pykälävverta huanommas jamas. Mitä helveti sheavoita, aasintammankermaa, keskiyäl puristettuu tyrniöljyy niihi pitää virittää? Ja pitääks se virittää ulkoo vai sisält päi?

Kynnet voi paremmasti, kiits kysyyst. Jahka noi nauhat pysyy kii taas ni mä viritän monivärilakkaukse vaihteeks (jokane kynsi eri värii).

Mitä tulee niihi lenkkarehi mikkä mä taannon tilasin ni on väliaikatiatoi. Ne oli siis viä maanantaina Shanghais mut sit tiistai-iltasella ne oli tullu Suamee ja tullist läpi. Mikä on must iha kiitettävä tempo ja niijaan pikkukiinalasille täst. Eiline merkintä oli sit: 2010-09-22 13:55:00 REPUBLIC OF FINLAND Attempted delivery – nii-i, tää on niiiiiiii nähty tää kuvio et yritetää toise tyäaikaa viä kotii kamoja. Ne eijollu sattumosi päässy ees lappuu jättää kerta mä asun just siin ainoos talos Suames misson oves koodilukko…

Tsiiiz et mä en tajuu mist näit toine toistaa onnettomampii kuljetusfirmoi sikiää. Ne toimii varmaa maailmalla tosi helveti hyvi kerta ne on aina vaa pystys ja niitton aina vaa enempi mut joka kerta ku mä kuulen et joku Suames on saanu pakettisa UPSi/TNT/Fedexi/EMSi/jne kautta ni joka helveti kerta se on Sirkus™ tai suaranane trakedia ja tavalline postipaketti ois viiskyt kertaa helpompi hakee ite ulos postist ku joku ekspresspaketti mitä kuskit pyärittelee viikovverra ympäriisä ja mikä pahimmas tapaukses voi lähtee takas lähettäjälle. Soittiks mulle joku kuski eile? Ei. Löytyks netistä numero mihi mä voisin soittaa ja sopii toimittamisest? Ei – kaikist lähellä ois ollu jossois Piatarii soittanu ja kysyny ja takuulla ois kannattanukki.

No, ehkä ne lähettää mulle korti ja mä saan jo ens viikol ne jalkumet. Onha se sikses nopeeta sit enikeis. Ainaski jos vertaa et ne kävelis omii aikojaa Kiinast.


Liivistelyy  11

Nisäliivit hajos taas just nii ku ne yleesäki hajoo: keske palaverii sitä vaa huamaa et kaarituki tunkee ulos dekolteest. No vittu joo.

Vaihtoehtoset toimintamallit:
1) koittaa survoo sitä vaivihkaa takas oikeesee kohtaasa (tälleijo ei mitää tulevasuutta mut joskus se toviks onnistuuki)
2) kiskasta reilusti ulos koko roska ja totee et kaikkee sitä vaatteisiiki ängetää (tätä ei kaikki pidä kauhee viksuna käytöksenä)
3) esittää ettei niiku ees huamaa (ja silti koko aika on vähä tärppeellää ja toiset tuntuu kattoo ja se haittaa keskittymist asiohi).

Josson muit versioit ni niittennoo viä kokellu. Vinkkei saa kertoo!

Ois tiätty viksuu tsekkaa joka aamu mis kondikses kullosekki nisikset on mut ei sellast nii muista aamutokkuras ja sit neki ku näyttäs iha kurantilt kamalt voi kuiteski hajoo päälle muutamas tunnis. Ikinä tiä.

Kui paljo vähemmäl urokset taas täski pääsee: kukaa ei kurita niit kaarituil! Vaiks seki on totta et tänä kesänä oon uima-altaal nähny nii uskomattomii urosnisii et D-kuppi tuski olis liiotteluu mut mä en silti usko et ne käyttää.


Happamampi maku  5

Ystis tapaa ostaa kenkii netist. Sillon sellane räpylä et se voi ja sellane maku et ne on ne tiätyt merkit mikkä pitää samaa lestii tj. Viime viikol se laitto mulle linki amatsoni kenkäsivulle et kato millaset pinkit lenkkarit sun merkkii… ja joo, ne oli IIIIKKK!!! ja iihhhh!!!, tiätty.

Mä yleesä vaa kualaan nettikenkii mut nyt mä katton kotona kenkälaatiko kylest notulit et mikä on tää koko mikä mun edellises ostokses samalt valmistajalt on ja sit mä päätin et vittu, tilataa sit amatsonilt ja katotaa mite täl kertaa käy. Ja askartelin sen tilaukse klikkauksest toisee kunnes viimesel sivul TADAA! currently not available ja se siit. Vähäks vitutti ku mä olin urhoollisesti ylittäny tän psyykkise kynnykse ja sit se kaikki tökkäs. Hmph.

Mut kerta mulloli draivi päällä ni siirryn toisee nettikauppaa ja tein sen tilaukse samost lenkkarest siält. Ja sitä varte piti eka rekkaantuu asiakkaaks ja koko se sirkus. Loppuviimeks mul oli meililootas kolme viästii siit firmast… ja siä oli se tilausvahvistus siis kans.

