Blogi

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2010.
Edellinen

Vaappumist  5

Vaappu onki sit jo suaritettu: kaamee kapula jo aattoaamuna. Tästä tää lähtee, ainaski johoki.

Parempaa kaikille muille!

Meilloli kurssillopettajasjuamingit eile ja jokkut (joku) taas erehty juamaa enempi ku muut ja helvetisti enempi ku ois kestäny. No ni. Tulin sit nuksuneeks marinadis nelise tuntii ja sit alon tyhjää sisälmyksiini. Pari tuntii nii, pari tuntii unta ja nyt tät vaisuu kärsimystä. Kuplii näyttäs olee neljäki pulloo kaapis...

Ilmapallot taitaa jää puhaltamatta.


Soittimet  12

Maanantases Hesaris oli lause mikä on jääny kaivertaa jotai hermopäätettä mun aivos. Siin jutus todettii et aika monella on edelleen CD-soitin ja mä hymähdin miälessäni ku luin sitä mut joteki se siis piirty muistii.

Mä oon nii muumio et mullon viä sellaneki reliikki ku soitin mil voi soittaa ns älpeelevyi. Ja mullon niit levyiki jokune ja joskus soitanki. Tosin viime aikona enno soittanu yhtää mitää muzakkii mut se on eri juttu ja se on varmaa taas joku eri vaihe olla daun tj. Enikeis. Enno ollu ees luapuus siit soittimest.

(Mun pomo sano et hahaa! mullon savikiakkoiki ja laatikolline neuloi soittimee ku ne on hupaa tavaraa. Okei, mä oon muumio, se on fossiili.)

Maailma muuttuu koko aika vauhdikkaammasti. Joskus mä miätin ettonkssil tarkotusta mut jos mä miätin vaiks tot levyasiaa ni helvetisti keveempi on kantaa yks läppäri ja ämpärisoitin muuttoautoo ku muutama laatikolline isoi levyi. Materiaa on muuteski liikaa ympäril.


Urokset, vol. jotai  7

Mä oon pikkäst aikaa lukenu juarulehtii. Siis noit niisanottui iltapäivälehtii. Se johtuu yksinomaa siit norjalasest murmelist minkä naama oli kannes päivänä muutamana. Sen mimmi hampit harotti iha käsittämättömäl taval mikä sai mut ihmettelee et oikeestikko rikkaas Norjas ei lapset saa automaagisesti oikasuhoitoo – meil isketää rautohi jo helveti paljo vähemmästki!

Se mikä varsinasesti miätitytti tiätty oli se suhdekuvio. Kyl panee masentaa: siis Madeleine ku on nuari ja kaunis, rikas ja kuulusa ni vittu sekää ei saa pidettyy uroksest kii. Ni mite sit muka meikäläne maatiane. Ja mitä helvettii urokset sit oikeesti haluu jossei mikää riitä niille vai onks se siis tosissaaki totta et niilleijo mitää ajatusmaailmaa vaa kaikkee toimintoo ohjaa niitte mulkku.

Paitsi tottakai, ainaha vika on siä naaraspualel. Sitä on valinnu tottakai vääri alumperinki. Se vaa et mitä sit voi valita – ainoo ku ei voi hävii on se ku jättää valitsematta. Ja sit luulee et valitsi oikei ja menee luattaa ja ennempitkää tulos on kuiteski tää. Aina. Joka helveti kerta.

Iha sama millane mä oon, tai sä, tai Hentulliisa. Ainoo ku voi tuurilla voittaa on se ku saa kii urokse millon oma ajatus ja tahtomine olla suhtees. Ilmesesti sellase on joku joskus nähny. Vaiks voi se olla lekendaaki.


Pomot  3

Olipa joskus muino aika ku mulloli täs firmas pomo (1.0). Iha jees pomo, ei siin mitää, elämä oli lepposaa. Ku se jäi eläkkeelle ni tuli uus erittäiki tehokas pomo (2.0). Mun tyätehtävät osittai muuttu ja mun toimenkuvaa kehiteltii muutenki ja mun tyät jaettii yhtee projuu ja sitä kautta mulle tuli kans uus vähempi pomo (2.1). Kaikki oli jonku aikaa jees ja mäki tiäsin mite homma pyärii.

