Blogi

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2009.
Edellinen

Antaa olla  2

Koko viikon minä olen ollut
sinua varten auki,
nyt suljen oveni.
Tämän jälkeen
sinun on ainakin kolkutettava.

– Eeva Kilpi

Mä en sano noi nätisti. Ei sitte ja vituvvälii. Antaa oikeesti olla kerta ei.

Joskus mä ajattelen et meiä pitäs jutella mut sit mä miätin et mistä oikeesti. Ku ei puhuta oikeesti viikkokausii ni ehkä sit lakkaa oleest mitää sanomist. Tai ehkä vaa katoo rutiini ja tatsi siihe mitä ees voi sanoo ja mil sävyl et viä ymmärretää.


Vaihteeks vaatteet  2

Munnon nyt hiukka huano olo ja se voi tiätty johtuu kourallisest niit vaaleempunasii siänii ku mä söin. Todennäkösemmi se johtuu kuiteski siit et kävin vaihteeks vaatekaupos. Mä en voi tajuu et jonku miälest shoppalu on viihdettä ja kaupos kiärtely hupasaa… Ja sit ku lopuks löytää sen oikeevvärise, oikeetyylise, kohtuullise hintase ja järjellist materiaalii oleva vaatekappalee mistton jopa kokoi iha valittavaks asti ni vittu se ei vaa istu. Iha suatta ottaa piänempi tai isompi: istuu nisist ni roikkuu lanteelt, istuu vyätärölt ja lanteelt ni ei mee vetska kii niskaa asti. Vittuperkele.

Mä ymmärrän et mullon asennevika. Täl kropal munnei kuulu tyksii sellasist vaatekappalest ku kotelomekko vaa pitäs ymmärtää etsii eriksee toppi ja eriksee hame. Miäti ite piikle kroppaa! Muino ku piti olla tyäpuku ni vittu se vaattestohoitaja rätkätti ku mulloli hame aina kaks numeroo piänempi ku pusero mut se on se ainoo tapa saa sopivaa. Tai ei, ei ainoo: vois vaa kylmästi rupee teettää. Mä en vaa ikinä jaksa ajatella sitä raha määrää mikä menee haaskoo enne ku löytää sen ompelija minkä kans kykenee järjellisee kommunikaatioo ja mikä tekee sitä mitä mä oikeesti halusin. Iha yhtä helveti ahdistavaa ku jos pitäs äkkii vaihtaa kampaajaa, gynee, kosmetonoomii tj.

Nii et mä sit kävin kangaskaupas, ostin kappalee kovikekangast ja oon nyt editoinu yhest vanhast klensast melki mahdollise. Vituvvälii, seki alkaa olla jokseeki tiäsä pääs enikeis mut mä tarviin sitä täs nyt muutama kerra kuiteski. Mä pystyn tähä täl kertaa. Sit pitää taas meditoi seuraavaks mitä sit tekee.


Parkki  3

Kattellu yht autoo mikä on ainaski viime viikost asti ollu parkis samas paikas mun tyämatka varrel. Ei nii ettei parkis olla sais mut se on lehmukse alla ja se puu on kussu sen kosla päälle just nii ku lehmus vaa voi. Vittu se on kunnol kuarrutettu! Ei käy kateeks sekää tuulilasi hinkkaamine ku se tyyppi rupee tekee lähtöö, ei nimittäi irtoo pelkäl vedel ja sulal se kama.


BUU & PÖH  2

Kunneijo mitää sanottavaa voi aina hiukka haukkuu poliitikkoi? No emmä sitäkää meinannu. Mut myännän et mua on alkanu ottaa iha helvetisti päästä tää Sity meininki et se mainostaa näitte meiä kaksjalkaste likimai paraste ystävie toista kuukautta ja jopa kaks kuukautta vanhoi plokimerkintöi. Oikeesti, mitä vittuu ja kuka muka eijois viä huamannu et Räsäne on kirjottanu 8 juutalase muistolle, Halla-aho miälenterveyspalvelust ja Sumuvuari äänestäjä tuatetakuust?

Voisko olla ees sevverta ryhtii Sitys et mainostettas esmes vaa sellasii kirjotuksii mikkä ois enintää 10 päivää vanhoi? Mä uskon et tarkotus on haluu olla tasapualine ja mä tajuun et Sumuvuari on käyny lisääntyys ja sillon parempaaki tekoo ku päivittää plokiisa Sitys mut vittuuko noi vanhoi postauksii tarttee mainostaa? Jos niitte antas olla ni jokane näkis, ketä oikeesti kiinnostaa ja kellon intressii pitää lärviisä esillä tääl, koska nehä sit päivittelis ahkerammi. Miks ees kannattaa päivittää ku saa joka päivä ilmast mainosta vaiks pual vuatta vanhal postauksel… Älytöntä.