Seuraavana aamuna oli kaks meilii lisää ja ilmotus et mä en siis ollu maksanu niitte tilaust ja viittisinks maksaa kans ja kertoo et millai. Mä olin et ha? kerta eihä sitä tilaust ois voinu ees tehä ilma et kertoo kortinnumeroo ja noi. Ni mä laiton niille ettoon maksanu puukortil. Ja sit ne ilmotti ettenno. Ja sit mä soitin Luattokuntaa ja juttelin sen jäykkispoisun kanssa ku vastas ja se kerto et joo se näkee mun suaritukse mut miks se eijo menny perille ni sitä se ei osaa sanoo. Ja mua vitutti taas hiukka mut se sälli kerto et ne rahat palaantuu mulle 20 päivä kuluttuu jossei ne mee läpi siihe firmaa.

Jeps…

Mä laiton taas meilii et tää on tilanne ja taas tuli pari viästii takas ja mua alko nyppii tää kirjeevvaihto ja tuli hiukka vittultuu sinne et myyttekste kans näit vai haluuttekste vaa kirjeevvaihtoo mun kans. Seuraavana päivänä tuli taas kolme meilii ja siin oli sit jo tiato et ne lenkkarit ois nyt tulos sulle ja tosson koodi mil voit tsekkaa et mis mennää. Okei! Nyt alko kuulostaa.

Eile mä sit joudin kattoo et mikä tää juttu nyt sit ois ja löysin roudarifirma sivu mikä kerto et mun kenkulit on eile (siis vast eile) lähteny. Shanghaist. Voi huakaus. Saa nyt näkee joutaaks ne tulee joskus ja millo ja tuadaaks ne mullekki vai taas jonnei Vantaa peräkorpee niiku viimeks. Vittu.

Mä nään jo painajast siit et mä halusin palauttaa tän ostokse.

EDIT 17.53:
Nyt jo neljä merkintää siit ku sitä pakettii on pyäritelty ees taas Shanghais ja se ilmesesti on siä edelleeki. :)


Härö av-yhteydes  2

Mä heräsin keskel yätä enkä tiänny mis olin. Kelloradio mulkkas mua väärält pualt silmät punasena ni mä tiäsin ettennoo kotona. Mun meni jotai kymmene sekkaa keksii mis mä oon ja mitä on tapahtunu ja voin kertoo et tollane kymmene sekkaa on aika helveti pikkä tovi säkkipimees ku on tottunu et noi jutut tulee selkäytimest ja funtsimatta.

Mä aattelin et tää on nyt varmaa se hetki tai niiku eka oire et aivot on alkanu muuttuu emmentaaliks ja tält se sit tuntuu koko aika ku on kokonaa hötööntyny pääst. Ei se nii pahalle tuntunu eikä mua ahdistanu tai hualettanu, se oli vaa oudoo.

Mä kävin taanno kattoos sen saunaleffa mikä nyt on sit oskar-nimetty (mikä on iha apsurdii, siis mitä vittuu siit kuvast kukaa tajuu jossai ulkomaal kysyvvaa) ja siin oli sen yhe saamelase tarina isoisäst ku dementoitu ja ainoo asia mist se oli loppuaikonaa kiinnostunu oli se halkopino. Saunapuut. (Seki oli aika liikkis kohta – no oli se nii helveti liikkis kuva kokonaaki mut enikeis.) Ni mä miätin yäl et mikä vois olla se mitä mä funtsin viimeset metrit ku ei aivo kerro enää mistää muust mitää? Mikä ois mulle ikinä ollu nii tärkeetä? Vai muistaaks sitä sit enää vaa et millaset väriliidut pani atomeks pentulaatikos?

Ja onkssil oikeesti välii enää ees mulle?


Lääketiäteest  2

Tyäkaveri on lääkäris vaihteeks ja mä päivystän sen asiakkatte varalta. Eijo paha rasti, aamut on enikeis hiljasii. Täs ei nyt kauheesti voi taas omiikaa töit vaiks pitäs mut ku ne on edellee muitte takana jumis. Kaverimpualest vituttaa: se juaksee tyäterkast lapraa, laprast erikoslääkärille, erikoslääkärilt toiselle erikoslääkärille ja ne vaa puistaa päätä ja ehdottelee uutta rundii laproje kautta. Vikaa on ja kaikki tiätää mut mikä ja mis se vika vois olla? Perusterve kolmekymppine mimmi.

Mä en usko eritysesti lääketiäteesee ja tään kattelemine sivust rassaa taas mun uskoo entisestää. Okei mä uskon siihe käsityäosaa: jos mä telon koipeni ni kyl ne (todnäk) saa luut takas kohillee ja lihakset ommeltuu kuasiisa ja naha siististi tai ees joteki siihe päälle. Kyl ne osaa poistaa tulehtunee umpisuale tai kasvame ja tehä pallolaajennukse. Mut jos joku on oikeesti kipee ni taudelle ne ei kauheesti mitää voi. Mullon itelläni useempi parantumato sairaus, parii voi pitää kuris lääkkeel muttei parantaa, loput on vaa niiku päänpuistamise asia ja voi voi – mut evt kyl. Tai vaiks allerkiat: moniks allerkia on parantunu ja mikä niist eijois parantunu iteksee vaa iha lääketiätee avulla? Enno kuullu.

Ehkä, ehkä joskus tulee päivä ku ne oikeesti pystyy parantaa vaiks hivi ku siihe nyt kuiteski panostetaa toisin ku vähemmä seksikkätte tautie parantamisee. Ehkä mäki sit rupeen tiädeuskovaseks. Siihe asti – se on tuurist kii jossoot terve, nauti siit!

Edellinen