Sit tehtii isompi orkanisaatiomuutos ja pantii hyrskymmyrsky ja nyt mullon pomo (3.0) minkä kans mulleijo viä ollu mitää tekemist mut kuulemma se haastattelee viimestää kesäkuus et mitä mä teen ja kelle ja mihi mä käytän aikaa muute ja ylipäätää se kuulostaa must pahalle. Plus mä tunnen sen tyypi mun muinosest kesätyäpaikast ku me oltiin orjina yhtaikaa enkä mä sillokaa ymmärtäny sen ajatuksejjuaksuu. Kolee tyyppi. Ja nyt se on siis mun nk isopomo.

Mun varsinane pomo (3.1) on hyvä tyyppi ja tosi maampinnal ja se pitää tiimipalaverii vähävvälii ja meilaa ja soittelee et mä voisin hei käyttää sua hyväkseni tänää. Mä tunnen itteni kyl joteki hiukka vaivaannuttavasti yliymmärretyks aina sen kans. Voiks pomo olla liika empaattine?

Nii tulinks mä sanoneeks ettei ne mun entiset pomot mihkää kadonnu? Siis mullon edellee pomot 2.0 ja 2.1, niitte lisäks vaa tuli nää 3.0 ja 3.1. Hetkittäi mulle tulee sellane olo ku siin entises vitsis mis kerrottii paljo sun firmas on tyäntekijöt ja paljoks niist on saikul ja vapaal ja äitiyslomal ja koulutukses ja paljoks missäki ja lopputulema on se et sä oot se ainoo ku painaa duunii. Mullon siis neljä pomoo paitsi yhest eijo siis muuta varsinasta havantoo ku ne listapostiukaasit mitä se laittaa. Joskus mullon hiukka skitso olo et mitä herraa täs pitäs enite palvella oikeesti.

Ja joskus must tuntuu et vähemmälki pomottamisel vois tulla toimee. Onks nii et nykysemmi jengi on nii koulutettuu et jokase pitää saa jonkullane esimiästitteli ja ees muutama alane ja sit ne muutama harva ikääku suarittava tasone orja mitä on viä ni ne sit arvotaa kaikkie keske ja sit ku lykästää niiku mua ni on pomoi yht paljo ku tassus varpait. Ja seuraava uudistamise jälkee riittää viä toisellekki tassulle!


Häpeetä ja myätähäpeetä  3

Tänää oon ihmetelly et mist vitusta Yle on löytäny sen mimmi mikä raportoi niille Islannist. Et voikse oikeesti olla toimittaja vai onkse joku harjottelija. Ainaski se on tuatu sinne Islantii jostai muualt iha äske kerta se ei tajuu selkeestikää mistää mitää. Eli miks ja mikä on se hyäty?

Se mimmi puhuu esmes Ketlast iha sujuvasti vaiks ne aporikinaalit mitä se haastattelee sanoo selkeesti et Katla. Mun kartas lukee Katla enkä mä oo ikinä enne kuullu tota eellist versioo. Mut Yle toimittaja tiätää eikä sen tarvi välittää ulkopualisest infost.

Ku se puhuu ihmisist se käyttää sujuvasti niitte isännimee ikääku se ois sukunimi ja tänä aamuna se puhu uutisis esmes Haraldsdottir sitä ja tätä. Haloo? Ei mitää sivistyst okei, mut eikse ees kuuntele mitä ihmiset puhuu ympäril? Eiks vois toimittajaki ottaa selvää? Se eijollu ees säälittävää enää, mä ainaski tunsin karmeeta myätähäpeetä – ja häpeetä ja vitutust siit et täs maassa toimittajat on useemmiki just tollasii: ne tiätää tosi vähä aika monist asiost eikä niit ees kiinnosta perehtyy. Sitä ylimiälisyyde määrää. Asiantuntevaa tiadovvälityst kaikille mediolle! Hurraa!

