Blogi

Näytetään kirjoitukset syyskuulta 2008.
Edellinen

Viinii  1

Olin vaihteeks avekkina yhe ystävyysseura viinipruuvis. Oon siis vaihteeks keveesti känäs.

Ostin taanno monopolist purkunderii ku ajattelin et mä oon ylifakkiintunu elsassilaisee ja raingaulaisee – avasin sen vkl ja totesin et vittu joo. Se helveti purkunderi ei siis maistunu männylle eikä haavalle niiku emo sanoo. Oikeesti siihe hintaa ois saanu kunnollist viinii pohjosempaa. Se pullo on viäki yli pualillaa jääkaapis ja voi olla et kaadan sen viämärii. Elämä on liika lyhyt et jois huanoi viinei.

Täniltasist pualet oli punkkui eli siis automaagisesti ulkona mult: yks oli kyl aika roseehtava eli melki juatava, yks oli sellane minkä mä oisin raiskannu mausteil ja fariinisokeril gölkiks (mitä siihe hintaa ei maksa tehä) ja yks oli, no, se oli vaa punkku. Valkosist yks oli hyvä, oikeesti hämmästyttävä hyvä, ja kaks oli sellasii vitu makeita ku tarjotaa isotädille tapanina ja se nirsoilee silti. Mut tuliha siis ryystettyy enkä paa pahakseni.


Taas yks uni  1

Viime yänä mä menin vaihteeks naimisii. Sulhase nimi oli Antti ja se oli melkone komistus mut aika kuiva tyyppi sen vähä ku mä sitä tapasin siin. Oltii me ilmesesti tavattu kertaallee aikasemmiki ja mä ihmettelin kyl vähä et mite me sit noivvaa oltii menos vihille mut aattelin et kai se on sit okei ja vituvvälii. Mistää rakkaudest siin ei takuusti ollu kyse.

Mul oli polvipitune, kellohelmane mekko mis oli valkosel pohjal pastillivaaleempunasii ja vaaleevvihreit kuvioi ja se oli aika nätti – mut sit mulloli valkoset korkkarit mis oli jotai ihmehörhelöö reunos, ja sitäpais mulloli nilkkasukat. Kaaso paheksu helvetisti mut alistu ku mullei vaa ollu tullu pikkät sukat mukaa ja vihkimisee oli vajaa pual tuntii ni ei sit joutanu hankkiikaa.

Se oli joku epäviralline paikka, eijollu maistraatti eikä takuulla ollu mikää kirkolline tila, mutten tiä kyl et missä enkä joutanu kauheesti kattella ku mulloli maha iha helveti kovalla ja istuin vessas vääntääs viä kymmene minsaa enne ku piti olla se vihkimine (pual kahelta muute). Täst nyt ainaski tiätää et se oli niiku toooosi fiktioo ku oikeesti mullois tiätty ollu maha kuralla jo aikoja enne. :P

Sääli ku en tunne yhtää Anttii mut ehkä se on viä eessäpäi.


Kipeit koipii, mustii sukkii  3

Huanompi takakoipi meni taas alta vittu ja pyllähdin perseelleni jalkakäytäväl. Joo ei sattunu mitekää ihmeesti, hyvi se koipi rullaantu alta eikä ollu ees märkä ja kurane katu – ainoo mikä vituttaa on et tulin istuneeks veskampäälle ja silmälasikoteloo tuli jostai nuilu naarmu. Ja sormus naarmuttu. Mut tollane toi ny sit on, toi koipi: vittu siihe vaa ei vois luattaa yhtää.

Omenapuustaki oon sit pudonnu pari kertaa, toisel kertaa aika sillai tasajalkasesti ja siististi mut toisel kertaa tulin alas omppukori kans ja koitin niiku varjella nii omenoi kössähtämiselt ni vetäsin päi sitä sähkötolppaa ku on puutarha nurkas. Vittu mä oon kans yks urpo. Tais niukahtaa jotai seläs ja sit oli niiku molemmakki takakoivet taas kipeenä. Et kyl kandeis urhella.

