Blogi

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2010.
Edellinen

Ilmapallot  8

Mä nukun koko kesäse aja ku piäni marsu mut nyttoon alkanu taas valvoo ihmeellisii aikohi yäl heti ku tuli syksy. Viime yä ku valvon ja ajatukset kulki joka suuntaa sillai ku ne kulkee siin kohtaa ni mä jäin muistelee yhtä muinasta vappuu.

Se oli vapumpäivä ja me oltii neljästee liikentees, nahkis, flattis, flattikse sillone avis ja mä. Flattiksel oli pussilline ilmapallonnahkoi taskus ku ne oli jääny meilt puhaltamatta edellisenä iltana (jostai merkillisest syyst…) ja siin ku me valuttii rantaa pikki ni niit ilmareit puhallettii yks kerrallaa ja palloteltii ja harrasteltii mitä niil nyt voi keveesti kuplajuamas tulla miälee harrastella.

Yhel penkil oli muutama sälli siin tiänsivus ja ne alko vonkaa et syättäkää sitä palloo meillekki hei! ja mä totesin flattikselle et ne särettää sen ja flattis sano et nii ja sit se syätti niille. Ja kaks sekkaa ni se pallo tapettii PAM ja kauhee rähähähätys päälle. Ämmootee.

Flattis kaivo seuraava pallonkuare taskust ja puhals sen ja niitte sällie naamat venahti kerta me ei sit oltukkaa iha tippa linssis siit säretyst pallost vaa niit oli lisää ja sit ne alko vonkaa et niille kans mut flattis sano et te jo säretitte sen omanne ku te saitte eikä niil sit oikeesti ollu siihe mitää sanomist. Ja me palloiltii eteempäi.

Ja mä miätin ku valvon et mikä vittu se on ihmisis et jos jollai toisel on jotai kivaa, kaunista, sille arvokasta tjv ni se pitää päästä särkee, likaa, pilaa jollaillai. Mikä siinnon et jokkut saa kiksei sellasest? Ei edes et varastas sen itellee (jos se on sellast minkä voi), ei: se pitää turmella. Ja sellases ihmiset on tosi nerokkait ku ne haluu kerta, on miljoona tapaa pilaa toise ilo. Rähähähää! Onneks se ei kuiteskaa aina oo iha nii simppelii ku luulis ja joskus – no, joskus se vaa menee piälee ku toisel onki jemmas lisää ilmapalloi.


Palelemist = ei-kesäne vuadenaika taaaaaas  6

Kattelin netist vedenkeittimii ja ilahduttavasti niit on jopa piäniiki. Piänin tais olla neljänneslitrane minkä mä bongasin. Mä tarvin sen töihi enkä tosissaakaa rupee jotai kahta litraa keittelee mun yhtä teekupillist varte. Mut enää ei tarkene ilma kuumii juamii ja se on fakta homma.

Syksy on siis tullu. Mä palelin koko helveti viikollopu ja miätin et tot kesää ois voinu kestää mumpuast vaiks tän elokuunki mut hei! kai viis viikkoo ku tarkenee ilma villahousui kuuluu sit riittää täs valtakunnas. Tai ei, emmä palellu saunas ja sitäpais mullon untuvatäkki mikä pitää kyl mut lämpimänä – mut päiväl mul oli kaks fliissii ja kahet villasukat (ohuemmat ja paksummat) ja mä palelin ku torakka kerta ennollu ymmärtäny et joo pitäs vaa olla ne villahousut jo elokuus. Vittu.