Mastoi ja muzakkii  1

Nyt alkaa taas tuntuu elävälle ja kiitos siit ipuille ja kaikille sallitulle lisäainelle mitä äijäkokikses on (ja se listaha on piiiiiiitkä). Ja joo, iha on itseaiheutettuu ku riakkuu yätä myäte ja jättää nukumaammenoaikasa unohduksii. Mut sanotaako näi et ku harvemmi harrastelee turismii ni kyl tän kestää ja mitää katumuksempualt eijo haistettavis.

Karattii eile ystikse kans töist alkuiltapäiväst ja suunnistettii Aurajoe rantaa kattelee paattei ja viätettiiki aika erillasempi ilta paitsi jalat on paskana siit kävelemisest ja kapuilemisest. Eikä siä tarvinnu yksiksee olla… Paris paatis tarjottii paikkaa purjehdukselle Klaipedaa ja ne hollantilaset oliki nii hupasii ettois voinu muttei se sopinu mun kalenterii ku kerta oon ens viikonki töis – enkä mä ehkä muutenkaa oo varsinane laivakoira vaiks se epälemättä ois ollu elämys ja luultavasti tosi hianooki. Ainaski josseijo myrskympää. Sitäpais voi se olla ettei sinne Klaipedaa ois kuiteskaa halunnu jää.

Tarkotus oli tiätty kuulla illal Dahlgrenskaa mut sit haluttii tsekkaa kans Anna Puu kerta seki oli tarjolla lämppärinä ja se oli sillai paskasti järjestetty et siin välis oli laval vittu joku Pox Oxley mikä ei kiinnostanu ketää. Mut jos meni käyttää pilettisä sisälle tulemisee ni sit ei maksanu enää lähteekkää eli me sit kuultii se AaPee ja nesteytettii itteemme sejjälkee riittävästi siiheks et Dahlgren alotti. Ja oliha se taas hyvä niiku se on kai jokseeki aina (mut ehkä mä oon jäävi ku mä oon fanittanu sitä nii kaua et mä oon varmaa kasvanu kii sen muzakkii) muttei siin toisaalta mitää erityse ihmeellist tai yllättävää ollu. Ja jos sen Anna Puu ääni jäi pändi saundie taa ja meni mössöks nii Dalhgren oli kyl vimpampäälle miksattu ja kaikki äänet kohillaa ettei tosissaakaa voi sanoo pahaa sanaa sen äänipojist – ja nii sen pitää ollakki.

Vaurioks jäi aamul kotii unohtunu aurinkorasva eli sen puute ja palon siis vaihteeks aika hyvi ku ilmaha oli tosi häikäsevä ja kais se sit heijastu vedest kans. Ja sit se erittäiki raikkaasti vajaaks jääny yäuni mikä painaa varmaa iltapäiväl viä aika helvetisti vaiks just nyt se jysytys on aisos – ja kiitos siit ipuille ja kaikille sallitulle lisäainelle mitä äijäkokikses on.


Kahtalast  7

Mä oon tänää iha käsittämättömä kaunis. Oikeesti mä tajusin sen vast ku olin päässy jo töihi asti ja huuhtasin kädet ni näin vessampeilist ja olin iha et vau! ja sit mun piti hetki iha patsastella käytäväs isompeili eessä et onks tää totta ja vittu joo: tää on just se päivä ku oon tääl yksinäni nii et menee niiku 100 % haaskoo. Ha ha!

Muttei nii hyvää päivää ettei jotai vahinkooki: eile mä riahuunnun pesee sänkyvaattet kerta miätin sitä allerkiaa – ja mun vanha peite sit ei tullu paremmaks siä konees. Okei, se oli jo hiukka repeentyny ennestää reunoje lähelt, se on sellast keveetä kesävanuu ja ku sitä on joskus kiskonu lakana sisää ni se on vähä kärsiintyny. Mä ajattelin et kattoo nyt mut ku nykäsin sen tänä aamuna alas narult ni totesin et se oli se viimine pisara ja siitteijo enää peitoks ku jonnei pentulaatiko pohjalle tj. Nii et pitäs nyt sit hankkii äkkipääte uus kesäpeittoki ja vittu ku eijois aikaa paneentuu sellasee yhtää. Sitäpais mullon muutama vuade ollu takaraivos pakkomiälle silkkipeitost (ja ne ois kuulemma allerkiaystävällisiiki…) ja se pamahti nyt päälle sit samaa saumaa ni mä olin et vittu joo, rupee nyt sit sellast etsii ja maksaa täs. Mut kattoo nyt nukutaaks meil torkkuvilti alla pitkästikki.