Vittu.


Lapsoset  5

Koulu viäres aidas lukee et Sampo on leso. Mä nään sen joka helveti kerta ku kulen ohi ja aina mä miätin et mikä on se onkelma ku tol kirjottajal on. Onks se enempi äidinkiäle/suame onkelma – vai kuiteski piolokia? Onks se enempi terveystiato tai ehkä sitteki taloustiato?

Vai oisko kuiteski nii et onkelma on oikeesti sen Sampo: ehkä sillon vanhemmat ku on antanu tyttöparalle toisee sukupualee identifioituva nime?

Vai onks onkelma vaa se et kirjottaja on retkus Sampoo eikä saa vastakaikuu?

Vittu mä jään aina kii tällasii tyhmii koukkuhi.


Vaarallist elämää  2

Aika ekstreemii: oon eläny kolme viikkoo ilma askelmittarii! Eka viikko oli iha helveti vaikee mut kolmas meni jo aika kepposesti ku viarottu. Nyt mullon se taas. Menin unohtaa sen viimeks emollua ja nyt sain sen sit takas ku kävin vaihtaas renkaat ja noi. Ne on kans emo varastos nimittäi, piiklemopiili vaihtorenkaat. Meni hiukka pikkäks tän kevää renkaavvaihto mut ku ei joutanu enne.

Ja hei: yhtää kynttä ei menny täl kertaa rengasprojus! Vähäks hianoo varsinki ku ne on nyt suunnillee niiku pisimmillää, koht pitää alkaa editoi taas. Joillai on rakenteekki lyhyemmät.

Mun meni kynnet kokonaa taanno Inaris. Vittu se oli tosi oudoo. Eka me katottii kaks päivää ku ystikse kynnet raksahteli poikki ja liuskottu karmeel taval niiku pualeevvälii sitä osaa ku on kiinni ja punane ja sit rupes menee mun kynnet ja vaiksei ne menny nii tyyte ku ystiksel ni mäki sain viilaa sen valkose osa kokonaa pois, siis niiku iha helveti kaikki. Se ei selvinny et kuivettuks ne siin pakkases vai jääty vai mitä tapahtu. Nyt sitä kärkee on niiku pual senttii ja se näyttäs voi hyvi; no ainaskaa ei siis mikää osa murtunu ku vaihdon renkaat.



Valokuvalline vitutus  6

Mulleijo kuvii Sitys. Pääsyy on se et jos tänne panee kuva piiklenkuanost ni se katoo paris tunnis kerta se on kuulemma Lemmikkikuva ja sellasii ei saa laittaa. Ookoo, tää ei haittaa mua, päivvasto. Mä voin hyvi sanoo ku joku satunnane erehtyny uros vonkaa pikkaril kuvaa et kato www.beaglejarjesto.fi ja vedä kätee. Tottakai mä oon myäs susiruma, sehä on itestää selvää kerta eijo kuvaa. Sou?

Mut nyt mult sit pyytää kuvaa mun eteläamerikkalane piäni kummituslaps ja must tuntuu ettemmä voi käyttää samaa selitystä sille, sanoo alakouluikäselle pikkupimulle et kato mä oon susiruma, emmä mitää kuvii lähettele.

Mä voin sanoo et sorppa, mustteijo otettu kuvii vuasii ja ne vähä mitä on ni on dikitaalisii enkä mä rupee niist teettää printtii ku ei niis vittu pikselikkää riitä sellasee. Kuulostaaks se paremmalle? Ymmärtääks joku kehitysmaapenikka ton?

Se on se totuus kuiteski. Mä traumatisoidun valokuvie takii viimestää murrosiäs ja sejjälkee niitton otettu tosi vähä. Ylppärikuvist oli helvetimmone riita mut mä tein mun isä kans diili et jos mä meen vapaaehtosesti kuvaajalle ni kukaa muu ei sit ota yhe ainoota kuvaa missää muus tilasuudes. Se meni aika hyvi vaiks tiätty ilmeni sukulasii ja naapuret mikkä ei suastunu tajuu. Ja töis käy joskus vittumasii ulkomaaelävii mikkä ottaa väkisi kuvii vaiks mite yrittäs päästä karkuu. Mä en tiä mitää mitä mä vihasin yhtä paljo ku sitä. Paitsi sitä ku ne sit viä lähettää mulle sen väkisi ottamasa kuva. Ja tätä mä en voi selittää sille pennulle. Voiks sitä selittää kelleekää?