Itsas nyt ku tuli puheeks mä en panis vähääkää pahakseni vaiks ympäri vuade olis vähintää 25° tot lämpöö. Ois ihanaa tarjeta. <3 <3 <3

Ja joo, sit ku mä vittuunnun riittävästi ni mä panin juhannusruusupuska matalaks ja sen aikaa mä tarkenin kans. Kerta niit helveti vattukääriäsii ei saa hengiltä ni kiusa se on piäniki kiusa: ens kesänä ne saa laittaa pentulaatikkosa jonnei muualle, meilleijo juhannusruusunnuppui syätäväks. Lälläslää! No sen duuni seurauksena mullon toine ranne paskana, tuli vähä reuhdottuu niil oksasaksil siis. Mut se oli sen arvosta, ja viä ku näkis sen vattukääriäse ilmee ens kesänä… :P

Pomo liisas mut yhtee tyäryhmää sihteeriks ku niitte oma sihteerikkö oli estyny ja ne oli vast alottelees syksystä toimintaasa lomie jälkee ja heitti sit sellast smooltoolkkii siin alkuu mikä oli sillai kiva ku mä en tuntenu pualiakaa siit väest ni saaton kirjaa muistioo ees minkä nimisii ne suunnillee on ja tarkistaa jälest. Enikeis multaki sit kysyttii et kuis sun kesä ja mitä myäntestä sanottavaa sullois? ja mä olin et joo, mä tarkenin koko heinäkuu ilma villahousui ja se oli must niiku tosi fantsuu ja sillo ne repes kaikki. Ha! Se mikää vitsi ollu.

Jokkut ei vaa tajuu et tää ilmasto voi olla saatanasta vaiks tänne olis syntyny ja ois pitäny tähä mennes tottuu. Me ei vaa kaikki totuta.


Mato  2

Emmuista oonko joskus ollu mut nyttoon kuiteski koukus. Kai mä joskus penikkana varmaa oon silmät kiiltäe kattonu jotai telkkarisarjaa mut siitton nii kaua ettei jaksa muistaa. Nyt mä oon aika pahasti koukus toho Terapiassa-sarjaa ja ainoo mikä täs ees vähä lohduttaa on ettoon lehest lukenu et jokkut muukki on jääny siihe kii. Mut muute mä en kauheesti tyksi täst olotilast ja must tuntuu et mun elämää rajottaa jo seki et on jotai ku täytyy.

Mä alon kattoo sitä ekana iha vaa siks ku siinnon se Byrne mist mä oon tyksiny yhes ja toiseski leffas (esmes Epäillyt (The Usual Suspects) on sellane mist mä en taida päästä yli niiku). Sit mä jo kuvittelin et mä pääsen irti ku se eka kaheksa viiko jakso loppu ja elämä muuttu ankeemmaks erojjälkee… Vitut.

Aika huvittavaa addiktoituu tollasee.


Juanikasta  1

Mä en haluu tiätää leffa juanta etukätee, en ainaskaa kauhee tarkkaa. Väistämättä tiätty jokseski joka kerta tiätää jotai ja sen takii sitä rupeeki kattoo mut mua vituttaa aina ku joku ns kriitikko kertoo ylimääräsii yksityskohtii ja liika tarkkaa. OK, oma vika, ei pitäs ikinä lukee arvostelui enne ku jälkeepäi ni sit voi olla eri miält tai nyäkytellä tyytyväsenä et tälleesti mäki sen ajattelin muttennois osannu muatolla noi nätisti. Mä enno kauhee hyvä muatolee mun ajatuksii aina mut hei! sentää mullon näi ihkusti muadokas kroppa! No enikeis.

Tulimpa sit vaihteeks lukeneeks ton Lothar-isännä plokii ja se kerto kaheki viimisemmä leffasa juane just nii tarkkaa ettemmä voi kuvitella et yhtää ketää enää kiinnostas lataa niit netist itellee tojjälkee ku joka nytkähdys on tiados. Mustton mysteerillist et se halus ite kertoo ne noi tarkkaa. Ilmesesti tollast pornompaa kamaa markkinoidaaki just nii? Ehkä se on se juani? Mullon yks totaaline kulttuurigäppi siinäki kohtaa. Joskus ihmetelly ettei kukaa entine uroskaa ollu mun tiäte kiinnostunu siit kamast siis ettois kateltu yhes tj muttemmä muista sitä myäskää koskaa kaivanneeni tai peränneenikää et mitäs kattelet ilma mua. Oli vaa sitä omaa kotiviihdettä.