Paska juttu  5

Nyt mä oon valmis myäntää: vittu mä oon allerkine mun kodille. Pari päivää tai paremmiki pari yätä täs (kerta päivät oon ollu töis ja muute ulkona) ni jopa kirveltää silmät vaiks mite. Ja kerta mä enno muuttanu mitää olennast niiku ettoisin hankkinu jonku iso paimentolasmato tai erityse pölyy keräävät verhot tai tapetit tj ylipäätää ni se johtuu siis epälemättä silkast kotipölyst. Ei nii ettoisin viime aikona siivonnu joteki viä huanommasti ku enne, emmä ikinä mikää kotihenki oo ollu et kais se on vaa sit kumuloitunu jossai se allerkia pikkuhiljaa ja pamahtanu päälle nyt sit ja tosissaa.

Helveti masentavaa ja harvinase nuiluu. Nyt mun pitää ilmesesti rupee siivoo ja imuttaa joka helveti päivä. Kattelin netist ilmampuhdistimiiki ja ne näyttäs olee kohtalase arvokast kamaa ja sitäpais iha hämmästyttävä intohimoi herättävii värkkei… Aikuset ihmiset rähisee tua toisillee eri tuatemerkkie autuuttavuude asteest niiku teinit muzakist. Ei voi ei saata ei kykene tajuu. Enikeis, tuntu vaikeelle hahmottaa onks ne vaa fiilisjuttui ja koulukuntaeroi vai onks niil laittel oikeestikki olennasii eroi. Mut ehkä seki riippuu et millaset oireet kelläki on ja mikä ne aiheuttaa, ja ehkä seki et millases huushollis niit käyttelee ja mite niit jaksaa puhdistella. Tj.

Yks vaihtoehto viä on tiätty et mä vaa oon allerkine kylälle. Et nii kaua ku oon puskis ni kaikki on jees mut ku katupöly iskee silmille ni avot! ja jopa kirveltää. Emmä nimittäi sen kummemmi siivoo mökilkää ja yht hyvä kennel mul siäki kertyy sängy alle enkä ollu yhtää kipee siä sempualee. Ja sitä onki sit jo vaikeempi taas ratkasta et mite mä kaupunki-ilma puhdistan…


Töis  2

Mä oon ollu nyt kaks päivää töis lomajjälkee ja mullon edelleeki tosi levänny, enerkine ja hyvä fiilis. Oon tehny töit tiiviisti ja saanu iha helvetisti aikaseks ja pikkäst aikaa on ollu sellast aitoo tyäniloo mikä ois niiku erittäiki pop noi yleesäki. Joskus sitä on ollu enempiki, viime aikona (isoki ylläri) aika vähä mut nyt ois kuiteki jonkullane draivi pääl. Mä sain periaattees tänää kuasii sen kaikist isomma uraka ku olin ajatellu et teen täl viikol, viilaamist on viä jonku verra mut se on pintasäätöö. Ens viikol tyäkaveri ku tulee lomalt sillo ni kattoo sen läpi ja sit mä viimestelen sen lopullisesti ja ei ku painoo. Mä ennoo ees hualissani, siihe ei voi tulla mitää draamaa ja kriisii. Ja ku mä totesin tän tos iipee ni tsekkasin muutki hommat ja tilanne on se et mullon hyvi töit ens viikokski viä eikä tarvi peukkujaa pyäritellä ikävissää muttei niist hommist toisaalta mummiäst kauheesti voi mitää ressiikää kertyy, niitte pitäs olla suht selkeit juttui ku tekee vaa.

Munnon tosi hyvä miäli täst tilanteest. Miksei vois aina olla tällane fiilis töis?

Joskus muino ku mä olin pualpäiväne orja mä olin aina iha fiiliksis ku oli nii kivaa kävästä töis ja aikuste ilmol niiku – ja siält pääs just pois aina ku alko tökkii. Olin tiätty persaukine aina mut toisaalta oli aikaa tehä kaikkee muuta kivaa ja vaiks heittää jotai tuntikeikkaa jonnei jos sattu. Elämise laatu oli olennasesti parempi. Täl viikol on melkei sellast.


Lomajjälkine päivä  4

Kävin pikkäst aikaa lenkil – ou mama… Voisko joku lainaa ees muutama lihakse? Mä enno siis tehny lomal muuta ku lihonu. Ja nii kai se meni et synni palkka on kualema vaiks mä luulen kyl et aika helpol pääsee kerta kitumine on kuiteski paskempaa ku kualemine. Enikeis tulipa tehtyy ja tuli hikoltuu. Ilmesesti on kuiteski mahdotonta hukkuu omaa hikeesä. Ilmesesti.