Flattiystis kenkäs uroksesa lauantaina. Se uros oli mustis jo aikasemmi mut ku flattis vaihto urosvaltasempaa tyäpaikkaa ni ne mustat sukat muuttu niiku vakioasusteeks. Mä ennois halunnu uskoo mut joo: se meni nii pitkäks et flattis löys sattumalta ja vahinkos kuuntelulaittee kotootaa. Siis oikeesti. Ei vittu! Flattis ajatteli eka et no Supo perkele, mut kyl se aika pia sit oivals mist oli kymysys. Mä taas sanon ekana et vittu toi on laitonta ja rikollist mut ystikselle se oli sit jo sama, se suhde oli passee ja uros oli jo kertonu senki, mis siä oli toine kuuntelulaite. Kuusko vuatta ne oli yhes ja kihlos ja sit luattamus oli tollasel tasol. Eiks tunnu niiku oma koti ois raiskattu ku ei voi rauhassa ees piarasta makkarissaa ilma et se kuullaa muualla? Mätkimine on perseestä ja toi on must niiku psyykkist mätkimist.

Mä oon tehny kaike vääri omis suhtessani mut helvetti mustis enno ikinä ollu, tai juur vähä kerrallaa ja vähä aikaa ja silloki ns. aiheest. Munnon pakko sanoo et tontapane menee mult iha helvetisti ohi ymmärrykse.


Niiku sanotaa ni "retorine kyssä"  3

Ku jätskiauto soittaa sitä siätämätönt pimpelipom-musakkiaa parkissa alakoulu ja päiväkodi välissä vähä vaille neljä kadulla mil eijo mitää asuntaloja, pelkästää muit laitoksii... ni eiks tuu miälee et se on silkkaa vittuiluu? Ehdollistetaa penikat ja hankitaa ne huutaa haluumista ku vanhemmat on jo enikeis väsyneet tyäviiko päälle. Mä en tiä voiks se oikeesti olla hyvä mesta myy, ehkä onki, mut must tollane on sikamasta vaiksei mullookkaa omii penikoit.


Yksi vähä syysvitutus  5

– pyykit silittämättä
– keittiö siivoomatta
– ranskalläksyt tekemättä
– koululäksyt tekemättä
– räkätappi kurkumpääs
– keuhkoputki vereslihal
– ikkuna eest kaadettii iipee nätti vaahtera
– mikrotuki kiältäyty auttaast
– mua ei huvita (ja miks pitäs)
– ketää ei kiinnosta (ja miks pitäs)


Kuru  1

Hmm, sitys on näemmä onnempäivä keskiarvol kolme. Eikä tää mullekkaa varsinasesti paska päivä oo ollu, oon pari kertaa narauttani itteni tunteest itteni suarastaa etuoikeutetuks ku saa opiskella… Mun ope on iha kuru ja sitä pais se on viä hyvä opettajaki ja jopa mustaki tuntuu et mä oon iha oppinukki Oikeit Asioi. Ope oli tänää sitä miältä et se on kauhee tyytyväne meihi ja me on kuulemma opittu kauheesti, noi niiku ryhmänä. Ja kyl se on kivaa vanhalle mopelle ku oppii uusii tapoi rapsuttaa itteestä nii et vihloo…


Palasii  4

Olkkarimpöytä on nyt silkkaa karttaa. Nova totius terrarum orbis geographica ac hydrographica tabula siin lukee ja näemmä se on vuadelt 1650. Kiitos Ravenspurgeri siin on (ilmesesti mutten laskenu) 2000 palaa mikkä lissahtaa sillai kivasti kii toisiisa ku sovittaa oikeet viärekkäi. Ja ei, siin ei lukenu et 2–3 vee ja plondi teki sen silti runsaas viikos. Nih! :P

Mut vittu oli se kyl oudoo ja hämmentävää. Ei niiku minkäällast interaktiivisuutta koko pelis. Jossemmä tehny mitää ni mitää ei tapahtunu eikä mistää ees singannu kylttii et Keim Ouvör! Ei mitää ajanottotiksutinta mikä ois kertonu paljo mullon menny aikaa tai mikä on keskimääräne suaritusaika tai enkka. Siis ei niiku mitää! Kaikki oli kii pelkästää siit mite mun käpälä sattu liikkuu niis palos. :O

Mun meni monta iltaa ku ihmettelin sitä et mikä vittu tällane peli on ja onks tää peli olleskaa. Mut joteki oudosti kiahtovaa se sit oli ja siit tuli sillai kiva olo ku se kartta kokoontu… Kai mä oon viä oudompi ku luulinkaa. Tarttee tehä joskus toisteki jotai tollast. ;P


Siäntä ja metsää  6

Enno ikinä nähny nii paljo vaaleet orakasta ku nyt viikolloppuna. Tai siis oon nähny mutten yhel kertaa. Tuli koko kori täytee noivvaa ja niit kanttarellei oli siin kyl kans mut aika sillai normisti niiku. Eikä mitää muuta. Tateist ei tiatookaa. Orakkaat on sillai symppiksii siänii et ensinnättäi niis eijo matoi ja toiseksee ne ei tuupi mitää pois tiältää, ei ees heinii eikä neulasii: ne vaa kasvaa niitte ympäri ja antaa niitte olla sijollaa. Sellane on must joteki sööttii.