No kerta pääsin tänne asti ni voin samaa rahaa ihmetellä toistaki plokii mis hottis misu kertoo hankkineesa 43 orkkuu yhtenä ja samana yänä. Mustton mysteerillist et se halus ite kertoo ne noi tarkkaa. Jos ajatellaa et se olis kirjamellisesti tottaki viä ni mä en voi ku ihmetellä et mite jollai voi olla nii helveti tylsää ees iteksee räplätessää et jaksaa ja viittii laskee tonne asti (olikoha sil laskuri?). Saati jos silloli joku sura siä! Mut tän kupleti juanta siis ei kerrottu nii paljastavasti eli juttu jäi kiinnostavammaks.


Kulutusjuhlaa tai ees tavallist kulutust  9

Mun piti ostaa joku sinine vaatekappale ku jotai miljoona vuade jälkee kaupos nyt taas on ees jonku verra sinistäki. Vitut ostin. Mä oon varmaa tullu tosi vanhaks ku must vaatteet näyttää joka sesongil aina vaa riavummilt, hörhömmilt ja suaraa sanoe rumemmilt ku edellisel kaudel. Ou mai. Vanhuus ei tuu yksinää niiku sanotaa (vaiks must näyttäs kyl aika selvälle et nimenomaa se tulee just yksinää ja sillä ziguli). No sain kuiteski yhe asiallise neuleempuale mikä ilahdutti mua ja se on siis jonkullane punasävyne violetti. Iha sama.

Nykysi on ilmesesti oikeesti ajatus et vaatetta pidetää muutama kerta päällä, pestää kaks tai kolme kertaa ja sit se on kaikki. Ja sit ostetaa uus ja tyällistetää taas se pikkukiinalane/taimaalane/bangladesilaine typy mikä tekee ylipitkää päivää riisikupi palkalla.

Mun ois helpompi uskoo kestävää kehityksee ilma jatkuvaa kuluttamist ja nk taloudellist kasvuu.

Jutskasin eile yhe urokse kans ja kattelin siin sattumosi sen käpälärautaa ja tajusin et mullon ollu samannäköne. Nuukia 3510. Mun oma hajos jotai neljä viis vuatta sitte, ei vaa enää saanu linjaa ilma häröö ja mä kysyn silt urokselt et kaua sullon ollu toi känny ja seki tuijotti sitä ja sano et joo, se on varmaa viime vuastuhannelt tai vuastuhanne vaihteest. Niimpä. Se oli hyvä kone. Nykysemmi neki on aina vaa hepposempii. Mun nykyne on siis sen jotai neljä vuade takaa ja vähäl käytöl se pelittää kyl iha korrektisti. Puhelimmyyjä koitti taanno saa mut vaihtaa uudempaa missois ollu leivämpaahdin, videotykki ja parranajokone samas (tjms) mut mä nauron sille luurii ja sanon et vitut vaihdan tollasee, ehämmä ees tarvi noit rakkineit.

Vittu mä oon syrjääntyny. Mullon puhe-elinki iha puhumist ja tekstaret varte.


Hedelmällist  3

Mä ostin eile kilose rasia nektariinei ja kotona katton ne läpi, pyäritin jokase käpäläs ja ne oli must tosi nättei mut ne tuntu kovalle. Mä korkkasin sen ainoo joteki pehmeemmä ja jätin loput siihe keittiö pöydälle oleentuu.

Tänää ku mä tulin kotii ni niist kuudest jääneest nektariinist kolme oli homees. Mä olin niiku et mitä vittuu enkä mä oikeesti tajuu et mitennii. Jääkaapisko niittois pitäny hollaa kypsyys? Mitä vittuu mä tein vääri?

Tällane just vituttaa ku ei tajuu. Et se niistki hedelmist.