Sitä ku tuntee tuattee A ja sit näkee kaupas tuattee minkä nimi on A+ ni sitä ajattelee et toi on joku parannettu versio eiks – tai edes isompi koko tai jotenki enempi ja upeempi ku pelkkä A. Nii. Mä näin apteekis mun lempparirasvast uude versio: Ceralan Plus. Menin tiätty heti kahmasee mukaa kerta se Ceralan on kosmeettisesti jotai liki täydelline mummiäst. Joopa joo, se plussaversio on edellee tos ja joka kerta ku mä suihku jälkee rasvaan itteeni ni mä skippaan sen tuubi ja se on ollu siin pari vuatta jo ainaski. Iha perseestä koko rasva. Mä vaa ootan et se härskiintyy nii paljo et mä saan sen heitettyy pois kerta nii kaua ku se on kuranttii kamaa mä en vaa voi heittää sitä menee ku sillai emo on mut kasvattanu. Mut sitä mä en tajuu et jonku tulee miälee nimee vähäsempi ja mitättömämpi tuate lisäämällä hyvää nimee plussa ku tääki on selkeesti erittäiki iso miinus. Kaikkee on.

Tän päivä huippisjuttu oli et selvisin viides minsas (!!!!) ulos Klaasuulssonilt ja siin ajas ehdin saa mitä olin etsiis! Tää on must uniikkisuaritus joho tuski on monikaa yltäny ku ottaa huamioo et mä en olleskaa tiänny milt pualt ja mist hyllyst mun pitäs etsii. Vittu vähäks mä oon hyvä! Tai no, ehkä se oli vaa tuurii kerranki. Mut nyt on uudet pehmusteet nappikuulokkeis ja ne pysyy taas paremmi kohillaaki. Taas kelpaa. :)


Lomafrakmenttei 2  4

Jonai päivänä mä tajusin et ainoo ku mittaa aikaa on lääkkeet. Ku liuskas on 10 pilsuu mitä painaa foliost läpi yhe päiväs ni sit yks päivä vaa hämmästyy et helvetti näi paljo on menny aikaa et taas pitää nappaa uus liuska.

Ei voi tajuu millai harmaasiapot säästyy sukupuutolta. Mä muistan et ne on kerra saanu pojat lentoo pesäst meiä pihas ja siit tarttee olla yli kymmene vuatta. Kaks vuatta sitte orava kävi tyhjentääs niitte pesä, viime vuanna sen tuhos joku ketä ei nähty. Tänä kesänä se on hautonu ja hautonu ja hautonu neljä viikkoo putkeesa ja tyhmemmänki tirpise pitäs tajuu et vittu ne munat on pilalla eikä siält ketää enää kuariinu. Mite niit siappoi aina vaa riittää?

Mettäs on kuulemma mustikoit, niit näytettii oikee telkkaris. Mäki kävin sit väijyys niit ja vitut, raakoi ne on. Hirveel valittemisel ja nyppimisel sain kokoo sevverra et ilkesin lähtee kotii = piiraka verra. Ei häävii. Eli ei maksa uskoo valtakunnallisii uutimii ku kandee ennemmi luattaa räksämpaskaindikaattorii. Sinä päivänä ku huussimportaal on violetti linnumpaska ni sit tiätää et mustikat on kypsii.

Uros sano et se tyksii mun sydämmellyäntie äänest. Mä ajattelin et jaa? ja sanon et se on kiva kerta josset tyksis ni mulle tulis olo et mun pitäs joteki yrittää muuttaa sitä tai pysäyttää kokonaa ja sit vois nuiluttaa. Semmiäst tää oli vitsi. Se kuulemma tyksii mun huumorist. Jaa? Mä pualestani oon luavuttanu kokonaa et voisin joskus ymmärtää sitä tai tuntee jotai sitä kohtaa. Kaipa mutton nyt aika hyvi rokotettu tuntemisii vastaa.

Mä oon useesti ihmetelly ja joitteki väkie kans on iha ääneeki pohdittu et miks helvetis meteoriitit sanoo poudaks tällast umpipilvist säätä ku sade roikkuu ilmas – et okei, se on niille niiku termi mut ku se (vaihteeks taas) hämärtää sana merkitystä kerta pouta oikeesti tarkottaa sellast heleetä kesäpäivää ku joku satunnane piäni poutapilvi kulkee taivaal. No, tänää se selitys oli vihdonki lehdes: savolaste miälest kaikki ku ei sada on poutaa ja se upee auringompaiste on länsisuamalane keksintö siin sanas. Meteoriitit on ottanu käyttöö sen savolase sana (eikä tän oikeesti pitäs ihmetyttää ketää täs savolaste hekemonias ku meil on). Okei! Mikäs siin. Sejjälkee ku oon taas viimekski lionnu itäsuamalases satees ni ymmärrän kyl et siä halutaa venyttää pouda käsitettä nii kauas ku vaa voi… Mut mulle se tarkottaa edelleeki auringompaistest päivää.

Edellinen