Must on vittumast et metsäomistajat saa kaataa mettäsä ja jättää sen sit sellaseks seuraavat viiskyt vuatta tai jotai. Niil pitäs olla velvote ees sevverra siistii et siä voi kulkee, siis muullaki ku traktoril. Marjoi eijo, siänii eijo, mitää muuta ei kasva ku helvetisti heinää ja silti ei pääse kulkee ku koko systeemi on silkkaa risukkoo. Ja kukaa muu ei saa kajoo. Must ois oikeus ja kohtuus et jos mun sauna takaa kaadetaa puut ja se risukko on siin kaks vuatta eikä kukaa tee mitää ni mä saan sit mennä ja raivaa polkuni auki ja tehä risusavottaa ja polttaa ne risut saunampesäs – mut eipä saa, ei. Suames on jokasel oikeus (ja nykysi ilmesesti jopa velvollisuus) pilaa toise maisema lisäks myös ulkolumahdollisuudet ja must näyttää, et sil miälellä sitä tehääki useesti – vai miks muute nimeomaa polkuje kohat tukitaa erityse hyvi sellasel reidepaksusel ja vähä piänemmäl oksal? Siin on nii paljo hyvää puuta lahoos ja mätänees et oikeesti menee vittu ainaski vuasikymmen enne ku siä pääsee kulkee muut ku linnut ja myyrät ja enkä joku lumikko. Luannonkaunis Suami. Vitut.


Kynsii  4

Vihdonki mä sain editoituu mun kynnet! Menee taas lakkaaki pualet vähempi ku enne… tulis halvemmaks jaksaa viilaa niit useemmi.

On seki kyl pervoo mite ne nyt sit kasvaa. Mun eksällä oli fetissi pikkist kynsist ja sillo nää ei kyl kasvanu, ainoo versio ois ollu rakenteet ja niihi mä en sillo ollu valmis. Nyt ei tarvi. Nyt eijo välikskää.

Silloli fetissi myäs punasest tukast. Sen mä sain sille demonstroituu ja se oli samaa miältä ku mäki: eijo mun väri. Mä uskon siihe et jokasel on paras väri se ku on luantasesti saanu, mut sävyy voi sit syventää tai kirjavottaa tj jos sille tuntuu – tän voi todistaa jokane ku kattoo noit mustaks ittesä värjänneit typsyi kylillä. Mut jokane tulee autuaaks omal uskollaa, tj.


Ylestä hualimattomuutta  7

Eile aamul ne pelihousut sit tuli revittyy. Kiskon niit jalkaa sillai vittu vähä hualimattomasti ja pualunes ja seison ilmesesti lahkee päällä ja rits! se vyälenkki jäi kätee ja siin toises pääs oli kii sellai 2 x 4 -senttine kappale kangast siit housuje yläosast. Se oli selvä peli kerrast ja ne meni roskii. Miksei farkut voi olla kunno denimii eikä vittu jotai helveti strätsii ku hajoo mite huvittaa, kysyn vaa.

Loppupäivä meni ylesesti ottae niiku paremmi, ranskantuntiki paremmi ku viime viikol. Mä kyl meinasin jättää ruakaostokset kauppaa – ja jätinki mut se kassatypy ystävällisesti juaks kadulle huutaa perää. Tosi huamaavaista! Mä vaa pakkasin vaihtorahat kukkaroo ja kukkaro kassii ja vetska kii ja sit ei ku menoks…

Ja sittei siis pelittäny netti. Just sellane päivä.

Tänää on menny etvakse verra paremmi, oon melki herelläki ja sain kuasii yhe homma mikä on ollu vaihees jo pari viikkoo. Se kyl auttaa ku pitää paussii, aivosolut niiku funtsii kumpiki iteksee ni munnei tarvi ja tulos on parempi.

Mut saisko jostai uudemmat fyllingit korvie välii?

Edellinen