Nii et kuvii eijo eikä niit oteta. Eksä sai erioikeude kuvaa nisäkuvii ja sensellast muttei niiskää mitää lähetettävää ois. Ja nyt mua vituttaa ku must tuntuu et mun pitää selittää tää jollei viaraalle penikalle kerta penikat, nehä on sellasii ettei niilt kiälletä mitää, niille pitää aina yrittää olla miäliks. Okei, mullon huano suhde penikohi, ollu aina: ne on häijyi eikä niit pidättele mikää sosiaaline kontrolli ku ne päättää olla sulle ilkeit. Mä opin tän kohta ku pääsin pentulaatikost ja must tuntuu et se on nykysi viä enempi totta. Nyttei ne varo ees viarait aikusii niiku viä sillo ku mä olin ite penikka nii et mä yritän välttää niit. Voi kyl olla et jossai panaanimaas ne viä joutuu käyttäytyy mut iha sama: mä aattelin et se penikka on siä riittävä kaukana. Ja nyt sit tää.


Aivo toimii pätkittäi  1

Räkis on sillai voitettu kanta et vedin viimiset doupingit eile aamulla ja iipee kärsi jo käy lenkilläki – vaiks siihe vaikutti kyl hiano ilma ja hyvä sura kans. Kyl mä viäki yskin sellasii vittu kuutio(senti) keuhkompaloi veremmaku suus mut aivo alkaa jo toimii kans. Jeij!

Aivo toimimisest on vaivasaki niiku aina. Hain perstai-iipee mun folio painost ja kaikki oli aika ookoo eilisee asti. Okei, siinnoli yks moka mitä mä olin tiänny oottaa mutten vaa jaksanu säätää mut sit siinnoli yks moka ku oli ylläri. Perstaina mä viä aattelin et vittu se on vaa niiku kauneuspilkku Marilyni lärvis mut eile se sit alko kalvaa mua. Viime yä mä miätin sitä ku valvon kolme ja neljä välil niiku mä nykysi aina vatvon kaikkee siihe aikaa ja nii ku aamu koitti mä olin valmis myäntää et se on pakko korjaa jos vaa mitekää. Et se syä mua enempi jos mä jätän sen niiksee ku jos mä soitan painoo ja kysyn voiks sen korjaa pelkä yhe sivu vai meneeks kokonaa uudeks painokseks.

Joo. Vähäks vituttaa olla tyhmä. Ku mun hualellisuus ja tarkkaavasuus oli jo muino koirakoulus pari pykää heikompi ku kellää ni mikskä se ois muuta ku huanontunu vuasie aikana. Vanhuus ei tuu yksinää niiku sanotaa. Opetus: piiklikse sopii aina, joka helveti kerta, pyytää vedos vaiksois mite nussinu joka helveti pilku tuatteestaa ainaski kaks kertaa. Ja sitteki kandee hoitaa asiat enne viimist iltaa.

Paino oli ystävälline niiku ainaki maksavalle asiakkaalle ku haluu maksaa lisää. Mä laiton niille sen korjaukse ja roudasin ne foliot takas ja ne lupas et sen sidokse voi aukasta ja vaihtaa sen yhe sivu siält keskelt ja sitoo taas eikä tarvi kaikkee panna uusiks. Joskus menee niiku sujuvasemmi.

Okei, tää on turhaa niuhotust. Mä tiän et siit vitu foliost ei saa arvosanaa ja se on vaa joko niiku läpi tai ei. Mä oon epälemättä ryssiny siä jotai iha paljo olennasempaa ku ne jutut ku mä ite nään.

Edellinen