Se taas on mun moka et vihanneslootas siä jääkaapis on jo pari viikkoo ollu rasia pikkasii kotimasii herkkutomaattei mallii luamu ja kurkku ja ne on edellee pesemättä ja kattomatta. Ooops I did it again tjs. Mä aina ostan vihanneksii kotii siin hyväs uskos et mä iltasella ottasin hiukopalaks jotai terveellist ja aina uusiks mä sit heitän ne ulos ku ne on ällööntyny jääkaapis. Ei maksas vaivaa. Se vaa menee nii et josseijo mitää Hyvää™ kotona ni mä en sit syä mitää. Piste.

Vitut. Tämpäiväste nektariinie jälkee mä en enää osta ku suklaata kotii.


Risteykses  5

Mä näin ku kaks pyärälijää törmäs jalkakäytäväl. Mä seison risteykse vastakkasel pualel ja näin ku ne pyärälijat tuli sama talo eri seinustoi myäte ja juur ku mä ajattelin et eiks helvetissä kuulus ees jarruttaa enne ku tulee siihe talo nurkalle kerta siittei nää läpi ni pafff! ne fillarit törmäs toisiisa yheksäkymmene astee kulmas ja pyärälijät kaatu tiätty, kumpiki.

Sanomattaki on selvää ettei kummallakaa ollu kypärää. Se on kans helveti kiinnostava ilmiö et pelottaa ajaa laillisesti kadul mut niiiiii paljo ei pelota et käyttäs kypärää.

Se toine katu on iha rauhalline, mäki uskaltasin ajaa siin fillaril ja se toine on vilkkaampi mut siä on pyäräkaista rakennettuna. Se kaista vaa oli nyt täl kertaa vaihteeks vääräl pual katuu sen pyärälijä miälest. Nii et niitte miälest oli siis soveliast ajaa jalkakäytäväl ja ajaa sellast nopeutta mis ei ehdi reakoi.

Mulleijo mitää eritystä fillaret vastaa vaiks oon pari kertaa saanu itekki siipee jalkakäytäväl hurjastelijolt. Jengi on vaa rakennettu sillai et ne menee mist tahasa mist vaa pääsee. Autol ne kääntyy vittu väärält kaistalt tai menee väärält pualt liikenteejjakajaa, jalkasi ne kulkee takuulla joka paikast mis lukee et läpikulku kiälletty (mikä suameks tarkottaaki tiätty et läpikulku mahdolline) ja fillaril ne on iha estoi vailla.

Se mitä mä en tajuu on se ettei välitetä kenekää turvallisuudest, ei ees omast. Miks helvetis se on nii vaikee tajuu et enimmät liikennesäännöt on iha vaa turvallisuude edistämiseks tehty ja ne koskee jokasta? Mä myännän: mua surettaa se helvetimmoine haaskaus ku joku parikymppine sälli ku on vast saanu korti vetää sataakuuttakymppii maantiält puskii ja ittesä paskaks.

No, fillaristit ei menny (täl kertaa) paskaks, ne pääs kumpiki siit ylös ja jatkaa matkaasa – edellee jalkakäytäväl. Ehkä se sit on turvallisinta ku on nii vitu pimee ettei ees hiljentää osaa?


Römee uros  8

Mua epältii vaihteeks urokseks. Ei livenä mut sätis. Kuulemma mä kuulostan urokselle. Vittu joo. Tässeijollu mitää erityse uutta kerta vuasie varrel näit epälyit aina välil tulee. Mummiäst se on kuiteski aina joteki oudoo ku mun nikist nyt luulis et suaraa näkys toi sukupuali. Ehkä mä oon oikeesti joku multinikki, mullon parikyt erilast rekattuu nikkii joka mahdollisee sukupualee ikää suuntauksee jne.?

Mä enno ikinä epälly mun naisellisuutta. Okei emmä pelkää hämähäkkei tai hiirii enkä pue päälleni hörhelöi ja pitsei mut noi muute. Mullon nykki jalas vaaleempunaset sandaalit misson kaheksa senttii korkoo ja suht tyköistuvat vaatteet mist näkyy kaikki piikle kurvit. Ääni voi olla vähä matalal tasol viä näi räkikse jälestä mut hei! nii se oli Dietrichilläki eikä sitä kai kukaa epälly urokseks. Mut harvempi kai meist on nii yksluine ettois pelkästää yhe sukupuale ominasuuksii?

