Blogi

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2008.
Edellinen

Lomalomaloma  1

Eikä mitekää paskempi fiilis, vittu mä voisin varmaa tottuu tähä… Ei hiärrä niiku mikää. Oon luppoillu pikkästi, käyny kylällä ostaas kuanorasvaa ja pesusiänii ja uude ranskankirja. Heitin naamarii sushii ja sit kävin käpältelees kameroit paris kaupas ja nyt mullon sentää jo joku miälikuva siitäki asiast.


Voi ristus taas  6

Kuulin ku sanon puhelimee et olsprait. Suljin sen käpälärauda samantiä ja yäkkäsin katuroskiksee ja melki osunki.

Vittu mä siis inhoon tollasii noit mitä noi onki, fraasei, kliseit, erittäi entisii lentävii, votevör. Niiku joku helveti oukkidoukki puhumattakaa et jeespoks. Jiiännee jiiännee. Mite vanha pitää olla et sanoo jotai tollast? Mist vitust joku tollane tunkee mun kiäle ja kitalae välii? H ä v e t t ä ä.

Enikeis, samal reissul kävin kaupas. Valitin tos lokakuu lopus et mun hyvä ja kaunis vaaka otti ja hajos. (vaakavalitus) Mä en saanu siitä kiärrätettyy ku en jaksanu lähtee minnee romupisteesee. Joulu alla ku mä siivosin ni löysin yhest mapist sen vaaka kuiti ja takuulapu ja HA! vittu se vaaka oli siis viä takuu piiris, niukasti mut kuiteski! Nyt mä ehdin kiikuttaa sen takas sinne kauppaa eikä ne ees hikannu, kysy vaa et haluunks mä uudemma ja mä sanon et en ku haluun ton ehjänä mut sitä ei luvattu ja sit mä sain rahat takas sen vanha kuiti mukaa. Ja se oli siis iha arvokas vaaka.

Maailma on oudo. Soitin ystikselle ja kysyn et läheks ryypille ku must on tullu rikas. Mennää.


Jouluu  5

Mä oon tänää nakannu emo matot ulos, saanu jokkut niist takasiki ja vaihtanu osa toisii; siivonnu vessa ja pesuhuanee, ripustanu jouluvalot ulos kuusee ja tirpisille safkist sinne ja tänne. Sit kävin metsäs ja totesin et vittu toi valo ei riitä kuvaamisee ja tein vaa vesistöreititystöit – aika paljo on vettä joka paikas. Yks pyy näky, pari punatulkkuu ja viherpeippoo ja tiitisii. Kuusitiaset on kyl aika liikkiksii.

Niiku et nyt ku kirjaan itteni ulos ni tuun takas vast joskus joulu jälkee (villgud) ja näimmuado toivotan hyvää jouluu sulle ja itse kullekki säädylle ja poistun takavasurii. Pidä hyvä joulu, mäki pyrin siihe!

\o/

* * * * *

Veli Joachim

Veli Joachim, luo omenien villien sä lähdet,
luo kuihtuvien pensastojen kotipihalla.
Kerro terveiseni vanhuksille, nuorille ja muille.
Kerro kurjille ja varpusille, ketunpojille.

Veli Joachim, me hiljaa joimme ja me uneksimme
noista hopeisista lähteistä Rökstubackenin.
Ja kuin näkyjä me näimme, kaupungin me unohdimme,
tullin krouvi majaks muuttui vanhan hiilenpolttajan.

Veli Joachim, luo pihlajamme notkuvan sä lähdet,
kerro terveiseni oljille ja jyväraukoille.
Kuule puut kun Haga-puiston hiljaa hyvästejä laulaa,
iltakirkkoon kutsuu lämmin ääni Masthugg-temppelin.

Kerro terveiseni parhaat Paison soille keltaisille,
kerro haasioille, joelle ja villinäreille.
Joka kanaa sekä harakkaa tää veli täällä muistaa
täynnä kaipuuta kun vieraassa maassa vaeltaa.

Mutta veljeni kun istut alla ikuisien puiden,
kun sä majaas rakentelet sinne metsään pimeää,
keille kaupunki on raskas, heille onnea sä toivo
nähdä unta kotimetsästä tullin krouvissa.

– Dan Andersson (suam. H. Harma / T. Tabermann)


Aikataulu  4

Mikä järki on laittaa mulle meili ja kysyy et millo on perillä juna mikä lähtee Helsinskojest 13.00? Siis vittu et jos tyypil on meili ni kai sillon nettiki ja nopeempaa olis näpyttää vaa vr.fi? Vallanki ku must ei tiä millo mä satun lootalle, mä en siis elä iha nettisympioosis vaiks jokkut oma elämisesä kannalt ajatteleeki nii.

Vittu ihmiset on nii oudoi. Kukaa moppe eijois laittanu totakaa meilii.

Okei, mä tiän et Veeärrä sivut toimii huanosti ja mullon itelläki meinannu jonkuse kerra hermo mennä ku oon koittanu saa siält järjellisesti jonku aikataulu esii. Nyt mä kuiteski sain aikataulut esii iha ookoo ja – no ni, emmä kyl tiä mihi junaa se ees viittas, en löytäny sitä 13.00:st junaa olleskaa. Väärä aika tai väärä arvaus mihi se halus (se ei tiäteskää suaraa sanonu sitä). Vittu joo, huano vitsi tai sit se uros on viä urpompi ku kuvittelin. Iha sama kumpaa. Mä jätin vastaamatta yhtää mitää, pitäköö tunkkisa.

Hyvää adventtii enikeis – se on talvipäiväseisaus!


Lomastuu  2

Oih! Nyt alkaa tuntuu lomalle. Ystis tuli eile kylälee, käytii tänää joulumarkkinol ja shoppaas ja sit ryystettii yhe ulkomaaelävätutu kans gölgii kolmistaa ja parannettii vähä maailmaa ja juaruttii paljo kaikist yhtesist tutust ja vittu joo, on ollu hyvä päivä.

Nyt ois aikaa pakkaa ja panna kamat kasaa, illal ajattelin viä mennä laulaa joululaului. Huame on tarkotus käy kahe ystävä lua joulukäynnil viämäs kaakkuu ja sillee, ja sit hurautan puskii kattoo emoo. Oon luvannu et siivoon sille alkuviiko eli siis paiskaan matot ulos jos vaa ilma sallii ja pesen sen lattiat ja sillai – ehkä seki ois yhellane joululahja? Jossei voi ni sit vaa jynssään sisäl ja kaikkee mihi emo ei enää yllä tj.

Mullon tosi makee ratkumise tunne sisäl. Iha ku kaikki pinteet ku on kertyny ni poksahtelis auki ja jännitykset raksahtelis. Helveti hyvä fiilis!



Lälläslää  4

Oon siivonnu, puhtaat matot puhtail lattioil, leipomiset on leivottu, lahjat on paketis, kestäväsemmät elintarpeet ostettu. Ja viä jäi kuus päivää aikaaki! Vittu mä en tajuu et mä oon näi hyvä mut oompaha vaa – riittävästi painees ni tekee kai vaa selkäytime varas ja homma skulaa.

Yks tyäpäivä viä enne lomaa eikä millää jaksattas: vittu sama kaaos siä jatkuu enikeis. Huamise jälkee en tasankaa avaa tyämeililootaa enne ku 7.1. Repikööt siit! Tulkoo vedempaisumus! Mä vitut välitän.

Kolme päivää talvipäiväseisauksee ja sit alkaa pimee saa turpaasa pikkuhiljaa. Se on siis iha pervo nautinnolline ajatus, se on must parasta täs sesongis.


Urokset, vol. X potenssii n + 1*  5

Onks joulunaika ja vuadevvaihde muka joku sellase avautumise hetki et kaivellaa vanhoi ja vittuillaa toisille? Kais sit. Yks muinone säätö päätti tänää soittaa ja kertoo mulle et mä oon vittumaine ronkeli ämmä kerta se ei kelvannu mulle (niiku se sano) ja ettei meiä suhteest enikeis pikkämpäälle mitää ois tullukkaa syyst aa ja bee (niiku se sano). Ni mä olin et okei ja sou? Hyvää jouluu sullekki.

Mitä vituvvälii? Ja jos se kaivo sitä aikonaa ni ois sanonu sillo. Kyl mä epälemättä oon pikkävihane ja kamala ämmä mut en helvetis mä soittele ympäriisä syyttelees niiku miljoona vuatta sitte tapahtuneist asiost. Joku raja. (Sitäpais mä enno ollenkaa nii varma et oliks tos asias ylipäätää kellää mitää syytä et kannattas mainita.)

*x lähestyy ääretöntä eksponentiaalisesti kiihtyväs tahdis


 4

Jumalaut juu, alkaa olla närvi poikki. Soitin tyäterveytee eikä sil donnal ollu mulle aikaa enne ku perstai-iipee; se olevanaa ei kuullu ja mun piti huutaa sille puhelimee mun henkkarit ja vaivat – tosi jees julkises tilas. Vittu. Paras ku menis sauna taa ja ampus itte ittesä.

Edellinen