Ehkä se koko jutu avain on siin et mä oonki neutri? Okei, mä oon leikattu narttu et sikäli mä oonki neutri. Mut ehkä tää on enempi joku korvievväline asia kuiteski.

Mä oon koko ikäni ihmetelly ku sanotaa et nartut aina panettelee toisiaa ja puukottaa selkää ja kampittaa ja ainoota oikeeta kaveruutta, ystävyyttä ja solidaarisuutta voi olla vaa uroste välil. Kissampiarut sanommä. Must se eijo totta eikä mun elämäs ja mun kokemuksis oo ikinä ollu noi. Nyt mä oon miättiny et ehkä se johtuu siit et mun neutrisuus paistaa nii must läpi et kukaa ei katto mua narttuna. Nartut kattoo et must eijo kilpalee uroste suasiost ja mun kans voi liikkuu ja nysvää rauhas ja urokset kattoo et ookoo, ton kans voi hoitaa asiallisii asiot asiallisesti eikä tarvi flirttaa.

Kaisse on joteki surullist. Vai. Ehkä ois parempi olla römee uros.


Taidetta kotehi  3

Mä kävin tapaamas Raamisetää tänää. Setä oli kovasti ylössotettu ni mä joudin kattella ympärilleni sen puadis ja ihmetellä mitä kaikkee ihmiset ehkä panee seinällee Taitee nimis ja mitä se saattaa maksaa. Huisii! Se on onnellist et joka lähtöö näyttäs riittää jotai ja jonkuntyylist julistest ja valokuvist iha entisvanhasee öljymaalaamisee. Vittu mä ihalen noit väkii ku on luavii ja osaa. Mä oon ite iha ääliö siinki suhtees, mä ennosaa tehä mitää kuvallistkaa ja mun ymmärrys muitte tekemisii on rajalline. Se ei estä mua ihalemast.

Mulloli sellane tavalline piäni perusmuatokuvakrafiikka ku tulin hankkineeks viime viikol: kaks terrierii hymylees toisillee. Ja sit oli sellane erillasempi juttu ku koostuu neljäst irrallisest sinisest kuvast enkä mä ees muista mikä helvetti se tekniikka oli nimeltää – tarttee varmaa kysyy groenilt mikä vitu sinikopio siinnoli kysees, se on hyvä näis. Ja se oli mun kans sillo ku mä joskus vuas sitte hankin ne ja myyjä sano et et sitte kauheesti käpälöi niit ku se väri ei kestä ja tulee jälet. Enikeis me jutskattii siit Raamisedä kans hyvä hetki et millai ne kuvaset ois kiva virittää lasi alle ja sovittii et se tekee niille yhe sellase vitriinimmä kokonasuude. Kaikki samaa – ja sitä järjestyst kans pohdittii kerta ne kuvat on eri kokosii ja joku on eri sävyy sinine. Mä ootan jännityksellä mitä siit tulee mut Raamisetä on sillai Kuru ja sillon Näkemys et se lopputulos ei voi olla huano.

Nyt tarttis vaa etsii uus asunto ja lisää seinäpintaa et sais kaikki kuvasa näkyvii… tai ehkä ois vaa taas aika vaihtaa makkari ove takaa toiset kuvat seinälle jahka noi uudet tulee kotii.


Sorppa Pakistan  3

Mä oon miättiny tätä jonkuseki päivä mut tulos on aina sama: mikää valtio maailmas millon varaa ydinaseisii eijo nii köyhä et se tarttis mun vähäsii pennosii avuksee. Jos valtiol X on varaa sellaatusii ohjuksii ja pommehi ni senkus vaiksemmä tajuukkaa – mut sit saa olla varaa hualehtii myäs omist kansalasist ku tulee tulva, maajjäristys, pyärremyrsky tjms. Ja josseijo ni voivoi: sit pitää vaa miättii niit omii priorisontei. Mullon kummiski parempiiki rahareikii ja avustettavii.

Edellinen